Υιοθεσία αδέσποτου: Ενήλικο ή κουτάβι?

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Εν τοιαύτη περιπτώσει πηγαίνετε μαζί (καλό θα ήταν να είσαι και εσύ μαζί λόγω εμπειρίας) διάλεξτε το σκυλάκι, κλουβάκι μεταφοράς δεμένο με κόκκινη κορδέλα - φιόγκο, ενθουσιασμός του στυλ "μπαμπά κοίτα τι σου έφερα!!!" και ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Ε καλά μην το πάμε και Καλαμάτα με φιόγκο :D . Λέγαμε να το/τα βρούμε και να τον πάμε να τα δει.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για να επανέλθω στο θέμα (sorry, στο διαλύσαμε!), θα πρότεινα να επισκεφτεί μαζί με την κόρη του ένα καταφύγιο και να έχουν ήδη επικοινωνήσει για να εξηγήσουν τι είναι το ζητούμενο ώστε να ξέρουν οι άνθρωποι ποια σκυλιά να τους δείξουν.
Το όχι μεγάλο, μην σε προβληματίζει τόσο! Έχω δει σκυλιά 6-7 χρονών που ζήσανε όλη τη ζωή τους σαν αδέσποτα και μετά σε καταφύγιο να υιοθετούνται και να είναι άψογα στη ζωή στο σπίτι και σκυλιά 3-6 μηνών να υιοθετούνται και να γίνονται εντελώς "απροσάρμοστα" λόγω έλλειψης καθοδήγησης σε συνδυασμό με μεγάλη ενέργεια...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αστεία-αστεία, η σκέψη σας είναι πολύ ωραία. Θα του κάνει καλό, είναι το μόνο σίγουρο.
Καλή επιτυχία στην υλοποίηση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Για να επανέλθω στο θέμα (sorry, στο διαλύσαμε!), θα πρότεινα να επισκεφτεί μαζί με την κόρη του ένα καταφύγιο και να έχουν ήδη επικοινωνήσει για να εξηγήσουν τι είναι το ζητούμενο ώστε να ξέρουν οι άνθρωποι ποια σκυλιά να τους δείξουν.
Κάπως έτσι - απλά η προεργασία να έχει γίνει ήδη. Οταν έρθει αυτός Αθήνα δηλαδή να έχει γίνει μια πρώτη επιλογή.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εν τοιαύτη περιπτώσει πηγαίνετε μαζί (καλό θα ήταν να είσαι και εσύ μαζί λόγω εμπειρίας) διάλεξτε το σκυλάκι, κλουβάκι μεταφοράς δεμένο με κόκκινη κορδέλα - φιόγκο, ενθουσιασμός του στυλ "μπαμπά κοίτα τι σου έφερα!!!" και ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά...
Δεν θα τους δώσει κανένας σκύλο για δώρο-έκπληξη! Και καλά θα κάνουν εδώ που τα λέμε... Όσο καλός άνθρωπος και να είναι, δεν μπορούν να βασιστούν στα λόγια άλλων και να μην έχουν γνωρίσει τον άνθρωπο με τον οποίο θα ζει ο σκύλος.

Ε καλά μην το πάμε και Καλαμάτα με φιόγκο :D . Λέγαμε να το/τα βρούμε και να τον πάμε να τα δει.
Αυτό είναι όντως καλή ιδέα :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Κάπως έτσι - απλά η προεργασία να έχει γίνει ήδη. Οταν έρθει αυτός Αθήνα δηλαδή να έχει γίνει μια πρώτη επιλογή.
Μια χαρά σχέδιο ακούγεται. Με τα παραπάνω δεδομένα πιστεύω ότι θα το χαρούν πολύ άνθρωπος και σκύλος!
Αν χρειαστείς κάπου βοήθεια, προτάσεις ή οτιδήποτε άλλο βάλε φωνή :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Τελευταία και καταιδρωμένη, συμφωνώ κι εγώ με την άποψη ενήλικο. Να ξέρει τι παίρνει ο άνθρωπος. Εχω και προτάσεις συγκεκριμένες αν θέλετε, γιατι κάπως έτσι τον θέλω κι εγώ το (δεύτερο) σκύλο και τα σταμπάρω πάντα αυτά που πληρούν τις προϋποθέσεις! :)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Συμφωνό με το να πάρει κάποιο ενήλικο καλύτερα, αλλά ακόμα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα που δεν ξέρω αν το σκεφτήκατε. Λέτε να πάρει ένα σκυλί που απο την πρώτη μέρα κιόλας θα είναι ελευθερο να πηγαίνει όπου θέλει εκτός σπιτιού χωρίς λουρί (απο ότι κατάλαβα). Κανένα όμως σκυλί δεν δένετε με άνθρωπο απο την πρώτη μέρα ώστε να ακολουθάει καταπόδας και να ακούει εντολές κ.ο.κ. το ποιο πιθανό είναι να τρέχει ανέμελο εδώ και εκεί και πιθανότατα να χαθεί κιόλας. Πιστεύετε ότι ο κύριος θα έχει την δύναμη να εκπαιδεύσει το σκυλί όπως είχε εκπαιδευμένα και τα 2 Γκόλντεν? Γιατί, σίγουρα δεν νομίζω η Γκολντενό-γιαγιά να έχει τις δυνάμεις να "εκπαιδεύσει" ένα σκυλί απο μόνη της και δεν θέλουμε καμια μέρα να ακούσουμε ότι το σκυλί το έσκασε και να τρέχει ο άνθρωπος και να μην φτάνει.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Συμφωνό με το να πάρει κάποιο ενήλικο καλύτερα, αλλά ακόμα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα που δεν ξέρω αν το σκεφτήκατε. Λέτε να πάρει ένα σκυλί που απο την πρώτη μέρα κιόλας θα είναι ελευθερο να πηγαίνει όπου θέλει εκτός σπιτιού χωρίς λουρί (απο ότι κατάλαβα). Κανένα όμως σκυλί δεν δένετε με άνθρωπο απο την πρώτη μέρα ώστε να ακολουθάει καταπόδας και να ακούει εντολές κ.ο.κ. το ποιο πιθανό είναι να τρέχει ανέμελο εδώ και εκεί και πιθανότατα να χαθεί κιόλας. Πιστεύετε ότι ο κύριος θα έχει την δύναμη να εκπαιδεύσει το σκυλί όπως είχε εκπαιδευμένα και τα 2 Γκόλντεν? Γιατί, σίγουρα δεν νομίζω η Γκολντενό-γιαγιά να έχει τις δυνάμεις να "εκπαιδεύσει" ένα σκυλί απο μόνη της και δεν θέλουμε καμια μέρα να ακούσουμε ότι το σκυλί το έσκασε και να τρέχει ο άνθρωπος και να μην φτάνει.
Σ αυτό έχεις δίκιο αλλά νομίζω ότι ρυθμίζεται. Το λογικό είναι να μην το αφήσει να σουλατσάρει ελεύθερα από την αρχή σαν τη γιαγιά. Αν και εξίσου πιθανόν, ως αδέσποτο να του γίνει κολητσίδα.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Έχετε καταλήξει σε κάποια από τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει το σκυλάκι?
π.χ. ημίαιμο λαμπραντόρ, ή ημίαιμος ποιμενικός, ή γκριφόν? (παραδείγματα είναι απλά...)
Μεγαλόσωμο ή μεσαίο ή μικρό?
Το λέω για την περίπτωση που ίσως χρειαστεί να κάνετε μια "αναγνωριστική πτήση", βολιδοσκοπώντας τον κύριο για τις προτιμήσεις του.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Έχετε καταλήξει σε κάποια από τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει το σκυλάκι?
π.χ. ημίαιμο λαμπραντόρ, ή ημίαιμος ποιμενικός, ή γκριφόν? (παραδείγματα είναι απλά...)
Μεγαλόσωμο ή μεσαίο ή μικρό?
Το λέω για την περίπτωση που ίσως χρειαστεί να κάνετε μια "αναγνωριστική πτήση", βολιδοσκοπώντας τον κύριο για τις προτιμήσεις του.
Είχε πάντα γκόλντεν εκτός από μία περίπτωση πολύ παλιότερα ενός μεγαλόσωμου γκριφονοειδούς. Ως προς το μέγεθος έχω καταλάβει ότι κυμαίνεται σε μεσαίο προς λίγο μεγάλο μέγεθος. Όχι μικρό πάντως. Μάλλον το προτιμάμε ελαφρώς μαλλιαρό. Κάτι σε λαμπραντοροποιμενικό νομίζω. Το γκριφονοειδές (το μαλλί τύπου φλοκάτη δηλαδή) δεν είναι ίσως ό,τι καλύτερο εκεί γιατί θα είναι συνέχεια μέσα στο χόρτο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έτσι όπως το περιγράφεις μια πρώτη σκέψη που μου ήρθε είναι αυτός. Είναι 1,5 έτους τώρα και πιο όμορφος :)

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα, αν θέλεις όταν έχω λίγο παραπάνω χρόνο μπορώ να ρίξω μια ματιά και να σου προτείνω κι άλλα.
Δες τι λέει και η Kopritis που τα ζαχαρώνει ήδη για την ίδια! :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Ωραίος φαίνεται! Από ότι βλέπω με γάτες τα πάει καλά - ελπίζω να μην έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Που είναι τώρα? Είναι στειρωμένος?

Για ρίχτε κι άλλα οι υπόλοιποι...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Σ αυτό έχεις δίκιο αλλά νομίζω ότι ρυθμίζεται. Το λογικό είναι να μην το αφήσει να σουλατσάρει ελεύθερα από την αρχή σαν τη γιαγιά. Αν και εξίσου πιθανόν, ως αδέσποτο να του γίνει κολητσίδα.
Δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα του γίνει όντος κολιτσίδα και αν του γίνει έστω και λίγο, με το παραμικρό το σκυλί (είτε κάτι άκουσε, κάτι μύρισε, κλπ) μπωρεί να του φύγει μιας και δεν ακούει ακόμα σε κάποιον "ιδιοκτητη" για να γυρίσει πίσω. Ίσως χρειαστεί κάποιο μεγάλο λουρί να δεθεί πάνω του και να δεθεί είτε πάνω στον άνθρωπο είτε πάνω στην γιαγιά αν ο κύριος δεν σκέφτετε να τον κρατήσει μέσα τον πρώτο καιρό μέχρι να γνωριστούν κατάληλα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Είδα επίσης...

http://www.fazoo.gr/archives/1296

http://www.fazoo.gr/archives/825

Ερώτηση: Ποια αδέσποτα υιοθετούνται πιο δύσκολα - τα αρσενικά ή τα θηλυκά?
Ο Scooby από όσο ξέρω μεγαλώνοντας την έχει δει λίγο φύλακας και κυριαρχικός με τα αρσενικά, μάλλον δεν κάνει για την περίπτωση. Το κοριτσάκι είναι πολύ καλό με όλους, όπως και τα 2 αδερφάκια της ο George και ο Brad :)

Αυτά που υιοθετούνται πιο δύσκολα συνήθως είναι τα μεγαλόσωμα, τα μεγάλα σε ηλικία και τα μαύρα...
Ιδιαίτερη προτίμηση σε αρσενικά ή θηλυκά δεν νομίζω να υπάρχει. Όχι στα αδέσποτα τουλάχιστον.

Πολύ καλά σκυλιά του στυλ "αγαπάω όλο τον κόσμο" και μεγαλόσωμα είναι επίσης και ο Νίκος και η Άρτεμις.
Επίσης ο Αλέξανδρος που είναι μαλλιαρός.

Γενικά στο Fazoo έχει πολλά σκυλιά που αγαπούν τις γάτες, επειδή στο καταφύγιο φιλοξενούνται και γάτες και μαθαίνουν να ζουν μαζί τους.
Οπότε μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια και να τα δείτε όλα μαζί αν πάτε από εκεί.

Θα κάνω καλύτερο ψάξιμο αργότερα αν θέλεις να σου προτείνω κι άλλα :)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Διαβαζω, διαβαζω και συνέχεια στο μυαλο μου όταν περιγράφεται τον ιδανικο για την περιπτωση σκύλο. ,μου έρχεται η Μόνικα...
Απολυτα αφοσιωμενη,στειρωμένη δεν το κουνάει ρουπι απο δίπλα σου και ευχαριστιέται πολύ με παιχνίδια επαναφοράς!
Όσοι τη γνωρίσατε απο κοντά στη σκυλοβόλτα, μπορειτε να επιβεβαιώσετε :)

Ασχετα απο τη Μονικα, κι εγώ προτείνω ενηλικο.