Υβριδικές Φυλές, Μέρος γου: Cavapoo

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ήγουν Cavalier King Charles Spaniel πηδάει Poodle και μετάααααααα....

Μετά έχουμε το Cavapoo που παρουσιάζεται στις παρακάτω φωτογραφίες. Και φυσικά η περιγραφή του κλπ. παρουσιάζεται εδώ: http://greatbreeds.com/articles/cavapoo.html

Αυτό που με μπερδεύει εμένα πάντως είναι εκεί που λέει ότι "the appearance of the breed may vary" διότι, ΟΚ, είμαι σχετικά άσχετη από τέτοια, αλλά πώς είναι δυνατόν να αναγνωρίζουμε μια φυλή άμα δεν έχει στάνταρ μορφολογία?

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτό που με μπερδεύει εμένα πάντως είναι εκεί που λέει ότι "the appearance of the breed may vary" διότι, ΟΚ, είμαι σχετικά άσχετη από τέτοια, αλλά πώς είναι δυνατόν να αναγνωρίζουμε μια φυλή άμα δεν έχει στάνταρ μορφολογία?
Γιατί σε μπερδεύει;
Ξεκάθαρα λένε: "The appearance of this breed may vary since its parents are two separate pure breeds"
Δεν χρησιμοποιούν cavapoo x cavapoo στο ζευγάρωμα αλλά Καβαλιέ x Κανίς! Δηλαδή δεν προσπαθούν να δημιουργήσουν και να σταθεροποιήσουν μια φυλή μέσω επιλεκτικών ζευγαρωμάτων, απλά να δημιουργούν ένα ημίαιμο από αυτούς τους γονείς!Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να έχει κάποια σταθερή μορφολογία!;)
Αλλά ποιός αναγνωρίζει την φυλή αυτή πέρα απόαυτούς τους ομίλους που αναγνωρίζουν όλα τα Hybrids...

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
επειδη και εγω ειμαι ασχετος,που αποσκοπουν αυτες οι ενεργειες;
να παραγουν ημιαιμα και να τα πουλανε.
ειδικα οταν υπαρχουν αφθονα που μπορει να βρει οποιος θελει και μαλιστα δωρεαν.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι υπάρχουν...αλλά τα λένε cavapoo, labradoodle, jackie-tsu και δεν ξέρω τι άλλο;;;;);););)
Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...;););)

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
με αυτη την λογικη ολα τα ημιαιμα εχουν την δικη τους φυλη και μαλιστα επειδη καθε μια απο αυτες επειδη μετραει λιγα μελη θα πρεπει να θεωρουνται και σπανια επομενος και πανακριβα:D:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eγω συμφωνω μαζί σας, αλλά πείράζει πάρα πολύ που εμένα το Cavapoo μ'αρέσει περισσότερο κι απ'το κανις κι απ'το King Charles??:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
επειδη και εγω ειμαι ασχετος,που αποσκοπουν αυτες οι ενεργειες;
να παραγουν ημιαιμα και να τα πουλανε.
Μην ανησυχείς και τους πήρανε πρέφα τα καταφύγια! Ήδη βρήκα αγγελίες καταφυγίων που χαρίζουν διάφορα ημίαιμα που τους δώσανε ήδη αυτά τα εξωτικά ονόματα για να προσελκύσουνε ηλιθίους που τρελλαίνονται για μόδες ώστε να μην ξοδέψουνε τα λεφτά τους σε μαλακίες δήθεν εκτροφέων και να σώσουνε τουλάχιστον κανένα αδεσποτάκι κι ας το πούνε και Κορσικανό Ναπολέοντα! Κάπου πήρε το μάτι μου αγγελία καταφυγίου που έχει σωστική ομάδα Cavachon!!:p:D:D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Διαφωνώ με τον όρο "hybrids". Είναι λάθος (δεν στέκει επιστημονικά) και καλό είναι να μην συντηρούμε τέτοιους όρους. Να λέμε τα σκυλάκια αυτά με το πραγματική τους "κατηγορία": mixed-breeds (ημίαιμα). Το αν είναι ημίαιμα που κάποιος τα λέει "κάπως" δεν αλλάζει κάτι.

Το υβρίδιο είναι απόγονος δύο ΕΙΔΩΝ, όχι δύο "τύπων" του ίδιου είδους.

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
παντος πιστευω οτι ο σκυλος σαν θηλαστικο πρεπει να εχει τις περισσοτερες διασταυρωσεις απο ολα τα αλλα του πλανητη μας.
βεβαια σε ολα αυτα βοηθησε και το ανθρωπινο χερι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Διαφωνώ με τον όρο "hybrids". Είναι λάθος (δεν στέκει επιστημονικά) και καλό είναι να μην συντηρούμε τέτοιους όρους. Να λέμε τα σκυλάκια αυτά με το πραγματική τους "κατηγορία": mixed-breeds (ημίαιμα). Το αν είναι ημίαιμα που κάποιος τα λέει "κάπως" δεν αλλάζει κάτι.

Επειδή το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα εδώ: Designer Dogs, νομίζω όπως κάνεις λάθος Στέλλα.

In biology, the word hybrid has two meanings.
The first meaning is the result of interbreeding between two animals or plants of different taxa. Hybrids between different species within the same genus are sometimes known as interspecific hybrids or crosses. Hybrids between different sub-species within a species are known as intra-specific hybrids.
The second meaning of "hybrid" is crosses between populations, breeds or cultivars of a single species. This second meaning is often used in plant and animal breeding. The cross-breeding of domestic dog breeds is this type because while they may look very different, domestic dog breeds are all the same species.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dog_hybrid

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA

Τώρα από της μυλωνούς τον αποτέτοιο ζητάς ορθογραφία!:p:p:D:D:D Σάμπως ξέρουνε κι οι ίδιοι πώς να τα πούνε? Αν ξέρανε θα ήτανε κανονικοί εκτροφείς και δε θα βγάζανε ημίαιμα με...pedigree!:) Αν δε τα πούνε ημίαιμα δε θα πουλήσουνε διότι ημίαιμα δίνει στο έτσι και το petfinder και μάλιστα παρακαλάνε ώστε να γλυτώσουν την ευθανασία. Αλλά οι σωστικοί όμιλοι δεν πουλάνε, είναι μπατίρηδες και δουλεύουν με βάση τον εθελοντισμό. Εδώ μας παρακαλάνε να τους δώσουμε μέχρι και τα κουπόνια που δε θέλουμε των μεγάλων pet shops ώστε να αγοράζουνε πράγματα και σκυλόφαγο για τα αδέσποτα.:(:(

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.277
Μέλη
20.051
Νεότερο μέλος
tzouli