Το δίλημμα (STAFFORDSHIRE BULL TERRIER)

Second

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2012
36
0
Παιδια καλησπερα

Σας ειχα γραψει και παλιοτερα οπου ημασταν στην αναζητηση για κουταβι αλλα δεν ειχα καταληξει καλα καλα στη ρατσα που θελαμε!

Καθυστερησαμε την αποφαση γιατι ειμασταν στη διαδικασια της μετακομισης σε καινουριο σπιτι που μπηκαμε τελικα πριν δυο εβδομαδες και περιμεναμε και την εκθεση οπου πηγαμε χθες και ειδαμε και δυο εκτροφεις απο κοντα που ειχαμε ξεχωρισει απο τηλεφωνικες συζητησεις.

Η χθεσινη μερα ηταν πολυ ομoρφη ειδαμε πολλες ρατσες απο κοντα. Ειδαμε και ενα πανεμορφο νεας γης τα οποια ενω αρχικα τα σκεφτομασταν(μετα απο υποδειξεις αλλων μελων) αποφασισαμε οτι δεν ειναι για μας κυριως λογο μεγεθους.

Καταληξαμε τελικα σε δυο ρατσες οι οποιες ειναι πολυ διαφορετικες αλλα λατρευτες και οι δυο. Η μια ρατσα ειναι περισσοτερο η δικη μου επιλογη που ειναι τα english staffordshire και η αλλη ειναι περισσοτερο επιλογη της γυναικας μου και ειναι τα golden retriever.

Πηγαμε λοιπον και γνωρισαμε τους δυο εκτροφεις στην εκθεση που μας ενδιεφεραν. Ο πρωτος ηταν εκτροφεας lab και retriever ενας ιδιαιτερος ανθρωπος αλλα με πολυ αγαπη σε αυτο που κανει και φαινεται, και με καταπληκτικα σκυλια. Ο δευτερος ενας εκτροφεας staffy απο την πατρα πολυ χαλαρος και ευχαριστος επισης με καταπληκτικα σκυλια που δεν σταματησαν να παιζουν και να μας φιλανε.

Μετα την εκθεση καταληξαμε πρωτα σε staffy, μαλλον επειδη μας τρελαναν στα φιλια και οποιες λιγες αναστολες ειχε η γυναικα μου για τη ρατσα εφυγαν μετα απο τοσο γλειψιμο απο τρια staffy απο τα κατα τα αλλα τεραστια σαγονια τους lol.

το προβλημα ειναι το εξης, ειδαμε πως ειναι απο κοντα ενα κανελλι ασπρο staffy και παιχτηκε μεγαλος ματαιοδοξος ερωτας προς χρωματα εκτος του μαυρου... Ο εκτροφεας δεν θα εχει γεννα πριν τις αρχες του 2014 απο τη συγκεκριμενη σκυλα!

Και θελω να ρωτησω το εξης, να μπω στη διαδικασια του να φερω κουταβι απο το εξωτερικο απο αναγνωρισμενο εκτροφειο οπως το θελω, ειναι μια διαδικασια που την εχει κανει καποιος εδω και εχει γνωσεις και ισως μπορει να με βοηθησει?

Ευχαριστω και παλι

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Αν ενδιαφέρεσαι πολυ για την συγκεκριμένη ράτσα, μπορείς να το ψάξεις λίγο ακομη, να βρεις και άλλους εκτροφειο, να μιλήσεις μαζι τους, να δεις τα σκυλια τους τα pedigree τους και τα λοιπά!
Γιατι αποκλεισατε τα νιουφι;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Μπορείς να κάνεις υπομονή η να μιλήσεις με τον εκτροφέα ώστε να βρείτε έναν απο το εξωτερικό(σίγουρα θα ξέρει πολλούς) και δεν νομίζω να μην σε βοηθήσει.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Μπορείς να κάνεις υπομονή η να μιλήσεις με τον εκτροφέα ώστε να βρείτε έναν απο το εξωτερικό(σίγουρα θα ξέρει πολλούς) και δεν νομίζω να μην σε βοηθήσει.
E ναι για να βγάλει και το κατιτίς του και ο εδώ εκτροφέας με την εισαγωγή από τον ξένο :D

Ωραία τα σταφάκια - κι εμένα μου τρέχουν τα σάλια με αυτά αλλά μίλησα κι εγώ σήμερα με 2 σταφο-ιδιοκτήτες οι οποίοι ήταν "φέτες" :D διότι τα ξεπατώνουν είτε με τζόγκιγκ είτε με ποδήλατο. Κοινώς για εκτονωθούν θέλουν πολύ τρεχάλα...

Επιπλέον δεν είναι το "cool" σκυλί, όπως είναι ένα golden ή ακόμη περισσότερο ένα νιούφι - θέλουν περισσότερη προσοχή σε θέματα κοινωνικοποίησης με άλλους σκύλους. Αυτά που είδα κι εγώ σήμερα, το "άρπαγμα" μεταξύ τους το είχαν λίγο πιο εύκολο από άλλες φυλές.

Second

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2012
36
0
Αν ενδιαφέρεσαι πολυ για την συγκεκριμένη ράτσα, μπορείς να το ψάξεις λίγο ακομη, να βρεις και άλλους εκτροφειο, να μιλήσεις μαζι τους, να δεις τα σκυλια τους τα pedigree τους και τα λοιπά!
Γιατι αποκλεισατε τα νιουφι;
Δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο αξιολογο. Ενα αλλο... δεν εχει καν site... και κατι απο καβαλα μερια...
Αυτα τα χρωματα που θελω πολυ δυσκολα απο οτι καταλαβα θα τα βρω στην ελλαδα ακομα και απο αλλο εκτροφειο...τα περισσοτερα staffy εδω ειναι μαυρα ή τιγρε αντε και ασπρομαυρο.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Θα μπορουσες να δεις και με ποια εκτροφεια εχει συνεργαστει ο ελληνας εκτροφεας με τον οποιο μιλησες , ή απο ποια εκτροφεια εχει φερει σκυλο ( αν εχει φερει σκυλο ) και να αρχισεις απο εκει το ψαξιμο

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Κοίτα αν έχει τίποτα αξιόλογο στην γειτονία μας/Βαλκάνια που οδικώς πας σχετικά εύκολα.

Second

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2012
36
0
Κοίτα αν έχει τίποτα αξιόλογο στην γειτονία μας/Βαλκάνια που οδικώς πας σχετικά εύκολα.
το εχω κοιταξει Chris,τα περισσοτερα μεχρι στιγμης εχουν μαυρα staffy. Αν δεν βρω εκει θα αρχισω να κοιταω αγγλια που ετσι κι αλλιως τη ξερω σαν χωρα και κινουμαι ευκολα την ξερω τη χωρα και εχω και φιλους εκει.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Δίλλημα ανάμεσα σε σταφ κ λαμπ.. Χμ
-

όχι ιδιαίτερα σχετικό ..
Αν ομως η ειρωνια τελικά κρύβει κάποιο νοημα, καλυτερα να καταλάβεις το νόημα αυτής.
καλή επιτυχία εύχομαι στην αναζήτηση και μη βιαστείς να καταλήξεις, ψαχτο όσο καλύτερα μπορείΣ :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
-

Αν ομως η ειρωνια τελικά κρύβει κάποιο νοημα, καλυτερα να καταλάβεις το νόημα αυτής.
Ε αφού έχει τα κονέ ο άνθρωπος ας κοιτάξει και έξω... ;)

Second

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2012
36
0
Δίλλημα ανάμεσα σε σταφ κ λαμπ.. Χμ
-

όχι ιδιαίτερα σχετικό ..
Και τα δυο λατρευουν ολους τους ανθρωπους και τα παιδια και ειναι πολυ φιλικα,κοινωνικα και χαρουμενα σκυλια. Το μονο θεμα στα staffy ειναι λιγο με τους αλλους σκυλους και οτι δεν πρεπει να του δωσεις πολυ θαρρος αλλα να μαθει απο την αρχη τη θεση του στην αγελη. Σε ευχαριστω για τις ευχες, νοηματα δεν ψαχνω σε ειρωνειες kasi, ψαχνω σε οσους εχουν τη διαθεση να μεταδωσουν καποια γνωση με ταπεινοτητα, ανεκτικοτητα και πραγματικο ενδιαφερον να βοηθησουν.

Last edited:

Second

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2012
36
0
Θα μπορουσες να δεις και με ποια εκτροφεια εχει συνεργαστει ο ελληνας εκτροφεας με τον οποιο μιλησες , ή απο ποια εκτροφεια εχει φερει σκυλο ( αν εχει φερει σκυλο ) και να αρχισεις απο εκει το ψαξιμο

Sirco τον ρωτησα ηδη τον ανθρωπο, απλα ηταν η πρωτη γνωριμια απο κοντα και ειναι λογικο να ειναι λιγο επιφυλακτικος σε αυτα τα θεματα. Ειπαμε οτι θα μιλησουμε την τριτη παλι τηλεφωνικα, να τα πουμε πιο διεξοδικα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.688
4.328
43
www.proudtobegreek.eu
Το άσπρο-καφέ που σου άρεσε αν δε κάνω λάθος το έχει φέρει απο ενα πολύ καλό εκτροφείο...αν έχεις την όρεξη και το χρήμα,ρώτα τον ποιο εκτροφείο είναι αυτό και μίλα μαζί τους απευθείας.

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
και ειναι λογικο να ειναι λιγο επιφυλακτικος σε αυτα τα θεματα.
Γιατί είναι λογικό να είναι επιφυλακτικός σε αυτά τα θέματα ? Συναντάς εναν εκτροφέα ...του μιλάς και κάνεις ερωτήσεις γιατί σε ενδιαφέρει η αγορά..γιατί σου φαίνεται λογική η επιφύλαξη ?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.688
4.328
43
www.proudtobegreek.eu
Αυτή είναι η σκυλίτσα(το ονομα της)...ψάξε λίγο γι'αυτήν στο ιντερνετ και είμαι σίγουρη πως θα βρείς το εκτροφείο της NIKE STAWKA WIEKSZA NIZ ZYCIE
Breeder: Andrzej Mielus
SBT Pedigree

Από μια γρήγορη έρευνα στο ίντερνετ:
Contact Information:Alicja Mielus
Chrzanów, malopolskie 32-500
Tel: 0048 504041759

Last edited:

Second

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2012
36
0
Γιατί είναι λογικό να είναι επιφυλακτικός σε αυτά τα θέματα ? Συναντάς εναν εκτροφέα ...του μιλάς και κάνεις ερωτήσεις γιατί σε ενδιαφέρει η αγορά..γιατί σου φαίνεται λογική η επιφύλαξη ?
Φανταζομαι επειδη ειναι η πρωτη φορα που με ειδε απο κοντα στην εκθεση με αλλο τοσο κοσμο γυρω του και θα σκεφτεται πραγματι θελει σκυλακι ή ειναι κανας πονηρος που θελει να γινει κουταβοπαραγωγος και να το παιζει εκτροφεας. Δεν ηταν αρνητικος ο ανθρωπος απλα μου ειπε παρε με να μιλησουμε αν θες σοβαρα να το κανεις απο τριτη να σου εξηγησω καποια πραγματα και διαδικασιες, μαλλον θα θελει να καταλαβει και περισσοτερο με ποιον μιλαει.