Το τέλος της "αθωότητας" ή προκατάληψη?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Για όσους δε ξέρουν έχω ενα καθαρόαιμο αμέρικαν στάφορντσαϊρ τερριέ θηλυκό 10 μηνών.Απο μικρή φρόντισα να την κοινωνικοποιήσω με σχεδόν τα πάντα,μα πάνω απ'όλα με άλλα σκυλιά!Σαν σκύλος με το είδος της είναι ιδιαίτερα κυριαρχική και αυτό φαίνεται απο τη συμπεριφορά της στα άλλα σκυλιά όπου πάντα προσπαθεί να επιβληθεί(καβάλημα κλπ).Κάναμε εκπαίδευση βασικής υπακοής σε ομαδικά μαθήματα με άλλα σκυλιά,πηγαίναμε στα σκυλοπάρκα και εκτός απο φοβικά σκυλιά ή κουτάβια όπου εκμεταλλευόταν το μέγεθος ή το φόβο δεν είχαμε ποτέ κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.Με τα αδέσποτα θηλυκά της γειτονιάς βγαίνει βόλτα χωρίς κανένα ίχνος επιθετικότητας.Γιατί τα λέω όλα αυτά?!

Χτές πήγαμε στο γνωστό σκυλοπάρκο που πάμε τους τελευταίους μήνες και που εκπαιδευτήκαμε κιόλας.Μπήκαμε στην πισίνα με ενα αρσενικό γκόλντεν και είμασταν μες την τρελλή χαρά.Κάποια στιγμή έρχεται μια κοπέλα με τη σκυλίτσα της(ημίαιμο μεσαίου μεγέθους) η οποία γαύγισε στη Μούκα.Πάει να τη βγάλει ο εκπαιδευτής απο το χώρο της πισίνας για να μπεί η σκυλίτσα αλλά δε προλάβαμε να βάλουμε το λουρί και η Μούκα απλά χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε επίθεση.Τις χωρίσαμε και ο εκπαιδευτής "μας" την έβαλε σε crate μόνη της.Και πιάσαμε τη συζήτηση και μου λέει "αυτή η φυλή είναι για κυνομαχίες,οτι και να κάνεις έτσι θα είναι.Είναι σαν να ζητάς απο κυνηγόσκυλο να μη κυνηγάει αν ζητάς απο αυτη τη φυλή να μην ορμάει σε σκύλους.Θα σου έλεγα να μην ξανά έρθεις γιατί τώρα είναι 10 μηνών..σε λίγους μήνες θα δείς.." Του λέω οτι το σκυλί δεν έχει κάνει επίθεση ποτέ χωρίς να προκληθεί και ποτέ σε αρσενικό.Επίσης με τους ανθρώπους είναι πλήρως υποτακτική.Για φύλαξη τον ρωτάω και μου λέει "δε πρόκειται να βγάλει ποτέ φύλαξη γιατί αυτη η φυλή έτσι είναι,με τους ανθρώπους αλοιφή,με τα άλλα ζώα έχουν θέμα και αν θές να γίνει σωματοφύλακας θα αλλάξει το σκυλί και θα γίνει επικίνδυνο με όλους,οπότε μη το αφήνεις ποτέ ελεύθερο με άλλα σκυλιά και έχε το στο σπίτι στον καναπέ για συντροφιά"

Όλα αυτά έγιναν χτές και όσα διαβάσατε τα είπε ο εκπαιδευτής που ξέρει τη Μούκα απο κουτάβι.Εκτός του οτι έγινε η ψυχολογία μου χάλια με έβαλε σε σκέψεις.Έχει δίκιο?!Μήπως είναι απλά πολύ κυριαρχική θηλυκιά και το βγάζει αυτό απέναντι σε άλλα θηλυκά και δεν έχει σχέση με τη φυλή?!Μήπως είναι προκατηλημένος απέναντι στη φυλή?!Πραγματικά θα ήθελα τις απόψεις σας.....

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
η φυλη αυτη δεν ειναι παραπλησια στα pitbull?αν ναι λογικο ειναι να βγαζει τετοια ενστικτα.ειναι σαν να ζητας απο γ.π να μην κανει δαγκωσει καποιον που παει να στην ριξει απο πισω η καποιον που παει να μπει σπιτι σου.ειναι κριμα να στα λεει εκπαιδευτης αυτα αλλα αφου ειναι ο εκπαιδευτης σου και τον εμπιστευτηκες ισως να πρεπει να τον ακουσεις.το ερωτημα μου ειναι με ποιο κριτηριο πηρες ενα τετοιο σκυλο.γιατι αν τον ηθελες για φυλαξη μαλλον εκανες λαθος επιλογη.καλως η κακως καποια σκυλια αυτης της φυλης οσο και να κοινωνικοποιησεις το εχουν στο αιμα τους.αν παλι ειναι κυριαρχικη ειναι στο χερι σου να την υποταξεις.δεν ξερω τι σχεση εχετε αλλα πιστευω πως πρωτα κυριαρχεις στον σκυλο και κερδιζεις τον σεβασμο του και μετα τον αγαπας διοτι μετα αν γινει το αντιθετο αρχιζουν τα προβληματα

Last edited:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Κυριάκο δεν είναι κυριαρχική με εμάς ή με ανθρώπους γενικά ποτέ!Το αντίθετο!Απο εκεί και πέρα είναι ενα ανθρωποκεντρικό σκυλί γιατί να μη μπορεί να κάνει σωματοφυλακή?Και πώς το κρίνει κανείς αυτό απο 10 μηνών που ακόμα δεν έχει διαμορφώσει εντελώς τον χαρακτήρα του?Και γιατί αν κάνει σωματοφυλακή να γίνει επικίνδυνο...?Είναι πολλά τα ερωτήματα....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Γειά σου Αργυρώ! Καλα, εσυ πηγες και πληρωνες τοσο καιρο πάρκα και εκπαιδευτές για να ανακαλυψεις στο τελος και να σου πουνε τα... αυτονόητα; Οχι, αυτα τα σκυλια και ειδικα το Amstaff δεν ειναι φτιαγμενα για κυνομαχιες οπως απλοϊκα σου ειπαν(άλλα ειναι τα εργασιακα pit), αλλα οπως κανω και εγω και καθε υπευθυνος ιδιοκτητης τετοιας φυλης(με καταγωγη απο το Staffordshire) δεν τα λυνουμε ΠΟΤΕ και για κανεναν λογο! Δεν θα παιζουνε παντα αθώα με τα άλλα σκυλακια...Δεν πα ναχεις κανει και 1000 σεμιναρια σε 100 πάρκα και φουλ εκπαιδευσεις; ΑΠΛΑ...

Τα εχουμε πει και πιο παλια, ενας σκυλος με τετοιο ταμπεραμεντο, ακομα και αν κοινωνικοποιηθει και εκπαιδευθει και ειναι ανεκτικος ή φιλικος σε διαφορες περιστασεις με άλλα σκυλια, αυτο δεν σημαινει οτι ετσι θα συμεπριφερθει σε ΚΑΘΕ μελλοντικη περιπτωση! ΑΠΛΑ...

Και μή σκάς! :cool:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Με σε πιάνει η στεναχώρια.
Μια χαρά σκυλί το βρίσκω απλά δεν θέλει άλλα σκυλια. So what?

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσέχεις άλλους ιδιοκτήτες/αδέσποτα όταν πλησιάζουν. 

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
και το λαμπ ειναι ανθρωποκεντρικη φυλη.εγω παντως πρωτη φορα ακουω για τετοια σκυλια να κανουν φυλαξη.ο εκτροφεας σου τι σου ειπε οταν το πηρες?μπορει να φυλαξει?εσυ πως την βλεπεις αν πλησιασει ξενος κοντα στο σπιτι γαυγιζει?γιατι εμενα που ειναι 4 μηνων ο γ.π μερικα γαυγισματα τα εχει ριξει.

Last edited:

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
και το λαμπ ειναι ανθρωποκεντρικη φυλη.εγω παντως πρωτη φορα ακουω για τετοια σκυλια να κανουν φυλαξη.ο εκτροφεας σου τι σου ειπε οταν το πηρες?μπορει να φυλαξη?εσυ πως την βλεπεις αν πλησιασει ξενος κοντα στο σπιτι γαυγιζει?γιατι εμενα που ειναι 4 μηνων ο γ.π μερικα γαυγισματα τα εχει ριξει.
Θα γαυγίσει μόνο αν ακούσει κάποιο περίεργο θόρυβο(ειδικά βράδυ).Σε άνθρωπο έχει γαυγίσει μόνο σε εναν παππού που έκλεβε σύκα απο το διπλανό οικόπεδο με ενα μακρύ σίδερο.Η φύλαξη δεν είναι τόσο το ζητούμενο όσο όλα αυτά που είπε....

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
η φυλη αυτη δεν ειναι παραπλησια στα pitbull?αν ναι λογικο ειναι να βγαζει τετοια ενστικτα.ειναι σαν να ζητας απο γ.π να μην κανει δαγκωσει καποιον που παει να στην ριξει απο πισω η καποιον που παει να μπει σπιτι σου.ειναι κριμα να στα λεει εκπαιδευτης αυτα αλλα αφου ειναι ο εκπαιδευτης σου και τον εμπιστευτηκες ισως να πρεπει να τον ακουσεις.το ερωτημα μου ειναι με ποιο κριτηριο πηρες ενα τετοιο σκυλο.γιατι αν τον ηθελες για φυλαξη μαλλον εκανες λαθος επιλογη.καλως η κακως καποια σκυλια αυτης της φυλης οσο και να κοινωνικοποιησεις το εχουν στο αιμα τους.αν παλι ειναι κυριαρχικη ειναι στο χερι σου να την υποταξεις.δεν ξερω τι σχεση εχετε αλλα πιστευω πως πρωτα κυριαρχεις στον σκυλο και κερδιζεις τον σεβασμο του και μετα τον αγαπας διοτι μετα αν γινει το αντιθετο αρχιζουν τα προβληματα
Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά νομίζω κάτι τετοια άστοχα σχόλια ευθύνονται για ταμπέλες "αγριων σκύλων" και μετά απορούμε...
Τι θα πει παραπλήσια? Από όσο ξέρω τα πιτμπουλ εξετράφησαν ως κυνηγόσκυλα. Επειδη κάποιοι ανεγκέφαλοι τα ειχαν σε κυνομαχιες σημαίνει ότι αυτά ειναι τα ενστικτα και η φύση τους?

Συγγνώμη αλλά και ο εκπαιδευτης πολύ απολυτως ειναι. Με τη λογική του πρεπει να απαγορευτούν τα αμσταφ.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά νομίζω κάτι τετοια άστοχα σχόλια ευθύνονται για ταμπέλες "αγριων σκύλων" και μετά απορούμε...
Μπορεί ο τρόπος που το έγραψε ο φίλος να ήταν απότομος αλλά δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Τότε ποιός ο λόγος να υπάρχουν φυλές αν δεν "πιστεύουμε" τα πρότυπα? Διαφωνεί κανείς ότι τα Amstaff είναι κυρίαρχα προς άλλα ζώα και θέλουν προσοχή?

Δεν ξέρω τι λέει η λογική του εκπαιδευτή αλλά η δικιά μου λέει πως όποιος θέλει Amstaff δεν ενδιαφέρεται για σκυλοπαρέες και αθώα παιχνιδάκια με άλλα σκυλιά.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Οι γονείς της πως είναι;
Δεν γνωρίζω το επίπεδο εκτροφής στην Ελλάδα, εδω πάντως βλέπω αμσταφ που παίζουν με αλλα σκυλιά. Και στο κλαμπ που κάνουμε showtraining δεν έχουν προβληματική συμπεριφορά απέναντι στα αλλα σκυλιά.

Και φύλαξη θα κάνουν αν χρειαστεί

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
εκτός απο φοβικά σκυλιά ή κουτάβια όπου εκμεταλλευόταν το μέγεθος ή το φόβο δεν είχαμε ποτέ κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.Με τα αδέσποτα θηλυκά της γειτονιάς βγαίνει βόλτα χωρίς κανένα ίχνος επιθετικότητας.
Κάποια στιγμή έρχεται μια κοπέλα με τη σκυλίτσα της(ημίαιμο μεσαίου μεγέθους) η οποία γαύγισε στη Μούκα.Μήπως είναι απλά πολύ κυριαρχική θηλυκιά και το βγάζει αυτό απέναντι σε άλλα θηλυκά και δεν έχει σχέση με τη φυλή?!.
Αυτές είναι οι σκέψεις μου.....
Η μαμά που είναι Ελλάδα δεν έχει βγάλει ποτέ επιθετική συμπεριφορά,ο μπαμπάς είναι Σερβία αλλά απο όσο ξέρω είναι πολύ ισορροπημένος!Στις εκθέσεις που πήγαμε δεν έκανε καμία κίνηση που να δείχνει επίθεση,ίσα ίσα ηταν πολυ ήρεμη και χαλαρή με όλα τα σκυλιά.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το οτι βρίσκεται στο σκυλοπάρκο?Κάθε φορά που πάει εκεί αλλάζει η συμπεριφορά της.Έχει εναν υπερβολικό ενθουσιασμό και μια στάση του στύλ "ήρθα....και είμαι φουλ μεσα στην αυτοπεποίηθηση!"

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν διαφωνώ με την υπαρξη προτύπων, αλλά εν προκειμένω πιστεύω ότι ειναι άστοχη γενίκευση το "παραπλήσια με τα πιτμπουλ" Και μετά από τετοια σχόλια, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι να μας ενοχλεί που κάποιες χώρες απαγορεύουν την κατοχή συγκεκριμένων φυλών. Εκει χτυπιόμασταν να λέμε "δεν υπάρχει κακός αγριος σκύλος, μόνο κακός ιδιοκτήτης". Τα τωρινά λοιπόν κατά την δική μου γνώμη ειναι αντιφαση.
Αλλο να λέμε ότι ειναι κυριαρχικά προς αλλα σκυλιά κλπ που ειναι θέμα ταπεραμέντου του σκύλου και αλλο να λέμε "να γινει επικινδυνο" για σωματοφυλακή κλπ. Αλλωστε εκτος από το πρότυπο που δινει τάσεις στον σκύλο, υπάρχουν και τα ερεθισματα και τα βιώματα.
Οπότε ξαναλέω, δεν διαφωνώ ότι προκειτια για δύσκολη φυλή όσον αφορά την κυριαρχικότητα, αλλά ενισταμαι στην απολυτότητα, δεν ειναι όλα τα σκυλιά το ίδιο ακόμα και της ιδιας φυλής.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
το καθε σκυλι εχει εκτραφει για διαφορετικη δουλεια ειτε μας αρεσει ειτε οχι.δηλαδη αν μπει καποιος σπιτι μου και ο σκυλος μου τον ξεσκισει θα νιωσω ασχημα?αφου πηρα γ.π για να φυλαει.οποτε η φιλη μας δεν πρεπει να νιωθει ασχημα διοτι εχει ενα σκυλο οπου εχει εκτραφει για αυτο.για αυτο υπαρχουν τα προτυπα και οι επιλεκτικες γεννες.για να μπορουν οι σκυλοι να διατηρουν τα εργασιακα τους στοιχεια.

υ.γ δεν ειναι αστοχο σχολιο.αν η αληθεια δεν αρεσει σε καποιους δεν φταιω εγω.δεν βαζω ολα τα σκυλια σε ενα τσουβαλι γιατι υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα μιλαω για την πλειοψηφια.

υ.γ2 συμφωνω με τον billy οτι πχ τα amstaff δεν θελουν σκυλοπαρεες οπως και τα staffordshire terrier και ετσι εγω δεν θα αφηνα τον σκυλο μου να παιξει σκυλι απο αυτες τις ρατσες.

υ.γ3 εσυ mucca με πιο κριτηριο πηρες αυτο τον σκυλο.ο εκτροφεας σου σου ειπε οτι μπορει να φυλαξει?σου μιλησει για τυχον επιθετικοτητα προς αλλα σκυλια?νομιζω οτι πρεπει να μιλησεις μαζι του.

Last edited:

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Εχουν ιδια αιματα σχεδον με τα πιτ.δεν ειναι λογικο να βγαζουν τετοιες συμπεριφορες?επισης δεν με ενοχλει που απαγορευουν καποιες φυλες.ειναι ελαχιστοι αυτοι που μπορουν να τα χειριστουν η γνωριζουν για πιο λογο τα παιρνουν.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και τα bull terrier, που τόσο λατρεύω και είναι παρεξηγημένα, για κυνομαχίες εκτράφησαν. Κι όμως όλα μα όλα όσα έχω δει ήταν "χαζόσκυλα" που απλά ήθελαν να χωθούν στην αγκαλιά σου.

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα φυλής, αλλά εκπαίδευσης και βιωμάτων. Αργυρώ σκέφτεσαι να μιλήσεις με άλλο εκπαιδευτή;

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
παιδια καντε μια στροφη γυρω απο τον εαυτο σας.ειναι σαν να λεμε γιατι το ροτ βγαζει φυλαξη δεν θελω να το κανει αλλο.αφου για τον λογο αυτο το ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ.για μενα κανεις απο εδω δεν μπορει να την βοηθησει παρα μονο ο εκτροφεας της.mad00lini το οτι θελουν να χωθουν στην αγκαλια σου δεν σημαινει οτι θα τα πηγαινουν καλα με τους αλλους σκυλους.δεν υπαρχει κακο σκυλι.απλα μην ζηταμε απο τον σκυλο μας να μην κανει κατι που το εχει στο αιμα του.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Και τα bull terrier, που τόσο λατρεύω και είναι παρεξηγημένα, για κυνομαχίες εκτράφησαν. Κι όμως όλα μα όλα όσα έχω δει ήταν "χαζόσκυλα" που απλά ήθελαν να χωθούν στην αγκαλιά σου.

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα φυλής, αλλά εκπαίδευσης και βιωμάτων. Αργυρώ σκέφτεσαι να μιλήσεις με άλλο εκπαιδευτή;
Ναι φυσικά....!

Κυριάκο τα αμσταφ ποτέ δε εκτράφησαν για κυνομαχίες...μόνο για σκυλιά συντροφιάς και σόου.Απλά για να ξέρουμε τι λέμε....
Ο εκτροφέας θεωρεί οτι είναι απλά η κυριαρχική θηλυκιά της γέννας!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Για ποιό λόγο ο εκπαιδευτής δεν είχε εκφράσει τις θέσεις του για τη φυλή το διάστημα που σας εκπαίδευε;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.690
4.331
43
www.proudtobegreek.eu
Για ποιό λόγο ο εκπαιδευτής δεν είχε εκφράσει τις θέσεις του για τη φυλή το διάστημα που σας εκπαίδευε;
Δε γνωρίζω...μέχρι τώρα ήξερα οτι έλεγε "στην πλάκα" οτι έχουμε πιτ με χαρτιά και οτι ειναι κ@λόσκυλα....αλλά οταν μας μιλούσε σοβαρά έλεγε οτι είναι μια χαρά η σκύλα απλά είναι λίγο τζόρας!:(

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
αφου ειναι η κυριαρχικη της γεννας και την επελεξες τοτε φερτην σε επαφη με αλλα σκυλια που ειναι το ιδιο κυριαρχικα.μια δυο τρεις θα μπει στην θεση της.θα φαει και καμια δαγκα και να στρωσει.φυσικα μπορεις να την φερεις και σε επαφη με λιγοτερο κυριαρχικα σκυλια και αν κανει τσαμπουκαδες να την μαλωνεις ισως και ενα τραβηγμα στον πνιχτη.ο εκτροφεας σου τι λυση σου εδωσε για το προβλημα αυτο

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97