Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και για το καλοσόρισμα...Είδα κάποιες απαντήσεις πού έλεγαν γιατί πήρες για φύλακα Samoyed ???Μα δεν τον πήρα για φύλακα απλά είχα -και έχω- την απορία γιατί δεν γαβγίζει στους ξένους.Βασικά πριν τον αγοράσω το έψαξα αρκετά και ήμουν μεταξύ Samoyed και Labrador λόγω του χαρακτήρα τους.Με τράβηξε όμως το Samoyed για να πώ την αλήθεια από την σπάνια ομορφιά του.Άλλο ένα χαρακτηριστικό ήταν η συνύπαρξη του με τα άλλα ζώα καθώς στο σπίτι έχω 2 γάτες , (περιφραγμένες) κότες , πάπιες , και 1 κατσίκα.Είμαι απο Κρήτη και τα ζώα αυτά τα έχουν οι γονείς μου που ζούν από κάτω , το σκυλί το έχω ελεύθερο και δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα σε μια πολύ μεγάλη αυλή μπροστά καί γύρω από το σπίτι.Σε όλα που έλεγαν τα διάφορα site έπεσαν 100% μέσα.Το περίεργο είναι οτι σε όλα τα άλλα που έλεγαν για τα Samoyed στην ενότητα " Ικανοτητα φύλακα " του δείνουν 5 αστεράκια...Για αυτό σκεφτόμουν μήπως έκανα εγώ κάτι λάθος ,κοιτάξτε λίγο εδώ :
http://www.cheapet.gr/catalog/product_info.php/cPath/23_36/products_id/91 Το σκυλί το πήρα απο τα Χανιά από Pet Shop καί γεννήθηκε στην Τσεχία είναι άριστης μορφολογίας θα ανεβάσω φωτο να τον δείτε , έχει όλα τα βιβλία και οικογενοιακό δέντρο.Kαι πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας κάθε απάντηση την διαβάζω πρσεκτικά γιατί σίγουρα όλοι όσοι είστε εδώ ξέρετε