Το πρώτο μου σκυλάκι!

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
και να φανταστεις στη φωτογραφια αυτη ειναι 49-50ημερων.. ολο και λιγο πιο μεγαλος θα ειναι τωρα. (τι λεω ο χαζομπαμπας ε?? :p )
80 ημερων θα τρωει και εμενα ο δικος μου αν συνεχισει ετσι!! :)
60 ημερων και ειναι 10 κιλα???? ο χριστος και η παναγια!! :p

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
τελικ δεν μου ειπατε, γνωριζει κανεις την τροφη που εχω για τον σκυλο?
ειναι καλη?? brit care, junior!

Last edited:

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
ναι αυτη ειναι!
επειδη δεν εχω πολλες γνωσεις ομως, θελω να μαθω αν ειναι καλη για την τιμη της και αν οχι, να μου προτεινεται καποια καλυτερη στα λεφτα αυτα αν ειναι ευκολο..

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
ναι αυτη ειναι!
επειδη δεν εχω πολλες γνωσεις ομως, θελω να μαθω αν ειναι καλη για την τιμη της και αν οχι, να μου προτεινεται καποια καλυτερη στα λεφτα αυτα αν ειναι ευκολο..
...ποια ειναι η τιμη της ομως??? :)

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
αα! :p 45€ το 12κιλο εχει...!
οκ μου φαινεται...εχει καμια αλλεργια και του δινεις αυτη? (λεει οτι ειναι υποαλλεργικη)
Αν σε παιρνει παντως με κανα 10 ευρω παραπανω πας σε πολυ ανωτερα πραγματα!
Αν δεν σε παιρνει ομως μια χαρα μου φαινεται, εφ οσων κιολας δεν εχεις δει κατι ασχημο στο σκυλακι!

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
αλεργια οχι δεν εχει! συτη μου προτειναν και πλασαραν ως καλη και οικονομικη και αυτη πηρα... το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι τα κακα του δεν ειναι και πολυ σφιχτα ακομα, οφειλεται λογικα στην αλλαγη της μαρκας.

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
επισης κατι αλλο το οποιο μου φαινεται λιγο παραξενο, την τροφη αυτη σε σχεση με την προηγουμενη που ετρωγε (η οποια ηταν χυμα) δεν την τρωει με τοση ορεξη, οχι πως μενει νηστικος, αλλα απο τα 400 γρ που πρεπει να φαει ημερησιως, καμια φορα τρωει τα μισα... αυτο σημαινει πως ισως να του επαιρνα καποια αλλη γευση ή μαρκα, ή να περιμενω μεχρι να την συνηθισει?

Mixalis.gr

Banned
Banned
11 Ιουνίου 2012
62
0
Να σου ζησει ο σκυλακος σου!ωραιες στιγμες να παιρνατε:)Φαγανος φαγανος απο οσο βλεπω.. εχεις βρει τον σωματοφυλακα σου.ποσο υψος εχει??

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Κοίτα εγώ θα σου πω την δηκία μου την άποψη η τροφή που δείνεις θεωρείται καλή για την τιμή της και αρκετά παιδία την δείνουν εδώ μέσα.
Τώρα εμένα με χάλασε το 45 και 12κιλό να πω την αλήθεια.
Μπορείς να βρεις Κωδικό της Belcando γύρω στο 50 τα 15 κιλά, υπάρχει και μία τροφή που ανέφερε ένα παλικάρι σήμερα και έχει παραπλήσια ποιότητα με την Μπριτ αλλά 15 κιλό και ίδια τιμή πάνω κατώ τσέκαρε το θέμα του παιδίου αν θες http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/νεος.στη.παρεα-αμσταφ-versele.laga.bento.kronen-25151/

Versele-Laga Premium Petfood

¨Αστο λίγο καιρό να δεις αν το κόψει η πείνα θα φάει. Τώρα είσαι σίγουρος ότι το δείνεις σωστή ποσότητα;
Πόσα κιλά είναι ο σκύλος τώρα; Η τροφή που σου πόσταρε ο Blade57HRC είναι για σκυλία 25+ κιλά και από 3 μηνών και πάνω ο δικός σου είναι μόνο 10 κιλά και 2 μηνών η κατάλαβα λάθος; 400 γραμμάρια είναι πολλά νομίζω.
Ακόμα μπερδεύτικα με την ιστοσελίδα της εταιρείας γιατί όταν βάζω συνιστόμενη τροφή για τον δικό σου το σκύλο και τα κιλά του με παει με πάει στα 70 γραμμάρια ημερησίως και η εταιρεία προτείνει ως κατάλληλη για την περίπτωση σου αυτήν την τροφή Brit Care Puppy All Breed Αρνί & Ρύζι
Τροφή για σκύλους – Ξηρά τροφή - Brit Care Puppy All Breed Αρνί & Ρύζι.

Ποίος στην έδωσε αυτήν την τροφή;

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
Να σου ζησει ο σκυλακος σου!ωραιες στιγμες να παιρνατε:)Φαγανος φαγανος απο οσο βλεπω.. εχεις βρει τον σωματοφυλακα σου.ποσο υψος εχει??
σ ευχαριστω πολυ φιλε μου!! ...ειναι φαγανουλης οντως!!
σημερα εχει και γενεθλια, κλεινει 2 μηνες!!!
δεν μπορω να υπολογισω το υψος του, (οσο περιεργο και αν φαινεται δεν εχω καποιο μετρο, μεζουρα σπιτι :p ), θα ανεβασω και αλλες φωτογραφιες τωρα, αν θες ριξε μια ματια!!

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
Κοίτα εγώ θα σου πω την δηκία μου την άποψη η τροφή που δείνεις θεωρείται καλή για την τιμή της και αρκετά παιδία την δείνουν εδώ μέσα.
Τώρα εμένα με χάλασε το 45 και 12κιλό να πω την αλήθεια.
Μπορείς να βρεις Κωδικό της Belcando γύρω στο 50 τα 15 κιλά, υπάρχει και μία τροφή που ανέφερε ένα παλικάρι σήμερα και έχει παραπλήσια ποιότητα με την Μπριτ αλλά 15 κιλό και ίδια τιμή πάνω κατώ τσέκαρε το θέμα του παιδίου αν θες http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/νεος.στη.παρεα-αμσταφ-versele.laga.bento.kronen-25151/

Versele-Laga Premium Petfood

¨Αστο λίγο καιρό να δεις αν το κόψει η πείνα θα φάει. Τώρα είσαι σίγουρος ότι το δείνεις σωστή ποσότητα;
Πόσα κιλά είναι ο σκύλος τώρα; Η τροφή που σου πόσταρε ο Blade57HRC είναι για σκυλία 25+ κιλά και από 3 μηνών και πάνω ο δικός σου είναι μόνο 10 κιλά και 2 μηνών η κατάλαβα λάθος; 400 γραμμάρια είναι πολλά νομίζω.
Ακόμα μπερδεύτικα με την ιστοσελίδα της εταιρείας γιατί όταν βάζω συνιστόμενη τροφή για τον δικό σου το σκύλο και τα κιλά του με παει με πάει στα 70 γραμμάρια ημερησίως και η εταιρεία προτείνει ως κατάλληλη για την περίπτωση σου αυτήν την τροφή Brit Care Puppy All Breed Αρνί & Ρύζι
Τροφή για σκύλους – Ξηρά τροφή - Brit Care Puppy All Breed Αρνί & Ρύζι.

Ποίος στην έδωσε αυτήν την τροφή;
θα ριξω μια ματια στις τροφες που μου ειπες!
ποο, οντως, εγινε λαθος, αυτος απο το πετ (το οποιο ειναι pet shop-κτηνιατρειο) μου εδωσε την brit junior που ειναι για 3 μηνων σκυλια και πανω.. ενω ο δικος μου σημερα κλεινει 2 μηνες! (την δευτερα την αγορασα και απο τοτε την τρωει)
οσο για τη δοσολογια οντως και εγω που μπηκα στο site μου λεει τα γραμμαρια που αναφερεις και εσυ.. δεν ειναι 10 κιλα, τωρα πρεπει να ειναι καπου 6-7.. σε 2 εβδομαδες θα ξερω που θα κανουμε και το 2ο εμβολιο..
λογικο να μην μπορουσε να φαει 400 γρ ο σκυλος! :O
παω τωρα κιολας να παρω τροφη για τη σωστη ηλικια.. και την brit junior την συνεχιζω σε ενα μηνα!

Last edited:

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
πηγα στο πετ και μου ειπε πως η puppy με την junior δεν εχουν καποια διαφορα (και μου ειπε οτι παλιοτερα δεν υπηρχε η σειρα puppy, αλλα μονο η junior και ξεκινουσαν κατευθειαν απο αυτην τα κουταβια). η μονη διαφορα ειναι στο μεγεθος της κροκετας και οτι εφοσον τρωει την junior ειπε να του την δινω απο τωρα. για το θεμα της δοσολογιας μου ειπε να του δινω 60-70 γραμμαρια.. την προηγουμενη φορα παντως θυμαμαι ξεκαθαρα οτι μου ειπε να του δινω 400 γρ ημερησιως, καθως ειπαμε οτι αντιστοιχει σε 130 γρ την μεριδα (3 μεριδες την ημερα x 130γρ).
πφφφ, εχω μπερδευτει λιγο τωρα, μου τα ειπε καλα ή με δουλευει ο τυπος?? απο την αλλη πιστευω πως εχει δικιο διοτι αν ηθελε να με κοροιδεψει τωρα, θα μου πουλαγε και την puppy.. σωστα??

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
η μονη διαφορα που εχουν αυτες οι 2 μεταξυ τους ειναι στην πρωτεινη και λιπος.
junior --> πρωτεινη 28% λιπος 14%
puppy --> πρωτεινη 32% λιπος 18%

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
πηγα στο πετ και μου ειπε πως η puppy με την junior δεν εχουν καποια διαφορα (και μου ειπε οτι παλιοτερα δεν υπηρχε η σειρα puppy, αλλα μονο η junior και ξεκινουσαν κατευθειαν απο αυτην τα κουταβια). η μονη διαφορα ειναι στο μεγεθος της κροκετας και οτι εφοσον τρωει την junior ειπε να του την δινω απο τωρα. για το θεμα της δοσολογιας μου ειπε να του δινω 60-70 γραμμαρια.. την προηγουμενη φορα παντως θυμαμαι ξεκαθαρα οτι μου ειπε να του δινω 400 γρ ημερησιως, καθως ειπαμε οτι αντιστοιχει σε 130 γρ την μεριδα (3 μεριδες την ημερα x 130γρ).
πφφφ, εχω μπερδευτει λιγο τωρα, μου τα ειπε καλα ή με δουλευει ο τυπος?? απο την αλλη πιστευω πως εχει δικιο διοτι αν ηθελε να με κοροιδεψει τωρα, θα μου πουλαγε και την puppy.. σωστα??
Δεν ξέρω πότε βγήκε η puppy και πότε η Junior και ποία η διαφορά τους σαν τροφές, ποίο πιθανο εμένα μου φένεται να σου έδωσε αυτό που είχε εκείνη την στιγμή, και αν σου είπε 400 γραμμάρια είναι άσχετος εδώ έχει ένα παλικάρι ένα Αγίου Βερνάδου 4 μηνών 25 κιλά και δίνει 600 γραμμάρια αλλά που 25 που 10 κιλά.Η τροφή στην συσκευασία της θα λέει ποσότητα που πρέπει να δώσεις τον σκύλο ψάξτο λίγο.

Τώρα αν δεις τα συστατικά είναι ίδια δεν έχει αλλάγες απλά αλλάζει η αναλογία των συστατικών π.χ. στην μία η πρωτείνη σου είναι 32% και στην άλλη 28% τώρα αυτά δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν στην διατροφή του κουταβίου.

Μην του αλλάξεις απότομα τροφή η αλλάγη να γίνεται σιγά σιγά, θα την αλλάξεις σταδικα΄σε 1-2 βδομάδες , είναι μικρός δεν θέλει πολλά πειράματα. Τώρα αν πας να αγοράσεις τροφή πάρε μικρό σακουλάκι 1-2 κιλά για να δεις αν την τρώει την καινούρια τροφή. Μην δώσεις κανένα 40-50 για 12-15 κιλά και δεν στην τρώει.

Ψάξε λίγο και στα υπόλοιπα θέματα του φόρουμ για διατροφή κουταβίου, πριν κάνεις αγορά.

Υ.Γ. Δεν έχω ακούσει πολλούς γιατρούς/πετσοπ να ξέρουν πολλά για διατροφή/κροκέτα εκτός αν έχει πρόβλημα ο σκύλος και σου δείνουν ειδική διατροφή (και εκεί μόνο ο γιατρός όχι το πετ/σοπ).

Last edited:

Mixalis.gr

Banned
Banned
11 Ιουνίου 2012
62
0
σ ευχαριστω πολυ φιλε μου!! ...ειναι φαγανουλης οντως!!
σημερα εχει και γενεθλια, κλεινει 2 μηνες!!!
δεν μπορω να υπολογισω το υψος του, (οσο περιεργο και αν φαινεται δεν εχω καποιο μετρο, μεζουρα σπιτι :p ), θα ανεβασω και αλλες φωτογραφιες τωρα, αν θες ριξε μια ματια!!
φτου φτου κουκλος ειναι...να τον χαιρεσαι τον μορφονιο*agapoylas*

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
σε ευχαριστω πολυ φιλε mixali.gr!
φιλε chrispapa σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, θα το ψαξω και τα υπολοιπα θεματα οπως ειπες!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi