Έχω μαζέψει σκυλί από το δρόμο και του εχω βρει σπιτι παραπανω απο 10 φορες, οπότε ναι, εχω συναίσθηση του πόσο δύσκολο είναι να βρεις ενα σωστο σπίτι. Έχω κρατήσει σκυλάκι για πάνω από ένα χρόνο επειδή δεν έβρισκα σπιτάκι σωστό, κι όταν τελικά βρήκα, είχα επικοινωνία μέχρι που το σκυλί απεβίωσε, απο γηρατεια, στα 17 του. Ξερω πως αυτό δεν είναι δυνατον να συμβεί με τα εκατονταδες σκυλια στα καταφυγια, και παλι ομως, δε γινεται να κάνουν επιθεση σε οποιον ανθρωπο υπευθυνα και με αγαπη δε θελει το σκυλι του να περασει χειρουργείο,ιδιαίτερα για τα θυληκα που ειναι μεγαλο ζορι...Πόσο πιο υπεύθυνα να δίνονται δηλαδή???? Έχεις προσπαθήσει ποτέ να δώσεις ένα σκυλί? Προσπάθησε και τα λέμε μετά, περί υπευθυνότητας![]()
Και πως ακριβώς να το κάνουν αυτό; Εδώ δεν εμπιστευόμαστε ο φίλος τον φίλο, ο άνδρας την γυναίκα και τούμπαλιν σε πιο "σοβαρά" πράγματα.θελω οταν θα αποφασισω να υιοθετησω ενα σκυλακι, να με εμπιστευτουν για το οτι δε θα το ζευγαρωσω οσο με εμπιστευονται και για το οτι θα κανω το καλυτερο που γινεται για την υγεια και ευζωία του.
Το ίδιο σε "εμπιστεύονται" για όλα αυτά συγχρόνως. Πάνε πακέτο, στο συμβόλαιο υιοθεσίας που υπογράφεις, με γνήσιο υπογραφής. Δεν τα ξεχωρίζουν. Και πολύ καλά κάνουν....επειδη θεωρω πως εχω κυνοφιλικη συνειδηση, θελω οταν θα αποφασισω να υιοθετησω ενα σκυλακι, να με εμπιστευτουν για το οτι δε θα το ζευγαρωσω οσο με εμπιστευονται και για το οτι θα κανω το καλυτερο που γινεται για την υγεια και ευζωία του.
Γιατί ρε, νομίζεις ότι σας έχω κάνει όλους "φίλους" και ξέρω που μένετε;Εδώ όλοι αυτοί που μιλάμε εδώ μέσα αυτή τη στιγμή, ξέρουμε τι πραγματικά κάνει ο καθένας με το σκύλο του; Κι εγώ μπορεί να λέω ότι τα σκυλιά μου περνάνε καλά αλλά να τα έχω δεμένα σε ταράτσα - ξέρει κανείς σας με βεβαιότητα πώς και πού τα έχω;
Ναι Mareco, εχεις δικιο. Και ζαχαρωνω ενα αδεσποτακι τελευταια, θα ακολουθησουν φωτογραφιες μολις οριστικοποιηθεί! *agapoylas*Δεν καταλαβαίνω πάντως, γιατί προβληματιζόμαστε τόσο, για κάτι τόσο εύκολο. Οποιος δεν θέλει να στειρώσει το αδέσποτό του, μπορεί κάλλιστα να το πάρει από τις χιλιάδες αγγελίες, που δεν είναι από φιλοζωικές [βρίσκουν κι άλλοι πεταμένα/παρατημένα] που δεν ξέρουν ή δεν τους ενδιαφέρει να υπογραφεί κανένα συμβόλαιο υιοθεσίας, με κανέναν περιοριστικό όρο ή ακόμη καλύτερα, να κάνει υπομονή και να το μαζέψει μόνος του από τον δρόμο. Αυτό κι αν είναι εύκολο.
Αν θέλεις, μπορώ να σου την "δώσω" χαλαρά... έχω στοιχεία για κακοποίηση των σκυλιών της...Γιατί ρε, νομίζεις ότι σας έχω κάνει όλους "φίλους" και ξέρω που μένετε;
Σας παρακολουθώ και έχω έτοιμες τις καταγγελίες!
Για τόλμα. Οχι...τόλμα αν κοτάς...
Εμ γι αυτό σου έχω πει να παίρνεις τηλέφωνο πριν καταφτάσεις. Πετάγομαι στην ταράτσα και τις κατεβάζω. Χαμπάρι δεν έχεις πάρει...Γιατί ρε, νομίζεις ότι σας έχω κάνει όλους "φίλους" και ξέρω που μένετε;
Σας παρακολουθώ και έχω έτοιμες τις καταγγελίες!
Για τόλμα. Οχι...τόλμα αν κοτάς...
Εγώ το μόνο που έχω πάρει χαμπάρι για τις μικρές είναι ότι την κάνουν ταράτσα πάντωςΕμ γι αυτό σου έχω πει να παίρνεις τηλέφωνο πριν καταφτάσεις. Πετάγομαι στην ταράτσα και τις κατεβάζω. Χαμπάρι δεν έχεις πάρει...
Κακία και απαξίωση; Πως τις σκέφτηκες αυτές τις λέξεις;Απλως σε καποιες μεμονωμενες περιπτωσεις που τυχαινει να γνωρισουμε απο κοντα, δε χρειαζεται κακια και απαξιωση.
Η καλή πρόθεση συνήθως δεν φτάνει δυστυχώς. Χρειάζεται ενημέρωση και επίβλεψη. Ωωωωρες από την ζωή σου, αφιερωμένες να μιλάς στο τηλέφωνο με αγνώστους και να επισκέπτεσαι τα σπίτια τους. Λες και άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις.Ενας ανθρωπος που συνειδητα παιρνει ενα σκυλακι απο καταφυγιο, οχι επειδη δεν εχει λεφτα για καθαροαιμο αλλα επειδη οντως θελει να του προσφερει μια ομορφη ζωη, έχει κατα 90% καλη προθεση και αν του εξηγησεις, θα επιθυμει κι εκεινος να μη το ζευγαρωσει.
Πολύ ειδυλλιακό σενάριο.Ούτε την πολυτέλεια για ψυχογράφημα έχει αυτός που θα δώσει ένα σκυλί κ ενδεχομένως ούτε κ την όρεξη.Συμφωνω απολυτα, απλως αυτο που λεω ειναι πως η καχυποψια σε τοσο μεγαλο βαθμο δεν μας αφηνει καν να κρινουμε καθαρα τον ανθρωπο που εχουμε απεναντι μας. Δε λεω να δινονται ολα τα σκυλια αστειρωτα, προφανως. Ουτε η πλειοψηφια τους! Ειμαι υπερ καιτο ξεκαθαρισα... Απλως σε καποιες μεμονωμενες περιπτωσεις που τυχαινει να γνωρισουμε απο κοντα, δε χρειαζεται κακια και απαξιωση. Ενας ανθρωπος που συνειδητα παιρνει ενα σκυλακι απο καταφυγιο, οχι επειδη δεν εχει λεφτα για καθαροαιμο αλλα επειδη οντως θελει να του προσφερει μια ομορφη ζωη, έχει κατα 90% καλη προθεση και αν του εξηγησεις, θα επιθυμει κι εκεινος να μη το ζευγαρωσει.
Εχω συγκεκριμενο παραδειγμα στο μυαλο μου, υπαρχουν δυστυχως και αυτου του ειδους οι υπερβολες.Κακία και απαξίωση; Πως τις σκέφτηκες αυτές τις λέξεις;
Ξέρεις πόσο ευτυχές γεγονός είναι, να ενδιαφερθεί για κάποιο από τα αδέσποτα που έχεις μαζέψει, ένας φίλος; Που τον ξέρεις και του έχεις εμπιστοσύνη; Το καλύτερό μας.
Ποτέ δε φτάνει η καλή πρόθεση, ούτε μονο η αγαπη. Απλως το γεγονος πως επιλεγει αυτη την πηγη για την αποκτηση τουζωου του, κατα μια έννοια σε καθησυχάζει λίγο!Η καλή πρόθεση συνήθως δεν φτάνει δυστυχώς. Χρειάζεται ενημέρωση και επίβλεψη. Ωωωωρες από την ζωή σου, αφιερωμένες να μιλάς στο τηλέφωνο με αγνώστους και να επισκέπτεσαι τα σπίτια τους. Λες και άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις.
Όσοι ξέρω που έχουν από καταφύγιο, το πήραν ήδη στειρωμένο. Τις τελευταίες μέρες μαλλιάζει η γλώσσα μου σε 2 ιδιοκτήτες που τα βρήκαν τα σκυλιά και μάλιστα το ένα σε άσχημη κατάσταση. Θέλει να την κάνει "μανούλα" και να κρατήσει 1 κουτάβι (από τα 9-10 που προφανώς θα κάνει). Παρεμπιπτόντως πρόκειται για σετεροειδές από τα οποία βρίθει ο τόπος. Και ένας άλλος θέλει να βάλει τον δικό του αρσενικό γιατί "λυσσάει".Ενας ανθρωπος που συνειδητα παιρνει ενα σκυλακι απο καταφυγιο, οχι επειδη δεν εχει λεφτα για καθαροαιμο αλλα επειδη οντως θελει να του προσφερει μια ομορφη ζωη, έχει κατα 90% καλη προθεση και αν του εξηγησεις, θα επιθυμει κι εκεινος να μη το ζευγαρωσει.
Σωστήηη.Τα είπες όλα.Αν εγω λοιπον θεωρω οτι το καλυτερο για τα ζωα μου ειναι να στειρωθουν, με αυτη τη προυποθεση θα δωσω και τα ζωα που βρισκω. Αν σε καποιον δεν αρεσει, ας παει παρακατω.