Ο σκύλος μου είναι 13 μηνών Alaskan Malamute. Το αναφέρω γιατί μέχρι 2 ετών θεωρείται...κουτάβι ακόμα. Βγήκαμε βόλτα πριν 4 μέρες στο βουνό σε μέρος με λίμνη. Είναι μέρος όπου πηγαίνουμε κάθε Σαββατοκύριακο και τον αφήνουμε ελεύθερο. Παίζουμε, τρέχει, κολυμπάει κτλ. Συνήθως βρίσκουμε και φίλους, 2 Labradors και ένα Γ.Π. που τους ξέρουμε και παίζουμε καλά μαζί. Αυτή τη φορά και όντας ελεύθερος και περίπου 50 μέτρα μακριά μας, εμφανίστηκε ένας άνθρωπος με ένα Pressa Canario ενήλικο αρσενικό στο λουρί του. Ξεκίνησε ο δικός μας τρέχοντας να πάει να παίξει..... του φωνάξαμε ΜΗ. Γύρισε μας κοίταξε...κοντοστάθηκε για λίγο....αλλά έφυγε τρέχοντας προς το σκύλο. Πήδηξε κατευθείαν πάνω του με αποτέλεσμα να τον πιάσει από το σβέρκο ο Pressa.... πήγε ο σύζυγος και με τη βοήθεια του αφεντικού του Pressa τον γλίτωσε με μια τρύπα στο σβέρκο, που ευτυχώς δε χρειάστηκε ράμματα...οξυζενέ,ιώδιο και αντιβίωση προληπτικά.
Ο προβληματισμός μου έχει ως εξής...ok ξέρω ότι έχω Malamute και θα υπακούει όταν θέλει....Γενικά ακούει, όταν είναι υπερενθουσιασμένος το σκέφτεται κι αποφασίζει αναλόγως.....με τους άλλους σκύλους όμως δεν είναι καθόλου επιφυλακτικός...φταίει ο ενθουσιασμός της ηλικίας; εγώ που δεν κάνω κάτι σωστά; Ήταν η πρώτη κακή εμπειρία με σκύλο που είχε ως τώρα...Αποφασίσαμε να μην τον ξαναφήσουμε ελεύθερο πάντως τουλάχιστον μέχρι να δούμε αλλαγή στην αμτιμετώπιση άλλων σκύλων. Θα πάρουμε έναν 10μετρο ιμάντα ώστε να εκπαιδευτεί καλύτερα έξω και βλέπουμε...
Ο προβληματισμός μου έχει ως εξής...ok ξέρω ότι έχω Malamute και θα υπακούει όταν θέλει....Γενικά ακούει, όταν είναι υπερενθουσιασμένος το σκέφτεται κι αποφασίζει αναλόγως.....με τους άλλους σκύλους όμως δεν είναι καθόλου επιφυλακτικός...φταίει ο ενθουσιασμός της ηλικίας; εγώ που δεν κάνω κάτι σωστά; Ήταν η πρώτη κακή εμπειρία με σκύλο που είχε ως τώρα...Αποφασίσαμε να μην τον ξαναφήσουμε ελεύθερο πάντως τουλάχιστον μέχρι να δούμε αλλαγή στην αμτιμετώπιση άλλων σκύλων. Θα πάρουμε έναν 10μετρο ιμάντα ώστε να εκπαιδευτεί καλύτερα έξω και βλέπουμε...