Τύποι Labrador

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δυστυχώς βλέπω όλο και περισσότερα τεμπέλικα εκτροφικά λαμπ. Το στάνταρ της φυλής είναι ένα (ή μάλλον δύο - FCI και AKC) αλλά άλλο το χαρτί και άλλο η πραγματικότητα.
τεμπέλικα λαμπ;;;;;;;
Δεν μπορώ να φανταστώ τεμπέλικο Λαμπραντόρ.
Τεμπέλικο και Λαμπραντόρ στο μυαλό μου είναι δυο έννοιες ασύμβατες.

Υ.Γ.: Δεν το παίζω γνώστης, δεν διαφωνώ σε κάτι που γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, δεν προσφέρει κάτι στην συζήτηση το μήνυμα μου απλά μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα την συγκεκριμένη φράση και το έγραψα. :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.764
4.037
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα Λαμπραντορ πλέον είναι περισσότερο οικογενειακά σκυλιά παρά εργασιακά (κυνηγετικά) σκυλιά, οπότε δεν εκπλήσει η εξέληξη της φυλής προς αυτήν την κατεύθυνση. Τα περισσότερα πλέον είναι πιο ήρεμα. Προσωπικά, αν ήμουν κυνηγός δεν θα με ενδιέφεραν καθόλου οι τίτλοι των σκύλων σε εκθέσεις, δεν θα το ρίσκαρα να πάρω εκτροφικό σκύλο ο οποίος θα φοβάται να μπει στο νερό και θα ήθελα σκύλο που μπορεί να τρέχει πολλές ώρες χωρίς να κουράζεται, οπότε θα έψαχνα εκτροφέα που τα σκυλιά του έχουν περάσει τουλάχιστον το τεστ εργασίας.

Δεν νομίζω να είναι κάτι κακό αυτό, οι οικογένειες που θέλουν ένα πετ και ζουν στα κέντρα των πόλεων δεν έχουν χρόνο ούτε τον χώρο να ασχολούνται με ένα σκύλο που έχει φουλ ενέργεια, απ' την άλλη ένας κυνηγός θέλει αυτό ακριβώς. Χαίρομαι που όλοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το να προέρχεται ένας λάμπραντορ απο εκθεσιακές γραμμές δεν σημαίνει οτι είναι ακατάλληλο για εργασία, πολλά απο τα σημερινα εκθεσιακά σκυλιά θα μπορούσαν να κάνουν εργασία, βέβαια όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού αλλά σαν βοηθοί κυνηγού άνετα.
Απλώς δεν ισχύει για όλες τις γραμμές, και ούτε για όλα τα σκυλιά απο μία τοκετοομάδα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβεις αν ένα κουτάβι κάνει για εργασία ή όχι;
φαίνονται πολύ γρήγορα τα κατάλληλα για εργασία, μόλις κλείσουν τον μήνα δείχνουν τα πρώτα σημάδια, μετά απο 7 εβδομάδες ξέρεις.