Τρέξιμο με σκύλο

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα, θα ήθελα να μου πείτε από ποια ηλικία μπορώ να παίρνω το σταφάκι μου το οποίο είναι 9 μηνών μαζί μου για τρέξιμο. Μην φανταστείτε τρελές πορείες. Κανένα 20λεπτάκι να αναζωογονούμαστε και οι 2. Παλιότερα δεν άντεχε. Στα 5 λεπτά στήλωνε πόδια οπότε σταματούσαμε επειδή είναι μικρός και δεν θέλω να τον ζορίζω. Πριν λίγο γυρίσαμε και τρέξαμε κανένα 7 λεπτο?10λεπτο?ή 15? τέσπα δεν μέτρησα. Έχω την αίσθηση ότι κουράζεται εύκολα. Λογικό επειδή είναι μικρός ακόμα. Απο τη ηλικία μπορώ να τον παίρνω μαζί μου άφοβα, χωρίς να φοβάμαι μήπως καταπονηθεί? Και από εκείνο το χρονικό σημείο πόσο μπορώ να τρέχω με το σκύλο? Μην φανταστείτε ότι είμαι κανένας δρομέας μαραθώνοδρόμος...Χαλαρό τρεξιματάκι. Βλέπω πιτς και άλλα σκυλιά να τρέχουν δίπλα σε αμάξια (!) στο βουνό για χιλιόμετρα. Και εμείς να μην μπορούμε να τρέξουμε παρέα για κανένα 20λεπτακι χωρίς να μας πεταχτεί η γλωσσάρα έξω?

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
caniX...Πολυ καλο και για τους δυο σας! θελει προσοχη ομως!

http://cani-cross.co.uk/cc_whatis2.shtml

Dogs under the age of one should not be given excessive exercise. Growth plates in their legs are still forming and, if put under too much stress, will give complications later in life. Consult your vet for recommended exercise for your breed.

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Νομιζω καλο ειναι καθε σκυλος να ξεκινα τετοιου ειδους δραστηριοτητες μετα το τελος της αναπτυξης του κι αναλογα βεβαια με την ρατσα και το μεγεθος.Εμεις τωρα ξεκινησαμε να τρεχουμε 5λεπτα 10λεπτα με διαλλειματακια.Σιγα σιγα ανεβαζουμε ρυθμο,δεν τον ζοριζω καθολου και δεν κανουμε 100σταρια.Χαλαρο τρεξιμο να ξεπιανομαστε,παντα 3 ωρες μετα απ'το φαγητο του και παντα με νερακι μαζι