Το σκυλί μου ντρέπεται μετά το κούρεμα!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Παιδιά συμφωνώ ότι έχουμε να κάνουμε με εξανθρωπισμό συμπεριφορών αλλά έχω παρόμοια εμπειρία, αρσενικό σκύλο κανίς που μόλις κουρευόταν έβαζε το ποδαράκι του μπροστά στα γεννητικά του όργανα και τα κάλυπτε . Δεν το ερμηνεύω αλλά το έχω δει.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Οι αντιδράσεις του σκύλου μπορεί να οφείλονται, όπως ειπώθηκε στη αρνητική εμπειρία του κουρέματος (τραβήγματα, πιθανόν δεσίματα, γενικά ένα άλφα σοκ!) και στις αντιδράσεις των ανθρώπων απέναντί του μετά το κούρεμα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο σκύλος νιώθει διαφορετικά, γιατί δεν έχει πλέον το τρίχωμά του και πρέπει να συνηθίσει. Νιώθει αλλιώς τον αέρα πάνω του, νιώθει αλλιώς όταν περπατάει, όταν τρέχει, όταν τον χαϊδεύουμε, όταν ξαπλώνει, όταν κάθεται κ.λπ. Μπορεί και να κρυώνει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες! Επίσης, είναι πιθανόν να τραβάει το δέρμα σε μερικά σημεία, ανάλογα πώς έγινε η δουλειά.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ενα κοκερ σπανιελ που ειχαμε οταν το κουρευαμε και φαινονταν τα γεννητικα της οργανα μεχρι να μεγαλωσει το μαλι της παλι ετρωγε καθηστη σε σταση τετοια που να ειναι καλυμενη.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Είναι αίσθηση φόβου και σύγχησης.
Αν στον ύπνο μου ερχόταν κάποιος και μου ξύριζε το κεφάλι θα ένιωθα μια διαφορά στην "ταράτσα". Αυτή η διαφορά προκαλεί φόβο στο σκύλο.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Θυμάμαι όταν κούρεψαν τον σκύλο μίας φίλης, και όταν τον έφεραν στο σπίτι κουρεμένο ο πατέρας της έβαλε τα γέλια. Ο σκύλος χώθηκε κάτω από το τραπέζι και ήταν τρομερά μελαγχολικός επί δύο ημέρες. Πιστεύω ότι σίγουρα ενοχλήθηκε από την αντίδραση του πατέρα της, αλλά επίσης πρέπει να ένιωθε άσχημα και άβολα χωρίς το τρίχωμα του. Με τον καιρό συνήθισε την διαδικασία, και έπαψε να αντιδρά έτσι. Πάντοτε όμως ένιωθε λίγο περίεργα την πρώτη ημέρα μετά το κούρεμα, όπως έδειχνε η συμπεριφορά του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog