Τρίχωμα poodle

tsatsaroo0n

New Member
5 Ιανουαρίου 2013
4
0
Καλησπέρα σε όλη την παρέα, είναι το πρώτο μου post. Έχω 2 κανίς poodle το ένα 1 χρονών και το άλλο 2. Και τα δυο είναι χρώματος μαύρου, αλλά το τρίχωμά τους είναι θαμπό έχει αρχίσει και βγάζει είτε άσπρες τρίχες είτε "ανοίγει" το χρώμα προς το καφέ. Θέλω συμβουλή για το τι να κάνω. Να τους βάζω λάδι στο φαγητό τους? Να αλλάξω το σαμπουάν που χρησιμοποιώ? Να τα κουρέψω και θα επανέλθει το κανονικό τους χρώμα?
Φιλικά,
Στέλιος

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Καλησπέρα σε όλη την παρέα, είναι το πρώτο μου post. Έχω 2 κανίς poodle το ένα 1 χρονών και το άλλο 2. Και τα δυο είναι χρώματος μαύρου, αλλά το τρίχωμά τους είναι θαμπό έχει αρχίσει και βγάζει είτε άσπρες τρίχες είτε "ανοίγει" το χρώμα προς το καφέ. Θέλω συμβουλή για το τι να κάνω. Να τους βάζω λάδι στο φαγητό τους? Να αλλάξω το σαμπουάν που χρησιμοποιώ? Να τα κουρέψω και θα επανέλθει το κανονικό τους χρώμα?
Φιλικά,
Στέλιος
Υπάρχει περίπτωση το κοκκίνισμα να είναι απο τον ήλιο η απο το δυνατό πιστολάκι και τα ακαταλληλο σαμπουαν.
Δοκίμασε για αρχή ειδικό σαμπουάν για μαυρους σκύλους ή μαλακτική για μαυρους σκύλους μιας καλής μάρκας και ένα πιστολακι όχι δυνατό για το στέγνωμα.
Υπάρχει και η περίπτωση να ανοίγει το χρώμα λόγο "ελλάτώματος" σε αυτό δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ρίξε μια ματιά στις ριζες του τριχώματος να δεις αν είναι μαυρες μαυρες ή αν γκριζάρουν.Αν οι ριζες σου είναι μαυρες γυαλιστερές τότε απλώς έχει καεί η τρίχα αν είναι θαμπές τότε κάποιος απο τους προγόνος σας δεν ήταν μαυρος και σας έδωσε αυτη την καφεγκρι αποχρωση.

tsatsaroo0n

New Member
5 Ιανουαρίου 2013
4
0
οι ρίζες είναι μαύρες και λογικά φταίει το γεγονός ότι το σαμπουάν που χρησιμοποιώ είναι φτηνό που κυκλοφορεί σε γνωστή εταιρεία σούπερ μάρκετ. θα το αλλάξω αμέσως. σε ευχαριστώ πολύ. καμία άλλη συμβουλή έχεις να μου προτείνεις?
φιλικά,
Στέλιος

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
να σου πω, απλώς δεν είμαι και η ειδική , η κόρη πηρε ένα πουντλ πριν τέσσερα χρόνια και εγω εχω αναλάβει να το κρατάω χωρις κομπους γιατί δεν μου αρεσουν τα κοντοκουρεμένα :)
λοιπόν αυτά που μου είχε πει η εκτροφέας της και η γκρούμερ της προ κρίσης έίναι
α καλό σαμπουάν (προσοχη θέλει σίγουρα αραιωμένο 1 προς 10 ή 1 προς 8 )
β καθημερινό χτενισμα (εγώ και στα καλυτερα μας την χτενίζω 2 φορές την εβδομάδα)
γ όχι συχνό μπάνιο το πουντλ το κάνουμε μπάνιο μόνο αν αρχίσει να κομπιάζει το τριχωμα του και το κάνουμε μπάνιο αφού του έχουμε ξεμπερδέψει και χτενίσει καλά όλα το τρίχωμα και μετά πάρα πολύ καλό χτένισμα να στεγνώσει τελείως το τρίχωμα και μαζί με το στεγνωμα χτένισμα να ισιωση η τριχα. και όχι δυνατό πιστολάκι.
α και για βούρτσα έχω μία ανθρώπινη και όχι την συρματινη.
αυτα αν θέλεις κάτι άλλο και το ξέρω ρωτα.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
γιατί χρησιμοποιείς ανθρώπινη?
φιλικά,
Στέλιος
Γιατί η ανθρώπινη δεν σπάει την τρίχα όπως η συρμάτινη, έτσι τουλάχιστον μου είχε πει η εκτροφέας της και μου είχε στείλει μαζί με το κουτάβι και μία βούρτσα.
Μπορει η συρμάτινη να θέλει ποιο μεγάλη εμπειρία τι να σου πω ? παντως εγω χρησιμοποιώ μια ανθρώπινη αυτη που έχει στρογγυλές ακρες και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog