Τσαντίστηκα πάρα πολύ!!!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ είχα φάει μια φρίκη πριν από ένα-ενάμισι χρόνο σχετικά με το τι έιναι έμβιο, τι βρώσιμο και τι όχι... Κάπου εκεί άκουσα και την ατάκα "το νερό ξέρει" και με αποτελείωσε... Ε, λοιπόν έβγαλα το συμπέρασμα ότι μάλλον θα συνεχίσω να είμαι αυτό που ορίζει η φύση μου, δηλαδή παμφάγο. Διότι αν είναι να το σκέφτομαι ακόμα και για να πιώ νερό... Άστο...

Σέβομαι (αλλά και θαυμάζω) όποιον μπορεί να δείξει εγκράτεια, αλλά εγώ προσωπικά δεν...

Και για να τοποθετηθώ και στο παρόν θέμα, ναι κι εμένα μου προκαλεί απέχθεια η βρώση σκύλου (και γάτας), αλλά μου είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό ότι αποτελεί παραδοσιακό φαγητό κάποιου άλλου λαού... Στην Βραζιλία (αν δεν κάνω λάθος) τρώνε τηγανητά μυρμήγκια όπως εμείς τρώμε πασατέμπο και κάπου αλλού (δεν θυμάμαι που) τρώνε κατσαρίδες... Παραδόσεις είναι αυτές και δε νομίζω ότι μπορούμε να τις κρίνουμε σωστά μέσα από τα δικά μας βιώματα....

Και στην τελική... Πόσοι από εμάς δεν έχουμε φάει,εν αγνοία μας, σκύλο? Βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι όλα τα σουβλάκια ή τα μπιφτέκια που έχουμε φάει κάπου έξω είναι όλα χοιρινό ή μοσχαράκι?

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
kokoni λες Ν'αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Ν.Καζαντζάκης

Ή θα πρέπει να αλλάξεις μότο ή να γίνεις χορτοφάγος
χρήσιμα λινκ http://www.oikologos.gr/index.php?o...ticle&id=153:0628&catid=40:organic&Itemid=206
http://antispe-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_16.html
επειδή φοβάμαι οτι μπορεί να σβηστούν και αυτα δεν θα πω τίποτα άλλο
ξέρω το ξανα είπα αλλα δεν κρατήθηκα :)
http://www.abolitionistapproach.com/a-frequently-asked-question-what-about-plants/

Last edited:

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εάν ενθυμούμαι σωστά κάπου έχω διαβάσει ότι οι πρόγονοί μας εξελίχθηκαν όταν πέρασαν από τη χορτοφαγία στην κατανάλωση κρέατος. Τεχνικά λοιπόν αν ισχύει αυτό αν δεν είχαμε καταναλώσει κρέας δεν θα ήμασταν εδώ να συζητάμε για σκύλους... διότι θα ήμασταν ακόμη σε κάποιο κλαδί με μία μπανάνα στο χέρι...

Από την άλλη παν μέτρον άριστον... σε όλα και στην κατανάλωση κρέατος λοιπόν.

Και για να το συνδέσω με το forum... είμαστε όλοι εδώ γιατί λατρεύουμε να συμβιώνουμε με ένα σαρκοβόρο ζώο το οποίο παρά την εξημέρωσή του μας συνδέει ανδόμηχα με την "άγρια" πλευρά της ζωής, τη φύση που εδώ και καιρό έχουμε εγκαταλήψει (αλλά αυτό είναι καλό θέμα για άλλη συζήτηση...).

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
Τα πάντα μπορεί να έτρωγα για να επιζήσω.. ακομη και άνθρωπο.. αλλα δεν θα έτρωγα ποτέ εναν δικό μου άνθρωπο, ή τον δικό μου σκύλο, γάτα κατσίκι.. και ποτέ δεν θα ξεπερνούσα τα ¨ηθικά όρια¨ που έχω ως άνθρωπος.. δεν θεωρώ την ανθρώπινη ζωή πιο σημαντική απο τις άλλες..
ειλικρινά θαυμάζω όσουν μπορούν να ζήσουν χωρίς κρέας.. εγώ δεν μπορώ (το έχω δοκιμάσει) όχι μόνο για λόγους υγείας αλλα και για λόγους "προτίμησης"..

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
συμφωνω και εγω δυστυχως μαζι σου..και ειναι κατι που σε χαλαει ,το forum ειναι για να συζηταμε με ευγενεια οχι για να αρχιζει ο καθενας να απανταει με επιθετικο και ειρωνικο τροπο.καλυτερα να προσεχουμε λιγο πως απανταμε και να κραταμε σε ενα ομορφο επιπεδο το forum.
Κατ αρχην io maria το link δουλευει μια χαρα.
Δευτερον ξεκαθαρισα οτι δεν ανοιξα συζητηση,απλα εγραψα κατι που ενιωσα μολις διαβασα αυτο το αρθρο.
Παντως οφειλω να ομολογισω οτι εχω παρατηρησει μια επιθετικοτητα απο πολλους μεσα στο forum και δεν μου καθεται καλα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
και ξαναρωτω
ηταν η απαντηση μου επιθετικη ή ειρωνικη?
αν ναι τοτε να προσεχω ακομα περισσοτερο τι γραφω

αν και δεν εγραψα τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο απο οτι θα εγραφε και ενας mod
θα μου πεις δεν ειμαι mod αρα να μην ανακατευομαι

οκ το βουλωνω

doggie

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2010
57
0
χμμμ...τα φυτα δεν εχουν εγεφαλο...αρα δεν εχουν κεντρο πονου...αρα δεν πονανε οταν τα σφαζεις αρα δεν σπαραζει η καρδια μου οταν τα βραζω.....
μ'αυτο και μονο το σκεπτικο σταματησα να τρωω και γω ζωα εδω και ενα χρονο...ψυχολογικο τελειως....εξαλλου πως αντεχει κανεις στη σκεψη πως βασανιζεται ενα ζωο για να καλυψει εκεινος το αισθημα της πεινας που μπορει να το καλυψει εξισου με αλλα τροφιμα...
αυτο εχει να κανει με τα πιστευω και τις νοοτροπιες του καθενος...ουτε καλυτερος ειναι εκεινος που δεν τρωει ζωα ουτε χειροτερος εκεινος που τρωει...αλλωστε ποτε δεν ξενω τα ατελειωτα σουβλακια που κατασπαραζα πρωι μεσημερι βραδυ...αλλα δεν μου λειπουν κιολας...βεβαια θα μου πεις εσυ δεν τρως ζωα αλλα το σκυλι σου μια χαρα τα τρωει και δεν εχεις τυψεις?ε οταν θελησει να κοψει το να τρωει κρεας θα μου το δειξει και θα το κανω βετζετεριαν :p (Υ.Γ. για τους απανταχου φοιτητες σταματησα να τρωω κρεας και ξοδευω 100 ευρω λιγοτερα το μηνα αρα κανω και οικομιες και μη ξεχασω και τα 5 παραπανισια κιλα που ειχα και εξαφανιστηκαν :D)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Για τα φυτά έχω να πώ ότι έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ένα φυτό δέχεται "επίθεση" τότε εκκρίνουν κάποια χημικά από το ριζικό τους σύστημα για να "ειδοποιήσουν" τα γειτονικά φυτά για τον κίνδυνο... Σου λέω είχα φάει μεγάλη φρίκη... Άσε που έχω δει με τα μάτια μου ότι τα φυτά αντιλαμβάνονται την παρουσία συγκεκριμένων ανθρώπων (όταν η μέλλουσα πεθερά μου πηγαίνει διακοπές τα φυτά της μαραζόνουν όσο και να τα περιποιηθεί οποιοσδήποτε άλλος και ξανανιώνουν όταν γυρίσει), οπότε δεν ξέρω κατα πόσο είναι απαραίτητη η παρουσία εγκεφαλου...

Για τις έρευνες που ανέφερα στην αρχή του πόστ δεν θυμάμαι τώρα πιά που τις είχα βρεί, αλλά αν θέλεις μπορώ να ξαναψάξω...

Πραγματικά πέρασα αρκετή συγχιση μέχρι να καταλήξω ότι θα συνεχίσω να τρέφομαι όπως έμαθα από παιδί...

doggie

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2010
57
0
καλα και να αποδειχτει (πως δεν μπορω να φανταστω) πως η ντοματα νοιωθει τον πονο απο τη στιγμη που δεν την ακουω να ουρλιαζει οταν τη κοβω και δεν βλεπω το τρομοκρατημενο βλεμα της πριν τη σφαγη δεν νομιζω να σταματησω να τη τρωω...δεν ειναι θεμνα ιδεολογιας το οτι δεν τρωω κρεας...ειναι θεμα ψυχολογικο τελειως!!!!δεν μπορω να φαω ζωο πια ...σκεφτομαι οτι ενας κινεζος θα βλεπει το σκκυλο μου ξερολουκουμο και ανατριχιαζω....αλλοι λαοι οπως ειπαν πιο πανω ανατριχιαζουν που εμεις βλεπουμε ξερολουκουμα τις αγελαδες και τα γουρουνακια...οποτε επειδη θεωρω αδιανοητο καποιος να φαει ενα σκυλο δεν μπορω να αφησω τον εαυτο μου να φαει οποιοδηποτε αλλο ζωο...αν μη τι αλλο το θεωρω υποκρισια εκ μερους μου...

magda

Well-Known Member
6 Μαϊου 2011
77
0
καλα και να αποδειχτει (πως δεν μπορω να φανταστω) πως η ντοματα νοιωθει τον πονο απο τη στιγμη που δεν την ακουω να ουρλιαζει οταν τη κοβω και δεν βλεπω το τρομοκρατημενο βλεμα της πριν τη σφαγη δεν νομιζω να σταματησω να τη τρωω....
ούτε εγώ ακούω το γουρουνάκι να ουρλιάζει, ούτε βλέπω το τρομοκρατημένο βλέμα του πριν τη σφαγή...
συσκευασμένο στο ράφι του σούπερ μάρκετ το βλέπω..
αλλα αν έβλεπα ένα απο τα δύο τότε συμφωνώ στο οτι τίποτε απο αυτα τα δυο δεν θα έτρωγα.. :)

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Οι κινεζοι θελουν λιντζαρισμα οχι γιατι τρωνε σκυλους και γατες αλλα γιατι τα γδερνουν ζωντανα για γουνες.

το να τα τρωνε γιατι σας κανει να νοιωθετε ετσι? το ιδιο νοιωθει για εσας καποιος που εχει κουνελι η κοτα σαν κατοικοιδιο.
και τα φυτα εχουν ζωη οποτε... οταν κατι ειναι διατροφικη συνηθεια ενος λαου γιατι να το κατακρινουμε?
κοκονι καλα τα λες :D

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Μόνο οι Κινέζοι τα γδέρνουν ζωντανά !?μακαρι να ήταν έτσι !! Στην Ελλάδα νομίζεις δεν γίνεται ??ή στην Ινδία? που παίρνουν κρυφά της αγελάδες και την σκοτώνουν για το δέρμα τους?
τα φυτά μονο που δεν σκούζουν όταν τα κόβεις ... πραγματικά το θεωρώ δικαιολογία ας πει κάποιος ναι μου αρέσει και τρωω κρεας και ας ξέρω οτι είναι πτώμα με το να δικαιολογούμε την πράξη μας δεν κερδίζουμε κατι απλα λέμε ψέματα στον εαυτό μας

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
ακομα και αν τρωει καποιος ζωα πρεπει να τα σεβεται πρεπει να σεβομαστε την φυση γιατι αυτο εχει συνεπειες.πχ τα γουρουνια οταν στρεσαρονται παραγουν τοξινες και ουσιες που κανουν το κρεας του λιγοτερο νοστιμο..και κατι αλλο αφου εδω βλεπω πως ολοι ειμαστε ευαισθητοποιημενοι ας μποικοταρουμε τις εταιριες που που κακοποιουν ζωα αυτες ειναι το προβλημα οχι η γιαγια μου που σφαζει 2 κοτες μετα απο μια φυσιολογικη ζωη

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Η ευζωία των ζώων που δεν είναι απλά μια λεξούλα, αποτελεί επιστήμη και διέπεται από αρχές δεν αφορά μόνο τα ζώα συντροφιάς. Θα ήταν πιο ασφαλές να πούμε ότι αφορά και αυτά. Τα πρώτα που αφορά είναι τα παραγωγικά ζώα (όποια είναι σε κάθε χώρα). Μέσα από διάφορες αρχές σου λέει ότι δεν χρειάζονται εκλογικεύσεις. Έχεις ανάγκη να φας κρέας και τρως κρέας. Αλλά αυτό το κρέας προέκυψε από ζωντανό οργανισμό και οφείλεις να σέβεσαι τη ζωή που σου παρέχει θρεπτικά συστατικά και που παρότι δεν το πιστεύεις έχει το ίδιο δικαίωμα σ' αυτό τον πλανήτη με 'σενα.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Μόνο οι Κινέζοι τα γδέρνουν ζωντανά !?μακαρι να ήταν έτσι !! Στην Ελλάδα νομίζεις δεν γίνεται ??ή στην Ινδία? που παίρνουν κρυφά της αγελάδες και την σκοτώνουν για το δέρμα τους?
τα φυτά μονο που δεν σκούζουν όταν τα κόβεις ... πραγματικά το θεωρώ δικαιολογία ας πει κάποιος ναι μου αρέσει και τρωω κρεας και ας ξέρω οτι είναι πτώμα με το να δικαιολογούμε την πράξη μας δεν κερδίζουμε κατι απλα λέμε ψέματα στον εαυτό μας
μα ετσι ειναι... οτι και να τρωμε φυτο η ζωο ειναι πτωμα... απλα ειμαστε τοσο κοντοφθαλμοι και ποναμε τα ζωα ποιο πολυ απο τα φυτα γιατι τα φυτα δεν ουρλιαζουν οπως ειπες :) η μονη διαφορα του ζβικου απο το φυτικο πτωμα ειναι οτι το φυτικο παιθαινει πολυ αργα μεχρι να μαραθει

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
ακομα και αν τρωει καποιος ζωα πρεπει να τα σεβεται πρεπει να σεβομαστε την φυση γιατι αυτο εχει συνεπειες.πχ τα γουρουνια οταν στρεσαρονται παραγουν τοξινες και ουσιες που κανουν το κρεας του λιγοτερο νοστιμο..και κατι αλλο αφου εδω βλεπω πως ολοι ειμαστε ευαισθητοποιημενοι ας μποικοταρουμε τις εταιριες που που κακοποιουν ζωα αυτες ειναι το προβλημα οχι η γιαγια μου που σφαζει 2 κοτες μετα απο μια φυσιολογικη ζωη
και αν σου πω οτι απο μελετες εχει βρεθει οτι και τα φυτα στρεσαρονται και παραγουν ουσιες ? :)

το θεμα ειναι να μην θανατωνωνται για παιχνιδι... η για στυγνο κερδος
παρα μονο για τροφη :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.411
10.611
Athens
Άλλο εκτρέφω και σφάζω σε "αξιοπρεπείς" συνθήκες και άλλο βασανίζω για να εκκρίνει αδρεναλίνη. Το δεύτερο είναι αηδιαστικό, για οποιοδήποτε ζώο και όχι μόνο για το σκύλο, αλλά ακόμη περισσότερο για το σκύλο που θεωρείται σύντροφος/κατοικίδιο (δεν είναι ας πούμε το ίδιο με το σαλιγκάρι).

Και μιας και το άρθρο μιλάει και για κρούσματα εδώ, δεν δέχομαι να μαζεύουν και να καταναλώνουν σκύλους στη χώρα ΜΟΥ επειδή έτσι συνηθίζουν στη χώρα τους. Αν θέλουν να μείνουν εδώ να συμμορφωθούν και με τους εδώ κανόνες, ήθη και έθιμα.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
κανόνες, ήθη και έθιμα.
εδω εχουμε δημοκρατια... και τα ηθη καιεθιμα κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να τα τηρει

τωρα αν υπαρχει νομος που απαγορευει την καταναλωση τετοιου κρεατος τοτε αλλαζει το θεμα ;)

michaela

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
56
0
Καβάλα
δεν κατακρινω τους πρωτογονους ανθρωπους που τρωγαν κρεας (και πιστευω και να το κανω δεν θα μου κρατησουν και μουτρα τωρα :) )...ηταν μεσα στα πλαισια μιας φυσιολογικης αλυσιδας στα δικα μου ματια....ομως νομιζω πως ολοι συμφωνουμε..χορτοφαγοι..ωμοφαγοι...παμφαγοι..κ.τ.λ. πως για να φτασει το κρεας στα πιατα μας σημερα..οτι κρεας και να ναι αυτο...προηγειται μια απαισια διαδικασια..που δεν σεβεται καμια απο αυτες τις ψυχες....ο πλανητης δεν εχει καμια σχεση πια με τιποτα φυσιολογικο..ειμαι σιγουρη οτι κανεις μας δεν το εγκρινει...ο υπερκαταναλωτισμος ειναι η αιτια...οποτε ειμαστε ολοι υπεθυνοι εστω και εμμεσα....μια που δεν τρωμε ολοι τις κοτουλες που μεγαλωσαν φυσιολογικα απο την γιαγια μας...αντιθετως τρωμε το ζωο που εζησε λιγες μερες στοιβαγμενο και θανατωθηκε κατω απο τις πιο αθλιες συνθηκες...εγω παντως θεωρω και μενα υπευθυνη...οπως σε ολα τα ζητηματα...ειτε αυτο λεγεται πολιτικη ψηφος...ειτε λεγεται δινω σπιτι σε ενα ημιαιμο κουταβακι που θα πεθανει μεσα σε ενα κλουβι αντι να αγορασω..(εκτος θεματος και ειναι σιγουρα ενα θεμα που αξιζει να ανοιχτει αν δεν υπαρχει ηδη).....γιατι με την λογικη ενας δεν κανει την διαφορα...δεν θα υπηρχε ποτε καμια κατακτηση στην ιστορια...συγνωμη για τις τελιτσες τελιτσες τελιτσες...ειναι παιδικο καταλοιπο...:)...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Και καταλήγουμε στο ίδιο:
Ελάτε επαρχία να σας κεράσουμε από τα ζώα μας!(όχι τα κατοικίδια):D