Τσακωμός & γαύγισμα με άλλα σκυλία help!!

vasiliki9

New Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
1
0
29
Χαίρεται!!είμαι νέο μελος εδώ.
Εχω ενα λαμπραντόρ 4 χρονών θηλυκό ,το οποιο είναι μαζί μου από τον Ιούνιο.Την είχε ο πατέρας μου στο μαγαζί του και όπως καταλαβαίνεται το σκυλάκι δεν ειναι και πολύ κοινωνικοποιημένο.Από όταν την πήρα νομίζω οτι έχει δεχθεί τρομερη φροντίδα που δεν την είχε μεχρι τωρα.σε όλα είμαστε ενταξει μάθαμε να πηγαίνει τουαλέτα βόλτα 3 φορές την ημέρα είναι άνετη γιατί ζω σε μονοκατοικία και έχει χώρο για να παίζουμε όσο είμαστε στον κήπο γ
Το πρόβλημα είναι το εξης..Όταν βγαίνουμε βόλτα ενώ υπακούει ,οταν παιρνάμε απο εξω απο σπιτια με σκυλιά τσακώνεται παρα πολυ με αποτέλεσμα να με τραβαει και να μην με ακούει καθόλου.δώστε μου τα φώτα σας πως μπορώ να το αλλάξω αυτό??χθές περασα επίτηδες απο κει αλλα είχα πάρει μαζί μου κάποια μπισκότα για να δω αν θα καταφέρω να της λέω μη στο τράβηγμα και αν ακούσει να της τα δώσω αυτή πέραν του ότι με τραβόύσε και συνέχιζε να τσακώνεται αλλα μου έριξε και τα μπισκότα και τα εφαγε η λαίμαργη!!πως μπορεί να σταματήσει αυτό ?τι πρέπει να κανώ?επεισή την εχω παρει και μια δυο φορες βόλτα μαζι μου για καφέ εχει μια συμπεριφορά και θεωρει ότι η καφετέρεια ειναι δική μας μήν τυχον μπει άνθρωπος ή σηκωθεί γαυγίζει πολυ δυνατα.Επειδή περναμε πολυ όμορφα με το σκυλακι και έχουμε δεθεί φοβερά θελω να περνάμε ακόμα καλυτερα λύνοντας όλα αυτα τα θέματα.Ευχαριστω πολύ και συγγνώμη για το σεντόνι.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Είναι ένα σκυλί 4 χρονών που μέχρι τον Ιούνιο δεν είχε κοινωνικοποιηθεί οπότε πάρτο το όλο πράγμα με το μαλακό και χωρίς πανικό και στενοχώρια γιατί και χρόνο θα χρειαστεί και δουλειά εκ μέρους σου. Από τα σπίτια που έχουν σκυλιά αν μπορείς μην περνάς ακριβώς απ' έξω, πέρνα πχ απ' το απέναντι πεζοδρόμιο αν δεν υπάρχει άλλος δρόμος να περάσεις για αρχή. Όταν βρίσκετε άλλο σκύλο δεν χρειάζεται να πλησιάσετε, κράτα την απόσταση που την βλέπεις να νιώθει άνετα κι αν τη δεις να τσιτώνει απομακρύνεσαι. Όσο μένει ήρεμη την ανταμοίβεις μα με λιχουδιά (άσε τα μπισκότα και πάρε κάτι σε παριζάκι πχ ή τυρί και κόψτο κομματάκια. Και πιο φτηνό είναι και όσο να πεις πιο θελκτικό) μα με χάδι, παιχνίδι, ό,τι προτιμάει. Με το μαλακό όλο αυτό, δεν είναι ανάγκη σε κάθε βόλτα να συναντιέται με σκυλιά...

Όσο για την καφετέρια, δεν ξέρει η έρμη τι συμβαίνει εκεί και τί πρέπει να κάνει. Αρχικά μην την παίρνεις για καφέ, πάρτην πχ βόλτα στην πλατεία, περάστε κοντά από την καφετέρια, καθίστε σε ένα παγκάκι εκεί κοντά στην αρχή για ένα λεπτό και μετά αυξάνεις τον χρόνο σιγά σιγά. Όταν πλέον δεν θα της κάνει εντύπωση η καφετέρια κτλ κάτσε σε ένα τραπεζάκι για λίγα λεπτά, την επόμενη λίγο παραπάνω κτλ. Κι αφού είναι λαίμαργη, όσο είναι ήρεμη λιχουδιές κι άγιος ο Θεός... Αν τσιτώσει φεύγεις κι επανέρχεσαι άλλη μέρα. Κι εννοείται ότι πριν από όλο αυτό θα πρέπει να έχει κάνει καλή βόλτα, να έχει εκτονωθεί.

Το καλύτερο βέβαια είναι να συμβουλευτείς εκπαιδευτή που θα δει από κοντά και εσένα και το σκυλί, τα παραπάνω είναι πράγματα που έκανα εγώ με τα σκυλιά μου κι έπιασαν...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν