Τσιμπούρια-απορίες

Hermis

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2012
51
3
Το sebacil αραιωμένο 1ml σε 1 με 1.5litre νερό σε ένα ψεκαστήρι προληπτικά αντί για αμπούλα κάθε 1 μήνα τώρα το καλοκαίρι και δεν μένει διάολος...όχι στα μάτια εννοείται! Ψεκάζω μόνο πόδια και πολύ λίγο κοιλιά και στήθος. Δοκιμασμένο φάρμακο, εδώ με αυτό δεν πιάνουν τα πρόβατα τσιμπούρια!

Μπορείς και στο κουμάσι να ψεκάσεις εξωτερικά για προληπτικούς λόγους.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Να ρωτήσω κάτι ακόμα;; πηδάνε/πετάνε αυτά;;;
Όταν ξύπνησα ήρθε ο μικρός και τον χάιδευα και ξαφνικά νιώθω να με περπατάει κάτι. πήγα να το πιάσω και πήδηξε. και μετά από 2 λεπτά πάλι το ίδιο! είχε αρκετά πόδια και ήταν μεγαλούτσικο σκουρόχρωμο. Δεν έβγαλε φτερά όταν πήδηξε γι'αυτό σκέφτομαι μήπως ήταν τσιμπούρι και τώρα κυκλοφορεί στο δωμάτιό μου κανένα!!!
Και έχω και έναν ερεθισμό σαν να με έχει σκίσει κάτι πάνω από μία φλέβα στο χέρι. Δεν είχα αναμμένα φώτα και δεν είδα τι ήταν γαμώτο. Θα βγάλω το χαλί σήμερα. θα αλλάξω και σεντόνια ξανά. πφφ

αυτό το σπρέι μία φορά το μήνα το βάζω μόνο; όσα σπρέι του έχω βάλει είναι πριν από τη βόλτα. διευκρινίστε μου αυτό αν γίνεται, μην τον δηλητηριάσω τον καημένο.

Ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ !

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
ρε παιδια να ρωτησω και εγω κατι; ο σκυλος μου απο τοτε που του αλλαξα scalibor(λουρακι για παρασιτα) εχει στην κοιλια του 4-5 τσιμπουρια! παλια καλυπτε τελειως το scalibor για παρασιτα και αν ειχε αντε να ηταν 1-2 και του τα βγαζαμε! το προβλημα ειναι οτι ειναι στην κοιλια του και ενω αλλες φορες του τα τραβαγα τωρα αν παω να τον πιασω εκει ψιλογρυλιζει και φευγει ειτε ακουμπαει κατω ωστε να μην μπορω να τα πιασω! αν βαλω αμπουλιτσα λετε να πεσουν μονα τους; ή να τον ψεκασω με sebacil οπως προτεινατε παραπανω για να φυγουν;

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Γιατι δεν τον κανεις ενα μπανακι με σαμπουαν εναντιον των εξωπαρασιτων; ετσι θα φυγουν οσα τυχον δεν εχεις δει.
Τον μικρό τον κούρεψα εντελώς. Είχε ΓΕΜΙΣΕΙ! Κάποιος άρχισε να βγάζει πρόβατα βόλτα εδώ έξω από το σπίτι με αποτέλεσμα να έχει πάνω από 10 τσιμπούρια κάθε μέρα...
Τον έχω κάνει άπειρα μπάνια αλλά δεν... Σήμερα του ξεκίνησα Sebacil κι ελπίζω να έχει αποτελέσματα. Αυτός στο πετ σοπ μου είπε να τον ψεκάσω ολόκληρο αλλά το φοβάμαι επειδή γλύφεται συνέχεια κι έτσι του έβαλα μόνο στο σβέρκο.

Είναι απίστευτα ταλαιπωρημένος από τα τσιμπούρια και τα μπάνια και τα φάρμακα. Με αποκορύφωμα ένα χθεσινό τσιμπούρι στο... πουλάκι του... Τον πονάει πάρα πολύ. Το πήρα χαμπάρι το τσιμπούρι όταν πήγα να τον χαϊδέψω στην κοιλιά. Μόλις πλησίασα στο ύψος του αφαλού πήγε να με δαγκώσει.

Μιλούσε και η μαμά μου με μία κυρία από την Παλλήνη και της είπε ότι και το δικό της (μπουλντοκάκι) έχει γεμίσει φέτος, ενώ πέρυσι είχε μόνο ένα -όπως και ο δικός μου.

Δεν ξέρω τι γίνεται φέτος :/ Και να σκεφτείτε ότι καλέσαμε έναν κυριούλη και μπήκαμε στο οικόπεδο του διπλανού πριν κάτι μέρες και σκαλίσαμε όλο το οικόπεδο για να βγάλουμε τα χόρτα που είχαν φτάσει το ένα μέτρο!

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Και ο δικος μου ποτε δεν ειχε τοσα τσιμπουρια! Μηπως φταιει η ζεστες μηπως ο καιρος που μια εβρεχε μια εβγαζε ηλιο δεν ξερω!

raktia

Member
3 Μαϊου 2013
13
0
Gerakas
Τον χτενίζω καθε μερα, πολλες φορες και δυο ή και τρεις φορες τη μερα, και σημερα βρηκα ενα τσιμπουρι, στο αυτι του. Πολυ κοντα στο κολαρο! Του έχω βαλει αμπουλα, τον εχω ψεκασει και με μια αλλη χαζομαρα... Για να ξερω τι να περιμενω, θα υπάρχει παντα τρόπος για τα τσιμπουρια να κολλανε πανω του;

raktia

Member
3 Μαϊου 2013
13
0
Gerakas
Μετα απο πόσο καιρο παραμονης στο δερμα, ειναι επιφοβο να κολλησει το ζωο καποια αρρωστια; Απο την πρωτη μερα;;;;

athkos

Member
6 Μαϊου 2013
21
0
Φυλή
www.hondaclub.gr
είμαι καμένος από το θέμα ¨τσιμπούρια"

το σκυλί έχει αντιπαρασιτικό κολάρο της scalibor λιγότερο από μήνα, έχει αμπούλα της fizer λιγότερο από μήνα, είναι ραντισμένο με sebacil κάθε 15 μέρες, έχει στη ράχη του ectopor, τρώει ένα σκόρδο τη ημέρα και παρόλα αυτά έχει τσιμπούρια.
Επίσης, το σκυλόσπιτο και ο χώρος ψεκάζονται κάθε 15 μέρες.

Το χειρότερο είναι ότι κόλλησε και ερλιχίωση και μάλιστα βαριά!!! στο τσακ γλίτωσα τη μετάγγιση αίματος.
Τώρα παλεύω με τις κορτιζόνες και τις αντιβιώσεις.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
ερλιχια μπορει να παθει και χωρις να εχεις βρει τσιμπουρι..απλα να το.τσιμπησει και να φυγει!
καμενοι κι εμεις δυστυχως :-(

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Αυτο δεν μπορεις να το ξερεις με σιγουρια. Πρεπει να γινονται εξετασεις 2 φορες τον χρονο.

athkos

Member
6 Μαϊου 2013
21
0
Φυλή
www.hondaclub.gr
Δηλαδη, το να κολλησει κατι, ειναι αναποφευκτο;
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κολλήσει.
μόνο αν το τσιμπήσει μολυσμένο τσιμπούρι.
όσο πιο πολλά βρίσκεις, τόσες πιο πολλές πιθανότητες.

υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εκτός από αυτούς που προανέφερα, να δοκιμάσω?

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Πριν λίγο όπως πήγα να την χαϊδέψω μου έμεινε ένα τσιμπούρι στο χέρι και μιας και αύριο ήταν να της βάλω την αμπούλα της (Vectra 3D αλλά λόγω κακής συνεννόησης δικής μου πήραν την Activyl tick plus) την έβαλα κατευθείαν και επειδή βρήκα κι άλλα έριξα τοπικά Frontline. Το θέμα μου είναι αυτό που έπεσε στο χέρι μου, δεν το τράβηξα, το ένοιωσα και όπως πήγα να την γυρίσω για να δω τι είναι έπεσε. Είναι μικρά και δεν ξέρω αν σε αυτό που έπεσε ήταν και το κεφάλι μαζί, την έψαξα 2 φορές αλλά δεν κατάφερα να βρω το σημείο απ'όπου έφυγε. Τι κάνω σε περίπτωση που έμεινε το κεφάλι μέσα?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.795
8.003
εφόσον έπεσε μόνο του και δεν το τράβηξες εσύ δεν μπορεί να έμεινε το κεφάλι μέσα εκτός αν αυτοκτόνησε το τσιμπούρι :p

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
χαχαχαχαχα ποτέ μην λες ποτέ :p απ'ότι φαίνεται η αμπούλα και το σπρέι έκαναν την δουλειά τους αλλά ο κτηνίατρος μου πρότεινε να της δώσω το Nexgard μιας και την έχω μέσα για πιο σίγουρα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.301
Μέλη
20.062
Νεότερο μέλος
Hroula