Το Να Είσαι ΣΚΥΛΟΣ στην Ελλάδα

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Strays' help said:
εμείς είμαστε εξωγήινοι σ αυτό εδω το φορουμ δηλαδή που αν δουμε ενα ζωάκι θα το χαϊδέψουμε και δε θα το κλωτσήσουμε..
Μην βάλεις στοίχημα σε αυτό, πιθανόν να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα, αλλά από δικιά μου παρατήρηση, πολλοί από αυτούς που φοβούνται απλώς τα ζώα δεν θα τολμούσαν ποτέ να κλωτσήσουν ένα ζώο ενώ δηλώνουν μη ζωόφιλοι, ενώ αντιθέτως πολλοί που έχουν δικά τους ζώα, βγάζουν τα κομπλεξ τους στο ζωακι τους ή στα αδέσποτα (ακριβως επειδή δεν τα φοβούνται...) ή στα άλλα είδη (πχ όσοι αγαπάνε τα σκυλιά μισούνε τις γάτες και το ανάποδο)

Όταν κάποτε τσακώθηκα με πρόεδρο ζωοφιλικού σωματείου κάποια φυλής γιατί κλώτσησε κάποιο δύσμοιρο αδέσποτο που πλησίαζε τον σκύλο του, με κοίταζε σαν ΟΥΦΟ!!!

Πρώην φίλος μου, έχει μαζέψει μπόλικες αδέσποτες γάτες, τις ταϊζει κανονικά, τις φροντίζει κλπ, καβαλάει το παπί του, κι όποιος σκύλος υπάρχει τριγύρω, τον σημαδεύει και τον κλωτσάει...
Μετα, όταν αυτοί οι αδέσποτοι σκύλοι αρχίσουν να κυνηγάνε μηχανάκια ή ποδήλατα, αναρωτιώμαστε γιατί το κάνουν!!!

Οι περισσότεροι που έχουν μικρόσωμα σκυλάκια, πάνε βόλτα με τον σκύλο τους κρατώντας κάποιο ματσούκι, και ορισμένοι το χρησιμοποιούν για να φοβίσουν το όποιο αδέσποτο πλησιάζει, άλλοι (και έχω δει μπόλικους από δαύτους) το χρησιμοποιούν πάνω στις πλάτες των αδέσποτων που πλησιάζουν...

Μην ψάχνεις αλλού όσους βασανίζουν ζώα, όσους χτυπάνε ζώα κλπ, προφανώς και εδώ έχουμε μπόλικους από δαύτους, αλλά αυτοί οι άνθρωποι το παίζουν ζωόφιλοι. Το πιο άγριο θηρίο είναι ο άνθρωπος, σκοτώνει για σπορ, σκοτώνει για διασκέδαση και παιχνίδι, άλλωστε αν δεν είμασταν το πιο άγριο ζώο πάνω στην γη, δεν θα είχαμε κυριαρχήσει... :evil:

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Στην αρχή νόμιζα ότι θα είναι χαρούμενο κείμενο και όσο διάβαζα άρχιζε να πέφτει η διάθεσή μου.Τι να πω... ο "και καλά" τρόπος σκέψης του σκύλου ειναι τραγικός.Καταστεναχωρέθηκα... :cry: :cry: :cry:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
amangos said:
Οι περισσότεροι που έχουν μικρόσωμα σκυλάκια, πάνε βόλτα με τον σκύλο τους κρατώντας κάποιο ματσούκι, και ορισμένοι το χρησιμοποιούν για να φοβίσουν το όποιο αδέσποτο πλησιάζει, άλλοι (και έχω δει μπόλικους από δαύτους) το χρησιμοποιούν πάνω στις πλάτες των αδέσποτων που πλησιάζουν...
Το ματσουκι το παιρνω και εγω ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ για να το βαλω αναμεσα σε μενα και τον σκυλο που θα μου επιτεθει.Αναγκαζομαι να το κανω γιατι καποιοι ηλιθιοι αφηνουν εξω να βολταρουν μονα τους λυκοσκυλα,χασκυ κλπ, και οχι σε τιποτα χωραφια αλλα σε κεντρικο δρομο.
προχτες που πηγαινα στη δουλεια το συγκεκριμενο χασκυ ειχε στριμωξει σε μια μαντρα μεσα απο την οποια υπηρχαν 3 λαμπραντορ ενα γατακι.Γκαζωνα τη μηχανη για να του τραβηξω τη προσοχη αλλα τιποτα.Περασε ενα περιπολικο, του εκανα νοημα να σταματησει αλλα με εγραψαν στα α......... τους.
Και ειναι αυτα τα σκυλια που διμιουργουν προβληματα και ΟΧΙ τα αδεσποτα της περιοχης.

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Rottie, το ιδιο εκανε και ο πατερας μου οταν εβγαζε τον Ρεμο (γερμανικο λυκοσκυλο) βολτα σε καποιες ερημες περιοχες στην Αλεξανδρουπολη.

Θα ηθελες να εξηγησεις γιατι ειναι παντελως αχρηστο; Δεν μπορει να αποτρεψει εναν σκυλοκαυγα;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ούτε να αποτρέψει σκυλοκαβγά, ούτε να τον σταματήσει! Ισα ισα! Εάν χτυπάς τα σκυλιά την ώρα που τσακώνονται δυναμιτίζεις περισσότερο την κατάσταση.
Το ματσούκι είναι τελείως άχρηστο και η εικόνα ενός «ματσουκοφορου» ιδιοκτήτη σκύλου στο δρόμο είναι, κατά τη γνώμη μου, γελοία.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Νομιζεις οτι εμενα μου αρεσει; Φυσικα και ξερω οτι η βια φερνει βια και δεν χτυπαμε τα σκυλια.Απλως επειδη δεν θελω η μικρη να εμπλακει σε καυγα θα βγω εγω μπροστα, και αν, λεω αν υπαρξει επιθεση να εχω κατι να βαλω αναμεσα σε μενα και τον επιτιθεμενο σκυλο.
Απλα αναρωτιεμαι γιατι καποιοι αφηνουν τα σκυλια τους χυμα; Ενα ειδος εγκαταλειψης δεν ειναι και αυτο;Τι πρεπει να γινει για να καταλαβουν;Να βγω βολτα με τα 3 pit του φιλου μου να, να κρατησω το σκυλο τους μακρια για να μην εμπλακει σε σκυλοκαυγα, και να αμολησω τα pit μεσα στο σπιτι τους για να δουν πως γινεται;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Νομιζεις οτι εμενα μου αρεσει; Φυσικα και ξερω οτι η βια φερνει βια και δεν χτυπαμε τα σκυλια.Απλως επειδη δεν θελω η μικρη να εμπλακει σε καυγα θα βγω εγω μπροστα, και αν, λεω αν υπαρξει επιθεση να εχω κατι να βαλω αναμεσα σε μενα και τον επιτιθεμενο σκυλο.
Kotsidas, το ματσούκι είναι παντελώς άχρηστο και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να εμπλακεί το σκυλί σου σε σοβαρό σκυλοκαβγά για να το διαπιστώσεις. ;)
Άφηνε το στο σπίτι, διότι αφ’ ενός την κρίσιμη στιγμή δεν πρόκειται να σου προσφέρει τίποτα (και μάλιστα μπορεί να κάνει χειρότερα τα πράγματα) και αφ’ ετέρου, η εικόνα σκυλο-ιδιοκτήτη με ματσούκι, παραπέμπει σε τσέλιγκα με γκλίτσα! :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Επιπλέον μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο!!!
Υπάρχουν στο δρόμο σκυλιά που τα φοβούνται γιατί τα έχουν χτυπήσει με τέτοια! Σκυλιά που αγριεύουν με το που τα βλέπουν. Πίστεψέ με, το ΄χω δει με τα μάτια μου. Σκυλί να αγριεύει, να δείχνει δόντια λόγω ματσουκιού και να παίρνει θέση επίθεσης...