Το παιδί ή το σκυλί?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Γνώμες απλά θέλω γιατί την απόφαση θα την πάρουμε από κοινού με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Απλώς τώρα είχα ένα τηλεφώνημα που με στενοχώρησε.

Κάποιοι στη γειτονιά φροντίζουν ένα αδέσποτο. Το σκυλί έτσι που ζει είναι στην ουσία ημιδεσποζόμενο, εφόσον ζει έξω απ' την πολυκατοικία τους (έχει πλατεία εκεί, δεν παιρνούν αυτοκίνητα καθώς πρόκειται για εργατικές κατοικίες κλπ). Είναι τριών χρονών τώρα κι έχει εμβολιαστεί και στειρωθεί. Είναι μια χαρά, παιχνιδιάρικο, φιλικό και πολύ υπάκουο. Αφότου το γνώρισα και άρχισα να συμμετέχω στη φροντίδα του σκέφτηκα ότι μπορεί, τέτοιος σκύλος που είναι, να υιοθετηθεί και μίλησα με την οικογένεια. Δεν είναι πιθανό, αλλά ούτε και απίθανο. Μιλάμε για ένα πανέμορφο, υγιέστατο, συμπαθέστατο και εκπαιδευμένο σκύλο! Οι γονείς είναι πολύ θετικοί, γιατί αγαπούν το σκύλο και θέλουν το καλύτερο γι' αυτόν. Δεν μπορούν να το πάρουν στο σπίτι, γιατί είναι πολύ μικρό, ο σκύλος μεγάλος και δεν θέλουν με τίποτα τρίχες και τέτοια. Ο γιος τους, 9 χρονών, όμως με το που το άκουσε έκλαψε, στρίγγλισε, ούρλιαξε, απείλησε και καταλαβαίνετε...
Το Πάσχα, μου είπε πριν λίγο η μάνα του, δεν τους είπε κουβέντα κι έχουν καταστενοχωρηθεί. "Άστη την υιοθεσία καλύτερα" μου είπε. Της είπα ότι είναι μεγάλο θέμα κι ότι θα το συζητήσουμε καλύτερα και με τον μικρό.

Πιστεύω ότι το σκυλί έχει ελπίδες να υιοθετηθεί. Είναι καταπληκτικό. Τι γίνεται όμως με το αγοράκι?

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
δεν καταλαβα,το παιδι δεν θελει τον σκυλο?
οσο αφορα τις τριχες αμα εχει την σωστη κτηνιατρικη φροντιδα και περνει τα drontal που ειναι το προβλημα?9 χρονων δεν ειναι και μικρο παιδι.εγω ξερω ανθρωπους με νεογεννητα και δεν εχουν προβλημα ,9 χρονων μια χαρα ηλικια ειναι!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Αγγελική εννοώ ότι το παιδί αρνείται να δοθεί ο σκύλος για υιοθεσία και να τον χάσει από παρέα. Αν είναι μία φορά δύσκολο να υιοθετηθεί, είναι 100 φορές δύσκολο να υιοθετηθεί από οικογένεια που μένει κοντά, ώστε να βλέπει ο μικρός το σκύλο :(

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν τους πέφτει λόγος Λίζα. Κακώς μπαίνεις στην διαδικασία να τους πείσεις. Εάν αγαπούσαν το σκύλο, θα τον έπαιρναν στο σπίτι τους.
Βγάλε φωτογραφίες το σκυλί για να προωθήσουμε την υιοθεσία του.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
τοτε προσπαθηστε να εξηγησετε οτι ο σκυλος χρειαζεται ενα σπιτι και οτι δεν ειναι χαρουμενος στο δρομο,πειτε οτι κινδυνευει κ.τ.λ
αν μπορει να υιοθετηθει ειναι κριμα να πεθανει απο καποιο λογο στο δρομο....αυτο προσπαθηστε να εξηγησετε στο παιδι εν αναγκη παρτο κρυφα.το καλο του σκυλου μας ενδιαφερει το παιδι δεν καταλαβαινει τους κινδυνους!ειναι εγωιστικο να μενει ενα σκυλι στο δρομο για το παιδι.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Όμως αυτοί είναι που το φρόντισαν, το πήγαν για στείρωση (την οποία πλήρωσαν απ' την τσέπη τους, γιατί δεν ήξεραν για προγράμματα δήμων και τέτοια), το εμβολίασαν, το πηγαίνουν στο γιατρό όποτε χρειαστεί, το ταϊζουν καθημερινά... Ο μικρός παίζει μαζί του κάθε μέρα. Νομικά ναι δεν τους πέφτει λόγος. Ουσιαστικά όμως?

Πικράθηκα πολύ με την αντίδραση του παιδιού. Πιστεύω ότι υπάρχει μια ελπίδα να το μεταπείσω αν κάτσω με τις ώρες να του εξηγήσω πόσο καλύτερα θα είναι ο σκύλος σε μια οικογένεια και πόσο, όσο κι αν τον προσέχει, κινδυνεύει στο δρόμο.

edit: Λέω "σκύλος" από συνήθεια. Είναι θηλυκιά, που μάλιστα έχει αρχίσει να παίρνει βάρος λόγω της στείρωσης. Υποπτεύομαι ότι την ταίζουν κι άλλοι, καθώς είναι χαρά Θεού.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Chloe said:
Όμως αυτοί είναι που το φρόντισαν, το πήγαν για στείρωση (την οποία πλήρωσαν απ' την τσέπη τους, γιατί δεν ήξεραν για προγράμματα δήμων και τέτοια), το εμβολίασαν, το πηγαίνουν στο γιατρό όποτε χρειαστεί, το ταϊζουν καθημερινά... Ο μικρός παίζει μαζί του κάθε μέρα. Νομικά ναι δεν τους πέφτει λόγος. Ουσιαστικά όμως?
Ούτε νομικά, ούτε ουσιαστικά τους πέφτει λόγος. Ο όρος «ημιδεσποζομενος σκύλος» είναι ελληνική εφεύρεση. Το να λέμε ότι νοιαζόμαστε αναλαμβάνοντας μόνο το μέρος του προβλήματος που μας συμφέρει και μας βολεύει, είναι υποκρισία.

Chloe said:
Πικράθηκα πολύ με την αντίδραση του παιδιού.
Οι γονείς έπρεπε να πικραθούν με την αντίδραση του παιδιού, να προβληματιστούν και να πάρουν το σκύλο στο σπίτι. Εγώ στη θέση σου δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να πείσω το γείτονα και το παιδί του.
Το θεμα είναι η ευζωία του ζώου και όχι το αν θα χάσει το πιτσιρίκι το παιχνίδι του.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Rottie πρόσεξέ με: ΞΕΡΩ ότι έχεις δίκιο.
Νιώθω άσχημα όμως για το αγοράκι. Αν το ήξερες θα καταλάβαινες... είναι πολύ καλό παιδί, όχι κανένα κακομαθημένο σκατόπαιδο και δε βλέπει το σκύλο σαν παιχνίδι, αλλά σαν παρέα.

Θα δούμε τι θα γίνει. Το ιδανικό είναι να το πάρουν αυτοί. Ο μικρός σκίζεται ότι θα το προσέχει κλπ κλπ. Ο πατέρας δεν έχει πρόβλημα γουστάρει. Η μάνα είναι υστερική με την τρίχα. Θα της πω αυτά που είπες Αγγελική.

Πώς θα γίνει να το πάρει κανένας γείτονας?

Αχ έχω μπερδευτεί. Δε θέλω να το δω σε κανένα μπλακόνι, ή ακόμα χειρότερα...

Αν δεν πιάσει καμία κουβέντα θα βάλω την Πριγκίπισσα στα "χαρίζονται"

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Συμφωνω με τoυς παρα πανω! Αν το θες τοοσο πολυ κανε μια συζητηση με το παιδι αλλα μην βασιστεις στην αποφαση αυτου ουτε των γονιων του!
Ειναι ενα σκυλι που ζει στο δρομο και αν μπορει να ιοθετηθει και να φυγει απο αυτον ειναι οτι καλυτερο! Ετσι επρεπε να το δουν κυριως οι γονεις. Το παιδι ειναι παιδι θα γκρινιαξει θα τσαντιστει θα φωναξει αλλα θα του περασει το σκυλι ομως ειναι αδικο να μεινει στο δρομο μονο και μονο επειδη θελει το παιδι να εχει κατι να παιζει και να ασχολειται!
Στην τελικη οι γονεις ειναι αυτοι που πρεπει να προβληματιστουν με την αντιδραση του παιδιου τους η να το σκεφτουν σοβαρα να το παρουν στο δικο τους σπιτι η να δωσουν στο παιδι να καταλαβει οτι τα σκυλια δν ειναι για το δρομο. Οσο και να το φροντιζουν δν παυει να ζει στο δρομο...
Αν δν μπορεσεις εσυ η οι γονεις να πεισετε το παιδι τουλαχιστον πεισε τους γονεις να το παρεις κρυφα οταν βρεθει καποιος να το ιοθετησει! Αν δν πειθονται ουτε αυτοι τοτε πρεπει να το κανεις κρυφα απο ολους! :wink:
Το καλυτερο βεβαια ειναι να μπορεσει ολη η οικογενεια να καταλαβει τι ειναι το πρεπον για το ζωο και κυριως ο μικρος ωστε να αναπτυξει κ αυτος σωστη ζωοφιλικη συνειδηση και οχι εγωιστιικη συμπεριφορα απεναντι στα ζωα! :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ναι παιδιά...

Το ελπιδοφόρο είναι ότι ο πατέρας δεν έχει πρόβλημα με το σκυλάκι. Άλλωστε εκείνος το φροντίζει κατά κύριο λόγο. Είναι καρδιακός έχει πάρει σύνταξη πρόωρα και σίγουρα θα του εκανε και καλό να το πάρει σπίτι μια που το αγαπάει τόσο.

Ναι με νοιάζει πολύ γιατί είναι όλοι τους καλοί άνθρωποι και το παιδί πολύ συμπαθητικό. Ίσως πρέπει να πιάσω τον πατέρα και να τον πείσω να τους πείσει.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ειμαι απολυτος σε τετοια θεματα.αν θες σκυλο τον παιρνεισ στο σπιτι σου.τελος.
σεβομαι τα αισθηματα του παιδιου για το σκυλι,το αγαπαει,το προσεχει,αλλα αν βρεθει σπιτι πρεπει να φυγει κατευθιαν.η ζωη στο δρομο δεν ειναι οτι καλυτερο,ολοι το ξερουμε αυτο πιστευω... :(
κανε οτι καλυτερο μπορεις... :oops:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Έμαθα κι άλλα. Πολλά για την ακρίβεια κι έχω νευριάσει αρκετά. Η οικογένεια δε μου έχει πει όλη την αλήθεια, αλλά επειδή εδώ είναι ίντερνετ και ο καθένας μπορεί να δει τι γράφουμε δεν ξέρω πώς ακριβώς να σας το περιγράψω και γενικά τι να κάνω...
Δε θέλω να εκθέσω κανέναν. Έχει κανείς τη διάθεση να βοηθήσει μέσω PM?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Η απόφαση πάρθηκε και το σκυλί είναι στην προσφορά με πολλές φωτογραφίες (αν είναι πάρα πολλές πείτε μου να βγάλω αλλά μου φαίνεται ΤΟΣΟ κούκλα σε όλες που δε μπορούσα να διαλέξω).
Αγγελική, Γαλάζια, Νίκο, Κατερίνα, Gogo ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας, όπως και όλους όσους απάντησαν σ' αυτό το ποστ. Θα προσπαθήσω τώρα να την προωθήσω όπου χαρίζονται ζώα και μακάρι να υιοθετηθεί το κουκλάκι (από καλό σπίτι και μόνο). Μα πείτε μου δεν είναι χάρμα οφθαλμών? :D

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Ναι , ειναι πολυ ομορφη και δεν μου φαινεται και τοσο χοντρουλα!

Μια χαρα την βλεπω!!! Μακαρι να βρεθει ενα καλο σπιτικο για εκεινη!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είναι υπέροχη η μικρή Chloe! Εύχομαι βρει γρήγορα νέο σπίτι και πολύ αγάπη! :D