Το σκυλάκι που μου χάρισαν

Panosnik

Member
21 Μαϊου 2010
11
0
30
Δραμα
:maria::maria:Γεια σας φίλοι μου είμαι ο Πάνος..και μου χάρισαν ένα σκυλάκι 4μηνων είναι θηλυκό και μαύρο αλλά δεν γνωρίζω τι ράτσα είναι..πως μπορώ να το μάθω τα βασικά(που να κάνει την ανάγκη του..κλπ) ; είναι 2η μέρα που το έχω.. Ειναι αυτο στην εικονα δν ξερω αν φαινεται καλα :D:D
DSC00485..JPG

DSC00482..JPG

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήρθατε στο φόρουμ κι εσύ και το σκυλάκι σου. :) Σχετικά με τα ερωτήματά σου τώρα:

1) Ξέρεις από πού το πήρε το σκυλάκι αυτός/-ή που σου το χάρισε? Τι γνωρίζεις για την προέλευσή του?
2) Φαντάζομαι το πήγες στον κτηνίατρο για εμβόλια και πρώτες εξετάσεις. Τι σου είπε για τη φυλή που πιστεύει ότι είναι?
3) Ο μόνος σίγουρος τρόπος που υπάρχει να βρεις τη φυλή είναι αν του κάνεις τεστ DNA. Δε γνωρίζω όμως αν υπάρχει αυτό στην Ελλάδα. Στην Αμερική που μένω εγώ υπάρχει και το έκανα στο δικό μου σκύλο που προέρχεται από καταφύγιο. Επίσης τα εργαστήρια που κάνουν αυτό το τεστ έχουν βάση δεδομένων για συγκεκριμένες (περί τις 80-100) φυλές. Αν λοιπόν ένας από τους προγόνους του σκυλιού σου δεν υπάρχει στη βάση δεδομένων τους δε θα το βρούνε.
4) Προσπάθησε να διαβάσεις όσα περισσότερα μπορείς και εδώ στο φόρουμ και γενικώς για το πώς να μεγαλώσεις το κουτάβι σου. Επίσης δες μήπως μπορείς να του βρεις εκπαιδευτή. Δες κι εδώ: http://www.dogforum.gr/v3/content.php?52-Mεγαλωνοντας-ενα-κουταβι

Να σου ζήσει, πανέμορφη είναι! :)

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Γεια σου Πανο καλη διαμονη στο φορουμ..πολυ ομορφη η σκυλιτσα.:D
Ποιος και γιατι σου την χαρισε, αν επιτρεπεται..???

Panosnik

Member
21 Μαϊου 2010
11
0
30
Δραμα
Σας ευχαριστώ πολύ λίγο δύσκολα να πάρει πόζα αλλά βγήκε καλή..!! Το σκYλάκι μου το χάρισε η θεια μου η όποια δεν ξέρει και πολλά από σκυλιά. γέννησε η σκύλα της και μου το έδωσε..από την Τρίτη θα το πάω και στον κτηνίατρο για εμβόλια και τα σχετικά..το έχω στην βεράντα και σε αυτές τις δυο μέρες την έχει κάνει χάλια ..κάνει την ανάγκη του παντού μεγάλο πρόβλημα..

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλως ήρθες! Στην βεράντα το έχεις το σκυλάκι όλη μέρα εννοείς?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
καλώς ήρθες!:)
Γκογκολοφέρνει......(θα καταλάβεις αργότερα)....δηλ.μάλλον είναι ενα κλασικό γλυκύτατο ελληνικό ημίαιμο....
Ξεκοκκάλισε την ενότητα ''εκπαίδευση-συμπεριφορά'' ξεκινώντας απο τα υπομνήματα.....

Να σου ζήσει!:)

Και πες στην θεία να πάψει να ζευγαρώνει την σκύλα της!

Panosnik

Member
21 Μαϊου 2010
11
0
30
Δραμα
Δεν προλαβαινω να το καταιβασω κατω..μολλις το βλεπω τα κανει πανω του πω πω πω..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
βάλε στην αναζήτηση το ''εκπαίδευση τουαλέτας'' και θα βρεις πάμπολλα θέματα που θα σε βοηθήσουν.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
λές 4 μηνών
μέχρι πρίν το πάρεις που έκανε την ανάγκη του? σε εφημερίδες/πάνα? ήταν δεμένο πουθενά?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens

Panosnik

Member
21 Μαϊου 2010
11
0
30
Δραμα
Για πειτε μου τι ειναι ιμοιεμακι..τωρα διαβαζω αυτα που με ειπατε μηπως βγαλω ακρη..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Τα ημίαιμα φίλε Πάνο, θα συμφωνήσουν όλοι εδώ στο φόρουμ, είμαι σίγουρη, ότι είναι η καλύτερη ράτσα του κόσμου. Τα ημίαιμα είναι τα πιο όμορφα, τα πιο έξυπνα, τα πιο πιστά, τα πιο γλυκά, τα πιο υπάκουα, τα πιο χαριτωμένα, τα πιο αγαπησιάρικα. Κατάλαβες φαντάζομαι. Κάτι απαίσιοι τύποι που δεν ξέρουν, θα σου πουν ότι ημίαιμα είναι τα μπασταρδάκια. Που δεν ξέρει ούτε η μαμά τους ποιός είναι ο μπαμπάς τους. Η που ο μπαμπάς τους είναι άλλης ράτσας σε σχέση με την μαμά τους.
Να σου ζήσει λοιπόν το ημιαιμάκι σου, που επιπροσθέτως αυξάνει την κοινότητα των μαυρόσκυλων του φόρουμ και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως. Να διαβάσεις τα θέματα εκπαίδευσης, να το έχεις μέσα στο σπίτι μαζί σου, να το αγαπάς, να το φροντίζεις γιατί δεν έχει κανέναν εκτός από εσένα και εξαρτάται απόλυτα η ζωή του από εσένα, να θυμάσαι ότι είναι μωρό και για να κάνει κάτι σωστά θα πρέπει να του το διδάξεις και να έχεις υπομονή μέχρι να το καταλάβει και να το μάθει και να πείσεις την θεία σου να μην ξαναζευγαρώσει την σκυλίτσα της. Παρεπιπτόντως, τα υπόλοιπα κουτάβια τι απέγιναν;
Και Πάνο...να μην ζευγαρώσεις κι εσύ ποτέ την δικιά σου...
Καλώς ήρθες και ξεκίνα να εκπαιδεύεσαι :)

Panosnik

Member
21 Μαϊου 2010
11
0
30
Δραμα
Φίλε μέσα στο σπίτι δεν μπορώ να το βάλω το έχω έξω στην βεράντα σήμερα το πρωί το κατέβασα λίγο έξω να κάνει την ανάγκη του για 1 ώρα περίπου περίμενα αλλά τπτ..μόλις το ανέβασα πάνω στην βεράντα τα έκανε πάνω του..αυτό το πρόβλημα..και ένα άλλο κάθε φορά που με βλέπει τρέχει και πηδαει πάνω μου σαν να θέλει να με δαγκώσει..το πρωί και χθες και σήμερα το πρωί όταν ξηπναει κλαίει πολύ τι μπορώ να κάνω γιαυτο? Το δίνω το πρωί λίγο γάλα αλλά αυτό συνεχίζει και τρέχει πάνω μου..
Δεν νομίζω οτι θα τα καταφέρω παιδιά..θα αρχίζει να με σπάει τα νεύρα σιγά σιγά..
Ευχαριστω παραπάνω οι οδηγίες πιστεύω να με βοηθήσουν αλλά δεν λένε πολλά πράγματα σχετικά με το φαγητό..

Φίλε μαρεκο τα υπόλοιπα σκυλάκια τα έδωσε η θεια μου μόνο ένα το κράτησε με την μάνα του..Μπασταρδεμένο με λίγα λόγια 'κοπρόσκυλο' ¨:)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το να το έχεις έξω στην βεράντα σημαίνει πως το απομονώνεις το σκυλάκι. Δεν πρέπει να το έχεις στην βεράντα γενικά. Ένας λόγος παραπάνω τώρα που είναι μωράκι. Φυσικά και κλαίει! Χωρίς τη μάνα του και χωρίς την οικογένειά του (εσένα). Το να το μάθεις την τουαλέτα σημαίνει υπομονή παρατηρητικότητα και πολύ τρέξιμο τους πρώτους μήνες. Βάλτο μέσα άμεσα!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Φιλε κατσε σκεψου τι υποχωρησεις θα πρεπει να κανεις για αυτη τη ζωουλα που ηρθε στη ζωη σου και αποφασισε.

Γιατι αν σου σπαει απο τωρα τα νευρα οπως λες , ειναι ζητημα χρονου να ξεσπασεις εσυ πανω του και ειναι κριμα γιατι το σκυλακι δε θα φταιει σε τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!!

Κι αν αποφασισεις να το κρατησεις, βαλτο μεσα στο σπιτι σου να ζει μαζι σου, αυτο θελει μονο απο σενα αυτη η ψυχουλα να ειναι μαζι σου και να ξερει οτι το αγαπας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλλα καλυτερα δωστο γιατι απο τα γραφομενα σου δε σε κοβω και πολυ καταλληλο για ιδιοκτητη σκυλου.

Και τελος ειναι φυσικο να μην κραταει τα τσισακια του γιατι ειναι μωρακι ακομα, ειναι δικη σου δουλεια να το εκπαιδευσεις που πρεπει να τα κανει.
Αυτα απο εμενα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν νομίζω οτι θα τα καταφέρω παιδιά..θα αρχίζει να με σπάει τα νεύρα σιγά σιγά..
Πολλοι αισθανθηκαμε ετσι, ειδικα στην αρχη, και υπηρξαν στιγμες που ειχαμε απογοητευση και εκνευρισμο. Δεν εισαι ο μονος.
Θα ψηθεις σιγα σιγα, θα δεθεις με το κουταβι και ο,τι κανεις θα το κανεις με χαρά. Και παλι ομως θα σε εκνευριζει κατα καιρους. Οπότε υπομονη και επιμονη. Θα σου δινουμε δυναμη κι εμεις.

Απο την αλλη, πολλοι που θελανε σκυλο, ξαφνικα καταλαβαν οτι δεν μπορουν ή δεν θελουν πραγματικα. Δεν ειναι ουτε περιεργο, ουτε ντροπη, ουτε κανενα εγκλημα. Θα δειξει συντομα.

Panosnik

Member
21 Μαϊου 2010
11
0
30
Δραμα
Γεια σας και πάλι σήμερα πήγα την έκανα το εμβόλιο που ήθελε και κοιμάται σαν τρελή.. Τώρα θα μπορώ να την πιάνω περισσότερο για αυτό θέλω να με πείτε πως θα της μάθω το όνομα της πως να της λέω 'Έλα’’ και να με ακούει και να έρχεται και το ‘’κάτσε’’..Σας ευχαριστώ..¨:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πανο, όλα οσα χρειαζεσαι εχουν αναλυθει κατά κόρον στο τμημα Εκπαιδευση και Συμπεριφορα. Με μια αναζητηση θα βρεις απαντησεις σε ο,τι σε απασχολει.

Σαν ξεκινημα τωρα, η κάθε εντολη είναι στην ουσια και μια κινηση/κατασταση την οποια πρωτα πρεπει να δειξεις ή να προκαλεσεις να συμβει και αφου συμβει επιβραβευεις με κατι που εχει αξια για το κουταβι (μεζέ, χάδι, παιχνιδι).

Είναι πιο ευκολο να βοηθησεις το κουταβι πρωτα με κινησεις του σωματος σου και μετα σιγα να εισαγεις την εντολη. Όχι βεβαια πως δεν γινεται και ταυτοχρονα.

Panosnik

Member
21 Μαϊου 2010
11
0
30
Δραμα
Επιδη δεν μπορεσα να καταλαβω αυτα που βρηκα οποιος ξερει και μπορει να με βοηθησει με καποιο ευκολο τροπο θα χαρω..:)