Τρώει και γκαζόν τώρα!!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν, ξαναχρειάζομαι τα φώτα σας! Τις προάλλες που το Μουφ έβγαλε τα άντερά του λόγω εμβολίων για 12 αρρώστειες που έκανε όλα μαζί :)o), τα έβγαλε όλα αμάσητα. Είδα λοιπόν ότι είχε φάει ΚΑΙ χορτάρι, κοινώς γκαζόν. Τώρα σε αντίθεση με κάτι Ελλάδες, Καλιφόρνιες, Αριζόνες, Νέα Μεξικά και όλα τα συναφή ημι-ερημικά, το γκαζόν στο Ιλλινόι φυτρώνει από μόνο του. Δηλαδή μπορείς να φυτέψεις άμα θες, αλλά χορτάρι φυτρώνει και από μόνο του. Είχα παρατηρήσει τώρα ότι το Μουφ κάτι μασούλαγε, αλλά δεν είχα δώσει σημασία μέχρι τώρα. Έχω επίσης διαβάσει κάπου (δε θυμάμαι πού) ότι άμα ένας σκύλος αρχίσει να τρώει γκαζόν, πα να πει ότι δεν παίρνει όλα τα συστατικά που πρέπει!:eek: Τώρα εγώ είμαι προφανώς σχολαστική με το τι τρώει το Μουφ και το ταΐζω τις καλύτερες τροφές που μπορώ να βρω και συγκεκριμένα Chicken Soup for the Dog Lover's Soul που θεωρείται εξαιρετική. Κι όμως εξακολουθεί να τρώει γκαζόν και ό,τι άλλο χορταροειδές βρει, π.χ. άγρια πρασινοειδή που βρήκε σήμερα όταν πήγαμε να περπατήσουμε στην ερημιά σε ένα καταφύγιο πουλιών. Δε μιλάμε φυσικά για τρομερές ποσότητες, πάντως τρώει.:rolleyes:

Να αρχίσω τους πανικούς? Ή είναι φυσιολογικό? Και γιατί τρώει γκαζόν το Μουφ?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Chicken Soup for the Dog Lover's Soul
Την απορριπτουμε και μονο απο το ονομα!!!:p:D

Η Χιονα για ενα διαστημα,οταν ετρωγε πιο ''οικονομικη'' τροφη βοσκουσε σαν κατσικι.Αφηνε το τρεξιμο δλδ στη βολτα και δωστου μασουλημα.
Με την τωρινη τροφη δεν εχουμε τετοια θεματα.Αλλα που και που αν βρει πρασιναδα κοβει δυο-τρεις δαγκωνιες.:)
Ο κτηνιατρος μου ειπε να μην ανησυχησω.:rolleyes:
Να προσεξεις μονο αν το κανει συστηματικα και του προκαλει εμμαιτους.
Εκει πιστευω πρεπει να το ψαξεις.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολλά σκυλιά τρώνε μικρές ποσότητες γκαζόν ή αγρίων χόρτων τακτικά, για να τις κάνουν αργότερα εμετό συχνά μαζι με αφρώδη σάλια. Αυτό γίνεται κυρίως για να ανακουφιστεί ο σκύλος από την μεγάλη ποσότητα πεπτικών υγρών, όταν το στομάχι του είναι άδειο.
Μπορείς να τον βοηθήσεις δίνοντας του δυο ή τρία μικρά γεύματα την ημέρα, αντί για ένα.

:)

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
τα σκυλια τρωνε χορτα ενεργοποιωντας ενα μηχανισμο καθαρισμου του στομαχου τους ......ο εμετος που κανουν(διοτι δεν χωνευουν φυτικες ινες )ειναι κιτρινος συνηθως .
ειναι εντελως φυσιολογικο πραμα !!!!:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμένα τρώει πάντα χόρτα οταν βγαίνουμε στο Λυκαβηττό (και μάλιστα ένα συγκεκριμένο είδος....), αλλά δεν κάνει εμετό...... στην αρχή ανυσηχούσα, γιατι πραγματικά τρώει συνέχεια, αλλά πλεον δεν με απασχολεί το θέμα, καθώς δε φαίνεται να κάνει καμια διαφορά στα εντερικά του κσι το κάνει κάθε φορά εδώ (οπότε δεν είναι οτι τυχαινει να έχει βαρυστομαχιές....)..... Ποιος ξέρει ποιο ένστικτο τους ωθεί να το κάνουν....

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Όσες φορές η σκύλα μου βόσκησε συστηματικά χορτάρια (μεγαλούτσικες ποσότητες) το έκανε γιατί μόλις είχε κλέψει τις κροκέτες του μποξερίνου μας (αφού είχε φάει το φαγητό της) και της είχε κάτσει άσχημα στο στομάχι. Μετά το έριχνε στη βοσκή, έκανε εμετό και επανερχότανε στα φυσιολογικά της. Πλέον καταλάβαινα πότε είχε βουτήξει το ξένο φαγητό με το που την έβλεπα να ψάχνει μανιωδώς χόρτα για να τα φάει.
Φαίνεται επειδή δεν ήτανε και στα καλύτερα του το έριξε στη βοσκή το Μουφόσκυλο.
Πάντως γενικά ψιλοβοσκάνε τα σκυλιά, μη σκας.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η Toya εδώ και 2-3 μέρες δεν τρώει σχεδόν τίποτα λόγω ψευδοκύησης, αλλά μόλις βγει στο κήπο ψάχνει να βρει πρασινάδα να φάει. Δεν τρώει γκαζόν, μυρίζει δεξιά κι αριστερά μέχρι να βρει το "κατάλληλο" χόρτο και μετά από λίγο κάνει εμετό.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Υπάρχει ανεμογκάστρι στους σκύλους?!:eek::eek::eek::eek::eek: Δεν το ήξερα!:eek:

Ο Άτταλος τρώει γκαζόν πάντα όταν βγαίνουμε έξω, αν και όχι τρομερές ποσότητες. Πάντα είχα αυτή την εντύπωση, αλλά όχι βέβαια τις αποδείξεις, τις οποίες όμως απέκτησα μόλις είδα το περιεχόμενο του στομαχιού του. Απλώς ανησύχησα διότι συνεχίζει και είχα διαβάσει ότι ίσως δεν παίρνει όλα τα συστατικά που πρέπει.

Η τροφή Chicken Soup for the Dog Lover's Soul είναι όντως πολύ καλή και το Whole Dog Journal την είχε βγάλει φέτος νούμερο ένα από τις καλές τροφές. Επίσης το Μουφ την προτιμάει περισσότερο από την RD του κτηνίατρου, πλην όμως πρέπει να την τρώει και την άλλη αφού υποτίθεται ότι τον χορταίνει καλύτερα (ναι, πώς!) και να τον αδυνατίζει. Σήμερα θα πάω να τον ζυγίσω ανεπίσημα να δούμε τι ψάρια πιάσαμε.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δεν ξέρω σκύλο που ΔΕΝ τρώει γκαζόν που και που.
Μην ανησυχείς.
Πρόσεχε μόνο μην φάει καμιά γλάστρα σου (που μπορεί να περιέχει τοξικό φυτό).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εμένα βόσκει πότε-πότε. Δεν τον αφήνω να το κάνει, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλή αυτά τα χόρτα.
Kι εγώ αυτό σκεφτόμουν, αλλά μετά λεω κάποιο βασικό ένστικτο τον οδηγεί στο να τρώει ένα και μόνο συγεκριμένο χόρτο..... οποτε τώρα δεν ασχολούμαι πλέον....

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ξέρουν αυτά τί τρώνε (όταν βοσκάνε, όχι όταν κλαδεύουνε τα φυτά του μπαλκονιού. Εκεί ρημάζουνε αδιακρίτως ό,τι βρεθεί μπροστά τους).
Η δικιά μου πχ όταν τρώει με σκοπό να κάνει εμετό ψάχνει συγκεκριμένα χόρτα, δεν τρώει ό,τι βρει πρόχειρο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Σωστός ο φόβος του τοξικού χόρτου. Βλέπετε, οι ντόπιοι ιθαγενείς είναι τόσο παρανοϊκοί με τα ζιζάνια που ψεκάζουνε τα πάντα! Αφού δεν τολμάω να κόψω ραδίκια από διπλανά χωράφια μην πάθω τίποτα. Η πλάκα είναι ότι ένας γνωστός, Αμερικάνος και Ελληνομανής, πήγε μια μέρα να κόψει χόρτα στο Οχάιο. Σε μερικά λεπτά τον περικυκλώσανε περιπολικά, σειρήνες, κακό και από πάνω ένα ελικόπτερο με προβολέα.:eek::eek: Τον βουτάνε οι μπάτσοι, τι κάνεις εδώ, τον ρωτάνε, κόβω ραδίκια τους απαντάει, ξεροί οι μπάτσοι. Κοιτάζουνε την τσάντα του, ραδίκια. Καλά, του λένε, αυτά είναι ζιζάνια, τι στο διάολο θα τα κάνεις? Θα τα φάω, τους λέει. Γιατί, ρωτάνε. Διότι τα τρώνε στην Ελλάδα, τους κάνει! Τον περάσανε για ανισόρροπο αλλά τον αφήσανε!!!!!:eek::eek: Νομίζανε φυσικά ότι είχε φυτέψει μαστούρα στην ερημιά κι ερχότανε να τη μαζέψει!!!!!:D:D

Α, τώρα είδα το μήνυμα της Λουκίας. Μήπως λοιπόν τη μέρα που ξέρασε τ' άντερά του το Μουφ έψαχνε χόρτα για εμετό.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλέ στο Ιλλινόι μένω, όχι στο Οχάιο!:D Αλλά όντως δεν τα ξέρουνε τα ραδίκια εκτός Ελλάδος αν και δεν ξέρω τι κάνουνε στην υπόλοιπη Μεσόγειο. Πάντως το Μουφ ραδίκια δεν τρώει. Αναρωτιέμαι επίσης εάν καταλαβαίνει ποια χόρτα είναι ψεκασμένα και επομένως δεν τρώγονται και ποια όχι.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ η λώρα, μπορώ να πω ότι είναι κλασικό 'κατσίκι'.
Εκτός του ότι χοροπηδάει, μασουλάει κ χορταράκι πολύ συχνά.:D

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Η τροφή Chicken Soup for the Dog Lover's Soul είναι όντως πολύ καλή και το Whole Dog Journal την είχε βγάλει φέτος νούμερο ένα από τις καλές τροφές.
Οντως εντυπωσιακα συστατικα.:rolleyes: