Το μωρακι μου ο Μπλανκι!

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Καλησπερα. Με λενε Βαλερια και εδω και ενα μηνα εχω ενα πανεμορφο, γλυκουλι μωρουλι 6 μηνων, τον λενε Μπλανκι.
Ειναι τσιουαουα,λιγο κακομαθημενος και ισως να μην του ειχαν φερθει καλα στην οικογενεια που ζουσε πριν.
Το καλο μου γενικα φοβαται πολυ τον κοσμο και τα αλλα σκυλια.
Α! Επισης δαγκωνει παρα πολυ , δεν κανω πλακα!
Εχω παρει εκπαιδευτρια που με βοηθαει και ηδη βλεπω διαφορα προς το καλυτερο.
Δεν ειχα ποτε πριν σκυλακι και την εχω πατησει με τον Μπλανκι, προσπαθω να ειμαι πολλες ωρες μαζι του καινα του φερομαι οσο καλυτερα γινεται για να νιωθει ομορφα το μικρο μου μωρακι.
Παντως ειναι απιστευτη η αισθηση οταν γυριζω στο σπιτι και μου κανει χαρουλες και θελει αγκαλιτσες και φιλακια,δεν περιγραφεται αυτο που νιωθω!!!!:D

Attachments

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες!:)
Πες μας λίγο την ιστοριά του, πως βρέθηκε τελικά στα χέρια σου;

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Βασικα,μενω σε διαμερισμα γι' αυτο και αποφασισα να παρω μικροσωμο σκυλακι.
Ειλικρινα αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να μετακομισω σε μεγαλο σπιτι με κηπο θα υιοθετουσα ενα αδεσποτο, αυτο ονειρευομουν απο μικρη ουτως ή αλλως.Ποτε δε με ενδιεφερε να ειναι ρατσας ,εγω θα το αγαπουσα οπως και να ειναι.
Λοιπον, τον Μπλανκι τον βρηκα σε αγγελια στην ΧΕ.
Πηγα απο το σπιτι της κυριας που τον ειχε καιτον ερωτευτηκα με την πρωτη ματια.
Εντωμεταξυ,απο ο,τι μου ειπε η τυπισσα το σκυλακι το ειχαν φερει δωρο στο παιδι της αλλα αυτη δεν αντεχε αλλο γιατι τα εκανε παντου καοι αλλα τετοια.
Ακομα και να μη μου αρεσε το σκυλι στανταρ θα το επαιρνα , δεν υπηρχε περιπτωση να το αφηνα εκει αλλο, που ξερω αν την επομενη μερα δεν το παρατουσε πουθενα το καημενουλι?

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
αυτη δεν αντεχε αλλο γιατι τα εκανε παντου και αλλα τετοια.
Κάθε φορά που το ακούω αυτό τρελαίνομαι. Ε, το σκυλάκι δεν είναι ρομπότ πως να το κάνουμε?
Μπράβο σου που το πήρες. Εύχομαι να ζήσετε ωραίες στιγμές μαζί.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω....
Αυτή η κυρία έκανε κάτι για να μην τα κάνει παντού το σκυλάκι ή πίστευε ότι θα του έρθει η Θεία Φώτηση και θα μάθαινε να τραβάει και το καζανάκι....:-|:-|:(

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Εγώ ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω....
Αυτή η κυρία έκανε κάτι για να μην τα κάνει παντού το σκυλάκι ή πίστευε ότι θα του έρθει η Θεία Φώτηση και θα μάθαινε να τραβάει και το καζανάκι....:-|:-|:(
Παντως παιδια απο την μερα που τον πηρα στο σπιτι μου μονο 2 φορες τα εκανε στο κρεβατι,ολες τις υπολοιπες κανονικα στην πανα, εχω τοπποθετησει πανες σε 2 σημεια στο σπιτι και διαλεγει.και την τελευταια εβδομαδα τα κακακια δεν τα κανει μεσα στο σπιτι, περιμενει μεχρι τη μεσημεριανη βολτα, σ' αυτο το θεμα ειναι σουπερ ο Μπλανκι:D
Μονο το δαγκωμα να σταματουσε δε θελω τιποτα αλλο.Το ξεκιναει σαν παιχνιδι αλλα δεν καταλεβαινει οτι ποναμε,του δινουμε αλλο παιχνιδι, αλλα αυτος τιποτα γουσταρει τα χερια μας!!!!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
πολλές φορές τα σκυλιά δαγκώνουν για να τραβήξουν την προσοχή μας. Είτε είναι για παιχνίδι ,είτε για να επιβληθούν, τα δαγκώματα αυτά , μπορούν να γίνουν μια συνήθεια πολύ ενοχλητική που καλό θα ήταν να σταματήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

όταν σε δαγκώνει να βγάζεις μια δυνατή τσιρίδα , να σταματάς αμέσως οποιοδήποτε παιχνίδι μαζί του και να απομακρύνεσαι.

με αυτόν τον τρόπο θα δίξεις στο κουτάβι σου ότι το να σε δαγκώνει έχει σαν συνέπεια να χάνει το ενδιαφέρον και το παιχνίδι μαζί σου.

επίσης,είναι σημαντικό ο κούταβος να ασκείται αρκετά και να έχει πάντα κατάλληλα παιχνίδια και μασουλητήρια τα οποία να τα εναλλάσεις τακτικά για να μη τα βαριέται.:)

Last edited:

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Χίλια καλώς όρισες κι εσύ και ο Μπλάνκι! Το τρίτο τσιουάουα του φόρουμ, το δεύτερο (telia), μετά το καλωσόρισμα δεν το ξαναείδα:(
Είναι πολύ καλά σκυλάκια και εξαιρετικά βολικά λόγω μεγέθους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θέλουν την εκπαίδευσή τους-τη βασική έστω, μη φανταστείς πως είμαι κανένας εξπέρ-και τον χρόνο τους. Το δάγκωμα ναι, το συνηθίζουν και όπως τα δοντάκια τους είναι μικρά και κοφτερά, μπορεί να γίνει ενοχλητικό. Ο δικός μου δαγκώνει αλλά πολύ "μαλακά" και μόνο πάνω στο παιχνίδι...όταν βέβαια θέλει τη βόλτα του βουτάει ότι βρει, παπούτσι, κάλτσα, την άκρη από το φόρεμά μου για να μας τραβήξει την προσοχή να τον κυνηγήσουμε και να τον βγάλουμε έξω.
Είναι πολύ γλυκό, πολύ καραγκιοζάκι, πολύ ανθρωποκεντρικό σκυλί. Και αν τον μάθεις με άλλα σκυλιά νωρίς δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Καλώς ήρθατε και πάλι:)