Τσαντίστηκα πάρα πολύ!!!

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
http://www.adespoto.gr/index.php?opt...news&Itemid=67
κατ αρχην συγνωμη γι αυτα που θα πω αλλα ολως παραδοξως δεν το ειχα διαβασει αυτο το αρθρο.
Ομολογω οτι ετρεφα μια συμπαθεια για τους κινεζους για τον πολιτισμο τους και για την πειθαρχια που εχουν σαν λαος.
Πριν 2 χρονια βρεθηκα στην Κινα για για επαγγελματικους λογους και βλεποντας τις αθλιες συνθηκες διαβιωσης που εχουν τους συμπαθησα περισσοτερο.
ΑΛΛΑ διαβαζοντας αυτο το αρθρο εχασα πασα ιδεα!!!
Αυτοι οι ανθρωποι θελουν σκοτωμα με τους ιδιους τροπους που θανατωνουν αυτα τα αμοιρα τα ζωακια.
ΑΙΣΧΟΣ!!!
Αν ειχα μπροστα μου εναν κινεζο τωρα, θα τον ετρωγα και θα πεταγα τα αυτια του στον καδο.
Δεν ξεκινησα αυτη τη συζητηση για να απαντησει καποιος,απλα ηθελα καπου να ξεσπασω

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Αν και το link δεν δουλευει μαλλον καταλαβα τι θες να πεις.
Το θεμα εχει συζητηθει πολλακις στο φορουμ.
Μια αναζητηση πριν ανοιξουμε καινουργιο θεμα δεν βλαπτει

mariocuzco

Active Member
4 Φεβρουαρίου 2009
27
0
52
ΠΑΤΡΑ
Κατ αρχην io maria το link δουλευει μια χαρα.
Δευτερον ξεκαθαρισα οτι δεν ανοιξα συζητηση,απλα εγραψα κατι που ενιωσα μολις διαβασα αυτο το αρθρο.
Παντως οφειλω να ομολογισω οτι εχω παρατηρησει μια επιθετικοτητα απο πολλους μεσα στο forum και δεν μου καθεται καλα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μπορεί να μας φαίνεται βάναυσο αλλά θα πρέπει να δείξουμε και την ανάλογη κατανόηση σε ένα άλλο πολιτισμό διαφορετικό απο το δικό μας.

Εμείς τρώμε αγελάδες, οι Ινδοί τα λατρεύουν.
Στην Γαλλία τρώνε άλογα.
Στην Μαλαισία τρώνε γάτες.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
?????
το link σε μενα δεν δουλεψε
αφου λες οτι δουλευει τοτε μπορει να φταιν οι ρυθμισεις του υπολογιστη μου και σου ζητω συγνωμη για αυτο

κατα τα αλλα
επιθετικοτητα εγω????

θα μπορουσες παντως να γραψεις στα αντιστοιχα θεματα που εχουν ανοιχτει για να ξεσπασεις κατα την γνωμη μου

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν συμφωνώ εννοείτε σε καμια περίπτωση που τρώνε σκυλιά ή γατες αλλα άνθρωποι που τρώνε αγελάδες γουρουνάκια κότες κλπ δεν έχουν κανένα μα κανένα δικαίωμα να το κρίνουν.... δλδ το μοσχαράκι είναι κατώτερο ?μικρή είχα ένα κατσικάκι στο χωριό και πραγματικά ήταν πιο έξυπνο απο σκύλος ! τα γουρούνια λένε οτι έχουν μυαλό 10χρονου παιδιού .... απο τ στιγμή που στ χώρα μας υπάρχουν σφαγεία δεν μπορούμε να κρίνουμε άλλους πολιτισμούς ! όλα έχουν ίσα δικαιώματα !!! όλα τα ζωα

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Εισαι vegetarian?
Αυτο που στην κουλτουρα μας ειναι απεχθες σε αλλες κουλτουρες ειναι απολυτως φυσιολογικο και δικες μας συνηθειες ειναι απεχθης σε αυτους αντιστοιχα.
Οι γατες και τα σκυλια δεν εχουν την ιδια χρηση με τα κατσικακια και τα γουρουνια.

YΓ και εγω μικρη ειχα και κατσικακι, και κοτουλες, και μοσχαρακια, και γουρουνακια.
Και ολοι οι ανθρωποι θα επρεπε θεωρητικα να εχουν ισα δικαιωματα αλλα δεν εχουν....

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
ναι είμαι ...
δεν βλέπω οτι τα ζωα έχουν κάποια χρήση...δεν βλέπω οτι ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να τρώει μια άλλη ψυχή ... αφου μπορεί ν τραφει και χωρίς πτώματα
επειδή όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν ίσα δικαιώματα δεν πρέπει να προσπαθήσουμε ωστε να αποκτήσουν ?
πρεπει να βολευόμαστε ?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν λεω οτι πρεπει να βολευομαστε αλλα οτι δεν ζουμε σε εναν ιδεατο κοσμο.

Εισαι σιγουρη οτι τα ζωα δεν εχουν καποια χρηση? Οι κατσικουλες στο χωριο τι αλλη χρηση ειχαν? Περα απο το να φαγωθουν. Εδιναν το γαλα τους. Να μια χρηση λοιπον. Το οτι μια μεριδα του πληθυσμου εκτος απο το γαλα χρησιμοποιουν και το κρεας τους δεν σημαινει οτι αν το κρεας του δεν χρησιμοποιηθει τα κατσικακια θα ειναι αχρηστα.

Ερωτηση κρισεως. Τα λιονταρια που τρεφονται με αλλες ψυχες εχουν διαφορετικα δικαιωματα απο τους ανθρωπους? Θυμισου οτι εσυ η ιδια ειπες οτι ολα τα ζωα εχουν τα ιδια δικαιωματα. Και ο ανθρωπος ζωο ειναι θα προσθεσω εγω.

Επειδη σεβομαι τις διατροφικες επιλογες σου δεν θα ανοιξω περαιτερω το θεμα. Αλλωστε ειναι και εκτος θεματολογιας του φορουμ. Αλλα θα ηταν μια πολυ ενδιαφερουσα συζητηση αν την καναμε απο κοντα.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
φυσικά και τα λιοντάρια τρώνε άλλα ζωα.,, αλλά τα λιοντάρια δεν μπορούν να τραφούν με χορταρικά κλπ επίσης δεν κάνουν μαζικές σφαγές μονα του κυνηγάνε ... άλλος ένας ινδιάνος για παράδειγμα που πραγματικά σέβεται τ φύση και άλλο εμείς οι "πολιτισμένοι" που πέρνουμε χιλιάδες συσκευασμένα τρόφιμα το χρόνο...http://www.youtube.com/watch?v=FHA4HNbmDLg πολύ έχουν δει το βιντεο και έχουν αλλάξει τρόπο σκέψεις

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Συγνώμη παράκρουση σάς έχει πιάσει όλους μαζί;;;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ, άνθρωποι. Οι άνθρωποι ΕΙΜΑΣΤΕ πολυδιάστατοι και ΑΠΟΛΥΤΑ διαφορετικοί ο ένας με τον άλλο. Αρνούμαι να δεχτώ πως επειδή υπάρχουν δέκα Κινέζοι κατά την κρίση μας ως Έλληνες Χριστιανοί που είναι κακοί, δε σημαίνει ότι είναι και όλοι. Το πρότυπο άνθρωπος, το πρότυπο σκύλος. Το πρότυπο Γάλλος, το πρότυπο Ντόπερμαν. Και πάντα σε όλα υπάρχουν και αποκλίσεις. Έτσι το καταλαβαίνετε καλύτερα;

Αυτές οι γενικότητες δεν μ' αρέσουν, άνθρωποι είμαστε ΟΛΟΙ ο καθένας με την ψυχοσύνθεση, το χαρακτήρα, τα βιώματα που σμιλεύουν τα προηγούμενα και τα ψήγματα που τελικά αφήνουν και σιγά σιγά τον ολοκληρώνουν ως άνθρωπο. Από 'κει και πέρα, τρώω αγριογούρουνα, τρώω γουρούνια, τρώω κοτόπουλα και κάνω πάρτυ κι ανεβάζω φωτογραφίες να σουβλίζω τον οβελία. Ένας Ινδός που παίζει με το κομπιούτερ το βλέπει, φρικάρει, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που φρίκαρες κι εσύ.

Υ.Γ. Λούνα ο χοίρος δεν έχει μυαλό δεκάχρονου παιδιού. Κατά σειρά ευφυίας μετά τον άνθρωπο (που βάσει παλαιοζωολογίας δεν είναι πρώτος στην πυραμίδα είναι όμως ο μόνος που κατάφερε να εξισώσει και να εξισορροπήσει τα πράγματα ώστε να φτιάξει κοινωνίες οπότε λέμε πως πρακτικά είναι) είναι πρώτα ο χοίρος και μετά ο σκύλος.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
θα συμφωνήσω ... δεν είναι ωραίες οι γενικεύσεις !! δεν μπορούμε να πούμε α το κάνει ένας Κινέζος το κάνουν όλοι! καθε άνθρωπος είναι διαφορετικός !! δλδ αν ένας Έλληνας ήταν ανθρωποφάγος θα ήταν όλοι ?
σχετικά με το χοίρο έτσι είχα ακούσει δεν το έχω ψάξει ...
πρέπει να δεχτούμε όμως ότι όλα είναι θέματα συνήθειας και κουλτούρας
όπως έγραψε και ο Grifos : " τρώω αγριογούρουνα, τρώω γουρούνια, τρώω κοτόπουλα και κάνω πάρτυ κι ανεβάζω φωτογραφίες να σουβλίζω τον οβελία. Ένας Ινδός που παίζει με το κομπιούτερ το βλέπει, φρικάρει, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που φρίκαρες κι εσύ. "

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εμένα να μου πείτε γιατί δεν έχουν τα φυτά δικαιώματα
οι καρποί τους
τα φύλλα τους

και τελικά λύστε μου την εξίσωση "πεινάω. τι να φάω?"

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Δεν έχουν αίμα δεν είναι το ίδιο...δεν έχουν ψυχή για παράδειγμα το βερίκοκο ... πως θα γίνει βερικοκιά αν δεν πέσει το κουκούτσι κάτω?
μπορεις να φας κατι που δεν είναι πτώμα ... αλλα δεν συνεχίζω γιατί θα βγω και άλλο εκτος θέματος

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
α
βρήκαμε το αίμα τώρα
και η ψυχή....
απόδειξέ μου ότι το βερίκοκο που είναι γονιμοποιημένο ωάριο έτοιμο να αναπτυχθεί σε δέντρο με ρίζες και κλαδιά δεν έχει ψυχή....
όταν τρώς βερίκοκο είναι σαν να κάνεις έκτρωση στην βερικοκιά

και μία άλλη απορία που έχω
γιατί η φύση έφτιαξε σαρκοφάγα ζώα?
ο σκύλος ας πούμε. τρώει αίμα-σκοτώνει για να τραφεί-θα πάει κόλαση?

ΥΓ
έχω μείνει χωρίς καθόλου κρέας στην δίαιτά μου για σχεδόν 2 χρόνια και ομολογώ ότι ήταν πολύ ωραία
αλλά δεν κατάφερνα να νιώθω αρκετά δυνατός να βγάλω πέρα δουλειά στο ύπαιθρο μές το καταχείμωνο και για πάνω απο 5-6 ώρες

όλα καλά είναι
αλλά με μέτρο και σεβασμό
μην τα κάνουμε όλα ίσωμα
και σκυλιά δεν τρώμε εδώ τώρα
αλλά αργότερα δεν ξέρεις τι θα γίνει

επίσης θεωρώ αξιόλογο στοιχείο για την συζήτηση ότι κάποια κουλτούρα που έχει υπάρξει στον πλανήτη μας θεωρούσε σπουδαιότερα τα ζώα που τρώγονται απο τα άλλα που δεν τρώγονται γιατί το έβλεπε ως "ο αδερφός βούβαλος θυσιάζεται για να ζήσουμε εμείς"

όλα μέσα στο μυαλό μας είναι :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
επίσης παρέλειψα να ζητήσω εξηγήσεις για την κατανάλωση χόρτων τα οποία αποκεφαλίζονται και βασανίζονται δια βρασμού και τεμαχισμού
κι αυτά άψυχα είναι?
λευτεριά στα ραδίκια/μαρούλια/λάχανα κλπ κλπ κλπ
άσε που πάνω τους όταν τα τρώμε έχουν σίγουρα και έμβια όντα (στην καθομιλουμένη,γιατί όλα έμβια είναι...ίσως και οι πέτρες ακόμα)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κάθετι συνδέεται με δυνάμεις συνοχής αποτελούμενο από κινούμενα μόρια και άτομα, ακόμη και το πρόσωπο μας στην πραγματικότητα δεν είναι στερεό. Υπό μια έννοια τα πάντα έχουν ζωή.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Παιδιά κατα την γνώμη μου δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Παν μέτρον άριστον , αλλά αυτό το έχουμε ξεχάσει προ πολλού. Δεν είναι κακό να τρώμε κρέας, παμφάγοι είμαστε, έλεος...
Αν τρώγαμε κρέας με φυσιολογικούς ρυθμούς τότε δεν θα υπήρχε η τεράστια ζήτηση που υπάρχει και κατ' επέκταση δεν θα θανατώνονταν μαζικά τόσα εκατομύρια ζώα, με τοσο φρικιαστικό τρόπο και το χειρότερο έχοντας ζήσει μια ακόμη πιο φριχτή ζωή.
Και όπως μας ενοχλεί ο τρόπος που θανατώνουν οι κινέζοι τους σκύλους ενοχλεί και τους ινδούς οι τρόποι που θανατώνουμε εμείς τις αγελάδες. Εγώ θεωρώ ότι είναι απλά και μόνο θέμα κουλτούρας και τελικά δεν έχει σημασία ποιό είναι το θύμα αλλά το ότι ο άνθρωπος έχει πάψει προ πολλού να σέβεται τα υπόλοιπα ζώα.
Δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει το βιβλίο "τρώγοντας ζώα"..