Τουαλετα

giorgos88

Member
11 Ιουνίου 2009
20
0
Γεια σας, οπως ειπα και σε αλλη ενοτητα απεκτησα ενα Γερμανικο Ποιμενικο ενος ετους, τον bruno. Το σκυλι το πηρα απο εναν φιλο μας που για ενα ξαφνικο λογο υγειας που προεκυψε αναγκαστηκε να το δωσει. Το σκυλι δεν το ειχε πολυ καιρο κανα μηνα περιπου. Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι με την τουαλετα. Τον εχω στην αυλη και τα εκανε μια φορα εκει (χωρις να τον δω) και κατουρησε αλλες δυο μπροστα μου. Το θεμα μου ειναι τι να κανω για να τον μαθω να τα κανει στην βολτα και πως να αντιδρασω αν τον ξαναπετυχω να τα κανει? Ξερω οτι ειναι πολυ λιγες μερες μαζι μας για να εχω απαιτησεις απλα να γνωριζω πως να πρεπει να δρασω.

Υ.Γ. ο φιλος μου που τον ειχε μου ειπε οτι κρατιοτανε μεχρι την βολτα.

giorgos88

Member
11 Ιουνίου 2009
20
0
Μολις γυρισαμε απο την βολτα και μεχρι να γραψω το κειμενο πηγε και τα ξαναεκανε χωρις να τον παρω χαμπαρι!!!

Ευχαριστω φιλε ΜΑΚΗ θα τα διαβασω

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Διάβασε αυτά που λεει ο Μάκης, αλλα σε γενικές γραμμες:

1. Επιβραβευε πολυ (σα να κέρδισε το λαχείο) οταν τα κάνει σε σωστό μερος
2. Σταμάτα τον όταν τον πιάνεις στα πράσα (μην τον μαλώσεις ή το φοβίσεις, γιατι απλώς δε θα τα κάνει μποστά σου). Πήγαινε τον αμέσως στο σωστό μέρος.
3. Αν δεν τον πιάσες στα πρασα, συγκρατησε τα νεύρα σου και μην αντιδράσεις ούτε θετικά ούτε αρνητικά.
4. Εξαφανισε τη μυρωδιά στο σημείο που κατούρησε.

ΤΟ πιο σημαντικό απ'ολα είναι το 1. Αν καταλάβει τι θέλεις απ'αυτον , θα το κάνει. Στο χέρι σου είναι να του "εξηγησεις". Δεν έχει σκοπό να σ'εκνευρίσει, απλώς δεν ξέρει τι θέλεις. Υπομονή!:)

giorgos88

Member
11 Ιουνίου 2009
20
0
Μια ακομα ερωτηση... Αυριο το πρωι θα ερθουν κατι εργατες και για 2-3 ωρες σκεφτομαι να τον βαλω σε ενα περιφραγμενο χωρο που του εχω.
Τον εβαλα σημερα για 15-20 λεπτα αλλα ηταν ανησυχος και προσπαθουσε να βγει.
Να το επιχειρησω να τον βαλω αυριο? Μου προτεινεται καποια αλλη λυση?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μια ακομα ερωτηση... Αυριο το πρωι θα ερθουν κατι εργατες και για 2-3 ωρες σκεφτομαι να τον βαλω σε ενα περιφραγμενο χωρο που του εχω.
Τον εβαλα σημερα για 15-20 λεπτα αλλα ηταν ανησυχος και προσπαθουσε να βγει.
Να το επιχειρησω να τον βαλω αυριο? Μου προτεινεται καποια αλλη λυση?
Δε βλέπω γιατί όχι, αν εχει σκιά και νερό. Αν γκρινιάζει, μην ενδώσεις! Αγνόησέ τον. Μην τον μαλώσεις. Βγάλτον ΜΟΝΟ οταν είναι ήσυχος. Αλλιώς θα νομίζει οτι όταν γκρινιάζει, εχει την προσοχή σου και και θα γκρινιάζει συνέχεια.

Καλά θα κάνει βεβαια να ακολουθήσεις τις οδηγίες για crate training και να του μάθεις ότι ο περιφραγμενος χώρος ειναι το σπίτι του, να μην το θεωρεί αγγαρία.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
δεν νομιζω οτι κατουραει γιατι δεν κρατιεται,περισσοτερο μου φαινεται οτι το κανει για να σημαδεψει το νεο του χωρο.
ο δικος μου που μενει κ αρκετες ωρες στον κηπο οριοθετει συνεχως κ κυριως οταν περασουν αλλα σκυλια.

giorgos88

Member
11 Ιουνίου 2009
20
0
Ρε παιδια τα 2-3 βραδια που ειναι μαζι μας το σκυλι εχει την συνηθεια ενω παμε ολοι για υπνο να παιρνει το μπολ που του εχουμε για το νερο να χυνει το νερο και να το πηγαινοφερνει περα-δωθε κανοντας θορυβο. Ακομη και αργα το βραδυ. Γενικοτερα ειναι λιγακι ανησυχος τα βραδυ... Τι μπορει να σημαινει αυτο?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρε παιδια τα 2-3 βραδια που ειναι μαζι μας το σκυλι εχει την συνηθεια ενω παμε ολοι για υπνο να παιρνει το μπολ που του εχουμε για το νερο να χυνει το νερο και να το πηγαινοφερνει περα-δωθε κανοντας θορυβο. Ακομη και αργα το βραδυ. Γενικοτερα ειναι λιγακι ανησυχος τα βραδυ... Τι μπορει να σημαινει αυτο?
Δωσε του χρονο να σας μάθει... 2-3 βράδια δεν είναι τίποτα.......

Ασκείται αρκετά ο σκύλος? Θα βοηθήσει πολύ αν το βράδυ που πάει για ύπνο είναι πολύ κουρασμένος.... ποση ώρα τον βγάζετε βόλτα (οχι στον κήπο) την ημέρα και τι είδους άσκηση κάνει?

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Ο δικός μου ήταν επτά μηνών όταν τον πήραμε. Το πρώτο βράδυ κοιμήθηκα-που λέει ο λόγος-με το χέρι μου μέσα στο κλουβάκι του να τον χαιδεύω συνέχεια. Το δεύτερο βράδυ λιγότερο. Από το τρίτο βράδυ και μετά κοιμόταν στο καλαθάκι δίπλα μου. Στη βδομάδα "μετακόμισε" στο δωμάτιο του γιου μου και δεν έκλαιγε πια. Τώρα κοιμάται όπου βρει (έχει σε κάθε δωμάτιο ένα μαξιλάρι δικό του) αλλά το πρωί τον βρίσκουμε πάντα στο καλαθάκι στο πάρκο του όπου είναι και τα μπωλακια του και οι εφημερίδες του. Θέλω να πω ότι και η kopritis, θέλει λίγο χρόνο. Ανοχή, υπομονή και επιβράβευση, σε δέκα μέρες πιστεύω θα τον έχεις φέρει στα νερά σου:)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
δεν νομιζω οτι κατουραει γιατι δεν κρατιεται,περισσοτερο μου φαινεται οτι το κανει για να σημαδεψει το νεο του χωρο.
ο δικος μου που μενει κ αρκετες ωρες στον κηπο οριοθετει συνεχως κ κυριως οταν περασουν αλλα σκυλια.
Εμένα πάλι, στο σπίτι μου,στου αδελφου και του πατέρα μου (είναι ένα οίκημα πάνω-κάτω) δεν "μαρκάρει" ποτέ...ίσως γιατί δεν έχει άλλη μυρωδιά, είναι το μοναδικό μας κατοικίδιο. ΄Εξω, σε κάθε κολόνα, σε κάθε δεντράκι τσουρ!...αλλά κατούρημα κανονικό μόνο στην εφημερίδα του! Και έμαθε πολύ γρήγορα την τουαλέτα, γύρω στην εβδομάδα μας πήρε!

giorgos88

Member
11 Ιουνίου 2009
20
0
Δωσε του χρονο να σας μάθει... 2-3 βράδια δεν είναι τίποτα.......

Ασκείται αρκετά ο σκύλος? Θα βοηθήσει πολύ αν το βράδυ που πάει για ύπνο είναι πολύ κουρασμένος.... ποση ώρα τον βγάζετε βόλτα (οχι στον κήπο) την ημέρα και τι είδους άσκηση κάνει?
αυτες τις 2 μερες τον βγαζουμε κανα 20λεπτο το πρωι το απογευματακι κατα τις 7 κανα 40λεπτο ισως και παρα πανω και μετα το βραδυ κανα 20λεπτο παλι.
Ασκηση μονο λιγο παιχνιδι στον κηπο με ενα μπαλακι αλλα δεν ειναι και παρα πολυ ορεξατος να παιζει, ισως επειδη δεν μας ξερει ακομη.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
1. Επιβραβευε πολυ (σα να κέρδισε το λαχείο) οταν τα κάνει σε σωστό μερος
2. Σταμάτα τον όταν τον πιάνεις στα πράσα (μην τον μαλώσεις ή το φοβίσεις, γιατι απλώς δε θα τα κάνει μποστά σου). Πήγαινε τον αμέσως στο σωστό μέρος.
3. Αν δεν τον πιάσες στα πρασα, συγκρατησε τα νεύρα σου και μην αντιδράσεις ούτε θετικά ούτε αρνητικά.
4. Εξαφανισε τη μυρωδιά στο σημείο που κατούρησε.
Αυτη τη χρυση συνταγη εφαρμοσα εγω. Φυσικα δεν το σκεφτηκα μονος μου, το διαβασα στο forum :).

Θα προσθεσω κατι ακομα.
Βρες λιγο χρονο και υπομονη και στησε καρτέρι. Παρε στην αυλη λαπτοπ, μπύρα, κινητό, τσιγάτα, Playstation φορητο, κομπολόι, οτιδηποτε για να μην βαριεσαι και φύλα καραούλι.

Μολις ο Bruno σηκωσει το ποδι για κατουρημα ή τεντωσει τον ποπό για κακα, φωναξε ΜΗ και τρεξε και απετρεψε τον ΗΡΕΜΑ.
Οχι με τράνταγμα, τραβηγμα, κλωτσιες, μπουνιες!

Αμεσως εξω εκει που θελεις εσυ να τα κανει.
Η τεχνικη δουλευει τελεια και γρηγορα.

Μηπως, λεω μηπως, η αυλη σου του θυμιζει το μερος που λερωνε πριν με τον πρωην ιδιοκτητη?

Καλως ηρθες στη παρεα μας Γιωργο :)
Φιλικά
Άρης

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
αυτες τις 2 μερες τον βγαζουμε κανα 20λεπτο το πρωι το απογευματακι κατα τις 7 κανα 40λεπτο ισως και παρα πανω και μετα το βραδυ κανα 20λεπτο παλι.
Ασκηση μονο λιγο παιχνιδι στον κηπο με ενα μπαλακι αλλα δεν ειναι και παρα πολυ ορεξατος να παιζει, ισως επειδη δεν μας ξερει ακομη.
Ελπίζω οτι εννοείς οτι τον βγάζετε πραγματική βόλτα, όχι απλώς στον κήπο, σωστά?:):)

giorgos88

Member
11 Ιουνίου 2009
20
0
Ναι βολτα κανονικη τον βγαζουμε εξω, ετσι και αλλιως ο σκυλος ειναι συνεχεια στον κηπο.
Σημερα τον εχω βγαλει δυο φορες, μια πριν το φαγητο για κανα μισαωρακι και μια μετα απο καμια ωρα απο το φαγητο για κανα 15λεπτο αλλα δεν εχει κανει πουθενα τιποτα ουτε στην βολτα ουτε στο σπιτι.
Περιμενω....

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Αν αρχίσετε να τον βγάζετε τακτικές ώρες έξω σου υπογράφω ότι ο σκύλος από μόνος του θα καταλάβει ότι τα ''κάνει'' κατά την διάρκεια της βόλτας. Το μπώλ του νερού μετά από κάποια ώρα μπορείς να του το μαζεύεις, δεν θα πάθει και τίποτα χωρίς νερό το βράδυ.
Τέλος, το σκυλί μένει μέσα μαζί σας ή είναι ''μπαλκονάτο'';:)

giorgos88

Member
11 Ιουνίου 2009
20
0
Το σκυλι μενει στον κηπο. Αλλα μονο του μενει 2-3 ωρες κατα την διαρκεια της μερας τις υπολοιπες εκτος απο το βραδυ που κοιμαται ειναι παντα καποιος στον κηπο. Στο σπιτι μπαινει μονο στην κουζινα οπου επικοινωνει με τον κηπο, στο υπολοιπο σπιτι δεν τον αφηνουμε.

Μολις τα καναμε για πρωτη φορα εξω!!! Πηγε να τα κανει στον κηπο τον πηρα χαμπαρι τον σταματησα και τον εβγαλα εξω, οπου μετα εκανα οτι μου ειπατε, χαδια, μπραβο, χαρες κλπ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μολις τα καναμε για πρωτη φορα εξω!!! Πηγε να τα κανει στον κηπο τον πηρα χαμπαρι τον σταματησα και τον εβγαλα εξω, οπου μετα εκανα οτι μου ειπατε, χαδια, μπραβο, χαρες κλπ.
Μπράβο!!:):) Δυο τρεις φορές ακόμα και θα το μάθει!

Γιατί δεν τον αφήνετε να μπει στο σπίτι? Κρίμα είναι..... μπορεί τώρα το καλοκαίρι να είστε στον κήπο, αλλά το χειμώνα? Τι σκοπεύετε να κάνετε?