Xotikouli,
μην σου κάνει εντύπωση η αντίδραση των υπαλλήλων του καταστήματος. Από ότι έχω δει, οι περισσότεροι είναι νεαροί και νεαρές, οι οποίοι βρίσκονταν στη διαδικασία ανεύρεσης δουλείας, είδαν την αγγελία για προσφορά εργασίας από το συγκεκριμένο κατάστημα και πήραν τηλέφωνο για interview.
Δεν σημαίνει ότι επειδή εργάζονται σε pet shop, έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και σίγουρα δεν έχουν ιδέα σχετικά με την ποιοτική διαβάθμιση των ξηρών τροφών. Γνωρίζουν μόνο ότι βρίσκεται στο ράφι του μαγαζιού.
Σχετικά με τις τροφές.
Αν μπεις στα reviews του dogfoodanalysis
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/
Θα δεις πως οι ξηρές τροφές κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την ποιότητα των συστατικών τους και βαθμολογούνται ανάλογα από το 1 (οι χειρότερες) μέχρι το 6 (οι καλύτερες).
Η
Orijen, όπως θα διαπιστώσεις και ‘συ, είναι η μοναδική από αυτές που κυκλοφορούν στη χώρα μας, η οποία βαθμολογείται με
6 αστέρια και θεωρείται κατ’ επέκταση κορυφαία.
Η
Acana, Techni-cal και Eagle pack holistic (τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας τους) βαθμολογούνται με
3 αστέρια (αγιστα τγια! :lol: ) και θεωρούνται καλή επιλογή βέβαια, αλλά μέτριες σε σχέση με την orijen. Διάβασε τα reviews για να καταλάβεις τους λόγους. :wink:
Οι υπόλοιπες, οι οποίες κυκλοφορούν στην χώρα μας και είναι ευρέως γνωστές,
(Eukanuba, Hill’s, Pro plan, Purina, Royal canin, Scince diet κτλ.) βρίσκονται στο πάτο της αξιολόγησης με
βαθμολογία 1, με μοναδική εξαίρεση την
nutro που βαθμολογείται με
2 αστέρια.
Εγώ ταΐζω techni-cal σε συνδυασμό με B.a.r.f. και είμαι πολύ ευχαριστημένη.
Ο Mάκης ταΐζει Acana, η gwgw, η bobos_SSvar, η CARLOS και η ΦΟΙΒΟΣ orijen, και ο Skylos (νομίζω) Eagle pack holistic.
Θα σου στείλω με pm το τηλέφωνο της εταιρεία που φέρνει την techni-cal στην Ελλάδα (Leading paws) για να σου πουν ποιο κατάστημα την πουλάει κοντά στο σπίτι σου.
Επικοινώνησε και με τα υπόλοιπα παιδιά μέσω pm για να σου δώσουν τηλέφωνα από τα σημεία πώλησης των υπόλοιπων ξηρών τροφών.
Πάρε δείγματα από τα σημεία πώλησης και άσε την Nelly να αποφασίσει! :wink: