προσεκτικη μεταχειριση, θελει ενα μαλινουα, ενα πρεσα! ενα wolfdog θελει εξιδικευμενη μεταχειριση. σου ειπα βρες σκηνες που τα νεα μελη κοντραρουν τον Α! κοιτα τον εαυτο σου στον καθρεφτη και πες εγω ναι θα καταφερνα να τον βαλω απο κατω και να μην μου εχει κανει την μουρη κρεας. επεισης αν θες φυλακα δεν ειναι φυλακες.<<δεν μιλαμε για σκυλιά ! μιλαμε για ενα υβριδιο λυκου με σκύλου>>
Το ξέρω ότι μιλάμε για υβρίδιο αλλά από ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα είναι αρκετά φιλικά όχι μόνο στα αφεντικά τους αλλά σε ολόκληρη την οικογένεια όπως και οι Γερμανικοί ποιμενικοί.
Σίγουρα χρειάζονται μια πιο προσεκτική μεταχείριση και εκπαίδευση αλλά αυτό δεν τα κάνει αυτόματα και άκρως επικίνδυνα τουλάχιστον από αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζω .
Για να μη σε απογοητεύσω πλήρως, να σε ενημερώσω πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν αρμονικά και με παιδιά με αυτά τα ζώα, αλλά δεν ξεχνούν τα παραπάνω.
Δεν είναι σκύλος για τον οποιονδήποτε, είναι σκύλος για λίγους.
Φίλε/η djdoctor ούτε και εγώ έχω καμιά πρόθεση να τα ξεχάσω. Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη που λέει ότι τα συγκεκριμένα <<υβρίδια>> έχουν την εξωτερική εμφάνιση του λύκου με τον χαρακτήρα του Γερμανικού ποιμενικού. Αν το πάρω θα είναι κουτάβι και όπως ξέρεις ακόμα και Τίγρεις και Λιοντάρια αν τα μεγαλώσεις από μικρά δεν σου κάνουν κακό. Τώρα αν είμαι τόσο άτυχος να γλιτώσω από αγέλη και να με κατασπαράξει ένα τσέχικο λυκόσκυλο ε τότε τι να πω ας πάρω ένα φίδι να του ρίχνω ένα ποντίκι μια φορά κάθε 20 μέρες και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (εκεί να δεις ευκολία) Σοβαρά τώρα θα συνεχίσω το ψάξιμο και την κατάλληλη στιγμή ελπίζω να είμαι έτοιμος να πάρω τη σωστή απόφαση. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και το ενδιαφέρων.Για να μη σε απογοητεύσω πλήρως, να σε ενημερώσω πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν αρμονικά και με παιδιά με αυτά τα ζώα, αλλά δεν ξεχνούν τα παραπάνω
Μόλις τον εντοπίσω σιγά μη δεν πάωμιας και εισοδηματιας! δεν τραβιεσαι να μεινεις κανα 2 μερες με κανα εκτροφεα?
Πρόσεχε μόνο...όχι αμέριμνες βόλτες στον κήπο του χωρίς αυτόν....δεν θες να νιώσεις όπως τα ελάφια στα ντοκυμαντέρ!!!!Μόλις τον εντοπίσω σιγά μη δεν πάω
Απλά το είδα σε φωτογραφίες και το λάτρεψα. Το ξέρω ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές και ίσως ΛΙΓΟ ποιο εύκολες και βολικές αλλά δεν με αφορούν τα εύκολα. Έστειλα ήδη ένα μήνυμα σε ιδιοκτήτη και περιμένω απάντηση για να μπορέσω να το δω και από κοντά. Οψόμεθα.Συγγνώμη που σε πρήζω, αλλά δεν κατάλαβα ακόμα γιατί θέλεις αυτό το σκύλο...
Ναι, είναι πανέμορφο.
Όμως δεν βρίσκω ούτε ένα χαρακτηριστικό του, κατά τα άλλα, που θα μπορούσε να τραβήξει οποιονδήποτε σ' αυτόν.
Σκύλοι (σκέτο) φύλαξης υπάρχουν.
Σκύλοι (σκέτο) συντροφιάς υπάρχουν.
Σκύλοι (σκέτο) πιστοί στην οικογένεια και επιφυλακτικοί με τους ξένους υπάρχουν.
Σκύλοι (σκέτο) με έντονο αγελαίο ένστικτο υπάρχουν (όλοι?).
Σκύλοι που μοιάζουν με λύκους (ok όχι όσο αυτός) υπάρχουν.
Σκύλοι δύσκολοι και απαιτητικοί για έμπειρους ιδιοκτήτες (δηλαδή σκύλοι-πρόκληση) υπάρχουν.
ΑΝ θέλεις το χαρακτήρα του γερμανικού ποιμενικού, πάρε έναν! Γιατί δεν σου αρέσει? Επειδή είναι, όπως είπες, "πολυ-φορεμένος"?
Τέλος, έχει γνωρίσει κανένα τέτοιο "λυκόσκυλο" και αποφάσισες ότι το θέλεις διακαώς? Ή απλά το έχεις δει σε φωτογραφίες και διάβασες κάποια πράγματα γι' αυτό?
(Και να ξέρεις ότι όσο και να εξηγείς, στην Ελλάδα οι περισσότεροι θα νομίζουν ότι έχεις ημίαιμο).
Το έχω νιώσει και σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα το ξεχάσω ποτέΠρόσεχε μόνο...όχι αμέριμνες βόλτες στον κήπο του χωρίς αυτόν....δεν θες να νιώσεις όπως τα ελάφια στα ντοκυμαντέρ!!!!
Συνεχίζω να σε πρήζω. Πώς γίνεται να το λάτρεψες απ' τις φωτογραφίες? ΤΙ λάτρεψες? Κι εμένα μου άρεσαν τα chow chow εμφανισιακά, μέχρι που γνώρισα μερικά!!!Απλά το είδα σε φωτογραφίες και το λάτρεψα.
Να υποθέσω ότι δεν έχεις ερωτευτή ποτέ με την πρώτη ματιάΣυνεχίζω να σε πρήζω. Πώς γίνεται να το λάτρεψες απ' τις φωτογραφίες? ΤΙ λάτρεψες? Κι εμένα μου άρεσαν τα chow chow εμφανισιακά, μέχρι που γνώρισα μερικά!!!
Ποτέ!Να υποθέσω ότι δεν έχεις ερωτευτή ποτέ με την πρώτη ματιά
Αγαπητή Chloe η ταπεινή συμβουλή μου είναι να μην πεθάνεις πριν ερωτευτής κεραυνοβόλα με την πρώτη ματιά έστω και από φωτογραφίαΠοτέ!
Πόσω μάλλον από φωτογραφία.
Δεν σου χαλάω τίποτα. Δεν απορρίπτω τίποτα και δεν έχω πάρει ακόμα καμία οριστική απόφαση. Εξάλλου σήμερα προέκυψε κάτι ξαφνικό που μάλλον θα καθυστερήσει την απόκτηση σκύλου αρκετά, άρα υπάρχει ΠΟΛΥΣ χρόνος ακόμα για ψάξιμο. Και για το γκόμενα της μιας βραδιάς που γράφεις σίγουρα άμα σε βαρέσει κατακέφαλα ο φτερωτός Θεούλης το τελευταίο πράγμα που περνά από το μυαλό σου είναι η μία βραδιάθαλλασινε μου το ξεκινας πολυ λαθος! και εγω ειδα τα ντογκο-κανε κορσο-μπυλμαστιφ-μαστινο και τα ερωτευτηκα! μετα για του Α-Β-Γ λογους τα απεριψα. να στο θεσω διαφορετικα, δεν ψαχνεις για γκομενα της μιας βραδιας ψαχνεις για συντροφο!
Ευχαριστώ κι αν έχεις καμιά σελίδα να μου δώσεις με πληροφορίες καλοδεχούμενη αρκεί να είναι στα Ελληνικά γιατί τα Αγγλικά μου είναι χειρότερα και από της βασίλισσας ΕλισάβετΣου ξαναλέω να ελέγχεις την αξιοπιστία της πηγής σου, με μια γρήγορη ματιά που μόλις έριξα, τα περισσότερα site που βρήκαι που μιλούσαν με χαλαρά και κολακευτικά λόγια για τα Τσεχοσλοβάκικα ήταν site που σε άλλες φυλές που έχω γνώση και μπορώ να κρίνω ήταν εκτός πραγματικότητας και συνήθως ωραιοποιούσαν πολύ τις καταστάσεις!
Φρόντισε να συναντήσεις τέτοια ζώα και να μην βασιστείς σε εικόνες και να μιλήσεις με εκτροφείς και ιδιοκτήτες και κυρίως να τους ψυχολογήσεις για να δεις αν έχεις τον χαρακτήρα που απαιτεί ένα τέτοι ζώο!
Καλό σαφάρι πληροφοριών και γνώσεων!!!