Υπάρχει κατάρτιση και συνεργασία ;

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αρχαιοελληνική ράτσα σκύλου «ζει και κινδυνεύει» - science - Ιατρική – Βιολογία - ΤΟ ΒΗΜΑ

«Ελλοχεύει ωστόσο ο κίνδυνος εξαφάνισης και των τελευταίων πληθυσμών της φυλής καθώς οι φιλοζωικοί σύλλογοι, με τις μαζικές στειρώσεις σκύλων που κάνουν, συλλαμβάνουν και στειρώνουν φαινοτύπους ελληνικών φυλών, αφαιρώντας πολύτιμο γενετικό υλικό από την τράπεζα της φύσης» προειδοποιεί τώρα ο κ. Χλειουνάκη.
παραθέτω το τμήμα του άρθρου που με προβλημάτισε περισσότερο.

διαβάζοντας αυτό το άρθρο, μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα .
Οι στειρώσεις που κάνουν οι φιλοζωικές γίνονται με κάποια κριτήρια ή αδιάκριτα;
Οι διαχειριστές μιας φιλοζωικής έχουν την κατάρτιση να αναγνωρίσουν φυλές υπό εξαφάνιση ;
Αν κάποιος θελήσει να υιοθετήσει χωρίς την υποχρέωση να στειρώσει το σκύλο , μπορεί;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
Οι στειρώσεις που κάνουν οι φιλοζωικές γίνονται με κάποια κριτήρια ή αδιάκριτα;
Με ένα και μοναδικό κριτήριο. Να μην αναπαραχθεί το αδέσποτο που μάζεψαν.

Οι διαχειριστές μιας φιλοζωικής έχουν την κατάρτιση να αναγνωρίσουν φυλές υπό εξαφάνιση ;
Φυλές υπό εξαφάνιση;
Αδέσποτες να υποφέρουν στους δρόμους; Εκτός από τις φιλοζωικές, που δεν είναι αυτή η δουλειά τους, ποιός άλλος οργανισμός, έχει την κατάρτιση να τις αναγνωρίσει; Και γιατί δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα;

Αν κάποιος θελήσει να υιοθετήσει χωρίς την υποχρέωση να στειρώσει το σκύλο , μπορεί;
Οχι.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
αδιάκριτα
όχι
ελπίζω πως όχι
-είναι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου με τη σειρά που τις έθεσες.

Εδώ στειρώνουν αδιακρίτως και πάλι γεμάτοι είμαστε. Πού να έκαναν και διαχωρισμούς δηλαδή!!!
Τόσες σπάνιες φυλές κυκλοφορούν αδέσποτες στον Ελλαδικό χώρο?
Μακριά απο μας να χαθεί η αλωπεκίδα,ε? Ας γεμίσει καλύτερα ο τόπος αδέσποτα. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ειδικός φορέας που αναλαμβάνει να συγκεντρώνει όλα τα...αξιόλογα δείγματα των σπάνιων φυλών και να ασχολείται με την σωστή εκτροφή τους....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

:paja1:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Με ένα και μοναδικό κριτήριο. Να μην αναπαραχθεί το αδέσποτο που μάζεψαν.

αφού το μάζεψαν και είναι ελεγχόμενο πλέον γιατί να αναπαραχθεί;

Φυλές υπό εξαφάνιση;
Αδέσποτες να υποφέρουν στους δρόμους; Εκτός από τις φιλοζωικές, που δεν είναι αυτή η δουλειά τους, ποιός άλλος οργανισμός, έχει την κατάρτιση να τις αναγνωρίσει; Και γιατί δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα;

ένας όμιλος δεν μπορεί να ξέρει ανά πάσα στιγμή τι μαζεύει η κάθε φιλοζωική .
η φιλοζωική όμως έχει την γνώση να αναγνωρίσει μια τέτοια φυλή (πχ ΕΠ ) και να ειδοποιήσει τον ΟΦΕΠ ;

Οχι.

προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η πολιτική .

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γιατί αν ειδοποιήσει τον ΟΦΕΠ τι ακριβώς θα κάνει ο ΟΦΕΠ κατά τη γνώμη σου?

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Γιατί αν ειδοποιήσει τον ΟΦΕΠ τι ακριβώς θα κάνει ο ΟΦΕΠ κατά τη γνώμη σου?
δεν ξέρω , εγώ απλά έθεσα κάποια ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
αφού το μάζεψαν και είναι ελεγχόμενο πλέον γιατί να αναπαραχθεί;
Τι ακριβώς προτείνεις; Οτι σκύλο μαζεύουν, να τον κρατάνε εφ'όρου ζωής, για να τον ελέγχουν;

ένας όμιλος δεν μπορεί να ξέρει ανά πάσα στιγμή τι μαζεύει η κάθε φιλοζωική .
η φιλοζωική όμως έχει την γνώση να αναγνωρίσει μια τέτοια φυλή (πχ ΕΠ ) και να ειδοποιήσει τον ΟΦΕΠ ;
Οι φιλοζωικές Βαγγέλη, δεν τα μαζεύουν νύχτα. Εκεί είναι τα έρμα. Στους δρόμους κυκλοφορούν. Κάποια μάλιστα, για πάρα πολύ καιρό. Ας βγει ο ΟΦΕΠ και ο κάθε ΟΦΕΠ παγανιά, να τα μαζέψει πριν τις φιλοζωικές. Χάρη θα τους κάνει. Τι δουλειά έχει η φιλοζωική να αναγνωρίζει φυλές; Βγαίνει ο ΟΦΕΠ [παράδειγμα τον αναφέρω, γιατί δεν ξέρω και άλλον τέτοιο όμιλο και επειδή το ανέφερες κι εσύ-δεν έχω κάτι μαζί τους] να μαζέψει αδέσποτα από τους δρόμους; Εχεις ιδέα, πόσοι τύπου ΕΠ αργοπεθαίνουν βασανιστικά στους δρόμους;

προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η πολιτική .
Ποιά πολιτική; Της υποχρεωτικής στείρωσης; Ε καλά...δεν πειράζει. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί ποτέ, να υιοθετήσεις σκύλο από φιλοζωική :rolleyes:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Από ότι έχω δει στην δική μας φιλοζωική τα σκυλιά είναι πολλά μαζί σε διάφορους χώρους ...όταν έχεις πχ 80 + σκυλιά πόσο εύκολο είναι να τα ελέγχεις με την έννοια που το λες ?
Άντε και μαθαίνουν οι όμιλοι ...τι να κάνουν ?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Για μένα είναι απλά τα πράγματα, καθένας με τους στόχους του.
Εγώ ας πούμε θέλω να μη συναντάω κάθε τρεις και λίγο εξαθλιωμένα σκυλιά ή πεταμένα κουτάβια στο δρόμο μου. Κι επειδή αδυνατώ να μαζέψω όλα τα θηλυκά σκυλιά και να τα κρατάω αστείρωτα και ελεγχόμενα σε ασφαλή χώρο, όσα θυληκά βρίσκω και μπορώ, τα πηγαίνω για στείρωση και τα αφήνω εκεί που τα βρήκα πάλι. Στην ίδια κατάσταση είναι και ΟΛΑ τα σωματεία.

Αν ο ΟΦΕΠ ή ο κάθε όμιλος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει κάποιο rescue team και να σώζει τα σπάνια δείγματα από τα αιμοβόρικα χέρια των φιλοζωικών, ας το κάνει! Ας βγούνε στους δρόμους να ψάχνουν σπάνια δείγματα. Ας ενημερώσουν τις φιλοζωικές τις περιοχής πως αν βρεθεί σπάνιο δείγμα, αναλαμβάνουν αυτοί τα πάντα, αρκεί να τους τηλεφωνήσουν. Χάρη θα τους κάνουν!!!
Αλλά είναι δουλειά δική ΤΟΥΣ! Όχι των σωματείων.

Διαφωνείς με το να μην μπορείς να υιοθετήσεις αστείρωτο σκυλί? Δώσε μου σε παρακαλώ 1 σοβαρό επιχείρημα, γιατί διαφωνείς, αν έχεις την καλοσύνη!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Τι ακριβώς προτείνεις; Οτι σκύλο μαζεύουν, να τον κρατάνε εφ'όρου ζωής, για να τον ελέγχουν;

Οι φιλοζωικές Βαγγέλη, δεν τα μαζεύουν νύχτα. Εκεί είναι τα έρμα. Στους δρόμους κυκλοφορούν. Κάποια μάλιστα, για πάρα πολύ καιρό. Ας βγει ο ΟΦΕΠ και ο κάθε ΟΦΕΠ παγανιά, να τα μαζέψει πριν τις φιλοζωικές. Χάρη θα τους κάνει. Τι δουλειά έχει η φιλοζωική να αναγνωρίζει φυλές; Βγαίνει ο ΟΦΕΠ [παράδειγμα τον αναφέρω, γιατί δεν ξέρω και άλλον τέτοιο όμιλο και επειδή το ανέφερες κι εσύ-δεν έχω κάτι μαζί τους] να μαζέψει αδέσποτα από τους δρόμους; Εχεις ιδέα, πόσοι τύπου ΕΠ αργοπεθαίνουν βασανιστικά στους δρόμους;

Ποιά πολιτική; Της υποχρεωτικής στείρωσης; Ε καλά...δεν πειράζει. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί ποτέ, να υιοθετήσεις σκύλο από φιλοζωική :rolleyes:
πολλές φορές θα ήθελα να το κάνω , αλλά όταν βλέπω αυτό το <<με την προϋπόθεση να στειρωθεί>> κάτι με χαλάει

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
πολλές φορές θα ήθελα να το κάνω , αλλά όταν βλέπω αυτό το <<με την προϋπόθεση να στειρωθεί>> κάτι με χαλάει
Δώσε μου σε παρακαλώ 1 σοβαρό επιχείρημα, γιατί διαφωνείς, αν έχεις την καλοσύνη!
:rolleyes:

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
γιατί δηλαδή από την στιγμή που θα αποφασίσω να πάρω έναν σκύλο στο σπίτι μου ο οποίος θα είναι ελεγχόμενος , να πρέπει να τον στειρώσω ;
Και άντε να δεχτώ ότι στην φιλοζωική με 80 σκυλιά δύσκολα τα ελέγχεις .
Αυτό που θα ελέγχω εγώ ; γιατί να στειρωθεί ;
Δεν μιλάω να πάρω ένα στειρωμένο , μιλάω για αυτό που με υποχρεώνουν να το στειρώσω εγώ αφού το πάρω .

Last edited:

3 Μαϊου 2013
129
0
γιατί δηλαδή από την στιγμή που θα αποφασίσω να πάρω έναν σκύλο στο σπίτι μου ο οποίος θα είναι ελεγχόμενος , να πρέπει να τον στειρώσω ;
Aυτό όμως δεν το ξέρει η φιλοζωική, απλά αυτό που θέλει να εξασφαλίσει είναι πως το ζώο δεν θα τεθεί σε αναπαραγωγή, για να σκορπίσει και άλλα αδέσποτα. Οσων αφορά τις φυλές που απειλούνται με εξαφάνισει, οι εκτροφείς φροσντίζουν ή θα έπρεπε τουλάχιστον να φροντίζουν γι' αυτό!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος, να εξασφαλίσουν ότι εσύ δεν θα το ζευγαρώσεις.
Αρα, η συμφωνία αυτή, είναι μονόδρομος.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Αυτό που θα ελέγχω εγώ ; γιατί να στειρωθεί ;
Δεν μιλάω να πάρω ένα στειρωμένο , μιλάω για αυτό που με υποχρεώνουν να το στειρώσω εγώ αφού το πάρω .
Επειδή δεν σε εμπιστεύονται...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
Επειδή όσο και να εξετάζει μία φιλοζωϊκή το background ενός υποψήφιου πάντα μπορεί κάτι να τους ξεφύγει. Επειδή δεν είμαστε όλοι αυτό που φαινόμαστε. Επειδή πολλοί υπογράφουν ότι στην κατάλληλη ηλικία θα στειρωθεί και μετά ψάχνουν για παραθυράκια για να γίνει ο σκύλος τους μια φορά μανούλα..Επειδή η νοοτροπία είναι αυτή που είναι και οι φιλοζωϊκές δεν θα ρισκάρουν από ένα σκυλί που διάσωσαν να δημιουργηθούν πολλαπλά αδέσποτα κουτάβια γιατί τότε κάνανε μια τρύπα στο νερό.
Διαφωνώ σε πολλά με την πολιτική κάποιων φιλοζωϊκών, με αυτό το μέτρο όμως συμφωνώ απόλυτα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Και πού να ξέρω εγώ -και κάθε εγώ- ότι εσύ -και κάθε εσύ- θα ελέγχεις το σκύλο σου 100% εφ'ορου ζωής?
Μήπως εκτός από συνεννόηση με τους ομίλους, θα πρέπει να κάνω και sessions με ψυχολόγους και μάντισσες για να βγάζω ασφαλή συμπεράσματα για την προσωπικότητα του άλλου?

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Βαγγέλη ας υποθέταμε ότι έβλεπε κάποιος αυτόν τον ωραίο και μεγάλο σκύλο του άλλου θέματος που διαβάζαμε σε μια φιλοζωική ...λες να μην έμπαινε στο πειρασμό της αναπαραγωγής ? . Που ξέρεις τελικά τι είναι ο καθένας ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
Υπάρχουν τέτοια stamatia στις φιλοζωικές...να φαν κι οι κότες.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
Δες Βαγγέλη ένα από τα σχεδόν καθημερινά κείμενα που κυκλοφορούν με μεγάλη αγωνία:

Ο μικροσκοπικούλης αυτός γκριφονάκος βρίσκεται αδέσποτος σε χωριό της Ημαθίας κ έχει βρει καταφύγιο σε ένα σχολείο όπου ταίζεται από τα παιδάκια...!! Είναι περίπου ενός έτους πολύ γλυκός και χαδιάρης...! Πριν από λίγο καιρό του είχαν επιτεθεί μεγαλόσωμα σκυλιά...κινδυνεύει ένα τόσο μικρό πλασματάκι στον δρόμο..!! Είναι φοβικό με τα άλλα σκυλάκια αλλά πολύ γλυκός με τους ανθρωπους!! Οσοι θέλουν χνουδωτό κουκλάκι για αγκαλιές αυτός ο μικρός είναι ότι ψάχνουν...!!

Και βάλε στην θέση του γκριφονάκου, μια αλωπεκίδα, ένα κοκόνι, ή ότι άλλο θέλεις.
Συν του ότι, τα περισσότερα από αυτά είναι ήδη άρρωστα ή/και κακοποιημένα και κρέμεται η ζωή τους από μία κλωστή. Πιστεύεις ότι πρέπει να την νοιάξει την φιλοζωική, αν είναι σπάνια ράτσα που πρέπει να διασωθεί;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn