Το 3μηνων κυνηγοσκυλο μου δαγκωνει υπερβολικά

Annipl

New Member
3 Ιουλίου 2017
1
0
27
Καλησπέρα! Πριν 1μιση μηνα υιοθετήσα ένα θηλυκό κουταβι -->κυνηγοσκυλο. Τώρα ειναι 3 μηνων και ειλικρινά δαγκώνει πολυ με αποτέλεσμα να με εχει γεμισει παντου πληγες ..ποδια και χέρια. Ναι γνωριζω πως ολα τα κουταβια αλλαζουν δόντια και δαγκωνουν αλλα η κουταβιτσα μου γρυλιζει ...γαβγιζει πολυ και ορμαει για να δαγκωσει και παρολο τις φωνές και τα δυνατα μη και οχι δε το βαζει κατω . Αν και μικρη λοιπον αποφασισα να αρχίσει τη βασικη της εκπαίδευση μπας και περιοριστεί κάπως το δαγκωμα. Προς εκπληξη ολων γιατι ειναι αρκετα μικρη εμαθε ευκολα τις βασικες εντολες και δεν εχουμε κανενα προβλημα με τουαλετα κ βολτες . Οσο για το δαγκωμα η εκπαιδευτρια μου είπε να βαλω σε ενα ψεκαστηρι νερο κ ξυδι η νερο κ λεμονι ...και οντως οταν τα ψεκαζεις ενοχλουνται αρκετά και το δαγκωμα ψιλοπεριοριζεται ...αλλα δε παυει να υπάρχουν στιγμες που τρελενεται και δε καταλαβαινει τίποτα κ ορμαει παλι σε χέρια....η μονη μου ανησυχια ειναι αν θα το σταματησει μετα τους 6 μηνες . Δε θελω με τίποτα να αναπτύξει επιθετικη συμπεριφορά...αν ειχε καποιος εμπειρια με κυνηγοσκυλο κουταβι η αν εχει καποια ιδεα θα με βοηθουσε πολυ !!! Ευχαριστώ

Luiza

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2015
49
69
Θα βρεις αρκετά θέματα στην αναζήτηση (εκείνο το κουτάκι πάνω δεξιά) για να διαβάσεις σχετικά,μια κι έχει συζητηθεί ξανά το υπερβολικό δάγκωμα σε κουτάβι .Είναι πολύ μωρό,θα ψέκαζες ένα μωρό με ξύδι και λεμόνι,ή θα το μάλωνες?Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την τιμωρείς ή να της φωνάζεις,κι ούτε έχει αποτέλεσμα,από τη στιγμή που αποχωρίστηκε τόσο νωρίς τη μητέρα και τα αδέρφια της και είναι φυσικό να μη γνωρίζει πόσο να δαγκώσει,πότε,πώς να παίξει κλπ.Πράγματα που μαθαίνουν δηλαδή τους πρώτους μήνες της ζωής τους μέσα από το παιχνίδι με τα αδέρφια τους και τις διορθώσεις της μαμάς τους.Θα πρότεινα όταν βλέπει τα χέρια σου σαν παιχνίδι,να της δίνεις κάποιο μασουλητήρι,σκοινί,κλπ και να την κατευθύνεις να δαγκώσει αυτό αντί για σένα.Αν δεν υπάρχουν ήδη,καλό θα είναι να προμηθευτείς άμεσα,εκτονώνουν την ένταση,ανακουφίζουν τα δόντια κι αποτρέπουν τις ζημιές,το μασούλημα άσχετων πραγμάτων στο σπίτι.Το γρύλισμα εμένα μου μυρίζει φόβο και κατάσταση άγχους (ελπίζω να μην),προσπάθησε να είσαι ήρεμη στο χρόνο που περνάτε,έχε υπομονή και μην απαιτείς να κάνει πράγματα που ακόμη δε γνωρίζει ή που δε της έχεις δείξει,είπαμε... είναι ακόμα μωρό :)

• Like
Reactions: bat-iris and d3ac0n

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν