Τόσες ράτσες ...

csthess

Member
2 Ιανουαρίου 2008
8
0
Είναι τόσες πολλές οι ράτσες.Χρειάζομαι κάποιες οδηγίες έτσι ώστε να μείνω σε κάποιες.Αλλιώς είναι να κοιτάς 100 και αλλιώς 5-10.Λοιπόν...
Παλιότερα είχα σκύλο.Μένω σε ένα διαμέρισμα γύρω στα 70τμ.Μπορώ να περνάω αρκετές ώρες με τον σκύλο μου με εξαίρεση τις ώρες που είμαι στην δουλειά(δεν έχω τώρα αλλά κάποια στιγμή θα έχω,ελπίζω)και άντε και καμιά βόλτα αν θα πάω.Στα ταξίδια θέλω να είναι μαζί μου και ας μου πάρει ώρες να βρω κάπου να τον δεχτούν.Φυσικά και θα τον βγάζω έξω τουλάχιστον μαι φορά την ημέρα.Θα ήθελα κάποιον σκύλο λοιπόν που να είναι ήρεμος.Σαν χαρακτήρας πχ ένα κόκερ τρελοκομείο δεν θα μου ταίριαζε.Να μην γαβγίζει ή ουρλιάζει όταν θα λείπω και ξεσηκωθούν οι κομπλέξες της γειτονιάς (λες και εγώ έχω καμιά όρεξη να ακούω τα μωρά τους).Ένας σκύλος φίλος που θα με αφήνει όμως και κανένα 2ωρο να διαβάσω πχ.Τι σχέσεις θα έχει με τα παιδάκια και με τους άλλους δεν με πολυενδιαφέρει γιατί και εγώ δεν είμαι τόσο κοινωνική :p .Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θέλω όπιος πλησιάζει να του ορμάει.Το μέγεθος είναι ένα θέμα.Μεγάλο σκυλί είναι αμαρτία εδώ μέσα οπότε μεσαίο και με το ζόρι πιστεύω.Το άλλο είναι το τρίχωμα.Κόλε'ι' πχ με τίποτα ή σάμογιεντ.Κάτι σαν μπόξερ δλδ με κοντό ή το πολύ πολύ σαν του λαμπραντόρ.Χμ...τώρα κάτι μου ξεφεύγει στάνταρ αλλά σίγουρα θα το πείτε εσείς.Περιμένω οδηγίες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αυτό που έχεις στο avatar σου σε ικανοποιεί πχ από εμφάνιση?
Καταστάλαξε σε 5-10, - έστω κατηγορίες - ομάδες και μετά μπορούμε να βοηθήσουμε ... γιατί αν βοηθήσουμε από τώρα, οι 100-150, μπορεί να γίνουν απλά 50 ... :D

Βασικό για μένα κριτήριο να υπάρχουν εκτροφείς ...

Και να το θέλεις πολύ ... ξεφύλλισε το forum, λίγο, και ξαναρώτα ... :wink:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτα που ειπες ειναι πολλα οποτε ας τα παρουμε απο την αρχη..
Το οτι θελεις να τον παρεις μαζι τον σκυλο σου στις διακοπες ειναι πολυ καλο αλλα πιθανον να εχεις μεγαλυτερα προβληματα στο να βρεις δωματιο με εναν μεγαλοσωμο σκυλο..

Ο σκυλος θελει τουλαχιστον 2 φορες βολτα την ημερα για την αναγκη του και περπατιμα και αναλογα την ρατσα περισσοτερη η λιγοτερη ωρα,μια φορα δεν ειναι σιγουρα αρκετη..
Τωρα το θεμα της κοινωνικοποιησης ειναι πολυ σημαντικο κοματι που ο καθενας οφειλει να κανει στο σκυλι του,οχι για να τα εχει καλα με τους γειτονες ,αλλα για να μπορει να κυκλοφορει στον κοσμο πολυτισμενα..
Αυτο ειναι κατι που αναλογα με την ρατσα και την εμπειρια σου το κανεις εσυ,η ο εκπεδευτης..
Τωρα το αν θα γαυγιζει οταν θα λειπεις ,η αν θα σε αφηνει να διαβασεις, ειναι κατι που θα αναπτυχθει αναμεσα σε εσενα και το σκυλι και εχει να κανει με το πως θα το μαθεις..
Ολα τα σκυλια γαυγιζουν..σε ολες τις ρατσες ,με εκπεδευση καθε ανεπιθυμητη συμπεριφορα φτιαχνεται και ακομα καλυτερα προλαμβανεται..

Ενα αγγλικο μπουλτογκ ισως θα ηταν μια καλη επιλογη αλλα θελει πολυ μεγαλη προσοχη απο που θα το παρεις γιατι βγαζουν πολλα προβληματα.., στην Αγγλια εχω ακουσει πως κανουν πολυ καλη εκτροφη σε αυτην την ρατσα..

Ριξε και μια ματια για τα αρνητικα του να εχεις σκυλο..και μπραβο που το ψαχνεις..!!

:p :p

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Βασίλης said:
Εγώ βλέπω άλλη μια καραμπινάτη περίπτωση γαλλικού μπουλντόγκ!!! :lol: :lol:
Με την ενσταση ομος, οτι το γαλλικο δεν ειναι σκυλος, που μπορει να μενει ορες μονος του, κλεισμενος σε ενα διαμερισμα, οταν ο ιδιοκτητης λειπει 8 ωρες και περισσοτερες για δουλεια!
Ειναι σκυλος ΠΟΛΥ ανθρωποκεντρικος και στενοχοριεται ευκολα και μαραζονει οταν δεν εχει την απαιτουμενη ανθρωπινη παρεα.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
αυτο το 8 ωρες μονος σε ενα διαμερισμα !θα ειναι και το ποιο δυσκολο.

θα ηθελες κατι σαν το μποξερ χωρις τις αναγκες για βολτα!

το αγγλικο μπουλντογκ θα ηταν μια πολυ καλη επιλογη,

η το basset hound !

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
συμφωνω κ εγω για τα μπασετ κ για τα αγγλικα μπουλντογκ. ισνς κ παγκ.
με βαση το χαρακτηρα, θα σ ταιριαζε κ ενα τσου-τοου αλλα απορριπτεται λογω τριχωματος..
Κ παλι ομως σ λεω ν παρεις ενα αδεσποτο!!!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
marga said:
με βαση το χαρακτηρα, θα σ ταιριαζε κ ενα τσου-τοου αλλα απορριπτεται λογω τριχωματος..
γιατί οι μισές σου λέξεις είναι ..............μισές??????????????

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
ΜΑΚΗΣ said:
marga said:
γιατί οι μισές σου λέξεις είναι ..............μισές??????????????
γιατι το λαπτοπ μου εχει χαλασει κ μπαινω αναγκαστικα από το pda μου οπου γραφω με γραφιδα κ δε πατιουνται καλα τα γραμματα στην οθονη

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
ΜΑΚΗΣ said:
τωρά εαν ρωτήσω τι είναι το pda και η γραφίδα μάλλον θα με βρίσεις :lol: :lol: :lol: :lol:
όχι βρε! ειναι υπολογιστης παλαμης κ κινητο μαζι :wink:
η γραγιδα ειναι σαν ενα μικρο στυλο π χρησιμοποιειται για να χειριζεσαι το τηλ. (εχει οθονη γραφης)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Άλλωστε είναι κι αυτός ένας μονδέρνος τρόπος γραφής, που τα άρθρα και οι σύνδεσμοι θεωρείται περιττό να γραφτούν ολόκληρα για εξοικονόμηση χρόνου και κόστους (στα γραπτά μηνύματα)...

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
amangos said:
Άλλωστε είναι κι αυτός ένας μονδέρνος τρόπος γραφής, που τα άρθρα και οι σύνδεσμοι θεωρείται περιττό να γραφτούν ολόκληρα για εξοικονόμηση χρόνου και κόστους (στα γραπτά μηνύματα)...
ακριβως! γιατι να γραφεις θελω να παω σινεμα?
κι οχι θελω ν παω σινεμα?! :wink:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
για να μην βγαίνουν τα μάτια έξω σε αυτόν που τα διαβάζει :?: :?: :?: :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

μάλλον γέρασα και (παρα)παραξένεψα

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Πάντως εγω δ εχω προβλημα μ αυτό, οι νέοι πάντα βρίσκουν τρόπους ν κάνουν πράγματα π ενοχλούν εμάς τους μεγαλύτερους, κακοποιώντας τ γλώσσα μας!!!

Κ εμείς κάναμε αντίστοιχα άλλα πράγματα π ενοχλούσαν τ μεγαλύτερους...

Καλά τ πήγα?
Δεν είναι κ τόσο δύσκολο!!!

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
amangos said:
Καλά τ πήγα?
Δεν είναι κ τόσο δύσκολο!!!
μια χαρα! αλλα νομιζω οτι αυτος/ αυτη π εκανε το τοπικ θα μας βρισει οποτε ας επανελθουμε..

ΠΑΡΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ! αν ειναι κουταβι, πλαθεις εσυ το χαρακτηρα.
αν ειναι ενηλικο, μια χαρα!! μαθημενο να τα κανει εξω, ψημενο απο τις δυσκολιες της ζωης, κοινωνικοποιημενο

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και μετά το ευχάριστο διάλειμμα, ας ξαναγυρίσουμε στο κυρίως θέμα που είναι το ερώτημα της φίλης csthess σχετικά με ποια φυλή ταιριάζει στον τρόπο ζωής της! :wink:

:D

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Csthess, δεν μπορεί, κάτι πρέπει να έχεις στο νου σου, καμιά ράτσα δεν γεμίζει το μάτι σου πολύ περισσότερα ? Στο avatar σου γιατί έβαλες sharpei ?
Έτσι και αλλιώς, ο κάθε σκύλος έχει ανάγκη να βγει και να εκτονωθεί πολύ περισσότερα από μια φορά την ημέρα, ειδικά όταν είναι ακόμα κουτάβι, μέχρι να μάθει την «καθαριότητα» στο σπίτι.

csthess

Member
2 Ιανουαρίου 2008
8
0
Αν εξαιρέσουμε τον κινέζικο λοφιοφώρο ή όπως λέγεται τεσπα εκείνο το έκτρωμα (σόρυ αν έχει κανένας τέτοιο σκύλο) και τα κανίς που τα έχω συνδιάσει με γριές συμπεθέρες (και πάλι σόρυ δεν φταίει το σκυλί φταίνε οι ιδιοκτήτες) όλα τα άλλα σκυλιά μου αρέσουν.Φίλος μου έχει τσόου τσόου.Ήρεμος και παιχνιδιάρης αλλά μόνο με εκείνον.Θα ήθελα ένα τέτοιο λιονταράκι αλλά μαδάει τρελά.Άλλος φίλος έχει μπόξερ.Χωρίς τρίχα φουλ όμως στην ενέργεια.
Το σαρπέι που έχω φωτό το έβαλα γιατί είναι χαριτωμένο.Απ'ότι ξέρω όμως είναι ευαίσθητα στις κλιματικές αλλαγές και αναπτύσουν και δερματικά προβλήματα.Θεσσαλονίκη με τόση υγρασία και καύσωνα το καλοκαίρι θα περνάει καλά το ζώο;
Άκουσα για μπουλντογκ.Είπατε επίσης για μπασέτ και παγκ.Επαναλαμβάνω ότι όταν δεν θα είμαι στην δουλειά δεν έχω πρόβλημα να περάσω ώρες με τον σκύλο μου εντός και εκτός σπιτιού.Απλά θέλω να έχει λίγο τον χαρακτήρα γάτας.Να μην έχει τάσεις αυτοκτονίας όταν λείπω :p .
Το κόβω για μικρό ή μεσαίο μέγεθος καθώς ο μεγάλος σκύλος θα ζοριστεί στο σπίτι μου και δεν θα μπορώ να τον παίρνω και εύκολα κάπου μαζί μου.
Τι περίπου έχω στο μυαλό μου χμ...Θέλω ένα πιτ μπουλ!Όχι πλάκα κάνω.Είναι τέρατα ομορφιάς αλλά είναι μεγαλόσωμα.Σκεφτόμουν για τσόου τσόου λόγω χαρακτήρα αλλά είναι η τρίχα.Έμεινα λοιπόν με τις μινιατούρες στο μυαλό πχ πίντσερ και μαλτέζικο.Επίσης το μπουλντόγκ πέρασε το μυαλό μου.Και αγγλίας και Γαλλίας.
Όντως παίζει ρόλο πως θα το μάθεις το ζώο αλλά πόσο ήσυχα μπορεί να κάτσει ένα κόκερ (ανέκδοτο).Έχω ακούσει άπειρες φορές ότι τα λαμπραντόρ είναι ήσυχα αλλά πάλι είναι μεγάλα.Δεν μένω μόνη στο σπίτι οπότε το ζώο δεν θα είναι πάρα πολλές φορές μόνο του για ώρες.Απλά αυτό με καίει πιο πολύ.Να μην στενοχωριέται.Αν υπάρχει σκύλος με λίγο ανεξάρτητο χαρακτήρα καλώς.Αλλιώς δεν παίρνω καθόλου και το αφήνω για το μέλλον.Ψάχνω αλλά ακούω και προτάσεις σας.
Ερώτηση...καλοί οι εκτροφείς και είπαμε όχι στα πετσοπ.Με τις αγγελίες τί γίνεται και με τα ζώα γνωστών;Θενκς και πάλι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ πάντως csthess, εάν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα γάτα. Νομίζω πως ταιριάζει περισσότερο στο χαρακτήρα σου! :wink:
Σχετικά με αυτό:

csthess said:
Με τις αγγελίες τί γίνεται και με τα ζώα γνωστών;
...ρίξε μια ματιά στα παρακάτω θέματα.

Ανεύθυνο ζευγάρωμα
αγγελιες
καθαρόαιμα πανέμορφα κουτάβια