Υιοθέτησα αδέσποτο, είναι υπερβολικά κτητικό help!

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Παιδιά, υιοθετησα ενα αδεσποτο σκυλακι χθες. οταν ηταν εξω το εβλεπα παρα πολυ φιλικο με εμενα.

χθες το εβαλα στο σπιτι. οταν του εδωσα τροφη, ειδα οτι ηταν παρα πολυ κτητικο. δηλαδη δε μπορουσα καν να πλησιασω εκει κοντα και καθε φορα που κουνουσα ελαχιστα το ποδι μου μου γρυλιζε. καταλαβαινω οτι ειναι η συμπεριφορα ενος αδεσποτου καθως οπως ειναι φυσικο παλευε να βρει τροφη οταν ηταν εξω.

τι να κανω ομως; φυσικα δεν μπορω να συνεχισω ετσι.

πριν λιγο ανεβηκε πανω στο κρεβατι μου. την κατεβασα μια φορα για να της δειξω οτι δεν θελω να ανεβαινει εκει. ανεβηκε. την κατεβασα δευτερη φορα και μου γρυλισε. ξαναανεβηκε. προσπαθησα να την κατεβασω και πηγε να με δαγκωσει και μου γρυλισε ασχημα. τι μπορω να κανω;

δε θελω να το αφησω ξανα στο δρομο... ειναι κριμα... αλλα δε μπορω να συνεχισω κι ετσι...

ειναι θηλυκο εναμιση ετους και στειρωμενη...

φοβαμαι και για το αλλο μου σκυλακι, το οποιο ειναι πιο μικρο απο αυτην. αυτο ειναι τρια κιλα ενω η αλλη ειναι 8...

παιδια, σας ζηταω ειλικρινα βοηθεια... φοβαμαι και για εμενα την ιδια και για το σκυλο μου και για ολους. σημερα δαγκωσε τη μαμα μου γερα...

βοηθεια...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τα παντα ειναι θεμα ανασφαλειας. Ενα σκυλι ζου ζει στο δομο εχει μαθει να ναι παντα σε επιφυλακη καθως ειναι μονιμως εκτεθειμενο σε κινδυνους. Αν μαλιστα δεν εμενε σε σπιτι στο παρελθον, και δεν ειναι μαθημενο, μπορει να νιωθει ακομα και σαν "φυλακισμενο". Σε καθε περιπτωση η αλλαγη περιβαλλοντος δημιουργει στρες!

Ακομα ειναι ΠΟΛΥ νωρις!!! Δωστε της χρονο να συνηθισει και σιγα σιγα καντε την να σας εμπιστευτει και να νιωσει ασφαλης! Αν τις πρωτες μερες δε πλησιαζετε το φαι της, ε δεν εγινε και τιποτα. Αν δε θες ν ανεβαινει στο κρεββατι, κλεινε την πορτα. Προσπαθησε γενικα να προλαμαβνεις καταστασεις για να μη χρειαζεται να ερχεσαι σε δυσκολη θεση.

Ξαναλεω ειναι τρομερα νωρις !!!! Πρεπει να χεις υπομονη, ολοι οσοι μεγαλωνουμε σκυλια τη χρειαζομαστε. Θα ηταν και καλο να παιρνατε τη γνωμη ενος ειδικου, ενος εκπαιδευτη

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Το βλεπω οτι ειναι σε επιφυλακη... ειναι συνεχως σε επαγρύπνηση...

με τον παραμικρο θορυβο σηκωνεται... και δεν μπορει να κοιμηθει...
καταλαβαινω οτι δεν μας εμπιστευεται στο 100% αλλα και παλι φοβαμαι μηπως η συμπεριφορα της παγιωθει και δεν αλλαξει μετεπειτα.

εχετε δει με τα ματια σας να αλλαζει η εν λογω συμπεριφορα;

οταν ειναι ηρεμη ερχεται κοντα μου και ζηταει χαδια και παχνιδια. σημερα την πηγα βολτα 3 φορες για αρκετη ωρα. με το αλλο μου σκυλακι δεν εχει σχεσεις. η μια αποφευγει την αλλη.

μιλησα πριν λιγο με εκπαιδευτη. θα κανονισω αυριο συναντηση μαζι του. ποσες φορες ομως πρεπει να κανονισουμε; η μια φορα κοστιζει 30 ευρω και δυστυχως δε μπορω να διαθεσω πολλα χρηματα αν χρειαστει πολλες φορες να ερθει ο εκπαιδευτης...

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ιδια συμπεριφορα δεν εχω αντιμετωπισει. Εχω δει ομως πολλα αδεσποτα να "αλλαζουν" στοιχεια του χαρακτηρα τους.. Εχω δει αδεσποτα που μολις υιοθετηθηκαν κοντευαν να φανε τους τοιχους για να βγουν εξω, να γινονται καναπεδοσκυλα. Εχω δει αδεσποτα να φοβουνται να σε πλησιασουν και τελικα να φτανουν να μη ξεκολλανε απο πανω σου.
Ειδα προσφατως αδεσποτο να υιοθετει γνωστη μας και να της κανει το σπιτι λιμπα. Να προσπαθει να το σκασει, να τρωει τους καναπεδες, να κατουραει..ενα μηνα μετα, προσαρμοστηκε και ειναι αλλο σκυλι.

Εκπαιδευτης δεν ειμαι, και οι οποιες γνωσεις εχω φτανουν μεχρι ενα σημειο.. Το να μιλησεις με εκπαιδευτη ειναι το σωστο , λογικα για να την αξιολογησει και να δωσει καποιες οδηγιες γι αρχη. Τωρα αν θα χρειαστει να δουλεψει μαζι της, θα σας το πει ο ιδιος. Εγω στη θεση σου θα κανα αυτες τις μερες ο,τι μπορω για να χαλαρωσει το σκυλακι και να νιωσει ανετα. Ολο το κλειδι εκει ειναι πιστευω. Να της φυγει το στρες και να σας εμπιστευτει.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Βιάζεσαι. Και μάλιστα πολύ!
Γράφεις δύο φορές ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχεις καν αρχίσει.

Μια μέρα δεν φτάνει για αναπτύξει ο σκύλος σχέση εμπιστοσύνης με εσένα και την οικογένεια σου, δίποδη και τετράποδη.

Όλοι οι σκύλοι μπορούν να αλλάξουν συμπεριφορά, αδέσποτοι και δεσποζόμενοι.

Δεν υπάρχει "συμπεριφορά ενός αδέσποτου", σαν κάτι στάνταρ και αναμενόμενο. Κάθε ένα τους είναι διαφορετικός σκύλος, με διαφορετικό χαρακτήρα, βιώματα και αντιδράσεις σε αυτά.

Τουλάχιστον μέχρι να γίνει μια εκτίμηση από εκπαιδευτή και να πάρετε συγκεκριμένες οδηγίες, μην απλώνετε χέρια, μην κάνετε απότομες κινήσεις, μην της φωνάζετε. Αν η συμπεριφορά της οφείλεται σε ανασφάλεια (που είναι πολύ συνηθισμένο σενάριο), θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

Βάλτε πρόγραμμα και όρια. Εξήγησε στον εκπαιδευτή ότι θέλεις βοήθεια σε αυτό το κομμάτι, και όχι μαθήματα βασικής υπακοής. Τα οποία βέβαια μόνο κακό δεν θα έκαναν, μάλιστα θα βοηθούσαν. Αλλά μπορείς να δεις αποτελέσματα και χωρίς αυτά. Το πόσες φορές θα χρειαστεί να σας δει, θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από εσένα και την υπόλοιπη οικογένεια, τον χρόνο που θα αφιερώσετε και κυρίως τη συνέπεια με την οποία θα ακολουθήσετε τις οδηγίες του.

Αν κατάλαβα καλά την μαζέψατε απευθείας από τον δρόμο; Ελπίζω ότι η πιθανότητα να την αφήσετε πάλι στο δρόμο, δεν σας περνάει σοβαρά απ'το μυαλό... Αν θεωρείτε ότι ο συγκεκριμένος σκύλος δεν σας ταιριάζει, ή δεν θέλετε να ασχοληθείτε μαζί του όσο χρειάζετε, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε κάποιον άλλον να την υιοθετήσει. 8 κιλά είναι όλα κι όλα, δεν είναι ότι θα απειλήσει τη ζωή σας μέχρι να της βρείτε ένα άλλο σπίτι.

Και επειδή με τα χρόνια το ροζ συννεφάκι παίρνει χρώμα μπλαβί... Τουλάχιστον, πριν φύγει από τα χέρια σας, στειρώστε την.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καταρχας ενα μεγαλο μπραβο για την κινηση σου αυτη!πολυ πιθανως να της εσωσες την ζωη!
Απο κει κ περα ειναι υπερβολικα νωρις,εαν ενα σκυλι θελει 1 φορα αγαπη,φροντιδα,επιμονη κ υπομονη ενα πρωην αδεσποτο θελει 100
βαλε τον εαυτο σου στην θεση της,ολομοναχη να γυρνας,να ψαχνεις απεγνωσμενα καθε μερα για ενα πιατο φαι,να κοιμασαι ενας θεος ξερει που καθε φορα,να σου επιτιθονται ζωα και ανθρωποι απο παντου,να εισαι 24 ωρες το 24ωρο φοβισμενη κ μονη χωρις ιχνος σωτηριας...κ ξαφνικα απτο πουθενα καποιος να σε περιμαζευει...ισως ναναι πραγματι καποιος ειλικρινα καλος,ισως ομως κ ναχει αλλες βλεψεις για σενα...θα το ξερες?θα τον εμπιστευοσουν ευθυς εξαρχης με τα ματια κλειστα?
Θελει ταιραστια υπομονη,ενα πρωτο βημα το καλυτερο το κανες,απευθυνθηκες σε ειδικο,απο κει κ περα θα σε συμβουλεψει,οπως κ ολοι εμεις εδω περα οποτε το χεις αναγκη,αλλα η κατασταση ειναι στα χερια σου εξολοκληρου,θα πρεπει να μαθεται μαζι να συμβιωνεται κ να εμπιστευεσται ο ενας τον αλλο!
Μερα με την μερα χτιζεται η σχεση,στιγμη με την στιγμη!
Εχε πιστη κ αγαπη στην καρδια σου κ θα τα καταφερεις!
Το φαι ειναι ενα κοινο γνωρισμα ολων,ακομη κ η δικια μου εκανε κινηση οταν ηταν κουταβα,απλα της πηρα το μπωλ,μετα απο λιγη ωρα της το ξαναδωσα κ περιμενα να δω τι θα κανει,ειχε παλι την ιδια αντιδραση της το ξαναπηρα...να μη στα πολυλογω αυτο το καναμε 3-4 φορες μεχρι που της το πηρα τελειως(σημειωτεον το κανε την πρωτη φορα που της εδωσα αυγο στη ζωη της) πλεον που κοντευει να χρονισει οτι μα ΟΤΙ κ ναχει στο στομα της ειμαι σε θεση ειτε να της πω να το φτυσει κ να το κανει ειτε να της το παρω κατευθειαν απτο στομα χωρις καν να με στραβοκοιταξει...γιατι ΞΕΡΕΙ οτι οτι κανει η μανουλα (δλδ εγω) το κανει μονο για το καλο της)
Το κρεββατι να μαστε κ ειλικρινης εγω της το μαθα να ανεβαινει,αλλα αμα δε την θελω πανω απλα φροντιζω ναχω κ το δικο τη κρεββατι στα ποδια μου,κ κοντα μου ναναι που αυτο επιδιωκει κ ανετα ναναι κ αυτη κ γω!
Καπου πρεπει να της δειξεις κ ποιος κανει κουμαντο εκει μεσα,εσυ δλδ,απο σενα προερχεται η τροφη κ συ θα επιτρεψεις η θα αποτρεψεις μια συμπεριφορα!
Μη κανεις πισω κ μη δειχνεις οτι την φοβασαι αλλιως θα σου παρει τον αερα!
υγ σε καμια περιπτωση μη χειροδικισεις,δεν εχεις ακομη το δικαιωμα ουτε για μια ελαφρια στον κωλο που λεει ο λογος,θα τα κανεις πολυ χειροτερα,θες να σαγαπαει κ να σεβεται,οχι να σε φοβαται κ να νομιζει οτι πρεπει να προσταψει τον εαυτο της οποτε εισαι στον χωρο!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Θα σου πω την δικια μου εμπειρια με το Ροκυ μου που τον πηρα απο φιλοζωικη.Που σημαινει οτι πριν ηταν στο δρομο!
Στην αρχη εκανε οτι ηθελε.Τραβουσε χαλια μοκετες ριχταρια,ετρωγε παπουτσια,μεχρι και οταν επαιζε μαζι μου καποια μερα πηγε να με καβαλησει για να μου επιβαλει τη κυριαρχια του!! Φυσικα επεσε χοντρη διορθωση,αλλά απευθυνθηκαμε αμεσως σε εκπαιδευτη!!
Για να μη πω στις βολτες οτι τραβουσε σαν αγριμι και γαβγιζε οτι ζωντανο περνουσε κοντα μας! Βεβαια δεν μας δαγκωσε ποτέ για να λεμε την αληθεια,αλλά η ολη συμπεριφορα ήθελε οπωσδηποτε διορθωση,και φυσικα πολυυυυυ υπομονη μεχρι να στρωσει και επαναληψη των εντολων!
Μην απογοητευεσαι,και ακου προσεκτικα τι θα σου πει ο εκπαιδευστης ωστε να επαναλαμβανεις καθημερινα στο σπιτι,μεχρι να προσαρμοστει στη νεα του ζωη και να σας εμπιστευτει!
Καποτε κι εγω ειχα απογοητευτει με το Ροκυ κι ελεγα οτι δεν προκειται να στρωσει,αλλά τωρα ειναι αγνωριστος! Ειδικα μεσα στο σπιτι αλλος σκυλος!! :D
Καλο κουραγιο και θα δεις οτι ολα θα πανε καλα!!:)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Μπραβο για την κινηση που κανατε!!!
οπως σου ειπε και το Xotikouli ειναι παρα πολυ νωρις ακομα..
οσες φορες χρειαστηκε να κρατησω σκυλο ενηλικο , παρατησρησα οτι στον μηνα πανω και μετα αρχισαμε να συνενοουμαστε ..και απο κει και περα ηταν μια απολαυση!!!

Μεχρι να ζητησετε βοηθεια εκπαιδευτη για την ασφαλη προσαρμογη του, εχετε την με το λουρι της να κυκλοφορει στο σπιτι, ωστε να χρειαστει να την κατεβασετε απο τον καναπε ας πουμε.. να μη χρειαστει να ερθετε σε αμεση επαφη μαζι της, γιατι αν γυρισει να γρυλισει η θελησει να δαγκωσει και εσεις κανετε πισω = κερδισε , αρα αυτος ειναι ο τροπος.
Ενω με το λουρακι , ωραια και καλα, λες και την εντολη σου "κατεβα" πχ.. safe πραγματα.. ;-)

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Με καθησυχάσατε πολύ!!

Όσον αφορά το θέμα του κρεβατιού, παρατηρώ ότι θέλει να έχει το χώρο της και να είναι «μαλακός» σαν κρεβάτι. Δεν της αρέσει να ξαπλώνει στο πάτωμα. Της είχα βάλει μία κουβερτούλα ζεστή για να ξαπλώνει πάνω και τώρα την έφτιαξα με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει μέσα μαξιλαράκια, πράγμα που την κάνει σαν κρεβατάκι. Δυστυχώς δεν έχω προλάβει ακόμα να της πάρω κρεβάτι.

Κάνει προσπάθειες να ανέβει στο κρεβάτι αλλά την έχω με λουρί και την εμποδίζω να ανέβει. Κι αν ανέβει, την κατεβάσω με λουρί. Της δίνω κι ένα μεζεδάκι για να συνδυάσει το «κάτω από το κρεβάτι» με κάτι καλό.

Δεν μου έχει γρυλίσει σήμερα.

Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Ήσυχη και δεν πειράζει πράγματα, παπούτσια, διακοσμητικά κ.λπ. Δεν λερώνει μέσα και περιμένει τη βόλτα της. 3 φορές τη μέρα την πηγαίνω βόλτα.

Όσον αφορά το πρόβλημα με τη τροφή της, θα το ψάξω αρκετά.

Ό,τι άλλες συμβουλές έχετε, είναι καλοδεχούμενες! :)

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
κι εμενα κατι τετοιες μαγκιες μου εκανε,,, μετα πηγα στα τζαμπο και αγορασα μια μυγοσκωτοστρα,, απο τοτε δεν ξαναανεβηκε στο κρεβατι ουτε μου γρυλλισε στο φαγητο.... κοστος 0,50 λεπτα του ευρω.............. ==))

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εχει μεινει η μιση τωρα,,, γιατι την ξεμοναχιασε καποια μερα.. αλλα προλαβε και εκανε αποσβεση ==))

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
κι εμενα κατι τετοιες μαγκιες μου εκανε,,, μετα πηγα στα τζαμπο και αγορασα μια μυγοσκωτοστρα,, απο τοτε δεν ξαναανεβηκε στο κρεβατι ουτε μου γρυλλισε στο φαγητο.... κοστος 0,50 λεπτα του ευρω.............. ==))
ελα πες αληθεια.........
εσυ εμπνευστηκες την νεα διαφημιση;;;

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Μπαίνει η σύζυγος στην κουζίνα και βλέπει τον άντρα της να κρατάει μια μυγοσκοτώστρα...
- Τί κάνεις εκεί;
- Σκοτώνω μύγες...
- Είχες καμιά επιτυχία;
- Βεβαίως! Τρεις αρσενικές και δύο θηλυκές!
- Καλά, και πώς τις ξεχωρίζεις;
- Οι τρεις ήταν πάνω στο ποτήρι της μπύρας μου, ενώ οι άλλες δύο πάνω στο τηλέφωνο...

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
χαχαχαχα...για την μυγοσκοτωστρα...

λοιπον........
εχω εναν γνωστο,δεν ειχε ποτε του καποιο ζωακι,ουτε χαμστερακι,τιποτα,
προσφατα βρηκε ενα σκυλακι στο δρομο,τυπου λυκοσκυλο,γυρω στα 2.5-3 ετων
το πηρε,ηταν χτυπημενο,το πηγε σε εναν αθλιο γιατρο(οπως καταλαβε μετα) το σκυλι ηταν αδεσποτο φυσικα,ουτε τσιπακι ουτε τπτ,μετα απο μια βδομαδα νοσηλιας λοιπον ο αθλιος γιατρος του το δωσε παραμασχαλα λεγοντας του οτι πρεπει να παρει αντιβιωση και τπτ αλλο,ααα και λιγο μπεταντιν στη πληγη.
ο σκυλος λοιπον ειχε μια πληγη στο λαιμο,που αναθεμα αν αυτος την καθαρισε,ειχε κανει συριγγιο και ειχε γεμισει πυον οπου αυτο πηγαινοντας σπιτι εσπασε,επρεπε λοιπον να το περιποιηθει,ειχαμε ραντεβου εκεινη την μερα και ημουν στο δρομο προς το σπιτι του για να δω το σκυλο που θα τον εφερνε απο τον γιατρο,οπου και με πηρε και μου ειπε αυτο και αυτο,
το βλεπω λοιπον το σκυλο,ενα πολυ ησυχο φαινομενικα σκυλακι,παω να ακουμπησω το λαιμο του,να με φαει,με τα χιλια ζορια βλεπω την πληγη και του λεω πρεπει να του το καθαρισουμε,πρεπει δε γινεται να μεινει ετσι,την πρωτη φορα που πηγαμε να του το καθαρισουμε μονο που δεν μας εφαγε,πολυ επιθετικοτητα και σε επιφυλακη οπως ειπες και εσυ εν τω μεταξυ δεν γινοταν αυτο πρεπει να εχει και μια διαρκεια,δεν ειναι μια φορα το καθαρισα και ως δια μαγειας εφυγε γιατι πρεπει να βγαινει το πυον καθημερινα και να το καθαριζει(του εδειξα πως πρεπει να γινεται αλλα οπως και να το κανεις ειναι μια επιπονη διαδικασια για το ζωο και ειδικοτερα απο καποιον που δεν γνωριζει ετσι)...βρε γλυκο μου βρε καλο μου τπτ,να μας φαει,παιδευτηκαμε ωρες,πραγματικα αφου στο τελος γελουσαμε οτι τοσο παιδεμο ειπε απο μεσα του αντε βλακες καντε το να τελειωνουμε μου εχετε ζαλισει τα............... (πονουσε το ζωντανο και λογικοτατα δε δεχοταν τπτ) τη δευτερη φορα και φυσικα με συμμαχο τα λουκανικακια κατι καναμε,γρυλισε μεν αλλα οχι το τραγικο της πρωτης φορας,την τριτη φορα προσπαθησε να το κανει με την μανα του εεε πηγε να φαει και την μανα του και του ριξε και μια ψιλη δαγκωνια ..ε τσουκου τσουκου μια δυο πεντε δεκα και μετα απο πολυυυυυυ γλυκα,παρακαλι και λιχουδια πλεον τον αφηνει το καθαριζει μια χαρα ,ειχε παει και σε αλλο κτηνιατρο εν τω μεταξυ και εχουν αρχισει να συμβιωνουν μια χαρουλα....δε σου κρυβω οτι η πρωτη σκεψη του μιας που υπαρχει μικρο παιδακι στο σπιτι ηταν οτι θα τους φαει ολους και αγχωθηκε παιρνοντας με τηλεφωνο το αλλο πρωι απελπισμενος,φανερα αγχωμενος για του τι θα κανει και φοβαται για το παιδι κτλπ.ωστε να βρει μια ακρη γιατι το τελευταιο που ηθελε ηταν να το αφησει εξω παλι..του εξηγησα λοιπον οτι ενα ζωακι αδεσποτο μπορει να εχει περασει τα πανδυνα για να κρατηθει στη ζωη μεχρι εκεινη την μερα που το συναντησε και τελικα πηρε την αποφαση να το παρει σπιτι του και ειδικα ενα ζωακι χτυπημενο...ετσι λοιπον του ειπα να μην πτοειται απο τετοια πραγματα και τον καθησυχασα λεγοντας του οτι για την οποιαδηποτε συμπεριφορα του θα πρεπει εκεινος να του αποδειξει οτι ειναι λαθος(να αποδειξει δλδ στο σκυλο οτι μπορει να τον εμπιστευθει και οτι εκει δεν ειναι για να του κανει κακο αλλα για να τον βοηθησει) ετσι λοιπον 3 βδομαδες μετα και κατι,μετα απο την ημερα που τον βρηκε ο σκυλος εχει τρομερη αλλαγη στα παντα και ο φιλος μου στη σχεση του μαζι του..
θελω να καταληξω οτι χωρις υπομονη και επιμονη δεν γινεται τιποτα,περιττο να σου πω οτι η μυρωδια της πληγης δεν ανεχοταν ετσι,επειδη εγω τα εχω περασει αυτα,την σαπιλα δλδ που μπορει να μυρισει ενα μολυσμενο τραυμα πιστεψε με δεν ηταν καθολου ευκολο για εναν ανθρωπο με παιδι μεσα στο σπιτι( οπου δεν ειχε ποτε καμια σχεση με καποιο ζωο και δε οπως αυτο )να την παλεψει,δλδ δε στεκοσουν απο τη μυρωδια,οταν μπηκα στο σπιτι μυριζε σαπιλα κανονικα,σαν κατι να ειχε πεθανει εκειμεσα,δυστηχως μου ηταν γνωριμη αυτη η μυρωδια και καταλαβα οτι κατι δε παει καλα...το θεμα ομως ειναι πηρε την σωστη αποφαση ακομη και ετσι και ειδε οτι ολα στη ζωη μας αποκτουντε μετα απο κοπο και εχουν ανεκτιμητη αξια...εχει ακομη πολυ δρομο μπροστα του ετσι το θεμα ομως οτι εκανε το μεγαλυτερο βημα και πηρε αυτη τη ψυχουλα απο το δρομο και δεν την αφησε ακομη και αν τα βρηκε σκουρα τα πραγματα,γιατι κακα τα ψεματα τραβηξε ζορι.......
αυτο να κανεις κι εσυ,προσπαθησε να αποβαλλεις τις κακες σκεψεις απο το μυαλο σου και να προσπαθησεις πραγματικα να κανεις κατι για αυτο το ζωακι....για καποιο λογο βρεθηκε στο δρομο σου και εσυ στο δικο του και μην αφησεις την ευκαιρια σου μαζι του να παει χαμενη(θα ανακαλυψεις με τον καιρο τι εννοω λεγοντας την λεξη ευκαιρια....)
να σαι καλα και μη το βαζεις κατω,ολα θα πανε τελεια,ειμαι σιγουρη!!!!