Υιοθεσία δύσκολου αδέσποτου

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
H οποιαδήποτε ασχολία με ένα αδέσποτο για εμένα είναι βοήθεια, ακόμα και αν δεν το έχει μέσα στο σπίτι, ακόμα και αν δεν ασχοληθεί να το μάθει τίποτα. Σίγουρα για το ζώο είναι καλύτερο και ασφαλέστερο από το δρόμο. Από εκεί και πέρα αυτός που θα το υιοθετήσει θα ασχοληθεί με την εκπαίδευση του. Θεωρείς οτι είναι πιο υπεύθυνος αυτός που βλέπει ένα ζώο στο δρόμο και το προσπερνά ή αυτός που θα το πάρει, θα μπει στη διαδικασία να του βρει σπίτι (ακόμα και αν δεν ασχοληθεί μαζί του όπως κάνει με τα δικά του ζώα);
Το θέμα είναι να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε, άλλοι μπορούν περισσότερα άλλοι λιγότερα. Τουλάχιστον να μην μένουμε άπραγοι.
Επίσης ένα "δύσκολο" αδέσποτο μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να αλλάξει, χρόνο που ο άνθρωπος που το έχει προσωρινά για να του βρει οικογένεια μπορεί να μην προλάβει να διαθέσει. Αυτός που θα το πάρει θα χρειαστεί απλά περισσότερη υπομονή και επιμονή.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Στην πρώτη παράγραφό σου, επίσης διαφωνώ κάθετα, αλλά εκεί είναι πασιφανές ότι έχεις εδραιωμένη [λανθασμένη κατ'εμέ] άποψη, οπότε δεν μπαίνω καν στην διαδικασία.
Ποια είναι η πρώτη παράγραφος του silent? Εξήγησε παρακαλώ.

silent αν κάποιος γνωρίζει και δώσει ενήλικο σκύλο που δείχνει επιθετικότητα σε παιδάκια σε οικογένεια τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του.
Σου έχει τύχει τέτοια περίπτωση?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ έχω 3 δικά μου σκυλιά.
Επίσης αυτή τη στιγμή, "φιλοξενώ" μια ενήλικη σκύλα με εντελώς συνηθισμένη εμφάνιση (δεν τραβάει την προσοχή δηλαδή) που δεν ανέχεται άλλα σκυλιά παρά μόνο κουτάβια και έχει καλαζάρ.
Δεν έχει χτυπήσει ποτέ το τηλέφωνο γι`αυτήν.
Μαζί της αυτή τη στιγμή βρίσκονται και 2 κουτάβια, το ένα το βρήκα εγώ και το άλλο μου το "φορτώσανε" αφού το βρήκανε αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο πέρα από το να με πάρουν τηλέφωνο και να μου πουν οτι το βρήκαν. Γι`αυτά ελπίζω να χτυπήσει το τηλέφωνο, μέχρι στιγμής κανένας.

Τα 3 αυτά σκυλιά δεν τα έχω σπίτι μου. Τα έχω σε κεννελ σε εξωτερικό χώρο, μακριά από το σπίτι μου και τα "επισκέπτομαι" 1-2 φορές τη μέρα, οπότε και τα ταϊζω-ποτίζω-καθαρίζω. Φυσικά είναι όλα τους πλήρως εμβολιασμένα και αποπαρασσιτωμένα και έχω σκιά, σπιτάκι κλπ. Βόλτα δεν πάνε. Το κεννελ είναι 40 τετραγωνικά.

Σε καμία περίπτωση δεν τα έχω όπως τα δικά μου σκυλιά.

Να μην τα μάζευα από το δρόμο?

Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο....αυτά που λες είναι το ιδανικό, το οποίο σπανιότατα βρίσκεται, ειδικά σε αυτή τη χώρα....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Συνεπως οποιος βρισκει ενα κουταβι στο δρομο θα πρεπει να εχει στο μυαλο του οτι μπορει να μη βρει να το δωσει.
Εαν ειναι σωστος τοτε θα πρεπει να το κρατησει και συνεπως θα επωμιστει και ολα τα εξοδα του. Οποτε θα πρεπει να ειναι πολυ υπευθυνος πριν κανει καποια κινηση.
.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια

silent αν κάποιος γνωρίζει και δώσει ενήλικο σκύλο που δείχνει επιθετικότητα σε παιδάκια σε οικογένεια τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό του.
Σου έχει τύχει τέτοια περίπτωση?
Δεν ξερω αν γνωριζε οτι ειναι επιθετικο σε παιδακια, αλλα ηξερε οτι ειναι επιθετικο. Σημασια εχει οτι πρεπει να ασχοληθεις ομως για να βρεις τα προβληματα του σκυλου και να διαλεξεις που θα το δωσεις, εαν εχεις αυτη την δυνατοτητα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
silent δεν θυμάμαι αν μας έχεις κάνει παρουσίαση του σκύλου σου.

Αν έχει κάποια τέτοια θέματα, γιατί δεν ανοίγεις μια συζήτηση, να δούμε πιο συγκεκριμένα αν και πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε. Η έχεις ήδη ανοίξει;

Προφανώς η δική σας, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Δεν είναι ο κανόνας στον κόσμο των υιοθεσιών.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Δεν ηθελα να ανοιξω καποιο θεμα ουτε το συγκεκριμενο, ειναι απο μεταφορα, γενικα ειμαι περισσοτερο του διαβασματος εξου και το ονομα. Απλως επειδη ανοιξε το θεμα εγραψα αρκετα για να το στηριξω.

Ο σκυλακος εχει πολλα προβληματα συμπεριφορας, ειναι μαζι μας 18 μηνες περιπου, εχουμε δουλεψει πολυ με επαγγελματια, αλλα παρολα αυτα οι προβληματικες συμπεριφορες δεν εξαφανιζονται εντελως και για αυτο χρειαζεται πολλη προσοχη απο μερους μου για να μην υπαρχουν δυσαρεστα γεγονοτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Προσωπικά σε τιμάει που ασχολείσαι και τον κράτησες παρόλα τα προβλήματα.
Για τον δικό μου που έλεγα μην φανταστείς ότι ήρθαν βροχή οι προτάσεις, ένας μου τον ζήτησε και τον ήθελε για κουδούνι... Παρόλο που ήθελα πραγματικά να τον δώσω λυπήθηκα να τον μαντρώσουν σε έναν κήπο όλη του την ζωή. Μετά από λίγο είδα τι διαόλος είναι και μου τον ζήτησαν δύο μεγάλοι άνθρωποι, παπούδες ενός κοριτσιού, που ζουν μεταξύ Αθήνας και Ζακύνθου και το καλοκαίρι για μεγάλο διάστημα φιλοξενούν το εγγόνι τους. Εκεί είπα όχι γιατί φοβήθηκα τα παρατράγουδα. Όχι ότι ορμάει σε παιδάκια αλλά είναι άγαρμπος γενικώς.
Για μεγάλο διάστημα έελεγα δεν αντέχω θα σε δώσω δαίμονα μεταμορφωμένε! Αλλά τώρα πια είναι μέλος της οικογένειας, φεύγοντας από το περιφραγμένο χώρο που τον πάω για τρέξιμο όπου και να είναι τρέχει σαν τρελός για να μην μείνει πίσω. Δεν μπορώ να τον εγκαταλείψω πια.
Αλλά βγήκα off topic;)

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Kyveli σε ευχαριστω.
Οι δυσκολοι σκυλοι ειναι καταρα και δωρο μαζι γιατι οπως και να το κανουμε κερδιζεις απιστευτες εμπειριες που σιγουρα θα χρειαστουν στο μελλον.

Για να μην δημιουργηθει και λαθος εντυπωση να πω οτι αξιζουν πολλα μπραβο σε οποιον ασχολειται και βοηθαει αδεσποτα ζωα, με οποιο τροπο μπορει. Απλως νομιζω οτι χρειαζεται να υπαρχει λιγη ευαισθησια παραπανω σε μερικες δυσκολες περιπτωσεις σκυλων για το που θα καληξουν. Και δυστυχως στα αδεσποτα υπαρχουν πολλες τετοιες περιπτωσεις.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ