Το πρώτο μου σκυλάκι!

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
καλησπερα σε ολους!
εδω 10 και μερες ειμαι κατοχος ενος ημιαιμου (η μαμα του λαμπραντορ και ο μπαμπας του γερμανικος ποιμενικος).
το ονομα του ειναι Φιντελ και το πηρα απο φιλο μου.
τωρα ειναι 56 ημερων και την προηγουμενη εβδομαδα καναμε τα πρωτα μας εμβολια!
τον εχω στο δωματιο μαζι μου αλλα του αφηνω και ανοιχτη την πορτα του μπαλκονιου ωστε να πηγαινει εξω! (το μπαλκονι το καθαριζω σχεδον καθημερινα ωστε να μην κολλησει τιποτα)
ενα περιεργο που παρατηρησα ειναι οτι ενω κανει πιπι του ειτε στην πανα στο δωματιο μου ειτε στο μπαλκονι, κακα του θα κανει μονο στο μπαλκονι (οπου δεν υπαρχει πανα),στο δωματιο θα τα κανει το βραδυ μονο, επειδη η πορτα ειναι κλειστη και δεν μπορει να βγει εξω επειδη κοιμαμαι, αλλα οχι στην πανα! ενω κανει πιπι του εκει, κακα του θα κανει πολυ σπανια!
απο τροφη του πηρα την brit care junior, μου την προτειναν στο pet shop και μου ειπαν οτι ειναι καλη. (μου ειναι καπως δυσκολο να του παρω καποια καλυτερη οπως πχ pro plan, royal canin, καθως τρωει πολυ και ανεβαινει πολυ το μπατζετ.. :p )
ποια ειναι η αποψη σας για την τροφη αυτη??
το κουταβι θα το κρατησω μεχρι να παει 5-6 μηνων στο σπιτι, μετα θα το παρουν οι γονεις μου εκει που μενουν, οπου το σπιτι ειναι μεσα σε οικοπεδο και ο σκυλος θα εχει απεριοριστο χορο!
αυτα προς το παρων, ηθελα να γνωριστουμε καλυτερα, σιγα σιγα θα αρχισω να ρωταω και αλλα πραγματα.. :p
ευχαριστω για τον χρονο σας και συγνωμη αν σας κουρασα!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
να το χαίρεσαι ,μην του βάζεις όσο θέλει να τρώει αλλά συγκεκριμένη ποσότητα(γράφει πάνω στην συσκευασία) αλλιώς θα σου γίνει βαρέλι.:p

ανέβασε κάποιες φωτογραφίες να τον δούμε!!!

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
σ ευχαριστω πολυ! εχω ανεβασει μια στο προφιλ μου! δεν βρισκω ομως πως γινεται να την βαλω φωτο προφιλ!
οσο για το φαγητο, του βαζω ακριβως τα γραμμαρια που γραφει η τροφη!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
πολύ ωραίος είναι και μόλις σου πεί ο κτηνίατρος ότι μπορείς να τον βγάζεις βόλτες ξεκίνα σιγά να του μαθαίνεις τον κόσμο και να τα κάνει έξω.

ακόμα μπορείς να τον μάθεις να μένει σε κράτε(πολλοί έχουν και θεωρείται φωλιά του αν τον μάθεις σωστά και όχι με λάθος τρόπο) ώστε μην κάνεις ζημιές όταν λείπεις και να μάθει πιό εύκολα να κάνει την ανάγκη του εκτός σπιτιού.
http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/crate-κλουβί-757/
τέλος θα σου έλεγα να το κρατούσες για πάντα μαζί σου μέσα αντί για έξω αλλά αν δεν μπορείς δεν γίνεται να σε πείσω. ;)

υγ για την τροφή τυχόν και το έκανες έτσι σου έγραψα πιό πάνω ,υπάρχουν κάποιοι που βάζουν οσο να ναι.

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
καλη ιδεα αυτη για το κλουβι, αλλα δεν νομιζω να υλοποιηθει αμεσα!
που λες τον σκυλο τον πηραμε εξαρχης για το σπιτι των γονιων μου, για ασφαλεια (περα απο τη συντροφια και το οτι θελαν ενα σκυλακι και αυτοι) και τωρα των εχω εγω στην πολη που σπουδαζω (δικαιολογια εψαχνα βεβαια για να τους τον παρω :p) επειδη δεν κανει ακομα να βγει εξω λογο των εμβολιων..
βεβαια οταν θα ερθει η ωρα να τον αποχωριστω και να τον δωσω στους δικους μου κατα το πασχα δεν ξερω πως θα γινει... :/
ισως να τον κρατησω εγω και να παρω για αυτους αλλον τοτε :D :)
...τα αυτακια του σηκωνονται πιο μετα?? διαβασα οτι σηκωνονται καπου στον 3-4 μπορει και 5ο μηνα!

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
α ναι? δεν ηξερα οτι παιζει ρολο για το ημιαιμο...
παντως προσπαθω οσο γινεται να μην του πειραζω-χαιδευω τα αυτακια!

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
καλως ηρθες και να σου ζησει! η συμβουλη μου ειναι να μην το εχετε εξω το σκυλακι ειτε μεινει σε σενα, ειτε παει στους γονεις σου.

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Να μήν σε στεναχωρέσω αλλά απο της φώτο που είδα μάλλον τα αυτάκια κάτω θα μείνουν.Εσύ να τον αγαπάς όμως και μην τον παρατήσεις επειδή δεν θα μοιάζει με Γερμανικό

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Και τι έγινε που θα μείνουν κάτω? Είναι μια γλύκα! Να σου ζήσει... :)

Πες τον φίλο σου όμως να μη ξαναζευγαρώσει τα σκυλιά του!

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
evaki88 το σκυλι οσο το εχω εγω κοιμαται στη κουβερτουλα του η οποια ειναι διπλα απο το κρεβατι μου!
τωρα οταν το σκυλι παει στους γονεις μου θα μενει εξω απο το σπιτι και θα ειναι σε σκυλοσπιτο το οποιο θα ειναι στην αυλη του σπιτιου, (η οποια αυλη εχει περα απο το υποστεγο και νάιλο-τεντα ως πλαινο για τον χειμωνα) αλλα προφανως θα καθεται και μεσα στο σπιτι οπου θα εχει και εκει την γωνιτσα του :)
γιατι εισαι αρνητικη στο εξω? υπαρχει καποιος κινδυνος??
tzes007 & aliki_s για τα αυτακια ρωτησα ενημερωτικα! και να μην σηκωθουν δεν με ενδιαφερει!
δεν υπαρχει περιπτωση να το παρατησω επειδη δεν θα μοιαζει με ποιμενικο! βασικα δεν υπαρχει περιπτωση να το παρατησω για οποιονδηποτε λογο, ποσο μαλλον για κατι τετοιο :)
για ποιον λογο να μην ξαναζευγαρωσει τα σκυλια του??

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να ζευγαρώσει κάποιος τα σκυλιά του γι αυτό, και ιδικά δυο διαφορετικές ράτσες αυτό είναι ανωμαλία.Υπάρχουν εκτροφείς γι αυτό το πράγμα και για την διατήρηση της καθαρότητας της κάθε φυλής και να μην γεμίσει ο κόσμος αδέσποτα που ο κάθε βλ@....κ@ς του ήρθε να ζευγαρώσει

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
ναι εξω υπαρχουν δυστυχως πολλοι κινδυνοι.. π.χ: φολες. (πολυς κοσμος ειναι κακοπροαιρετος)
οσο για το ζευγαρωμα, δεν ειναι σωστο ιδιωτες να ζευγαρωνουν τα σκυλακια τους για πολλους λογους. κανε μια ανζητηση στο φορουμ και θα καταλαβεις!

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
παιδια με συγχωρειται, δεν ηξερα για το ζευγαρωμα, γι αυτο ρωτησα!
...οσο για το εξω, το σπιτι ειναι μεσα σε κτημα, περιφραγμενο! οσο για τις φωλες το θεωρω 99% απιθανο, οχι απολυτο βεβαια, να ριξει καποιος φολα μεσα στο κτημα μας, διοτι ειναι ορεινο χωριο και λιγο πολυ ολοι γνωριζονται και δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο στο παρελθον...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να ζευγαρώσει κάποιος τα σκυλιά του

Συμφωνω...

, και ιδικά δυο διαφορετικές ράτσες αυτό είναι ανωμαλία.

υπαρχουν και εκτροφεις hybrids που κανουν ακριβως αυτο...αλλη ειναι η ανωμαλια...

Υπάρχουν εκτροφείς γι αυτό το πράγμα και για την διατήρηση της καθαρότητας της κάθε φυλής

η ''καθαροτητα'' ειναι και ο λογος που υπαρχουν και τοσες γεννετικες ανωμαλιες...

και να μην γεμίσει ο κόσμος αδέσποτα που ο κάθε βλ@....κ@ς του ήρθε να ζευγαρώσει

Ξανασυμφωνω...
..
ναι εξω υπαρχουν δυστυχως πολλοι κινδυνοι.. π.χ: φολες. (πολυς κοσμος ειναι κακοπροαιρετος)

Συμφωνω...

οσο για το ζευγαρωμα, δεν ειναι σωστο ιδιωτες να ζευγαρωνουν τα σκυλακια τους για πολλους λογους.

Οι λογοι αυτοι ομως θα επρεπε να ισχυουν και για τους εκτροφεις...

κανε μια ανζητηση στο φορουμ και θα καταλαβεις!

.......

PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
12
Να σου ζήσει το ζουζουνάκι σου! Βάλε φωτογραφίες να τον δούμε!
Αλήθεια πόσα γραμμάρια φαγητό τη μέρα τρώει?
Η κτηνίατρος μου είπε για το μπαλκόνι πως όταν θα είναι κάποια στιγμή να τον βγάλουμε, να βάλουμε γύρω-γύρω παντού στα κάγκελα δίχτυ προστατευτικό όπως βάζουν για τα παιδάκι μην τυχόν πέσει γιατί δεν έχει την αίσθηση του ύψους και του κινδύνου!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Να σου ζήσει το ζουζουνάκι σου! Βάλε φωτογραφίες να τον δούμε!
Αλήθεια πόσα γραμμάρια φαγητό τη μέρα τρώει?
Η κτηνίατρος μου είπε για το μπαλκόνι πως όταν θα είναι κάποια στιγμή να τον βγάλουμε, να βάλουμε γύρω-γύρω παντού στα κάγκελα δίχτυ προστατευτικό όπως βάζουν για τα παιδάκι μην τυχόν πέσει γιατί δεν έχει την αίσθηση του ύψους και του κινδύνου!
+1,000,000,000

Ισχυει!!!...δυστυχως το εμαθα με τον ασχημο τροπο......πιτσιρικας οταν ειχα βρει ενα κουταβακι, αυτο ακολουθησε το δικο μου στο μπαλκονι και επειδη δεν ειχα 'διχτυ' επεσε απο το 2ο οροφο!!!......μην το αμελησετε!!!!!!!

arkman

Member
14 Ιανουαρίου 2013
19
0
εχω βαλει σιτα στο μπαλκονι απο την πρωτη στιμη!!
την ημερα τρωει σχεδον 400γρ ξηρα τροφη.. τοσο μου ειπε αυτη απο το πετ να του βαζω και απο οτι ειδα πισω στη συσκευασια τοσο λεει!
εχω ανεβασει μια φωτογραφια στο προφιλ μου, δες την εκει αν θελεις! δν μπορω να βρω πως μπαινει φωτο προφιλ!

PrincePapillon

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
142
1
12
Καλέ είναι αυτό κουτάβι 54 ημερών?!? Είναι τεράστιος!!!
Να σου ζήσει!!! Φτου-φτου όρεξη, φαγανός!!! Ο δικός μου είναι 80 ημερών και ζήτημα να φάει 20 γραμμάρια!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Μια φορά πήγαινα βόλτα με τον σκύλο μου, μας βλέπει μια κυρία με την κορη της και μονο που δεν κλαίγανε, ένα ίδιο είχαμε μου λένε, μας άκουσε που ερχόμασταν σπίτι βγήκε στην βεράντα και έπεσε κάτω..σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια τους. Οπωσδήποτε προστατευτικό παιδιά εδώ ο δικός μου 10 κιλά χοντρομπαλάς δύο μηνών, με το ζόρι χωρούσε από το κενό και τον έβγαζα μόνο με λουράκι στην βεράντα (δεν έβαλα προστατευτικό γιατί σε 2 βδομάδες δεν χωρούσε πλέον).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi