Υιοθεσία αδέσποτου σέττερ

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
Καλησπέρα σας;)

Εδὠ και μία εβδομάδα έχω υιοθετήσει μία σεττερίνα πολύ γλυκιά , πρέπει να ναι το πολύ 1 -1,5 έτους , θα μου πει καλύτερα ο κτηνίατρος μου .

Αντιμετωπίζω προβλήματα συμπεριφοράς και όποια συμβουλή θα μου φανεί χρήσιμη . Είναι μεν πολύ φιλική , αγαπησιάρα αλλά ακούει με δυσκολία με μεγάλη θα έλεγα , στο μη είμαι καλυμμένη αλλά στο έλα κάνει του κεφαλιού της.Περισσότερο ανησυχώ γιατί στην αυλή μας έρχονται και τρώνε γάτες με αποτέλεσμα μόλις δει καμμία να ζουρλένεται !! Προσπαθώ με ηρεμία αλλά όταν τίθεται θέμα να χάσει το ματάκι της εκνευρίζομαι !!! Πώς μπορώ να την χειριστώ γενικά να την χειραγωγήσω πάντα δίχως βία;;;

Σας ευχαριστώ πολύ :cool:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μπράβο σου για την υιοθεσία, αν και δεν βλέπω φωτογραφίες αρα είσαι λίγο φάουλ

Μόλις μια βδομάδα την εχεις, δώσε της χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αρχισε σιγά σιγά να την εκπαιδεύεις στο έλα (πχ ασε την με μεγάαααααααλο λουρι και φώναξε έλα εχοντας μια λιχουδιά για να την επιβραβεύσεις όταν ερθει. Αν δεις ότι δεν ερχεται τινάζεις λιγο το λουρι ίσα να την "ξυπνησεις" και να ερθει προς εσένα)

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
ευχαριστώ για την απάντηση , προσπάθησα να της δείξω με χειρονομία σκύβοντας και χτυπώντας τη γάμπα μου πετυχαίνει σε κοντινή απόσταση αλλά όταν την αφήσω στην αυλή ...φλάς γκόρντον !!! θα το κάνω αύριο αυτό με το λουρί ...θέλει προσπάθεια !! Η ηλικία της είναι 1,5-2 ετών μου είπαν στο κτηνιατρικό κέντρο ... δεν το πολυπιστεύω θα την πάω και στον δικό μου κτηνίατρο που έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ...Μόνο υιοθεσία !!! στηρίζω και επικροτώ !!!
11082012457.jpg11082012456.jpg

eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Κούκλα είναι η κοριτσάρα σου!! Να τη χαίρεσαι!!

Ως προς το θέμα σου τώρα, επιμονή και υπομονή με όλες τις εντολές και θα μάθει..

Α! έχει υπέροχα δοντάκια η μικρή, φαίνεται μικρούλα!

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
=D>σ ευχαριστώ πολύ πολύ !!!

Αυτό που με νοιάζει είναι να περνάμε ποιοτικό χρόνο και να μην τη μαλώνω όλη την ώρα , περισσότερο θα ήθελα να την είχα στο διαμέρισμα μου και όχι στο πατρικό μου λόγω αυλής και έκτασης...

Διάβαζα σε ένα άλλο θρεντ ότι κάποιος δε θα υιοθετούσε αδέσποτο γιατί φοβάται το ένα και το παράλλο και εκείνο... ένα έχω να πω την αγάπη και την αφοσίωση που θα σου δώσει το ημίαιμο ή το αδέσποτο -καθαρόαιμο δε θα στη δώσει καμμία ''ράτσα''...κάθε μέρα τη βλέπω πώς ανοίγεται και χαλαρώνει με την παρουσία μου και αισθάνομαι πληρότητα !

Για μένα είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία ...

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εντάξει ας μην κάνουμε παραλληλισμούς.

Καλότυχη να είναι η μικρή,μπράβο σου κ εσένα που τη μάζεψες και η καλλύτερη συμβουλή είναι υπομονή.
Σύντομα θα καταλαβαίνει τι θες απο εκείνη κ εσύ θα μπορείς να διαβάζεις τις κινήσεις του σώματός της καλλύτερα.
Τις αρέσουν οι λιχουδιές η δεν έχει κ πολύ ενδιαφέρον για το φαι?Αν της αρέσουν δε θα έχεις κανένα πρόβλημα στην εκπαίδευση.

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
Στην αρχή , την πρώτη μέρα δηλαδή δεν έτρωγε καθόλου , ψυχολογία φαντάζομαι και άγχος ... σιγά σιγά όλο και περισσότερο , δηλαδή συνηθίζει να μυρίζει και να το παρατάει .Με λιχουδιές δεν έχω δοκιμάσει αλλά θα το προσπαθήσω ...είναι νωρίς το γνωρίζω αλλά αγχώνομαι ...

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
=D>σ ευχαριστώ πολύ πολύ !!!

Αυτό που με νοιάζει είναι να περνάμε ποιοτικό χρόνο και να μην τη μαλώνω όλη την ώρα , περισσότερο θα ήθελα να την είχα στο διαμέρισμα μου και όχι στο πατρικό μου λόγω αυλής και έκτασης...

Διάβαζα σε ένα άλλο θρεντ ότι κάποιος δε θα υιοθετούσε αδέσποτο γιατί φοβάται το ένα και το παράλλο και εκείνο... ένα έχω να πω την αγάπη και την αφοσίωση που θα σου δώσει το ημίαιμο ή το αδέσποτο -καθαρόαιμο δε θα στη δώσει καμμία ''ράτσα''...κάθε μέρα τη βλέπω πώς ανοίγεται και χαλαρώνει με την παρουσία μου και αισθάνομαι πληρότητα !

Για μένα είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία ...
Καλωσήρθες Φλάφη. Το γεγονός ότι το ζώο δεν ακούει στο "έλα" δεν είναι πρόβλημα συμπεριφοράς. Απλώς, δεν ξέρει ή δεν έχει μάθει ακόμα καλά την εντολή. Μάθε την πρώτα να έρχεται σε σένα μέσα στο σπίτι, όπου δεν έχει τόσους αντιπερισπασμούς(όπως τις γάτες πχ) ,επιβράβευσε την όταν το κάνει κ μετά μάθε την να ακούει την εντολή κ έξω. Χρειάζεται συνέπεια κ υπομονή. Επίσης, γιατί δεν μπορεί να μείνει μαζί σου στο διαμέρισμα?
ΥΓ : Ειλικρινά στενοχωριέμαι όταν γίνονται τέτοιες διακρίσεις σε ζώα, κ μάλιστα από φιλόζωους. Δεν αναφερόμαστε σε διαφορετικά είδος, για σκύλους μιλάμε σε κάθε περίπτωση, με ίδιες ανάγκες ίδια αντίδραση στον πόνο κ στην αγάπη. Εξάλλου, η θεωρία της ευγνωμοσύνης είναι μια καθαρά ανθρώπινη αντίληψη. Τα σκυλιά ζουν στο παρόν.

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οπως έγραψε ο silver δεν μπορείς να της ζητάς κάτι χωρίς να ξέρει τι ζητάς. Και μη νευριάζεις που δεν έρχεται κοντά σου γιατί απλά δεν ξέρει. Πρέπει να της το μάθεις.

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις !!! κάθε μέρα πάμε και καλύτερα , σήμερα τις έκανα επαναλήψεις στο έλα και ερχόταν , επίσης πήγαινε διστακτικά στο χώρο πού συνήθως έρχονται οι γάτες γιατί της έλεγα μη , ωστόσο με το που γυρνούσα το κεφάλι μου έφευγε τρέχοντας .... τι να κάνω ...καταλαβαίνω είναι η φύση της τέτοια αλλά πώς θα την συμφιλιώσω....

Δεν μπορώ να την έχω στο διαμέρισμα γιατί έχει ψύλλους κάνει θεραπεία , πληγές από δάγκωμα παίρνει αντιβίωση και δεν έχω βεράντα ή μπαλκονάκι να αερίζεται ο χώρος... μένω στο ενοίκιο και δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει ο ιδιοκτήτης ... Να πάνε όλα καλά με την υγεία της , να με μάθει και θα το ξανασκεφτώ ...

Δεν έκανα διάκριση πραγματικά ανάμεσα στα σκυλάκια , άλλοι τις κάνουν θεωρώντας τα αδέσποτα ή τα ημίαιμα κατώτερα όντα και εκθειάζουν ράτσες ,ίσως να αντέδρασα υπερβολικά !

Διαβάζω για τα σέττερ και όντως.... δένονται πολύ με τον ιδιοκτήτη και θέλουν όλο παιχνίδι και χάδια .... γι αυτό με παιδάκια είναι ιδανικά !!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τι κουκλα ειναι όμως????????

Παντως με υπομονη θα μαθει τα όρια που της επιβάλλονται και στις γάτες και στο έλα και στις υπόλοιπες εντολες!

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
Ευχαριστώ !! μακάρι να 'ξερα ένα καλός κτηνίατρος δε θα ξέρει να πει με ακρίβεια από που κρατάει η μικρή ;; και την ηλικία της ;;;με τα εμβόλια τι να κάνω ;; οι αιματολογικές βγήκαν καθαρές πάντως

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γιατι σε καίει τοσο το από πού κρατάει?
Από ομορφόσογο σίγουρα!

Κατά προσέγγιση πιστευω ο γιατρος μπορεί να υπολογισει ηλικία. Όσο για τα εμβόλια, αυτό μόνο κτηνιατρος μπορεί να σου πει τι θα κάνεις.

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
Για να διαβάσω τα χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας , να μπορώ να την ψυχολογήσω.... αλλιώς ναι σιγά η μικρή να ναι καλά !! Για παράδειγμα διάβαζα ότι τα σέττερ έχουν τρυφερό χαρακτήρα ΄και δεν πρέπει να τα δένει κανείς ούτε να τους φωνάζει ....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Για να διαβάσω τα χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας , να μπορώ να την ψυχολογήσω.... αλλιώς ναι σιγά η μικρή να ναι καλά !! Για παράδειγμα διάβαζα ότι τα σέττερ έχουν τρυφερό χαρακτήρα ΄και δεν πρέπει να τα δένει κανείς ούτε να τους φωνάζει ....
Και να σου βρει ο γιατρος από τι ρατσες προεκυψε, δεν μπορείς να ξέρεις ποιο γονιδιο μεταδόθηκε και ποιο όχι.
Φωνες να σου πω την αλήθεια, για μένα σε κανενα σκυλι δεν πρεπει να βάζουμε. Στο χέρι μας ειναι να μάθουν σωστά και να αποφυγουμε τις φωνές.
Αλλά και να μη μάθουν, πώς μπορει κάποιος σε αυτες τις υπέροχες ψυχές να φωνάξει?

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Κυνηγοσκυλάκι είναι! Να το χαίρεσαι! Θέλει πολύ υπομονή και αγάπη. Γενικά βάζουν τη μύτη κάτω και πάνε μόνα τους. Δοκίμασε με λιχουδιές ή κάποιο παιχνίδι που της αρέσει πολύ. Θα βρεις στο forum άπειρες πληροφορίες.

Και πάλι να τη χαίρεσαι!

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
Ναι αυτό ακριβώς κάνει μύτη κλείνει μάτια και πάει και πάει , ησυχάζει λίγο και πάει και πάει και τρέχει μετά μπαλάκαι έρχεται να με βρει για παιχνίδι ... ήταν μου είπαν κάθε μέρα στα Πράκτικερ , παρόλο που την έδιωχναν εκείνη γυρνούσε εκεί ποιος ξέρει αν την εγκατέλειψαν ...

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Όσον αφορά το άλλο θέμα, μπορείς να βάζεις την σεττερίνα σε απόσταση από τις γάτες και κάθε φορά που βλέπει μία, να την επιβραβεύεις με λιχουδιά ή χάδια. Όχι όμως, όταν η σκυλίτσα βρίσκεται σε υπερδιέγερση, αλλά όταν ηρεμεί. Και αυτό γιατί θέλεις να επιβραβεύσεις την ηρεμία ή αδιαφορία της στη θέα μιας γάτας, όχι τον "τσαμπουκά της"(πρόσεχέ το αυτό). Σιγά σιγά(σιγααααααααααά σιγααααά), θα συνδυάσει τη γάτα με κάτι ευχάριστο. Αυτόν τον τρόπο γνωρίζω, αν δεν ενδύκνειται ή είναι λάθος, παρακαλώ, ας διορθώσει κάποιος.

Φλάφη

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
89
32
silver καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση , κατά δεύτερον έτσι το έχω σκεφτεί και εγώ ... δύο φορές έτυχε να στριμώξει γάτα και πήγε η ψυχή μου και ήρθε , πρόλαβα την γράπωσα και την τράβηξα , εκείνη μόλις τη δει την πλησιάζει και κάθεται και την κοιτάει οι γάτες τρελαίνονται και βγάζουν νύχια . Σε άλλη περίπτωση που είδε μία σαν τον Καστράτο να περνάει προλαβαίνω πάω κοντά της και της μίλησα σιγανά ώσπου να ηρεμήσει ...έτρεμε η σκύλα στην αρχή ... έχω δρόμο το ξέρω ... η αλήθεια είναι ότι τ άλλα δύο που είχαμε είχαν μεγαλώσει με τις γάτες και όλα κυλούσαν ομαλά ... τώρα με τη μουρλέγκο μου όμως;;;;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi