Το κουτάβι μου, μου ορμαει

mmarilla

New Member
22 Απριλίου 2018
2
1
30
Καλησπέρα! Έχω ένα κουτάβι 2 περίπου μηνών εδώ και 1 μήνα. Το βρήκα παρατημενο όταν ήταν ακόμα 30ημερων και αποφάσισα να το κρατήσω. Ενώ είναι πολύ έξυπνο και μαθαίνει γρήγορα πολλά πράγματα όπως το Κατσε, ξαπλωσε, γύρνα, πόδι κάποιες φορές κάτι τον πιάνει μετά το πολύ παιχνίδι και αρχίζει να γρυλιζει στα χέρια ή στα πόδια μου και να τους ορμαει. Ενώ του λέω το κλασικό μη που έχει μάθει και υπακούει εκείνη την ώρα δεν το κάνει και καθυστερεί. Το γνωρίζω πως λόγο του ότι δεν απογαλακτηστηκε θα έχει κάποια προβλήματα συμπεριφοράς και πως πρέπει να απευθυνθω σε κάποιον ειδικό όμως έχει κάνει μέχρι στιγμής ένα ακόμα εμβόλιο και η κτηνίατρος μου είπε πως είναι νωρίς για κάτι τέτοιο. Μέχρι τότε όμως τι μπορώ να κάνω; επιπλέον κάθε φορά που φεύγουμε από το σπίτι τρέχει πως την πόρτα και κλαίει. Προσπάθησα να του δώσω κάποια κόκκαλο να ασχολείται για να μην το κάνει όμως και πάλι μας καταλαβαίνει και τρέχει προς το μέρος μας. Έχετε κάτι να μου προτείνετε; Τουλάχιστον μέχρι να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Μην αγχώνεσαι και μην ανησυχείς. Είναι πολύ φυσιολογική συμπεριφορά - ειδικά σε αυτήν την ηλικία και οφείλεται στην ανωριμότητά του και στην ένταση του παιχνιδιού. Όλα σχεδόν τα σκυλιά όταν παίζουν "ανεβάζουν στροφές". Μπαίνουν σε μία φάση έξαψης και δεν αναγνωρίζουν αμέσως πότε τελειώνει το παιχνίδι. Συχνά το ενδιαφέρον τους (ειδικά αν το παιχνίδι έχει σχέση με δάγκωμα) στρέφεται και σε άλλα αντικείμενα πέραν της μπάλας, σκοινιού ή οτιδήποτε άλλο παίζουν και μερικές φορές το πιο κοντινό τους είμαστε εμείς και τα μέλη μας !! Εκεί θέλει μια σταθερή στάση από εσένα, χωρίς φωνές και περιττές κινήσεις, να του δείξεις οτι αυτό που κάνει δεν σου αρέσει. Ένα απλό μη με ένα γύρισμα της πλάτης σου είναι τις περισσότερες φορές αρκετό. Αν όχι, περιόρισέ το σε ένα χώρο (όχι στο crate του) για λίγα λεπτά και βγάλτο μόλις ηρεμήσει.
Το σκυλάκι σου είναι πολύ μικρό. Δώστου χρόνο και πολύ αγάπη και όλα θα πάνε καλά !

mmarilla

New Member
22 Απριλίου 2018
2
1
30
Μην αγχώνεσαι και μην ανησυχείς. Είναι πολύ φυσιολογική συμπεριφορά - ειδικά σε αυτήν την ηλικία και οφείλεται στην ανωριμότητά του και στην ένταση του παιχνιδιού. Όλα σχεδόν τα σκυλιά όταν παίζουν "ανεβάζουν στροφές". Μπαίνουν σε μία φάση έξαψης και δεν αναγνωρίζουν αμέσως πότε τελειώνει το παιχνίδι. Συχνά το ενδιαφέρον τους (ειδικά αν το παιχνίδι έχει σχέση με δάγκωμα) στρέφεται και σε άλλα αντικείμενα πέραν της μπάλας, σκοινιού ή οτιδήποτε άλλο παίζουν και μερικές φορές το πιο κοντινό τους είμαστε εμείς και τα μέλη μας !! Εκεί θέλει μια σταθερή στάση από εσένα, χωρίς φωνές και περιττές κινήσεις, να του δείξεις οτι αυτό που κάνει δεν σου αρέσει. Ένα απλό μη με ένα γύρισμα της πλάτης σου είναι τις περισσότερες φορές αρκετό. Αν όχι, περιόρισέ το σε ένα χώρο (όχι στο crate του) για λίγα λεπτά και βγάλτο μόλις ηρεμήσει.
Το σκυλάκι σου είναι πολύ μικρό. Δώστου χρόνο και πολύ αγάπη και όλα θα πάνε καλά !
Σ'ευχαριστω πολυυ

• Like
Reactions: AGRIAN

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Και μην καις το "μη" για ψίλου πήδημα, λίγες φορές και να μπορείς να τις "εφαρμόσεις"..
Θα σου χρειαστεί να μην έχεις καμένες εντολές, ειδικά το "μη" όταν ξεκινήσετε εκπαίδευση