Καλημέρα παιδιά,
Επανέρχομαι σε ενα παλιό πρόβλημα που είχα
Έχω μια μέτρια ημιαιμη, (κατι πρέπει να έχει και από ελληνικό κοκονι μέσα)
Παλιά με ξηρά τροφή είχα πολλή πτώση τριχας, οταν έκανα αλλαγή σε μπαρφ αυτό το φαινόμενο σταμάτησε, και για περίοδο περίπου 7-8 μήνες αντε να έβρισκα ελάχιστες ως καθόλου τρίχες, σε σημείο που πίστευα οτι δεν ρίχνει καθόλου...
Τώρα τους τελευταίους 9 και κάτι μήνες, η μικρή μαδαει απίστευτα, και συνέχεια (δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ξεκίνησε μετά την στειρωση ή αν ηταν από πριν)
Το θέμα στην διατροφή μου δεν άλλαξα τίποτα, ακόμα burf δίνω...
Τι μπορεί να την επηρεάζει τόσο πολύ?
Αφού ξέρω οτι η τρίχα της μπορεί να μαδαει στο ελάχιστο, τι κάνω λάθος??
Η burf που ταιζω είναι η εξής
ταιζω 2 φορές την μέρα πρωί - βράδυ
Αγοράζω το φαγητό που θα χρειαστεί για μια περίοδο 3 βδομαδων με 1 μήνα και ακολούθως κανω τα εξής..
Μιλάμε για μέτριο σκύλο κοντα στα 7κιλα
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
* αγοράζω 2 κοτόπουλα ψάχνω για τα ποιο μεγάλα, να ειναι 2,5 - 3 κιλά και λέω στον κρεοπωλη να μου ξεκοκαλισει τα κοτόπουλα και μετα να μου τα κόψει σουβλάκι..
Οτι μείνει από αυτά δλδ κόκαλα, τρανα, συκώτι, καρδιά, εντωσθια, λίπος, πετσα, τα βάζω σε μηχανή του κιμά και τα αλαιθω, και τα προσθέτω στο σουβλάκι κοτόπουλο και τα κάνω 1 μείγμα, όπου το χωριζω σε μερίδες και μετά στην κατάψυξη
Απο τον κρεοπωλη αγοράζω ακομα χύμα Λαιμους κοτόπουλου, φταιρουγες, εντωσθια και συκώτι, οπου και αυτά γίνονται μερίδες σε σακουλάκια, ξεχωριστά το ενα από το άλλο..
ΑΛΛΑ ΚΡΈΑΤΑ
Στα άλλα κρέατα δίνω
* βοδινό κομμένο σε σουβλάκι
* αρνισιο κομμένο σε σουβλάκι
* ψάρι συνήθως σαρδελα φρέσκια
* αν βρω κουνέλι, αν και δεν της αρέσει
ΣΑΛΑΤΙΚΟ
Κάνω ενα μείγμα από Μαρούλι, καροτο, μηλο, αχλάδι, μπρόκολο, αγγούρι, κολοκύθα, σπανάκι, λίγη βρωμη, κιτρινοριζα, κάποιες φορές λινοσπορο αλεσμενο και χόρτα εποχης..
Ολα αυτά μπολτοποιουνται και γίνονται 1 μείγμα, χωρίζονται σε μερίδες και μετά κατάψυξη..
"ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ"
*αυγο 1 φορά την βδομαδα
* γιαούρτι κατσίκισιο 1 φορά την βδομάδα
* λινελαιο ή ελαιολαδο ΠΑΝΤΑ με το σαλατικο ή και καποιες φορές με το κρέας
* φρούτα αν τρώω και εγώ.
Το πρόγραμμα μου για 15 μέρες πάει ως εξής (ας υποθέσουμε 30 μερίδες)
*10 Μεριδες κοτόπουλο + κοκαλο (λαιμό ή φταιρουγα) λιγο ελαιόλαδο
*10 Μεριδες κοτόπουλο + μερίδα σαλατικο (το μείγμα μας) παντα λαδι
* 4 Μεριδες κόκκινο κρέας (βοδινό ή αρνί)
* 1 μεριδα ψάρι
* 1 μερίδα εντωσθια
* 1 μερίδα συκώτι
*** αν έχω κουνέλι θα δώσω 3-4 Μεριδες αλλιώς το σπαζω στα υπόλοιπα...
Συμπληρώματικα δίνω 1 αυγό την βδομάδα και λίγο γιαούρτι...
Αυτό ακολουθώ εγώ και είμαι υπέρ ευχαριστημένος.. Σε όλα πλην από την πτώση της τριχας.. Τι να κάνω?
Επανέρχομαι σε ενα παλιό πρόβλημα που είχα
Έχω μια μέτρια ημιαιμη, (κατι πρέπει να έχει και από ελληνικό κοκονι μέσα)
Παλιά με ξηρά τροφή είχα πολλή πτώση τριχας, οταν έκανα αλλαγή σε μπαρφ αυτό το φαινόμενο σταμάτησε, και για περίοδο περίπου 7-8 μήνες αντε να έβρισκα ελάχιστες ως καθόλου τρίχες, σε σημείο που πίστευα οτι δεν ρίχνει καθόλου...
Τώρα τους τελευταίους 9 και κάτι μήνες, η μικρή μαδαει απίστευτα, και συνέχεια (δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ξεκίνησε μετά την στειρωση ή αν ηταν από πριν)
Το θέμα στην διατροφή μου δεν άλλαξα τίποτα, ακόμα burf δίνω...
Τι μπορεί να την επηρεάζει τόσο πολύ?
Αφού ξέρω οτι η τρίχα της μπορεί να μαδαει στο ελάχιστο, τι κάνω λάθος??
Η burf που ταιζω είναι η εξής
ταιζω 2 φορές την μέρα πρωί - βράδυ
Αγοράζω το φαγητό που θα χρειαστεί για μια περίοδο 3 βδομαδων με 1 μήνα και ακολούθως κανω τα εξής..
Μιλάμε για μέτριο σκύλο κοντα στα 7κιλα
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
* αγοράζω 2 κοτόπουλα ψάχνω για τα ποιο μεγάλα, να ειναι 2,5 - 3 κιλά και λέω στον κρεοπωλη να μου ξεκοκαλισει τα κοτόπουλα και μετα να μου τα κόψει σουβλάκι..
Οτι μείνει από αυτά δλδ κόκαλα, τρανα, συκώτι, καρδιά, εντωσθια, λίπος, πετσα, τα βάζω σε μηχανή του κιμά και τα αλαιθω, και τα προσθέτω στο σουβλάκι κοτόπουλο και τα κάνω 1 μείγμα, όπου το χωριζω σε μερίδες και μετά στην κατάψυξη
Απο τον κρεοπωλη αγοράζω ακομα χύμα Λαιμους κοτόπουλου, φταιρουγες, εντωσθια και συκώτι, οπου και αυτά γίνονται μερίδες σε σακουλάκια, ξεχωριστά το ενα από το άλλο..
ΑΛΛΑ ΚΡΈΑΤΑ
Στα άλλα κρέατα δίνω
* βοδινό κομμένο σε σουβλάκι
* αρνισιο κομμένο σε σουβλάκι
* ψάρι συνήθως σαρδελα φρέσκια
* αν βρω κουνέλι, αν και δεν της αρέσει
ΣΑΛΑΤΙΚΟ
Κάνω ενα μείγμα από Μαρούλι, καροτο, μηλο, αχλάδι, μπρόκολο, αγγούρι, κολοκύθα, σπανάκι, λίγη βρωμη, κιτρινοριζα, κάποιες φορές λινοσπορο αλεσμενο και χόρτα εποχης..
Ολα αυτά μπολτοποιουνται και γίνονται 1 μείγμα, χωρίζονται σε μερίδες και μετά κατάψυξη..
"ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ"
*αυγο 1 φορά την βδομαδα
* γιαούρτι κατσίκισιο 1 φορά την βδομάδα
* λινελαιο ή ελαιολαδο ΠΑΝΤΑ με το σαλατικο ή και καποιες φορές με το κρέας
* φρούτα αν τρώω και εγώ.
Το πρόγραμμα μου για 15 μέρες πάει ως εξής (ας υποθέσουμε 30 μερίδες)
*10 Μεριδες κοτόπουλο + κοκαλο (λαιμό ή φταιρουγα) λιγο ελαιόλαδο
*10 Μεριδες κοτόπουλο + μερίδα σαλατικο (το μείγμα μας) παντα λαδι
* 4 Μεριδες κόκκινο κρέας (βοδινό ή αρνί)
* 1 μεριδα ψάρι
* 1 μερίδα εντωσθια
* 1 μερίδα συκώτι
*** αν έχω κουνέλι θα δώσω 3-4 Μεριδες αλλιώς το σπαζω στα υπόλοιπα...
Συμπληρώματικα δίνω 1 αυγό την βδομάδα και λίγο γιαούρτι...
Αυτό ακολουθώ εγώ και είμαι υπέρ ευχαριστημένος.. Σε όλα πλην από την πτώση της τριχας.. Τι να κάνω?