Υιοθεσια Σκύλου

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Καλησπερα εδω και 3 εβδομαδες εχω υιοθετση ενα labrador αρσενικο 14 μηνών με τα χαρτια του (διαβατηριο,εμβολια),το εχω στο μπαλκονι,ειναι αρκετα μεγαλο και περιμετρικο,εχω ομως προβληματα γενικα,να ξεκινησω απο του σπιτιου,Μου εχει φαει τα περισσοτερα λουλουδια(γλαστρες),μου εχει φαει 2 λαστιχα ποτισματος,(πλεον το 3ο το μαζευω)οταν απλωνω ρουχα φανταζεστε,οποτε τον εχω δεμενο (μονο τοτε) υποτιθετε οτι στο προηγουμενο σπιτι πηγαινε 2 φορες την ημερα βολτα και εκανε τοτε τις αναγκες του,και εγω ακολουθαω το ιδιο ωραριο 2 φορες την ημερα αλλα αρκετες φορες μου κατουραει και κανει κοπρανα στο μπαλκονι (σημερα θα παρω αποθητικο και θα ριξω αφου καθαρισω καλα τα μπαλκονια),και εδω και δυο εβδομαδες εχει απιστευτες ορμες δεν καθετε με τιποτα υσηχος οταν ειμαι μαζι του,ανεβαινει επανω μου και συγννωμη για την εκφραση νομιζει οτι με πηδαει,και με δαγκωνει αλλα ισως στο παιχνιδι του,γιατι του βαζω εγω πολλες φορες τα χερια μου επιτηδες στο στομα του λεω μπας και αλλα δεν τα δαγκωνει,αλλα εδω και δυο εβδοαμαδες σπανια καθετε υσηχος οταν ειμαστε στο μπαλκονι εχει τασεις ερωτα :p ...επισεις το σπιτακι του το εχω βαλει στην πισω μερια του μπαλκονιου και ο χαζουλης παει ΜΟΝΟ το βραδυ που ειναι για υπνο.μπροστα εχω αερα και το πιανει η βροχη αλλα παρολα αυτα αυτος εκει.και αντε οταν εχω ανοιχτα και μας βλεπει μεσα στο σπιτι,αλλα και οταν κλεινω κουρτινες κλπ παλι εκει καθεται..Στην βολτα τωρα,στην αρχη τραβουσε παρα πολυ του εχω σαμαρι,και το τραβουσα και του ελεγα εδω(δεν ξερω εαν εκανα καλα η ασχημα)και πλεον ειναι αρκετα οχι πληρης υπακουως στην βολτα,δηλαδη τραβαει μονοοταν ειναι να παει να μοιρησει καπου,αν και καμια φορα ''ξεχνιετε'' αλλα ισως στρωσει.επισεις το κατσε στο προηγουμενο σπιτι το ακουγε,εδω μονο με φαει αν τον δελεασω,και πολυ σπανια,οχι ποτε αλλα σπανια το ακουω και χωρις φαγητο,εχει κανει ολες της παραπανω ζημιες και δεν τον εχω βαρεσει ποτε,αλλα τον εχω φωναξει να πω την αληθεια.αυτα,πειτε μου σας παρακαλω πως να συμπεριφερθω και τι μπορω να καταπολεμισω απο τα παραπανω..
Ευχαριστω εκ των προτερων

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ας πάρω το δυσάρεστο σενάριο, δηλαδή ότι δεν κάνεις πλάκα. Η λύση σε όλα τα προβλήματά σου είναι η κλασική που ακολουθούν όσοι πήραν σκύλο αφού το σκέφτηκαν πρώτα λίγο: ασχολήσου μαζί του. Με υπομονή και επανάληψη θα του μάθεις ποιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές και ποιες όχι. Επιπλέον η διαβίωση του σκύλου στο μπαλκόνι είναι παράνομη, χώρια που ποτέ κανείς δεν κατάφερε να εκπαιδεύσει το σκύλο του μέσα απ' τους τοίχους.

Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
37
Thessaloniki
Για ποιο λογο ειναι το σκυλι στο μπαλκονι?Βαλε τον μικρο μεσα στο σπιτι,δε πιστευω να παινει τοσο πολυ χωρο;).Ασχολησου με τον σκυλο σου περαστε χρονο μαζι και ολα θα στρωσουν!Και σε καμια περιπτωση δε τον χτυπαμε με το ξυλο δεν θα καταφερεις τιποτα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Άντε τώρα, να μην γράψεις στο συγκεκριμένο (Θεϊκό!) θέμα... και να ασχολείσαι με τα μπανάλ θέματα για τις κρίσεις στις εκθέσεις...:sneaky:

Καταρχήν, καλώς μας ήλθες!

1) ...εχω υιοθετση ενα labrador αρσενικο 14 μηνών...

2) ...με τα χαρτια του (διαβατηριο, εμβολια),

3) ...κανει κοπρανα στο μπαλκονι...

4) ...εδω και δυο εβδομαδες εχει απιστευτες ορμες...

5) ...νομιζει οτι με πηδαει...

6) ...οταν ειμαστε στο μπαλκονι εχει τασεις ερωτα :p

7) ...του εχω σαμαρι...

8) πειτε μου σας παρακαλω πως να συμπεριφερθω και τι μπορω να καταπολεμισω απο τα παραπανω...
1) Έχεις υιοθετήσει, ή έχεις αγοράσει? Γιατί, 14 μηνών είναι αρκετά μεγάλο...

2) Γιατί "διαβατήριο"? Έχει έρθει από το εξωτερικό?
Τι ΑΚΡΙΒΩΣ εννοείς "με τα χαρτιά του"?

3) Κάνει κόπρανα? ή, μήπως, κάνει κακάκια του? ή, απλά, χέζει το σκυλί?

4) Στην ηλικία αυτή, τα αρσενικά σκυλιά έχουν, όντως, απίστευτες ορμές... τώρα το ξέρεις!

5) Νομίζει ότι σε πηδάει? ή, στο τέλος, θα το πιστέψει κιόλας?

6) Είναι και ρομαντικός ο άτιμος...

7) Είναι αυτό που λέγανε οι παλιοί: "χτυπάει το σαμάρι, για ν' ακούσει το γαϊδούρι"...:cool:

8) Είναι σκύλος... και συμπεριφέρεται σαν σκύλος...
Αυτός δεν έχει να μάθει τίποτα παραπάνω... ΕΣΥ έχεις να μάθεις πολλά, για το τι σημαίνει συμπεριφορά σκύλου...;)

Ας πάρω το δυσάρεστο σενάριο, δηλαδή ότι δεν κάνεις πλάκα...
Εσύ τι πιστεύεις?
Γιατί εγώ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να αποδεχθώ το δυσάρεστο σενάριο...:p:D

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
@johnk Δε φτάνει που μ' έχεις πάρει στο λαιμό σου με τον ρημαδοάγνωστο αναγνώστη :D, βγαίνει και το φόρουμ στα πρώτα αποτελέσματα του google search, προσπαθώ κι εγώ να μην είμαι ο εαυτός μου :sneaky:

Άντε τώρα, να μην γράψεις στο συγκεκριμένο (Θεϊκό!) θέμα...
Παραδέξου ότι σε τράβηξε κι εσένα το περιμετρικό μπαλκόνι:p

(το πέτυχα με τις φατσούλες να δείχνουν αγαθές προθέσεις ώστε να μην παρεξηγηθείς, ναι; )

• Like
Reactions: LaCat and johnk

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
περιμετρικό μπαλκόνι ε?

πφφ και βγήκε ο ΕΝΦΙΑ αυτές τις μέρες...

κοίτα να δεις τι βρήκα:
Άρθρο 8
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις
πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση
δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαμένουν
στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχο τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις
βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος,
γ) η παραμονή στα διαμερίσματα
πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών
διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί
ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας.
Και έτσι που τα περιγράφεις, δεν μένεις λογικά σε μονοκατοικία....

@johnk λες ο ρομαντικός να φτιάχνει και ατμόσφαιρα? Μαλλον έχει ωραία θέα το περιμετρικό μπαλκόνι.

Στο δια ταύτα γιατι ακόμα πίνω καφε:
1) ασχολήσου ΣΟΒΑΡΑ με το σκυλί σου που επέλεξες. Βόλτες συχνές κλπ γιατί 2 βολτες για την ανάγκη του σε "λαμπραντορ" ισοδυναμούν με καταστροφές στο σπιτι. Εκτός αν το βγάζεις βόλτα συνολικά 2+ ώρες την ημερα. Και δεν μιλάμε μόνο περπάτημα ε?

2) δεν νομίζω να νομίζει ότι σε πηδάει... εκτός αν είσαι ο τύπος του, τι να πω. Κατέβαζε τον καθε φορά που το κάνει αυτό, ορθά κοφτά και τέλος.

3) αν συνεχίσει να μένει στο μπαλκόνι με εξαίρεση τις 2 βόλτες, μην περιμένεις να βρεις ούτε γλάστρες, ούτε λάστιχα. Θα σαλτάρει το σκυλι.

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
σε τι και πρωτα να απαντησω...Η ειρωνια σας δεν βοηθησε ΠΟΥΘΕΝΑ....αλλα δυστυχως ολοι εσεις οι εξυπνακιδες αντι να απαντατε με φυσιολογικο τροπο επιτιθεστε σε οποιον σας ρωταει κατι...αντι να πειτε και μπραβο που θελουμε να μαθουμε απο καποιους πιο εμπειρους μας την λέτε κ απο πανω...βασικα δεν περιμενα κατι καλυτερο απο ελληνικο forum γτ σε καθε τετοιου ειδους συζητησεις υπαρχουν οι κλασικοι ξερολες που αντι να βοηθανε αποθαρρυνουν τον λεκτορα...αυτα απο μενα δυστηχος πρεπει να απευθνθω σε ξεν forum....Κριμα γιατι ηταν η πρωτη σελιδα που μου εβγαλε στο google.τελος παντων

• Like
Reactions: ioanna a

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
επειδή μάλλον δεν έχετε ιδέα τί εστί "ξένο" φόρουμ, μπορείτε ελεύθερα να ελέγξετε αρκετά από αυτά, για να δείτε τι άγριο μπινελίκι παίζει.

το ότι δεν σας αρέσει η απάντηση γιατί είναι εκ δια μέτρου αντίθετη με ό,τι κάνετε ως τώρα είναι κατανοητό, ο ξερόλας της υπόθεσης όμως είναι αυτός, που μπαίνει ρωτάει, ακούει πράγματα που δεν του αρέσουν / συμφέρουν και μετά αντιδρά κατά αυτόν τον τρόπο.

στο χέρι σας είναι να ανοίξετε αυτιά και μάτια και να μάθετε 5-10 πράγματα.

αν πάλι όχι, καλή τύχη με τα ξένα φόρουμ.