Οι άνθρωποι στο καταφύγιο μου είπαν ότι είναι ένα πολύ γλυκό και ήρεμο σκυλί, μια κυρία, αλλά ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα άλλα σκυλιά, βασικά τον πανικό που γίνεται σε ένα καταφύγιο από τα σκυλιά. Προφανώς δεν μπορούσε να επιβληθεί έναντι των άλλων σκύλων. Για παράδειγμα, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στον διάδρομο μεταξύ των κελιών. Πρέπει να έχει φάει τρελό μπούλινγκ, τι να πω. Το θέμα μου αυτή τη στιγμή, είναι ότι μόνο σηκωτή μπορώ να την βγάλω έξω για βόλτα και δεν θα ήθελα να το κάνω αυτό. Κάθεται στην μαξιλάρα της μόνο και δεν κουνιέται, με εξαίρεση αν βρίσκομαι εγώ στο δωμάτιο και δεν της δίνω σημασία, τότε θα έρθει να με μυρίσει και να με γλύψει και μετά θα πάει να ξαπλώσει πάλι. Απορώ πως κρατιέται τόσες ώρες, γιατί φαντάσου, πως όλο το βράδυ δεν λέρωσε πουθενά. Ναι, φυσικά δεν θα την πάω για λούσιμο και θα περιμένω. Της ξεκίνησα το rescue me του Bach, για την διαχείριση του άγχους και ελπίζω να την βοηθήσει.Καλησπέρα, καλώς μας ήρθες και να σου ζήσει το κορίτσι! Άνοιξέ της κι ένα θέμα αν θέλεις να μας τη συστήσεις!
Η σκύλα βρέθηκε ξαφνικά σε ένα άγνωστο μέρος, με ξένους ανθρώπους, μετά από ένα ταξίδι... ήδη αρκετές συγκινήσεις μαζεμένες, μην της κολλάς την ταμπέλα της φοβίας με το καλημέρα! Άφησέ τη να εξερευνήσει το νέο περιβάλλον και να προσαρμοστεί με τους ρυθμούς της. Βάλε σε μπωλ νερό και φαγητό και ξέρει να τα χρησιμοποιήσει. Η οικειότητα και το δέσιμο θα έρθουν με τις καθημερινές δραστηριότητες, χωρίς να την πιέσεις. ούτε να την κυνηγάς με φαγητό. Επίσης δε χρειάζεται να κάνει μπάνιο αύριο, ένα ένα τα τραύματα
Οι άνθρωποι που τη φρόντιζαν στο καταφύγιο τι σου είπαν για τον χαρακτήρα της;