Τρέμουλο μετά το μπάνιο

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Χθες πήγαμε για πρωινό μπανάκι (το πρώτο μας για φέτος) στη θάλασσα. Έκανε βέβαια πολλή ζέστη αλλά δεν είχε και ντάλα ήλιο.
Στο παρελθόν ο σκύλος μου απλά τιναζόταν μετά το μπάνιο και έτρεχε πάνω κάτω για παιχνίδι.
Μέσα στη θάλασσα διαπίστωσα ότι τρέμει και έτσι βγήκαμε. Έκατσε δίπλα μου και έτρεμε παλαβά. Πέρασε αλλοδαπός απ' αυτούς που πουλάνε διάφορα στις παραλίες και μου λέει "Πολύ τρέμει. ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!".
Οκ... έπρεπε να με δείτε μετά. Τύλιξα το σκύλο στην πετσέτα, τον σκούπισα καλά κι αρχίσαμε να τρέχουμε πάνω κάτω στην παραλία να στεγνώσει. Γυρίσαμε αμέσως σπίτι όπου είδα ότι δεν είχε πυρετό ή υποθερμία.
Τι γίνεται ρε γαμώτο άρχισε ξαφνικά να κρυώνει τόσο? Να μην τον ξαναβάλω στη θάλασσα καλού κακού?
Και πάνω απ' όλα ΙΣΧΥΕΙ αυτό που είπε ο αλλοδαπός? Ότι δηλαδή μπορεί να πεθάνει?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Βρε Λίζα, το πιο πιθανό είναι να κρύωνε ο σκύλος! Επειδή πέρασε από δίπλα σου ένας αλλοδαπός και είπε μια ανοησία, πανικοβλήθηκεs? :confused:
Εγώ θα τον σκούπιζα καλά και θα τον άφηνα να στεγνώσει με την ησυχία του στο ηλιο! Ούτε στην παραλία θα τον έτρεχα πάνω κάτω, ούτε θα σηκωνόμουν να φύγω άρον αρον!;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Κατερίνα έτρεμε ΠΟΛΥ. Γιατί κρύωνε τόσο? Ο αλλοδαπός έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον και μου είπε ότι είχε σκυλιά στη ζωή του. Γι' αυτό με τρόμαξε τόσο. Επιπλέον ο σκύλος μου - και κανένας φυσιολογικός σκύλος - συνήθως δεν κάνει σαν κομπρεσέρ μετά τη θάλασσα! Ούτε μετά το μπάνιο στο σπίτι!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βρε Λιζάκι γιατί να πεθάνει ?

Οχι απλά δεν μπορεί να έχει τις ίδιες συνήθειες και τις ίδιες ανιτιδράσεις με όταν ήταν μικρούλης ...

Καλο θα ήταν εφόσον έχει και αρρυθμίες να μην ταλαιπωρείται πολύ με ήλιο και τέτοια ..

Μην τον αναγκάσεις ποτε να τρέχει χωρίς εκείνος να θέλει ..!!!

και γενικά όσο λιγότερο ταλαιπωρείται τόσο καλύτερα ..!

Να κοιτάς σε τέτοιες περιπτώσεις και την γλωσσούλα του αν έχει γίνει μπλε και τέτοια ..

Ρωτα τον γιατρο .. και πες του ακριβως τις αντιδρασεις του ..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όσο τον «νταντεύεις», τόσο θα τρέμει βρε Λίζα! Αφού έχει καταλάβει πως κάθε φορά που τρέμει, τον επιβραβεύεις, «κανακεύοντας» τον, θα συνεχίσει να το κάνει!

Την επόμενη φορά σκούπισε τον πολύ καλά, άφησε τον να στεγνώσει στον ήλιο και κλείσε τα αφτιά σου στο κοντό και το μακρύ του κάθε «ειδικού»! ;)

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εεε.. εμενα η κοντοσκυλακη παντα τρεμει.:oops::oops: Εχω καταληξει οτι παιζει να ειναι επειδη γενικα ειναι ντεφεκτ μοντελο. Οποτε οποτε παμε για μπανιο εχουμε πετσετουλα και μετα τη βουτια την τυλιγουμε με πετσετουλα -εχει τον σνουπι!!-μεχρι να στεγνωσει και να ηρεμησει και μετα την αφηνουμε να σκαψει με την ησυχια της να βρει το θησαυρο!! Τρελο κολλημα με το σκαψιμο. Σου συνηστω την επομενη φορα να κανεις αυτο. Ε και να τον βαζεις στη θαλασσα μεχρι εκει που αντεχει. Αν αρχισει να τρεμει εξω και πετσετα. Συνιστω για αλλαγη τον σκουμπιντουμπιντου:D:D. θα δεις ολα θα ειναι οκ!! Σιγα μην πεθανει. Ολα με μετρο. Δεν εχεις δει τους παπουδες στα καμενα βουρλα? Τα δελφινακια?. Το μπανιο με μετρο κανει καλο οχι κακο:D:D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά, θερμή παράκληση να κρατάμε ένα επίπεδο σοβαρότητας τουλάχιστον στα θέματα της υγείας. Για «γλυκουλινιες» έχουμε ένα σωρό νήματα στα γενικά (και όχι μονο) θέματα.
Ευχαριστώ.
:grin:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Όσο τον «νταντεύεις», τόσο θα τρέμει βρε Λίζα! Αφού έχει καταλάβει πως κάθε φορά που τρέμει, τον επιβραβεύεις, «κανακεύοντας» τον, θα συνεχίσει να το κάνει!
Εννοείς ότι παίζει θέατρο???? Μωρέ λες??? Δε γίνεται, παραέτρεμε. Άσε που συνήθως όταν είναι για ντάντεμα προτιμάει την κλάψα!

Κάτια η γλώσσα του δεν έγινε μπλε, το τσέκαρα.
Άννα τρέμει το καλό μου ε? Πάντως γελάω πολύ με τις απαντήσεις σου :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ με κατερίνα δεν είναι δυνατόν να σε κόμπλαρε ένας αλλοδαπός ...

Αλλα γενικά το υπερβολικό στρές .. , δεν είναι και το καλύτερο να του το δημιουργούμε ..
Φαντάζομαι το στρές που θα είχες για να σηκωθείς να φύγεις ..
και δεν ξέρω τι ώρα πήγατε για μπάνιο αλλα αν ήταν και με την ντάλα ήλιο .. να κάτσει να τρέχει δεν ήταν και το καλύτερο
.. μην ξεχνάμε ότι το σκυλάκι δεν παύει να είναι ηλικιωμένο ...

Επειδή έχει παρουσιάσει αυτές τις αρρυθμίες εγώ θα σου έλεγα να το αναφέρεις στον γιατρό γιατί η θάλασσα από ότι έχω καταλάβει είναι κάτι το οποιο το ξέρει το παιδί ..
Αρα πέρα από το κανάκεμα , ας κοιτάξουμε μπας και τελικά το παιδί είχε εκείνη την ώρα κάποια υποθερμία ..
Είναι ένα στοιχειο που καλο θα ήταν να το ξέρει ο γιατρός ..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Πήγαμε πρωί -πρωί. Δεν είχε ακόμα ντάλα ήλιο. Κατά τις 10 είχαμε φύγει. Επίσης ήμαστε στη σκιά. Μόνο αφού βγήκαμε από τη θάλασσα κάτσαμε να στεγνώσουμε στον ήλιο.
Ξέρει από θάλασσα, αλλά ποτέ δεν κολυμπάει με τις ώρες. Επιπλέον έχει να κολυμπήσει από πρόπερσυ.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
οτι θελει να κανει,ας το κανει μονος του,μην τον προκαλεις εσυ ουτε για μπανια ουτε για τρεξιματα γιατι οπως ελεγε και η γιαγιακα μου " η ψυχη λαχταραει, το σωμα ομως αδυνατει.."
προσωπικα τωρα, εαν το σκυλι μου ηταν μεγαλης ηλικιας και με -εστω μικρα- καρδιακα προβληματα ,θα ημουν πιο ηπια στους ρυθμους μας.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Θα συμφωνήσω με την Γαλάζιο.
Κλοε, ο σκύλος σου αγαπάει την θάλασσα και μπαίνει μόνος του;
Σε ρωτάω επειδή η κολύμβηση γυμνάζει όλο το σώμα και είναι αρκετά κουραστηκό για τον σκύλο, ειδικά εάν έχει και ιστορικό με την καρδιά.

Τώρα είναι καλά;; Έχει αλλάξει κάτι η συμπεριφέρεται κανονικά;

Πήτε μου το σημαίνει η μπλέ γλώσσα παρακαλώ :confused:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Πήτε μου το σημαίνει η μπλέ γλώσσα παρακαλώ :confused:
Μπλε γλωσσα σημαινει κακη κυκλοφορια αιματος συνηθως. Αν δηλαδη το σκυλι δεν εχει φαει κατι που να δημιουργει αυτο το χρωμα η κακη αιματωση της γλωσσας δημιουργει το μπλε χρωμα.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Αν η μπλε γλώσσα στα σκυλιά σημαίνει ότι και το να μπλαβίζει ο άνθρωπος, τότε πολύ απλά το σκυλί ψωφοκρύωνε.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δεν τρελαίνεται για θάλασσα, παρ' ότι είναι κανίς. Μικρούλης τρελαινόταν αλλά επειδή είχε μια τάση να κολυμπάει προς τα βαθειά πάρα πολύ γρήγορα και τρομάζαμε ότι θα τον χάσουμε (δεν τον φτάναμε) του το ψιλοκόψαμε. Πλέον μπαίνει μόνο ακολουθώντας εμάς όταν είμαστε όλοι μέσα.
Από τη στιγμή που στέγνωσε ήταν μια χαρά δεν έχει πρόβλημα.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Αφού έχει καταλάβει πως κάθε φορά που τρέμει, τον επιβραβεύεις, «κανακεύοντας» τον, θα συνεχίσει να το κάνει!
Chloe παιζει σοβαρα και αυτο που ειπε η Rottie. Εγω γυρνωντας μια μερα απο τη δουλεια βλεπω τη Λαρα να τρεμει "κομπρεσερ". Πεφτω πανω καταπανω "τι εχει το κοριτσι μου ειναι καλα" χαδια και τα σχετικα, σε 1 λεπτο ΟΚ η Λαρα.Την επομενη μερα γυρναω, τα ιδια. Την μεθεπομενη τρεμουλο παλι αλλα αυτη τη φορα επειδη κατι ειχα ψυλιαστει της λεω αυστηρα Λαρα κοψε τις μ@λ@κιες. Σε χρονο d/t τελος το τρεμουλιασμα δια παντος.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Κ εμενα ετρεμε μερικες φορες απο τη χαρα του αλλα οταν ειδε οτι δν ενδιδω το κοψε!;)
Λιζακι μην πανικοβαλεσαι με οτι σου λεει ο καθενας!
Μιλα με τον κτηνιατρο και ηρεμησε πιστευω πως δν ηταν τπτ!
Το πιθανοτερο ειναι να κρυωνε. Μην σε πιανει ομως κ εσενα τετοιο αγχος γιατι το καταλαβαινει και θα αγχωνεται και το παιδι χωρις λογο:)
Ενημερωσε μας για νεοτερα!