Τροφη Jack Russel

NikosJRT

New Member
3 Φεβρουαρίου 2018
2
0
31
Καλησπερα σας και συγχαρητηρια για την δουλεια που κανετε παιδια ολοι εσεις εδω.
Διαβαζω και αντλω παρα πολυ καιρο πληροφοριες απο το φορουμ αυτο σχετικα με διαφορες ερωτησεις που ειχα για θεματα που με απασχολουσαν με τον σκυλο μου.
Εχω ενα Τζακ Ρασελ Τεριε 4 χρονων σχεδον και θα ηθελα αν μπορειτε να με διαφωτισετε λιγο ως προς την επιλογη τροφης . Το σκυλι μου αθλειται μαζι μου καθημερινα και για αρκετες ωρες που μπορει να φτασουν και τις 6 ημερισιως. Θα ηθελα την αποψη σας για καποια τροφη (ξηρα) που να καλυπτει ολες τις διατροφικες του αναγκες.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα, να το χαίρεσαι τον σκυλάκο σου. Δες στο φόρουμ, έχει πολλά θέματα για ξηρές τροφές, αλλά σκέψου και την επιλογή του BARF, είναι ό, τι καλύτερο.
Από ξηρές δες τους κωδικούς grain free της Acana, N&D, Naturea , Pronature holistic και Platinum

• Like
Reactions: Asmodeus

NikosJRT

New Member
3 Φεβρουαρίου 2018
2
0
31
Καλησπέρα, να το χαίρεσαι τον σκυλάκο σου. Δες στο φόρουμ, έχει πολλά θέματα για ξηρές τροφές, αλλά σκέψου και την επιλογή του BARF, είναι ό, τι καλύτερο.
Από ξηρές δες τους κωδικούς grain free της Acana, N&D, Naturea , Pronature holistic και Platinum
Σε Ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια και τις πληροφορίες. Για ένα σκυλί τόσο υπερκινητικό και που γυμνάζεται τόσες ώρες ποιο συστατικό θα ήταν το καλύτερο να είναι μεγαλύτερο σε περιεκτικότητα;

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Σε Ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια και τις πληροφορίες. Για ένα σκυλί τόσο υπερκινητικό και που γυμνάζεται τόσες ώρες ποιο συστατικό θα ήταν το καλύτερο να είναι μεγαλύτερο σε περιεκτικότητα;
Άρα το σκυλί σου χρειάζεται ενέργεια. Οι θερμίδες πρώτα απ' όλα προέρχονται από πρωτεΐνες και ζωικά λίπη.

• Like
Reactions: lostresam

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, προτίμησε origen ή acana. Θα τον καλύψουν και έχουν τα καλύτερα συστατικά (φρέσκο κρέας, φρούτα κλπ).

Αν θέλεις κάτι λίγο πιο οικονομικό, δες Νaturea
(ακατέργαστη πρωτεΐνη 31.5%, ολικές λιπαρές ουσίες 19%)

Την ND όσο καλή κι αν είναι την απορρίπτουμε γτ έχει
ακατέργαστη πρωτεΐνη 23.00%, ακατέργαστα λίπη και έλαια 12.00%

Για αθλητικούς σκύλους η πρωτεϊνη πρέπει να είναι πάνω από 28% και τα λίπη γύρω στο 20%

Βέβαια σκέψου και την ωμή τροφή, έστω κι έτοιμη.

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Μόνο οι καινούργιοι κωδικοί της N&D με κινόα έχουν 23% πρωτεΐνη. Οι κωδικοί με την κολοκύθα που είναι grain free αλλά και οι low grain κωδικοί έχουν 28% και 30% πρωτεΐνη.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Καλησπέρα έχω 2 Τζακ, η εκτροφέας μου δείνει Arden εγώ θέλω grain free κ έτσι δοκίμασα τν Acana που είναι η καλύτερη. Μας ανέβασε τ ηπατικά κ τ σταματήσαμε σ αναζήτησή του επόμενου καλύτερου είχα ανάμεσα ANF που είναι χωρίς κωδικό για στειρωμένα όμως (που είμαστε) Naturea κ Ambrosia, επέλεξα τ τελευταία κ τους έχει κάτσει πολύ καλά

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Πάντως με ND Pumpkin που έχει ακατέργαστη πρωτεΐνη 28.00% και ακατέργαστα έλαια και λίπη 18.00% η δικία μου που όλη την μέρα είναι ξάπλα αδυνάτιζε, τρώγοντας παραπάνω απο την ΣΗΠ. Με Platinum και ενδιάμεσα μαγειρευτο τα πηρε τα κιλακια της.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μόνο οι καινούργιοι κωδικοί της N&D με κινόα έχουν 23% πρωτεΐνη. Οι κωδικοί με την κολοκύθα που είναι grain free αλλά και οι low grain κωδικοί έχουν 28% και 30% πρωτεΐνη.
και που υπάρχουν λίπη στα 20%; 18% το πολύ έχουν αυτές.

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Μπορείς απλά να πεις ότι έκανες λάθος και όχι να κάθεσαι να συγκρίνεις το 18% με το 20% που η διαφορά τους είναι ανεπαίσθητη.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Υπάρχει και αυτή η grain-free σειρά της Ν&D, με 37% ακατέργαστη πρωτεΐνη (αν και μου φαίνεται λίγο υψηλό το νούμερο).
https://www.farmina.com/gr/ΤΡΟΦΗ-ΓΙΑ-ΤΟΝ-ΣΚΥΛΟ-ΣΑΣ/10-n&d-grain-free-canine.html

• Like
Reactions: marialou92

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Υπάρχει και αυτή η grain-free σειρά της Ν&D, με 37% ακατέργαστη πρωτεΐνη (αν και μου φαίνεται λίγο υψηλό το νούμερο).
https://www.farmina.com/gr/ΤΡΟΦΗ-ΓΙΑ-ΤΟΝ-ΣΚΥΛΟ-ΣΑΣ/10-n&d-grain-free-canine.html
Δεν θα ρίσκαρα τόσο υψηλή πρωτεΐνη σε σχετικά μικρόσωμο σκυλί και στο κλίμα μας. καλύτερα να αυξήσεις λίγο την ημερήσια δόση όπως αναγράφεται για πολύ δραστήρια σκυλιά παρά να το ταΐζεις πρωτεΐνη κοντά στα 40%. Θα αντέξουν τα νεφρά άραγε;

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Δεν θα ρίσκαρα τόσο υψηλή πρωτεΐνη σε σχετικά μικρόσωμο σκυλί και στο κλίμα μας. καλύτερα να αυξήσεις λίγο την ημερήσια δόση όπως αναγράφεται για πολύ δραστήρια σκυλιά παρά να το ταΐζεις πρωτεΐνη κοντά στα 40%. Θα αντέξουν τα νεφρά άραγε;
Όντως, δυναμίτης θα είναι.:LOL:

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
@Tri έχεις δίκιο. Τη συγκεκριμένη σειρά, εκτός από το site της farmina, δεν τη βρήκα σε κανένα ελληνικό pet shop γι'αυτό και δεν την ανέφερα. Μετά το μήνυμά σου ξαναέψαξα και τη βρήκα στο petshug.

• Like
Reactions: Tri