Τόι - Μίνι - Μινιατούρα (και άλλα τέτοια ωραία..!)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Όπως έχω αναφέρει είμαι περίφανη ιδιοκτήτρια της Κλαιρης, ένός Yorkshire terrier... και έχω κουραστεί πια να με ρωτάνε (και το κακό είναι πως πολλοί είναι ιδιοκτήτες σκύλων και δη yorkies) αν το σκυλάκι μου είναι το toy ή το mini ή η μινιατούρα ή ο νάνος ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε...
Μάλιστα μία φίλη που είναι σε αναζήτηση ενός Yorkie (από αγγελίες ιδιωτών ή pet shop) όταν ξεκίνησα να της εξηγώ ότι δεν παίζει τέτοιος διαχωρισμός στα Yorkies όχι μόνο τα πήρε στον εγκέφαλο, όχι μόνο μου ζήτησε να μιλάω για θέματα που δε γνωρίζω :shock:, αλλά αν μη τι άλλο να πατήσω μια αναζήτηση στο google να δω πόσοι πουλάνε τέτοια σκυλάκια!!!
Βασικά επιχειρήματα:
1) μα ιδιοκτήτες είναι δεν ξέρουν τι έχουν...??? :confused:
2) τι με νοιάζει εμένα τι λέει το πρότυπο δε θα τοπάω σε εκθέσεις :shock:
3) ε, τι να κάνουμε τώρα από κάπου πρέπει να πάρουμε και εμείς σκυλάκι (για τα pet shop και τα τους ιδιώτες)
3) και η φίλη μου η τάδε από ιδιώτη το πήρε και μια χαρά είναι και είναι και το toy (για να μάθεις :p)

Τώρα εγώ τι να της πρωτοεξηγήσω και πιο θέμα να πρωτοπιάσω με αυτή τη κοπέλα που με βάζει και στη θέση μου για την άγνοιά μου??
Πέφτω τόσο έξω ή ο κόσμος δεν ξέρει τι του γίνεται...

Και το γελοίο της υπόθεσης όταν με ρωτάνε στο δρόμο οι έμπειροι είναι ότι αρχίζουν να ρωτάνε πόσο ήταν η μαμά (μπαμπάς στην όλη υπόθεση δε παίζει) και αρχίζουν να μου "κόβουν" το σκυλί για να βγάλουν συμπέρασμα αν θα περάσει τα 2,5 κιλά ή όχι (και συνήθως καταλήγουν...:shock:)

Μα έπρεπε να τα πω... :p

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Εχεις να ακουσεις νοστιμιες ακομα,ουουουυυυ!!!
Εγω να δεις τι ακουω και πλεον το παιζω χαζη γιατι θα βουτηξω κανεναν απο το μαλλι καμια ωρα και θα τρεχει ο αντρας μου να με βγαζει απο το τμημα!
Βγαζω τη μικρη που ειναι 2500 γρ.,και αρχιζουν,ειδικα οσοι εχουν τα 'μαλτεζ-τερριε-κανις' των 6 κιλων.'Καλε γιατι ειναι ετσι μικρο το κακομοιρο;Δεν το ταιζετε;' ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΕΓΩ.
Η το αλλο το ωραιο,ακου Χρυσουλα! 'Που το βρηκατε το ασπρο το yorkshire;'.... Το ακουσα ΚΑΙ αυτο!
Ειναι που ελεγες για τους Ελληναρες που τα ξερουν ολα.Ο,τι εχει μακρυ μαλλι ειναι yorkie. Σημειωτεων,τα αγαπαω ιδιαιτερα,αλλα οχι και σε ασπρο!!!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
XaxAxAxAxAxXaXAx αυτό δεν το είχα ξανακούσει...!! Τώρα που το λες όμως με "έβαλε" στη θέση μου ένας πριν από μερικές μέρες γιατί λέει πάω και λέω Yorkshire Terrier το Γκριφόν μου λες και είναι χαζοί οι άλλοι και δεν ξέρουν από σκυλιά...!!! Εμένα πάλι στα 1350 (3 και κάτι μηνών) το βρίσκουν κομματάκι μεγάλο για Yorkie.. δε μοιάζει αρκετά με...ποντίκι μάλλον!!

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Κοιτα,χωρις να εχω κανει διατριβη στα yorkie αλλα απο αυτα που διαβαζω και βλεπω ειναι μαλλον λιγο μεγαλο για την ηλικια του.Μια μεγαλη εκτροφεας Μαλτεζ στην Αμερικη υπολογιζε το τελικο βαρρος ως εξης : βαρος 3 μηνων επι 2 + μισο pound ακομα.(δεν θυμαμαι τωρα τα pounds)
Αν θες για εκθεση αργοτερα,εισαι σε καλο δρομο τηρουμενων και ολων των αλλων βεβαια.Κατεβαινουν μεγαλοσωμα με ψιλα ποδαρακια για να φαινεται σωστα και το μαλλι.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Αστα...Εχω ενα μαλτεζακι 9 μηνων,οταν ηταν 5 μηνων συνανταω μια κυρια στο δρομο με ενα μαλτεζακι αγκαλια μια σταλια,ακινητο να κοιμαται σαν νεκρο πααααρα πολθ μικρο.
Φρικαρω και της λεω "συγνωμη κυρια μου ειναι ημερων το σκυλι??οχι μου λεει ειναι 2,μηνων αλλα ειναι το toy!Το πηραμε απο pet shop πριν λιγες μερες".Της λεω "ειστε σιγουρη?δεν υπαρχουν toy kai ειναι πολυ μωρο αυτο"."Οχι μου λεει τοσο ειναι,εχουμε τα χαρτια του,ειναι απο εκροφειο της ουγγαριας.Ειναι ιυγγαρεζα " μου λεει ολο χαρα!!Τελος παντων την συνανταω ακομα δοξα το θεο ζει το σκυλι αλλα ακομα επιμενει οτι με την δικη μου που ειναι 3600 και αυτο ουτε 2 κιλα οτι εχουν την ιδια ηλικια απλα εκεινο ειναι Toy!Απλα αυτο ειναι μωρο ακομα!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
δεν έχετε ακούσει τίποτα ακόμα........

και εντέλει σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε απλά να έχετε το λίνκ του πρότυπου της φυλής (FCI Breed Standard Yorkshire Terrier) έστω ένα άρθρο της wikipedia ώστε να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν ο κάθε ένας απο μόνος του να ονοματίζει φυλές καθότι τελικά δεν θα βγαίνει άκρη.......

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Λοιπον,για να ξεκαθαριζουμε τα πραγματα. Στα μαλτεζ ΔΕΝ υπαρχει toy οπως στα poodles. To προτυπο λεει μεχρι 3,5 κιλα για να παει και σε εκθεσεις και να εχει και μια καλη θεση.Το οτι μπορει να βγει καποιo πολυ μικροσωμο ΝΑΙ τυχαινει λογο πολλων παραγοντων .Αν ζευγαρωσει παλι με εξισου μικροσωμο ειναι λογικο οτι θα βγουν μικροσωμα σκυλακια,οχι ομως και απαραιτητα.Αυτα τα ρωτησα σε ξενο εκτροφεα για να ειμαι σιγουρη με τα δικα μου τα σκυλια.Αν τωρα τα σκυλια ειναι υγειη τοτε κανενα προβλημα,τα βαζω στην τσεπη και...τη βολτα μου. Απλα,δεν μπορω να τα κατεβασω σε εκθεση λογω μεγεθους.Κατα τα αλλα,ειναι ...super!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Δεν υπαρχει toy yorkshire γιατι γενικως η φυλη ειναι μικροσωμη,ποσο πιο toy να παει !! Αλλα υπαρχουν πολλοι ,στο εξωτερικο περισσοτερο, που ζευγαρωνουν πολυ μικροσωμο σκυλακια κ το εχουν κανει επαγγελμα . Η τιμη δε ειναι αντιστροφως αναλογη των κιλων κ ειναι πανακριβα . Προσωπικα τα περισσοτερα τα βρισκω ασχημουλια καθως εχουν περιεργες φατσες σαν ποντικια κ κακης ποιοτητας τριχωμα.
Οσο για το αλλο,εγω αυτους τους πινακες βαρους δε τους εμπιστευομαι κ πολυ γιατι να φανταστεις εμενα η Μαγια μου στους 2μιση μηνες ηταν 1300 κ τελικο βαρος ενηλικη ειχε 2400-2600 οταν παχαινε. Οποτε νομιζω το Κλαιρακι τα 3 κιλα δε τα περναει με τιποτα .

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Kατερινα συμφωνω! Δεν εχω δει κανενα δειγμα της φυλης εξαιρετικα μικρο που να ειναι και αρτιο μορφολογικα!Απλα εμεις οι γυναικες εχουμε μια εμμονη με τα σκυλακια για κολοτσεπη λες και ειναι μπρελοκ!
Κοιταξα τωρα τα βιβλιαρια υγειας των δικων μου με τους πινακες αναπτυξης που ειχα φτιαξει.Τα 3 βγαιναν με τον υπολογισμο αυτο τα αλλα 3 οχι.Ολα σχετικα ειναι λοιπον.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και νομίζω ότι απο ένα μέγεθος και μετά γίνονται και ανίκανα προς αναπαραγωγή -η λάθος κάνω?

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
Εχω δει με τα ματια μου "yorkie" 800 γρ που το ζευγαρωσαν κ εκανε 2 κουταβακια :rolleyes:
Σε ιστοσελιδες εχω δει κουταβια απο γονεις μισου κιλου,οπως γραφουν,οποτε ενταξει ισως να ειναι ανικανα για αναπαραγωγη αν ειναι 200γρ ενηλικα!!!:p
Σε μια σελιδα για τετοια σκυλακια στο fb ειδα προσφατα αγγελια που ελεγε οτι πωλειτε σιχτσου τοι με τελικο βαρος 2κιλα και να τονιζει μη παραξενευομαστε που ειναι τοσο μεγαλο για σιχτσου ,λεει ,ειναι πολυ λιγο ! Λες κ 2κιλα ειναι τεραστιο !!
Απλα να καταλαβετε τι μεγεθος σκυλακια πουλανε εκει. Οι ρατσες ειναι γιορκι,μαλτεζ,τσιουαουα συνηθως.

αυτο το τσιουαουα λεει θα γινει το πολυ 1.7 lbs δηλαδη 770 γρ!

Last edited:

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Aχ Παναγια μου,τα shih tzu πρεπει βαση προτυπου να ειναι απο 4,5 ως 8 κιλα με προτιμηση μεχρι 7.Τι δυομισοκιλα μας λενε και τα τρωμε,Θεε μου!
Εχω ενα παιδαρο shih 5.200 και τον βλεπει μια τυπισσα φετος στις διακοπες και μου το παιζει μουρι οτι το σκυλι μου ειναι τεραααστιο!
Τι κουβεντα να πιασω τωρα εγω με την καθε ασχετη που το παιζει σχετικη επειδη το δικο της ειναι pocket;
Σωζομαι μονο απο κατι τετοιες επειδη εχω μανια και κρατω σε ολα μου τα σκυλια το μαλλι μακρυ με κοτσιδια,και τα συναφη και ξινιζουν απο το κακο τους επειδη αυτες τα εχουν κουρεμενα με την προφαση οτι 'δεν καθεται το στριμμενο!'
Ρε παιδια,αν δεν ξερουμε μην παμε να τη βγουμε κι ολας! (για τους αλλους λεω χιχιχι!)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εχω δει με τα ματια μου "yorkie" 800 γρ που το ζευγαρωσαν κ εκανε 2 κουταβακια :rolleyes:
Σε ιστοσελιδες εχω δει κουταβια απο γονεις μισου κιλου,οπως γραφουν,οποτε ενταξει ισως να ειναι ανικανα για αναπαραγωγη αν ειναι 200γρ ενηλικα!!!:p
Σε μια σελιδα για τετοια σκυλακια στο fb ειδα προσφατα αγγελια που ελεγε οτι πωλειτε σιχτσου τοι με τελικο βαρος 2κιλα και να τονιζει μη παραξενευομαστε που ειναι τοσο μεγαλο για σιχτσου ,λεει ,ειναι πολυ λιγο ! Λες κ 2κιλα ειναι τεραστιο !!
Απλα να καταλαβετε τι μεγεθος σκυλακια πουλανε εκει. Οι ρατσες ειναι γιορκι,μαλτεζ,τσιουαουα συνηθως.

αυτο το τσιουαουα λεει θα γινει το πολυ 1.7 lbs δηλαδη 770 γρ!
Μα ούτε ενα κιλο??? Το δικό μας τσιουάουα είναι περίπου 2+ κιλά και μου φαίνεται μια σταλίτσα!!!! Έλεος, μόνο στην αγκαλιά μπορείς να το έχεις αυτό το σκυλί, αλλιώς θα το πατησεις!!!!
Είναι δυνατόν να είναι υγιή αυτά τα σκυλιά? τόσο μα τόσο μικροσκοπικά?

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
χχαχαχ ναιιι το εχω παθει κ γω! Κ καλα επειδη ειναι πολυ μικρα ψωνιζονται οι κυρατσες...κ σου λενε κ το κορυφαιο ,το πηρα μονον 500€ κ ειναι τοσο μικρο ! Τι να κατσεις να συζητησεις για προτυπα κτλ...λες ενα "αχ τι γλυκουλι,να το χαιρεσαι" το χαιδευεις (στις λιγες περιπτωσεις που δεν το εχει κανει στριμενο) κ φευγεις !!!

Καλα εννοειτε δε μπορεις να το πας βολτα με το λουρακι τοσο μικρο ! Ειναι σα να πηγαινεις βολτα ποντικακι ,ειναι πολυ μικρα το κρατας στυλ αξεσουαρ .

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δυστυχως καποιοι αντιμετωπιζουν τον σκυλο σαν αξεσουαρ και για αυτο υπαρχουν και αυτοι που το βλεπουν σαν εμπορευμα.
Ετσι βαση της ζητησης κανουν το μικρο μικροτερο, το μεγαλο μεγαλυτερο κτλ
Αν θυμαμαι καλα το σαπ-πει αλλαξε μορφολογικα οταν πηγε Αμερικη γιατι η ζητηση ηταν για ακομα περισσοτερες ζαρες.
Ελπιζω τα εγγονια μου να ζουνε σε εναν καλυτερο κοσμο. Για τα παιδια μου δεν το βλεπω.... Οπου οι κατοχοι κατοικιδιων θα ειναι συντροφοι κατοικιδιων και οχι κατοχοι αξεσουαρ αυτοεπιβεβαιωσης

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
o tempora o mores

και οι μελοθάνατοι
σε χαιρετούν

άντε
σε λίγο και σκυλάκια σε κλουβί με ρόδα,σαν χαμστεράκια.......
απο "εργαλείο" επιβίωσης ο σκύλος έγινε εργαλείο "επιβεβαίωσης"

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Παiδια έχω ακούσει και πολύ χειρότερα …
Άσχετοι …. «ζουν ανάμεσα μας» ….(συμφωνά με τηλεοπτικό σλόγκαν )
Τα δικό μου σκύλο το έχουν πει νανάκι –μινιατούρα – κουτάβι που θα μεγαλώσει αποτυχημένο κολευ ….
Έριξα πολύ γέλιο …
Εκεί που δεν άντεξα και έπεσα κάτω από τα γέλια ήταν όταν 5 μηνών , κάποιοι «μετανάστες» τον πέρασαν για αλεπού …… και με ρώτησαν που τον εκπαίδευσα στο κυνήγι ..!!!!!