Τώρα τρώει και ραδίκια!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Για κάποιον περίεργο λόγο τα αγριοράδικα εδώ δεν τα μαζεύει ο κόσμος κι ας είναι γεμάτος ο τόπος. Εγώ αποφεύγω διότι καμιά φορά τα χωράφια συνορεύουν με σπίτια και ο κόσμος ραντίζει τους κήπους του για να μην φυτρώνουν ραδίκια που εδώ θεωρούνται ως ζιζάνια. Επιπλέον ένας γνωστός μου που πήγε να μαζέψει σε μια ερημιά πιάστηκε επ' αυτοφόρω από ένα σωρό περιπολικά κι ένα αστυνομικό ελικόπτερο διότι νόμιζαν ότι είχε φυτέψει μαστούρα και πήγαινε να τη μαζέψει! Φυσικά τους έδειξε τα ραδίκια, τους εξήγησε ότι τα τρώμε στην Ελλάδα, τον πέρασαν για τρελλό, αλλά τον άφησαν.

Για κάποιον περίεργο λόγο όμως καλλιεργούν ραδίκια για να τα βάζουν γαρνιτούρα στη σαλάτα και τα βρίσκω καμιά φορά στο σουπερμάρκετ. Πήρα λοιπόν ένα σωρό από δαύτα, τα μαγείρεψα και το Μουφ φυσικά αλλοιθώρισε και άρχισε να θερμοπαρακαλάει να χλαπακιάσει κι ελόγου του. Έτσι έφαγε ένα πιατάκι χόρτα με λαδολέμονο και μιλάμε σκούπισε μέχρι και την τελευταία σταγόνα!! Τώρα μάλιστα με παρακαλάει και για περισσότερα. Εδώ βέβαια τρώει και σπανακόρυζο, τα ραδίκια θ' αφήσει?:rolleyes:

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τον άνθρωπο που πήγε να μαζέψει ραδίκια :maria: τον παρακολούθησαν και του έκαναν και ντού με ελικόπτερο :p:p
τα πάπι μίλ που γεμίζουν τον τόπο κουταβάκια :mad: δεν ξέρουν να πιάσουν.....
τεςπα-μην βγούμε και οφ τόπικ....:cool:

Σοβαρά ρε Σάρα :) -εγώ στην θέση σου θα έκανα τόπικ με "τι ΔΕΝ τρώει το Μούφ";)
καθότι θα μας έκανε τρομερή εντύπωση:eek::eek::eek: να μην τρώει κάτι που τρώς εσύ.....αλλά και γενικά να μην τρώει κάτι.....:shock::shock::shock:
έχεις δοκιμάσει να του δώσεις ανανά? :rolleyes:
καρύδα ολόκληρη όπως πέφτει απο το δέντρο? :D:D:D
πάπια πεκίνου μαζί με όλο το πεκίνο ????:maria::maria::maria::paja1::paja1::paja1::D:D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ανανά τρώει ήδη, όπως επίσης και ινδική καρύδα και ινδικό γάλα. Εννοείται το αγελαδινό γάλα το πίνει σα γατί. Δε νομίζω ότι θα ήθελε ν' αγγίξει το Πεκίνο διότι, όπως ξέρεις, εκεί πέρα τρώνε Μούφια, οπότε μάλλον θα καταλήξει να τον φάει το Πεκίνο και να ζητάει επιδόρπιο.:D

Σοβαρά όμως τα χόρτα δε μου ακούγονταν πολύ λιμπιστικά για κανέναν, κυρίως για σκύλο, οπότε εξεπλάγην που καβάντζωσε τα ραδίκια.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Αν οι μπάτσοι στο αμέρικα, μπερδεύουν τα ραδίκια με τη φούντα, τότε η κυρίαρχη δύναμη του πλανήτη έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα... που να ήταν πολιτεία των ΗΠΑ τα ζωνιανά.....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όχι καλέ, τα ραδίκια τα αναγνώρισαν για μη μαστούρα, ο κόσμος όμως δεν βγαίνει στις ερημιές να μαζέψει τίποτα διότι γενικώς δε μαζεύει αγριάδες. Επομένως αν βγει βγαίνει όντως για μαστούρα την οποία έχει φυτέψει στην ερημιά, πολύ συχνά γίνεται αυτό. Το περίεργο είναι τα ραδίκια διότι όντως δεν τα τρώνε. Ελληνικό βίτσιο είναι αυτό...:p:D:D

Πάντως του Μουφ του αρέσανε πολύ τα ραδίκια, τώρα μόλις ησύχασε αφού το πήρε απόφαση ότι άλλα ραδίκια απόψε γιοκ.:rolleyes:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και στην γερμανια κανεις δεν μαζευει τα ραδικια!
Μονο καποιο που εχουν κουνελια! Με μια φιλη μου, οταν ειμασταν μικρη τρεχαμε συνεχος να μαζεψουμε, επειδη δεν την αφηναν να βγει για να παιξουμε, εαν δεν μαζευε ενα τσουβαλι- για να ταισει ο πατερας της τα κουνελια! Και για να βγει πιο γρυγορα, βοηθησα για να παιξουμε μια ωρα αρχιτερα!
Και μαλιστα, οταν προτοηρθα πριν απο 25 χρονια στην ελλαδα και με πηγε στη λαικη η πεθερα μου και ειδα να πουλανε παντου ραδικια, πιστευα, οτι θα εχουν και εδω πολλοι και πολλα κουνελια- αλλα επειδη ειναι μεγαλη πολη και λιγα τα πρασινα, να πουλουν την κουνελοτροφη στην λαικη!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ποτέ των ποτών! Αφού ακόμα με παρακαλάει για περισσότερα ραδίκια που παρεμπιπτόντως είναι καλλιεργημένα. Καλά που μου το θυμίσατε κιόλας να κλείσω την πόρτα πριν κοιμηθώ διότι τον έχω ικανό να πάει στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα ραδίκια όταν κοιμάμαι. Έτσι έφαγε πέρσυ μια ολόκληρη κατσαρόλα φακές!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Κι ο δικός μου κοπρίτης τρώει χόρτα...
Έρχεται την ώρα που τα τρώω και ζητιανεύει. Άμα τα βάλω στο πιάτο του, όμως, δεν τα αγγίζει... :rolleyes:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
νομίζω ότι αυτό που τον απασχολεί περισσότερο δεν είναι ούτε βέβαια να χορτάσει ούτε και να φάει "αυτό το φαγητό" αλλά να φάει το φαι που ετοίμασε η Σάρα .και ίσως το φαί που ετοίμασε η Σάρα για τον εαυτό της μάλλον το έχει για παιχνίδι κυριαρχίας λοιπόν !!! ε? λές? :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν έχω ιδέα διότι η Σάρα έφαγε πρώτα τα δικά της χόρτα και μετά έδωσε στο Μουφ. Το οποίο συνέχεια πεινάει και ζητιανεύει από όλους συμπεριλαμβανομένου και του εκπαιδευτή του. Αυτόσς λέει είναι ψυχολογικό. Επίσης μαρούλι δεν τρώει, θέλει μαγειρεμένα καλούδια, φυσικά τυρί, γάλα, φρούτα, γενικώς τα πάντα. :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Ξέρω σκύλο πολύ μίζερο στο φαί και πολύ επιλεκτικό ακόμη και στα ανθρώπινα φαγητά, που τρελλαινόταν για χόρτα (με λάδι και λεμόνι) και σπανακόπιτα. Νομίζω ότι τα χόρτα αρέσουν στα περισσότερα σκυλιά. Οι δικές μου βόσκουν κανονικότα, η Κάρλα μάλιστα αν την αφήσεις σε ένα χωράφι διαλέγει μόνο τα ραδίκια και βόσκει τον αγκλέορα!