χαχαχαχα...για την μυγοσκοτωστρα...
λοιπον........
εχω εναν γνωστο,δεν ειχε ποτε του καποιο ζωακι,ουτε χαμστερακι,τιποτα,
προσφατα βρηκε ενα σκυλακι στο δρομο,τυπου λυκοσκυλο,γυρω στα 2.5-3 ετων
το πηρε,ηταν χτυπημενο,το πηγε σε εναν αθλιο γιατρο(οπως καταλαβε μετα) το σκυλι ηταν αδεσποτο φυσικα,ουτε τσιπακι ουτε τπτ,μετα απο μια βδομαδα νοσηλιας λοιπον ο αθλιος γιατρος του το δωσε παραμασχαλα λεγοντας του οτι πρεπει να παρει αντιβιωση και τπτ αλλο,ααα και λιγο μπεταντιν στη πληγη.
ο σκυλος λοιπον ειχε μια πληγη στο λαιμο,που αναθεμα αν αυτος την καθαρισε,ειχε κανει συριγγιο και ειχε γεμισει πυον οπου αυτο πηγαινοντας σπιτι εσπασε,επρεπε λοιπον να το περιποιηθει,ειχαμε ραντεβου εκεινη την μερα και ημουν στο δρομο προς το σπιτι του για να δω το σκυλο που θα τον εφερνε απο τον γιατρο,οπου και με πηρε και μου ειπε αυτο και αυτο,
το βλεπω λοιπον το σκυλο,ενα πολυ ησυχο φαινομενικα σκυλακι,παω να ακουμπησω το λαιμο του,να με φαει,με τα χιλια ζορια βλεπω την πληγη και του λεω πρεπει να του το καθαρισουμε,πρεπει δε γινεται να μεινει ετσι,την πρωτη φορα που πηγαμε να του το καθαρισουμε μονο που δεν μας εφαγε,πολυ επιθετικοτητα και σε επιφυλακη οπως ειπες και εσυ εν τω μεταξυ δεν γινοταν αυτο πρεπει να εχει και μια διαρκεια,δεν ειναι μια φορα το καθαρισα και ως δια μαγειας εφυγε γιατι πρεπει να βγαινει το πυον καθημερινα και να το καθαριζει(του εδειξα πως πρεπει να γινεται αλλα οπως και να το κανεις ειναι μια επιπονη διαδικασια για το ζωο και ειδικοτερα απο καποιον που δεν γνωριζει ετσι)...βρε γλυκο μου βρε καλο μου τπτ,να μας φαει,παιδευτηκαμε ωρες,πραγματικα αφου στο τελος γελουσαμε οτι τοσο παιδεμο ειπε απο μεσα του αντε βλακες καντε το να τελειωνουμε μου εχετε ζαλισει τα............... (πονουσε το ζωντανο και λογικοτατα δε δεχοταν τπτ) τη δευτερη φορα και φυσικα με συμμαχο τα λουκανικακια κατι καναμε,γρυλισε μεν αλλα οχι το τραγικο της πρωτης φορας,την τριτη φορα προσπαθησε να το κανει με την μανα του εεε πηγε να φαει και την μανα του και του ριξε και μια ψιλη δαγκωνια ..ε τσουκου τσουκου μια δυο πεντε δεκα και μετα απο πολυυυυυυ γλυκα,παρακαλι και λιχουδια πλεον τον αφηνει το καθαριζει μια χαρα ,ειχε παει και σε αλλο κτηνιατρο εν τω μεταξυ και εχουν αρχισει να συμβιωνουν μια χαρουλα....δε σου κρυβω οτι η πρωτη σκεψη του μιας που υπαρχει μικρο παιδακι στο σπιτι ηταν οτι θα τους φαει ολους και αγχωθηκε παιρνοντας με τηλεφωνο το αλλο πρωι απελπισμενος,φανερα αγχωμενος για του τι θα κανει και φοβαται για το παιδι κτλπ.ωστε να βρει μια ακρη γιατι το τελευταιο που ηθελε ηταν να το αφησει εξω παλι..του εξηγησα λοιπον οτι ενα ζωακι αδεσποτο μπορει να εχει περασει τα πανδυνα για να κρατηθει στη ζωη μεχρι εκεινη την μερα που το συναντησε και τελικα πηρε την αποφαση να το παρει σπιτι του και ειδικα ενα ζωακι χτυπημενο...ετσι λοιπον του ειπα να μην πτοειται απο τετοια πραγματα και τον καθησυχασα λεγοντας του οτι για την οποιαδηποτε συμπεριφορα του θα πρεπει εκεινος να του αποδειξει οτι ειναι λαθος(να αποδειξει δλδ στο σκυλο οτι μπορει να τον εμπιστευθει και οτι εκει δεν ειναι για να του κανει κακο αλλα για να τον βοηθησει) ετσι λοιπον 3 βδομαδες μετα και κατι,μετα απο την ημερα που τον βρηκε ο σκυλος εχει τρομερη αλλαγη στα παντα και ο φιλος μου στη σχεση του μαζι του..
θελω να καταληξω οτι χωρις υπομονη και επιμονη δεν γινεται τιποτα,περιττο να σου πω οτι η μυρωδια της πληγης δεν ανεχοταν ετσι,επειδη εγω τα εχω περασει αυτα,την σαπιλα δλδ που μπορει να μυρισει ενα μολυσμενο τραυμα πιστεψε με δεν ηταν καθολου ευκολο για εναν ανθρωπο με παιδι μεσα στο σπιτι( οπου δεν ειχε ποτε καμια σχεση με καποιο ζωο και δε οπως αυτο )να την παλεψει,δλδ δε στεκοσουν απο τη μυρωδια,οταν μπηκα στο σπιτι μυριζε σαπιλα κανονικα,σαν κατι να ειχε πεθανει εκειμεσα,δυστηχως μου ηταν γνωριμη αυτη η μυρωδια και καταλαβα οτι κατι δε παει καλα...το θεμα ομως ειναι πηρε την σωστη αποφαση ακομη και ετσι και ειδε οτι ολα στη ζωη μας αποκτουντε μετα απο κοπο και εχουν ανεκτιμητη αξια...εχει ακομη πολυ δρομο μπροστα του ετσι το θεμα ομως οτι εκανε το μεγαλυτερο βημα και πηρε αυτη τη ψυχουλα απο το δρομο και δεν την αφησε ακομη και αν τα βρηκε σκουρα τα πραγματα,γιατι κακα τα ψεματα τραβηξε ζορι.......
αυτο να κανεις κι εσυ,προσπαθησε να αποβαλλεις τις κακες σκεψεις απο το μυαλο σου και να προσπαθησεις πραγματικα να κανεις κατι για αυτο το ζωακι....για καποιο λογο βρεθηκε στο δρομο σου και εσυ στο δικο του και μην αφησεις την ευκαιρια σου μαζι του να παει χαμενη(θα ανακαλυψεις με τον καιρο τι εννοω λεγοντας την λεξη ευκαιρια....)
να σαι καλα και μη το βαζεις κατω,ολα θα πανε τελεια,ειμαι σιγουρη!!!!