Το κρύο μάς τα χαλάει ( ; )

playbacknick

Member
30 Μαϊου 2011
18
0
Χαιρετώ όλα τα μέλη!Παρακολουθώ τα θέματα του forum αρκετό καιρό, πριν ακόμα εγγραφώ για να καταλάβετε ,διαβάζω ό,τι γραφεται για σκύλους..Θέματα εκπαίδευσης,τροφης,τροπου επιλογής και αρκετά topics πάνω στις διάφορες φυλές..Πριν 3 χρόνια μου θέλησα να αποκτήσω το δικό μου φιλαράκι, χωρίς τότε να έχω ιδιαίτερες γνώσεις στο θέμα κάθε φυλής και με μόνο όπλο τις εμπειρίες απο επαφές με σκυλάκια φίλων ή συγγενων..Για να μην πολυλογώ ο πατέρας μου τόνισε το όλο θέμα της ευθύνης και με παρότρυνε να ψάξω περισσότερο πριν αποφασίσω..Τρία έτη τώρα λοιπόν διαβάζω συνεχώς στο διαδίκτυο και ενημερώνομαι για τις φυλές και λόγω της απαλλαγής απο στρατιωτικες και σχολικές υποχρεώσεις διαθέτω το χρονο και τη διαθεση για να ασχοληθώ πλήρως με ένα δικό μου σκύλο. Έχω καταλήξει στο ότι η φυλή που ταιριάζει περισσοτερο στο χαρακτήρα μου και τον τρόπο ζωης μου είναι το Ντομπερμαν και το Βαιμαράνερ ( και τα δυο λόγω της έντονης ενέργειας,της ξεροκεφαλιάς αλλά και του έντονου δεσίματος με τον ιδιοκτήτη)..

Στο θέμα της αποκτησης όμως έχω έναν κύριο ενδοιασμό.Το σπίτι στο οποίο θα διαμείνω απο φέτος ως φοιτητής βρίσκεται σε ορεινή περιοχή με ιδιαίτερα βαρύ κλίμα τις 3 απο τις 4 εποχές και καλώς ή κακώς δεν έχει ηλέκτρικο ρεύμα(και ούτ πρόκειται για την επόμενη εικοσαετία).Από αυτά που έχω διαβάσει λοιπόν φοβάμαι πώς η συμβίωση σε τόσο άσχημες συνθήκες θα είναι μαρτύριο για ένα τέτοιο σκύλο.Και εδώ θέλω τα φώτα σας! Ποια η γνώμη σας;Να παραμείνω χωρίς σκύλο;Υπάρχει κάποια άλλη παρόμοια φυλή;Λάβετε υπόψη ότι δικό μου σκυλί δεν έιχα ποτε..!

Να υπογραμμίσω τέλος, ότι μου έχουν προτείνει σαν επιλογη Ε.Π. αλλά δυστυχώς δεν εχω καταφέρει να συγκεντρώσω αρκετές πληροφοριες για τη φυλή.

Ευχαριστώ! :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πραγματικά όμως...:confused:
Σκέφτεσαι ότι θα είναι μαρτύριο για τον σκύλο και όχι για σένα; :eek:
Εσύ πως θα τα βγάλεις πέρα με τόσο κρύο; :rolleyes:

betelgeusse

Well-Known Member
14 Μαϊου 2011
301
2
38
germany
Και οι δυο ρατσες που αναφερεις μια χαρα αντεχουν στο κρυο.Ετσι και αλλιως προερχονται και οι δυο απο Γερμανια.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
καλα μετα συγχωρησεως τι θα σπουδασεις?
τσελιγκας?
η γκουρου?
Aπό φέτος ωσότου να πάει φοιτητής είπε :D

playbacknick,
καλώς ήρθες καταρχήν.

Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, αν και δεν βλέπω πως μπορεί να είναι άσχημο αυτό για τον σκύλο, παρά για σένα και τις πρακτικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις.

Τώρα για το κρύο φαντάζομαι θα υπάρχει κάποια σόμπα/τζάκι να αράζει κοντά ο σκύλος.
Η φυλή είναι καθαρά δικιά σου επιλογή, αλλά έχε υπόψιν σου πως θα ήταν ιδανικές φυλές που ζούν σε βόρεια/ψυχρά κλίματα.

playbacknick

Member
30 Μαϊου 2011
18
0
Πραγματικά όμως...:confused:
Σκέφτεσαι ότι θα είναι μαρτύριο για τον σκύλο και όχι για σένα; :eek:
Εσύ πως θα τα βγάλεις πέρα με τόσο κρύο; :rolleyes:
Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, αν και δεν βλέπω πως μπορεί να είναι άσχημο αυτό για τον σκύλο, παρά για σένα και τις πρακτικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις.
Έχοντας περάσει 2 χειμώνες εκεί η απουσία ρευματος και το κρύο αποτελούν για μένα μηδενική ενόχληση.Αν και αχρείαστο θαρρώ, είμαι 20 ετών.

καλα μετα συγχωρησεως τι θα σπουδασεις?
τσελιγκας?
η γκουρου?
Εσύ τι πιστεύεις;;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Σου εύχομαι να τα καταφέρεις σε ό,τι έχεις στο μυαλό σου.

Απλώς επειδή μάλλον κάνεις κάποιο λάθος, πρέπει να παντρεύονται τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου με αυτά του σκύλου και όχι τα αρνητικά, αναφέρομαι στο θέμα της ξεροκεφαλιάς. Επίσης αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, δε νομίζω πως χωρίς να συναγελαστείς με τα ίδια τα σκυλιά μπορείς να καταλάβεις το ακριβές του όρου ''ξεροκέφαλος''.

Αν δεν ήσουν πρωτόπειρος με τα σκυλιά θα έλεγα Χάσκυ, πιστεύω όμως πως είναι τελείως ακατάλληλο για πρωτόπειρο, όπως επίσης κι ο Τσέχικος Λύκος. Και τα δυο πάντως είναι πιο ''ξεροκέφαλα'' απ' το Ντόπερμαν.

Αν εσύ ζεις άνετα σε αυτές τις συνθήκες, μπορεί κι ο σκύλος. Είναι μέρος της αγέλης σου και όχι ανεξάρτητος απ' αυτή.

Επιτρέπεται να ρωτήσω σε ποιά περιοχή θα κατοικήσεις;

playbacknick

Member
30 Μαϊου 2011
18
0
Σου εύχομαι να τα καταφέρεις σε ό,τι έχεις στο μυαλό σου.
Να σαι καλα.

Απλώς επειδή μάλλον κάνεις κάποιο λάθος, πρέπει να παντρεύονται τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου με αυτά του σκύλου και όχι τα αρνητικά, αναφέρομαι στο θέμα της ξεροκεφαλιάς. Επίσης αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, δε νομίζω πως χωρίς να συναγελαστείς με τα ίδια τα σκυλιά μπορείς να καταλάβεις το ακριβές του όρου ''ξεροκέφαλος''.

Αν δεν ήσουν πρωτόπειρος με τα σκυλιά θα έλεγα Χάσκυ, πιστεύω όμως πως είναι τελείως ακατάλληλο για πρωτόπειρο, όπως επίσης κι ο Τσέχικος Λύκος. Και τα δυο πάντως είναι πιο ''ξεροκέφαλα'' απ' το Ντόπερμαν.
Εννοώ ότι δεν είναι υπόθεση παρτο-βαλτο, αν καταλαβαίνεις τι λέω.Ξεροκεφαλα με την αποψη οτι θελουν ενδελεχη και συνεπη ενασχοληση στο θεμα της εκπαιδευσης.Απο όσα ξέρω για τα Χάσκι, είναι ιδιαιτερα δυσκολη φυλή αν δεν είχες στο παρελθον ανεξάρτητο σκυλο και συνεπώς
την εχω αποκλείσει.Ευχαριστώ για την προθυμία σου!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς ήρθες και από μένα.

Πρέπει να σου πω ότι τα σκυλιά δεν έχουν πόρους στο δέρμα τους όπως οι άνθρωποι και για αυτό έχουν μεγάλες αντοχές στο κρύο. Άρα όποια φυλή επιλέξεις μια χαρά θα είναι μαζί σου άσε που τα σκυλιά ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων και παραμένουν ιδανικές θερμοφόρες.

Επειδή από ότι κατάλαβα(αν κατάλαβα καλά) θα μείνεις σε ερημική περιοχή θα σου πρότεινα και εγώ Ελληνικό Ποιμενικό αλλά .....θηλυκό επειδή είσαι αρχάριος.(η "πείρα" μιλάει τώρα:D:D:D;)).

Last edited:

dolly & sara

Active Member
15 Ιουλίου 2011
28
0
γεια κ απο μενα! :):):)!!! επειδη ανεφερες οτι εισαι ακομα φοιτητης με αναβολη,εχεις σκεφτει τι θα κανεις,που θα μεινει το σκυλι,οταν θα υπηρετης; οι δικοι σου θα το θελουν; υπαρχη ο καταλληλος χωρος για μετα; οταν θα φυγεις απο εκει που φοιτας το κλιμα θα ειναι το ιδιο; εκει που θα μενεις σαν φοιτητης το σκυλι θα εχει χωρο να μενει κ εξω;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Kαι οι σκύλοι κρυώνουν και ας μην έχουν πόρους στο δέρμα τους. Σε περιοχή με -30 βαθμούς κελσίου έχω δει λαμπραντορ με παλτουδακι. Για τα μικρόσωμα δεν το συζητώ, τρέμανε τα καημένα.
Εγώ θα έπαιρνα κάτι με πυκνή γούνα και θα κοιμόμουν αγκαλιά του τα βράδυα μήπως και τα καταφέρω να επιβιώσω. :p

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Μια χαρά άντεχαν τα Ντομπ κ τα Βαϊμαράνερ στη Γερμανία που βρισκόμουν πάντως. Με -18 συνόδευαν άνετα στη βόλτα τους, τους ιδιοκτήτες με τα ποδηλατά τους ;-)

Τα Βαϊμαράνερ είναι η 2η αγαπημένη μου φυλή. Καλή τύχη σε όποια ράτσα κ αν καταλήξεις!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Kαι οι σκύλοι κρυώνουν και ας μην έχουν πόρους στο δέρμα τους. Σε περιοχή με -30 βαθμούς κελσίου έχω δει λαμπραντορ με παλτουδακι. Για τα μικρόσωμα δεν το συζητώ, τρέμανε τα καημένα.
Εγώ θα έπαιρνα κάτι με πυκνή γούνα και θα κοιμόμουν αγκαλιά του τα βράδυα μήπως και τα καταφέρω να επιβιώσω. :p
Δεν λέω ότι δεν κρυώνουν ....λέω ότι έχουν μεγαλύτερες αντοχές στο κρύο από μας.(αν και αυτό το "από μας" τώρα μετά από αυτό το θέμα του φίλου μας που λέει ότι έζησε ήδη 2 χειμώνες σε ορεινή περιοχή χωρίς θέρμανση μάλλον θα πρέπει να το αναθεωρήσω και να γράψω από τους" περισσότερους από μας":)).
Φυλές που ζουν και εκτρέφονται στη Γερμανία που έχει σαφώς ποιο σκληρούς χειμώνες από την Ελλάδα πιστεύω ότι μπορούν άνετα να επιβιώσουν στον Ελληνικό χειμώνα.
Από κει και πέρα ο φίλος μας θα πάρει το σκυλί που ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο ζωής του.

Last edited: