Τρώει ότι βρει

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Γειά σας παιδιά!!
Αν και αργά αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα και να ζητήσω την βοήθεια σας... Το κουτάβι μου είναι κοντά 6 μηνών και έχει μάθει αρκετές εντολές καθώς και το 'μη'. Βλέπω όμως ότι μέσα στο σπίτι μπαίνει κάτω από τα κρεβάτια και τρώει τα χνουδακια που ίσως να βρίσκονται εκεί η πηγαίνει στο χαλάκι τις πόρτας και γλύφει το χαλάκι... Όταν της λέω μη σταματάει αλλά μετά πάλι τα ίδια...όταν βγαίνουμε βόλτα στο δρόμο όλη την ώρα κάτι θα έχει μέσα στο στόμα της... Η πέτρα ή κλωστές η κάποιο φύλλο η κάποιο ξυλάρακι και γενικότερα ότι βρει το τρώει...βρίσκω σχεδόν πάντα στα κακα της μικρές πετρούλες και διάφορα χρωματιστά πράγματα... Το έκανε και παλιά αυτό αλλά πίστευα ότι έφταιγε η τροφή αλλά την άλλαξα και έχουνε πάλι τα ίδια.... Πιστεύεται ότι είναι θέμα εκπαίδευσης θέμα τροφής η κάποιο θέμα υγείας;

Giwrgos_Trls

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
103
70
26
Αθήνα
Καλησπερα! Τροφη και υγεια δεν νομιζω να χει σχεση...ειναι καθαρα θεμα εκπαιδευσης κατα την γνωμη μου. Βεβαια 6 μηνων ειναι μικρη και απο την μια ειναι λογικο να τρωει τα παντα αλλα απο την αλλη αυτο μπορει να της δημιουργησει καποια μερα προβλημα στην υγεια της...αν τα ''μη'' και τα τραβηγματα σου στην βολτα δεν την εμποδιζουν στο να συνεχιζει να τρωει τοτε καλο θα ηταν να επισκευθεις εναν εκπαιδευτη και να σου υποδειξει τον καταλληλο τροπο να αποφευγεις τετοιου ειδους συμπεριφορες...

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Θεωρώ πως είναι θέμα δικής σου εκπαίδευσης. Έχεις μιά σκούπα για κουτάβι, το γνωρίζεις και κατα συνέπεια καλό είναι να έχεις τα μάτια σου 14 εις διπλούν! Όταν λείπεις φρόντιζε να είναι σε έναν ασφαλή χώρο και όταν είναι μαζί σου πρόσεχε και μην το αφήνεις να τρώει ότι βρεί και τέλος δούλεψε το, αν γίνεται, ούτως ώστε να φτάσει στο σημείο να αδιαφορεί για ότι βρίσκει κάτω. Είναι μικρό ακόμα και νομίζω πως είναι αρκετά πιό εύκολο να θέσεις τα σωστά θεμέλια πάνω σε αυτό αν έχεις την κατάλληλη βοήθεια.

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Όταν λείπω είναι σε ασφαλές χώρο εννοείται και στο σπίτι κάθε μέρα σκουπίζω οπότε μες στο σπίτι δεν κινδυνεύει... Όσο για την βόλτα την έχω κοντά μου και βλέπω μόνο εκείνη γιατί φοβάμαι και για καμιά φόλα... Δυστυχώς το τράβηγμα και το μη μάλλον δεν είναι αρκετά και ίσως αφού βεβαιώθηκα ότι δεν είναι θέμα τροφής η υγείας να μιλήσω με κάποιο εκπαιδευτή όσο είναι νωρίς και είναι μικρή...
Σας ευχαριστώ πολύ :)

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Για να μην πάρω και τον σκύλο στον λαιμό μου, το αν είναι θέμα υγείας μόνο ο κτηνίατρος θα στο πεί! Άν φοβάσαι για κάτι τέτοιο πήγαινε το κουτάβι μία βόλτα από εκεί, ρώτα τον γιατρό και κάνε ότι σου πεί.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Βρες ενα παιχνιδι που αγαπαει πολυ κ δινε της το οποτε τρωει κατι αλλο. Οταν δηλ πιανει κατι απο κατω, της το παιρνεις κ ενθουσιασμενη της δινεις το παιχνιδι και παιζετε με αυτο. Με τον καιρο, οταν θελει κατι να δαγκωσει, θα παιρνει αυτο. Ειναι η ηλικια τετοια που θελει να πιανει κ να μυριζει τα παντα. Αργοτερα θα το κοψει.

Vromet

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2016
82
116
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά. Πρέπει να προσέχεις πολύ τα μάτια σου 14 κτλ. Επίσης μπορείς να της αποσπάς την προσοχή με λιχουδιές. Όταν πάει να φάει κάτι φωνα την με το όνομα της και δώσε την την λιχουδιά.

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
Αχχ παιδιά σας ευχαριστώ πολύ... Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο για να είμαι σίγουρη ότι δεν είναι θέμα υγείας και θα κάνω αυτά που μου είπατε μπας και σταματήσει επιτέλους να τρώει ότι βρει... :)