Τσισα στο κρεβάτι

Geom

Member
19 Οκτωβρίου 2017
17
3
29
Καλησπέρα σας ελπίζω να είστε όλοι Καλά!!!σήμερα ο μικρός μου ο γκριφονακοσ ενώ ήμασταν όλοι σπίτι πήγε και κατουρήσε πάνω στο κρεβάτι το έκανε και σαν κουτάβι κάποιες φορές αλλά τώρα είναι 2 χρονών!!!να σημειώσω ότι το στρώμα είναι καινούριο δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο είναι αγορασμένο εδώ και ένα μήνα και πότε δεν είχε κάνει καμία ζημιά παρά μόνο πηγαίνει και ξαπλώνει και κοιμάται!!!τώρα γιατί ξαφνικά ήθελε να το μαρκάρει?

• Like
Reactions: its_athena

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλημερα και καλως ηρθες! Πρωτα καλε ελεγχο αν εχει κατι καποια ουρολοιμωξη πετρες στην κυστη οτιδηποτε. Αν ειναι ολα καλα τοτε.. πολλοι λενε οτι με τα αρσενικα δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος καπου μπορει να στην κανει, μπορει κ μονο για μια φορα! Μπορει να τον εχεις μαθει τελεια απο κουταβι κ εκει πανω στην εφηβεια ή σε μια αλλαγη ορμονων πχ να ξαναδοκιμασει.. παρακολουθησε τον (αν δεν ειναι θεμα υγειας ξαναλεω) ωστε να τον πιασεις στην πραξη αν ξαναγινει ή περιορισε τον καπως όποτε δεν μπορεις να παρακολουθεις..

• Like
Reactions: Eroe

Geom

Member
19 Οκτωβρίου 2017
17
3
29
Καλημερα και καλως ηρθες! Πρωτα καλε ελεγχο αν εχει κατι καποια ουρολοιμωξη πετρες στην κυστη οτιδηποτε. Αν ειναι ολα καλα τοτε.. πολλοι λενε οτι με τα αρσενικα δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος καπου μπορει να στην κανει, μπορει κ μονο για μια φορα! Μπορει να τον εχεις μαθει τελεια απο κουταβι κ εκει πανω στην εφηβεια ή σε μια αλλαγη ορμονων πχ να ξαναδοκιμασει.. παρακολουθησε τον (αν δεν ειναι θεμα υγειας ξαναλεω) ωστε να τον πιασεις στην πραξη αν ξαναγινει ή περιορισε τον καπως όποτε δεν μπορεις να παρακολουθεις..

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλημέρα!!!τι εξετάσεις χρειάζεται για να δω αν έχει κάποιο θέμα?
Αίματος και ούρων, αν ο κτηνίατρος κρίνει ότι υπάρχει περίπτωση να έχει πέτρες μπορεί να σας στείλει κ για υπέρηχο. Αλλά δεν νομίζω να χρειαστεί, είναι ακόμα νεαρό το ζώο και δεν νομίζω να έχει σοβαρό πρόβλημα. Τρώει καλα; Δεν έχεις παρατηρήσει αλλαγές στην ούρηση (συχνοουρία, ίσως νευρικότητα την ώρα που σηκώνει πόδι; )

Geom

Member
19 Οκτωβρίου 2017
17
3
29
Αίματος και ούρων, αν ο κτηνίατρος κρίνει ότι υπάρχει περίπτωση να έχει πέτρες μπορεί να σας στείλει κ για υπέρηχο. Αλλά δεν νομίζω να χρειαστεί, είναι ακόμα νεαρό το ζώο και δεν νομίζω να έχει σοβαρό πρόβλημα. Τρώει καλα; Δεν έχεις παρατηρήσει αλλαγές στην ούρηση (συχνοουρία, ίσως νευρικότητα την ώρα που σηκώνει πόδι; )
Όχι έχει όρεξη και να φάει και να παίξει απλά πίνει λίγο περισσότερο νερό από ότι συνήθως

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Όχι έχει όρεξη και να φάει και να παίξει απλά πίνει λίγο περισσότερο νερό από ότι συνήθως
ναι κι η πολυδιψία είναι ένα σύμπτωμα της ουρολοίμωξης, οπότε τσέκαρέ το το συντομότερο δυνατόν κ σου εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά (η θεραπεία είναι πολύ απλή, μια αντιβίωση θα πάρει για καμια 10ρια μέρες) αν είναι αυτό που υποψιαζόμαστε

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Geom

Member
19 Οκτωβρίου 2017
17
3
29
ναι κι η πολυδιψία είναι ένα σύμπτωμα της ουρολοίμωξης, οπότε τσέκαρέ το το συντομότερο δυνατόν κ σου εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά (η θεραπεία είναι πολύ απλή, μια αντιβίωση θα πάρει για καμια 10ρια μέρες) αν είναι αυτό που υποψιαζόμαστε
Σας ευχαριστώ Πολύ!!!αν είναι Ουρολοίμωξη από τι μπορεί να δημιουργήθηκε?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Σας ευχαριστώ Πολύ!!!αν είναι Ουρολοίμωξη από τι μπορεί να δημιουργήθηκε?
Από μικρόβια, τώρα από που τα άρπαξε... δεν είμαι σε θέση να στο πω... μπορεί να είναι καθαρά θέμα υγεινής (δλδ, ακούμπησε με τα γεννητικά του όργανα περιττώματα άλλου σκύλου ή δικά του, ή πρώτα έγλειψε τον ποπό του κ αμέσως μετά τα ευαίσθητα σημεία, ή, ή, ή...) αλλά μπορεί να υπάρχει και κάποιο ανατομικό θεματάκι, ή μπορεί να έχει κατεσταλμένο ανοσοποιητικό λόγω κάποιας θεραπείας ή ασθένειας που δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει, οι αιτίες μπορεί να είναι 1002 και μόνο ο κτηνίατρος θα στο πει με ακρίβεια εφόσον βγούν τα αποτελέσματα

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Geom

Member
19 Οκτωβρίου 2017
17
3
29
Από μικρόβια, τώρα από που τα άρπαξε... δεν είμαι σε θέση να στο πω... μπορεί να είναι καθαρά θέμα υγεινής (δλδ, ακούμπησε με τα γεννητικά του όργανα περιττώματα άλλου σκύλου ή δικά του, ή πρώτα έγλειψε τον ποπό του κ αμέσως μετά τα ευαίσθητα σημεία, ή, ή, ή...) αλλά μπορεί να υπάρχει και κάποιο ανατομικό θεματάκι, ή μπορεί να έχει κατεσταλμένο ανοσοποιητικό λόγω κάποιας θεραπείας ή ασθένειας που δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει, οι αιτίες μπορεί να είναι 1002 και μόνο ο κτηνίατρος θα στο πει με ακρίβεια εφόσον βγούν τα αποτελέσματα
Η αλήθεια είναι ότι πριν ένα μήνα έκανε θεραπεία με αντιβίωση γιατί είχε γαστρεντερίτιδα και ίσως ακόμα το ανοσοποιητικό του να είναι πεσμένο.Ξερετε μήπως πόσο θα κοστίσουν οι εξετάσεις του?

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Δεν ειναι απ τις πανακριβες εξετασειςολα αυτα ακομα κ ο υπερηχος αλλα παρε γιατρο εμεις δεν μπορουμε να σ πουμε απο εδω τι θα χρειαστει. Αν οντωςτελικα εχει κτ τετοιο οσο πιο γρηγορα κανει θεραπεια τοσο πιο καλα θα το προλαβεις.

• Like

Pissa_TheDog

Member
3 Δεκεμβρίου 2016
22
39
37
Καλησπέρα! Εχω και εγω ενα σκυλακι 1,5χρονων και χθες για πρωτη φορα τα εκανε στο κρεββατακι του και σημερα στο δικο μου :/ Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η συμπεριφορα της. Με το που τα εκανε. κατεβασε τα αυτια και κρυφτηκε κατω απο το κρεββατι, χωρις να την εχω μαλωσει. Οι ωρες τησ βολτας ειναι στανταρ και ποτε δεν ειχα παρομοιο περιστατικο. Ακομα και οταν ηταν κουταβι δεν τα εκανε μεσα στο σπιτι.

Geom

Member
19 Οκτωβρίου 2017
17
3
29
Καλησπέρα! Εχω και εγω ενα σκυλακι 1,5χρονων και χθες για πρωτη φορα τα εκανε στο κρεββατακι του και σημερα στο δικο μου :/ Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η συμπεριφορα της. Με το που τα εκανε. κατεβασε τα αυτια και κρυφτηκε κατω απο το κρεββατι, χωρις να την εχω μαλωσει. Οι ωρες τησ βολτας ειναι στανταρ και ποτε δεν ειχα παρομοιο περιστατικο. Ακομα και οταν ηταν κουταβι δεν τα εκανε μεσα στο σπιτι.
Ισως να εχει Ουρολοίμωξη οπως ειπαν και πιο πανω για το δικο μου εμας ευτυχώς δεν ηταν κατι!!!!πηγαινετε αυριο στο γιατρο για να ηρεμησετε..το οτι κρυφτηκε ειναι επειδη καταλαβε πως εκανε κατι που δεν επρεπε και που πιθανοτητα δεν το ηθελε κιολας!!!

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Βρε παιδιά, πως από ένα άκυρο κατούρημα, διαγνώσαμε ουρολοίμωξη;
Α πα πααα...η χαρά των γιατρών είστε :D

• Like
Reactions: Kahlan and vrmode

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Βρε παιδιά, πως από ένα άκυρο κατούρημα, διαγνώσαμε ουρολοίμωξη;
Α πα πααα...η χαρά των γιατρών είστε :D
Νταααξ, την επομενη φορα θα πουμε "βγαλε το στρωμα στον ηλιο να στεγνωσει" :p

Σοβαρα τωρα, που τη βλεπεις τη διαγνωση; ειπαμε να παει στον κτηνιατρο να το αποκλεισει

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
προ-βλη-μα υ-γει-ας
Εσύ βρε παιδί μου, δυό ποστ παραπάνω, έχεις αναπτύξει όλη την πιθανή παθολογία. Μόνο και μόνο, επειδή το γαμ@σκυλάκι, κατούρησε πάνω στο κρεβάτι :D

Τα βήματα, είναι απλά:

1. Παρακολουθείς αν θα ξανασυμβεί, και μάλιστα σε φορές ικανές, να δικαιολογούν τον προβληματισμό. Οχι με την μία δηλαδή.
2. Συγχρόνως παρατηρείς διάφορα άλλα πράγματα, που πρέπει να ισχύουν αθροιστικά, για να πάει το μυαλό σε ιατρικό πρόβλημα. Πχ σταγόνες αίμα στα τσίσα, που είναι απαραίτητη προυπόθεση της ουρολοίμωξης, δυσκολία στο κατούρημα, έντονη πολυουρία, ή το αντίθετο, αυξημένες κατά πολύ, προσπάθειες για κατούρημα, γενικότερα πεσμένη διάθεση και 1002 άλλα, που δεν ξέρω ή δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή.
3. Και πιθανότερο κατ'εμέ, ψάχνεσαι για συμπεριφορικά θέματα. Ερμηνεία [αν τα καταφέρεις] και αντιμετώπιση :)

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εσύ βρε παιδί μου, δυό ποστ παραπάνω, έχεις αναπτύξει όλη την πιθανή παθολογία. Μόνο και μόνο, επειδή το γαμ@σκυλάκι, κατούρησε πάνω στο κρεβάτι :D

Τα βήματα, είναι απλά:

1. Παρακολουθείς αν θα ξανασυμβεί, και μάλιστα σε φορές ικανές, να δικαιολογούν τον προβληματισμό. Οχι με την μία δηλαδή.
2. Συγχρόνως παρατηρείς διάφορα άλλα πράγματα, που πρέπει να ισχύουν αθροιστικά, για να πάει το μυαλό σε ιατρικό πρόβλημα. Πχ σταγόνες αίμα στα τσίσα, που είναι απαραίτητη προυπόθεση της ουρολοίμωξης, δυσκολία στο κατούρημα, έντονη πολυουρία, ή το αντίθετο, αυξημένες κατά πολύ, προσπάθειες για κατούρημα, γενικότερα πεσμένη διάθεση και 1002 άλλα, που δεν ξέρω ή δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή.
3. Και πιθανότερο κατ'εμέ, ψάχνεσαι για συμπεριφορικά θέματα. Ερμηνεία [αν τα καταφέρεις] και αντιμετώπιση :)

Αυτα ειναι τα δικα σου βηματα.
Τα δικα μου ειναι αλλα. Εφοσον βλεπω κατι το οποιο δεν ειναι καθαρα συμπεριφορικο αλλα ενδεχεται να σχετιζεται με ασθενεια (απο ακυρα κατουρηματα μεχρι αυξημενη προσληψη νερου χωρις να εχει αλλαξει ο καιρος η/και διατροφη κλπ), παιρνω τηλ στον κτηνιατρο κ περναω κ μια βολτα αν μου πει οτι καλυτερα να το δει απο κοντα.

Και αν ειναι ολα καλα, τοτε ψαχνομαι κ ασχολουμαι με τα συμπεριφορικα κλπ. Γιατι, απλα, εγω θελω να ειμαι 100% σιγουρη οτι το σκυλι ειναι υγιες, κι οχι να χανω χρονο.

Απο κει και περα, που ησουν οταν διναμε αυτες τις ηλιθιες κατ'εσε και αχρηστες συμβουλες; Ειναι ξες ευκολο να κριτικαρεις τους αλλους εκ των υστερων.
Αλλα οι δικες μας ηλιθιες κ αχρηστες συμβουλες μπορει να βοηθησουν κσποιον να σκεφτει κ να προλαβει το προβλημα στην αρχη, κι οχι να περιμενει μεχρι να δει αιματα στα ουρα.

Υ Γ εχω χασει τον αγαπημενο μου γατο απο ουρολιθιαση, εχω δει σκυλους με νεφρικη ανεπαρκεια. Δεν ειμαι σε θεση να πω, κατσε κ παρακολυθα γ καμια βδομαδα, επειδη μερικες φορες δεν την εχεις αυτην την εβδομαδα. Κι εγω πισω απο τιν οθονη, θα αναλαβω την ευθυνη να πω, μεχρι να δεις αιματα στα ουρα μην πας πουθενα;.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν