Τουαλέτα

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Γειά σας και πάλι,καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλο το κόσμο!Πάμε στο θέμα....η Muffin είναι τεσσεράμιση μηνών,κάθε πρωί και κάθε βράδυ τη βγάζω για κάνα μισάωρο βόλτα να μυρίσει και να κάνει τσίσα ή κακά.Το αποτέλεσμα είναι όλο αυτό το μισάωρο να μυρίζει αλλά τσισα και κακά να τα κάνει μόλις ξαναμπαίνουμε σπίτι!!Έχω βρέξει ένα δυο σημεία στο πεζοδρόμιο με τα ίδια της τα τσίσα που είχε κάνει από βραδύς στη πάνα της αλλά και πάλι τίποτα!ΤΙ ΚΑΝΩ;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλημέρα! Αυτό που έκανα όταν το σκυλί μου έκανε τις πρώτες βόλτες ήταν ότι δε γύριζα σπίτι αν δεν έκανε την ανάγκη του πρώτα. Τις πρώτες 2 φορές χρειάστηκε να μείνουμε έξω μιάμιση ώρα κάθε φορά. Είναι μικρό και δεν έχει καταλάβει τί ζητάς από αυτό ακόμα... Και εννοείται ότι μόλις τα έκανε πήγαινε ο πανηγυρισμός, τα χάδια και η λιχουδιά σύννεφο. Επίσης δοκίμασε να τη βγάζεις μετά το φαγητό κι αν μπορείς βγάζε τη 3 φορές τώρα που είναι μικρούλα. Υπομονή να έχεις κι όλα γίνονται!

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Φαντάσου ότι δυο πρωινα τη πήρα αγκαλιά και τη κατέβασα για βόλτα αμέσως μόλις έφαγε τη τελευταία κροκέτα και πριν προλάβει να σηκώσει το κεφάλι της από το πιάτο......τζίφος!!!Είναι και η εποχή που δε βηθάει να αφήνουμε τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή να της βγάζουμε μια πάνα στη βεράντα και σιγά σιγά να μάθει!!Το βράδυ μπορώ να περιμένω και μια και δυο ώρες δεν έχω πρόβλημα,η Muffin όμως μετά το μισάωρο κουράζεται και με κοιτάει σα να μου λέει να πάμε σπίτι!Ίσως αυξήσω το χρόνο σταδιακά!!Αργά ή γρήγορα θα τοα μάθει και αυτό!!

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
34
Θεσσαλονίκη
Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που ο Ερμής έκανε τα τσίσα του στη βόλτα!! Μιλάμε πανηγυρίζαμε λες και πήραμε το Euro!! Για τα χοντρά δεν είχαμε καμμιά δυσκολία, τα έκανε με την πρώτη βόλτα! Τα ίδια πανηγύρια κάναμε (αλλά από μέσα μου αυτή τη φορά) όταν κατούρησε πρώτη φορά κολόνα! Υπομονή φίλε @ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ όπως λες θα το μάθει και αυτό!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλησπέρα, εφόσον ο σκύλος μπορεί και βγαίνει βόλτες η εναλλακτική της πάνας θα πρεπει να κοπεί μαχαίρι. Για να γίνει αυτο ομως θα πρεπει να αυξήσετε τις βόλτες, 2 βόλτες για την ηλικια του σκύλου ειναι λίγες. Απο κει και περα με το που βλέπεις οτι μυρίζει καπου έντονα το σηκώνεις και το πας εξω. Για τις ώρες που δε μπορεις να επιβλεπεις τον σκυλο μια καλη λύση ειναι το crate :)

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δυο η ώρα το μεσημέρι είναι κάτω με τη μητέρα μου και μπαινοβγαίνει στην αυλή και παίζει μέχρι να γυρίσουν τα παιδιά πό το σχολείο και να τη πάρουν επάνω στο σπίτι!Αλλά και στην αυλή που είναι μπαίνει στο σπίτι και τα κάνει στη πάνα!Εγώ και η γυναίκα μου φεύγουμε το πρωί και γυρίζουμε το βράδυ,στο ενδιάμεσο μπορεί να βγεί βόλτα από τη κόρη μου αλλά δε θέλουμε λόγω ότι έχουν συμβεί πολλά περιστατικά κλοπής στα περιξ της γειτονιάς!!Αν μπορέσω να τη μάθω να βγαίνει στη βεράντα και να τα κάνει πάνω σε μια πάνα ή σε εφημερίδα θα είναι μια καλή αρχή!!

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Καλημέρα σας,λοιπόν,σήμερα το πρωί καθώς ετοιμαζόμασταν για βόλτα πήγε και έκανε τσίσα στη πάνα,αφού έγινε αυτό της έβαλα έφαγε και αμέσως τη πήρα και βγήκαμε βόλτα μπας και κάνει τα χοντρά έξω...πάλι τζίφος!Γυρίζοντας σπίτι την έγβαλα στη βεράντα μαζί με μια πάνα και δε την άφηνα να μπει μέσα μπας και τα κάνει εκεί βγήκα και εγώ για να μην είναι μόνη της....πάλι τζίφος!Πριν λίγο βγήκαμε πάλι για μια μικρή βόλτα και ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛ,τα έκανε έξω,τώρα τι να κάνω να μαζέψω τη πάνα μέσα από το σπίτι ή να την αφήσω για ασφάλεια;Η πάνα στη βεράντα θα μείνει;

Renesme

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2015
75
161
Χαλκιδα
Καλημέρα σας,λοιπόν,σήμερα το πρωί καθώς ετοιμαζόμασταν για βόλτα πήγε και έκανε τσίσα στη πάνα,αφού έγινε αυτό της έβαλα έφαγε και αμέσως τη πήρα και βγήκαμε βόλτα μπας και κάνει τα χοντρά έξω...πάλι τζίφος!Γυρίζοντας σπίτι την έγβαλα στη βεράντα μαζί με μια πάνα και δε την άφηνα να μπει μέσα μπας και τα κάνει εκεί βγήκα και εγώ για να μην είναι μόνη της....πάλι τζίφος!Πριν λίγο βγήκαμε πάλι για μια μικρή βόλτα και ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛ,τα έκανε έξω,τώρα τι να κάνω να μαζέψω τη πάνα μέσα από το σπίτι ή να την αφήσω για ασφάλεια;Η πάνα στη βεράντα θα μείνει;
Θα σου πω τι έκανα εγώ με την δική μου.
Πρώτα της έμαθα την πάνα μέσα στο σπίτι κι όταν δεν είχαμε καθόλου ατυχήματα μέσα της την μετέφερα στο μπαλκόνι σταδιακά (πίσω απ την πόρτα πρώτα και μετά έξω). Κάθε φορά που την έβλεπα να πηγαίνει προς την μεριά που είχα την πάνα μέσα,την έπαιρνα και την πήγαινα στη έξω πάνα (όλα αυτά με επιβραβεύσεις και λέγοντας την εντολή ''κάνε πιπί' ή ''κάνε κακά'').
Αφού έμαθε να πηγαίνει μόνο στην έξω πάνα (πήγαινε στην πόρτα),αρχίσαμε τις βόλτες έξω και λέγοντας της τις εντολές τα έκανε. Πολλά μπράβο και λιχουδιές στην αρχή ώσπου έφτασε σύντομα να τα κάνει μόνο στην βόλτα.Φτάσαμε στο σημείο να τα κάνει μόνο έξω και να μην θέλει καθόλου στην πάνα.
Όλα αυτά όμως με υπομονή κι επιμονή και παρακολουθώντας την διαρκώς για να καταλάβω πότε ήθελε να κάνει τις ανάγκες της.
Τώρα είναι 4,5 μηνών και με ειδοποιεί γαβγίζοντας και πηγαίνοντας προς την πόρτα.
(Οι εντολές πάντως ''κάνε πιπί '' και ''κάνε κακά'' με βοήθησαν πολύ!)
Να την χαίρεσαι την κούκλα σου !!!

17 Νοεμβρίου 2015
140
223
50
Αυτό θέλω και εγώ να πετύχω,όταν δε θα είναι στη βόλτα να τα κάνει στη πάνα της βεράντας!Θα τα καταφέρουμε,υπομονή να έχουμε!!Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές να είστε καλά!!

• Like
Reactions: Renesme

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Καλησπέρα, εφόσον ο σκύλος μπορεί και βγαίνει βόλτες η εναλλακτική της πάνας θα πρεπει να κοπεί μαχαίρι. Για να γίνει αυτο ομως θα πρεπει να αυξήσετε τις βόλτες, 2 βόλτες για την ηλικια του σκύλου ειναι λίγες. Απο κει και περα με το που βλέπεις οτι μυρίζει καπου έντονα το σηκώνεις και το πας εξω. Για τις ώρες που δε μπορεις να επιβλεπεις τον σκυλο μια καλη λύση ειναι το crate :)
Να εξαφάνισω την πάνα;ναι.ποσες βόλτες μέσα στην μέρα να την βγάζω;;;;το βράδυ έτσι και αλλιώς μπαίνει στο κρειτ για ύπνο,οταν όμως μέσα στην νύχτα μου χτυπάει να βγει για την ανάγκη της τι κάνω;;;;έξω μέσα στην νύχτα;;;;;;

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Θα σου πω τι έκανα εγώ με την δική μου.
Πρώτα της έμαθα την πάνα μέσα στο σπίτι κι όταν δεν είχαμε καθόλου ατυχήματα μέσα της την μετέφερα στο μπαλκόνι σταδιακά (πίσω απ την πόρτα πρώτα και μετά έξω). Κάθε φορά που την έβλεπα να πηγαίνει προς την μεριά που είχα την πάνα μέσα,την έπαιρνα και την πήγαινα στη έξω πάνα (όλα αυτά με επιβραβεύσεις και λέγοντας την εντολή ''κάνε πιπί' ή ''κάνε κακά'').
Αφού έμαθε να πηγαίνει μόνο στην έξω πάνα (πήγαινε στην πόρτα),αρχίσαμε τις βόλτες έξω και λέγοντας της τις εντολές τα έκανε. Πολλά μπράβο και λιχουδιές στην αρχή ώσπου έφτασε σύντομα να τα κάνει μόνο στην βόλτα.Φτάσαμε στο σημείο να τα κάνει μόνο έξω και να μην θέλει καθόλου στην πάνα.
Όλα αυτά όμως με υπομονή κι επιμονή και παρακολουθώντας την διαρκώς για να καταλάβω πότε ήθελε να κάνει τις ανάγκες της.
Τώρα είναι 4,5 μηνών και με ειδοποιεί γαβγίζοντας και πηγαίνοντας προς την πόρτα.
(Οι εντολές πάντως ''κάνε πιπί '' και ''κάνε κακά'' με βοήθησαν πολύ!)
Να την χαίρεσαι την κούκλα σου !!!
Δεν έχω ατυχήματα καθόλου μέσα στο σπίτι.ομως στην βόλτα όπου έχουμε αρχίσει κάνει μονο κακά τσίσα όχι ακόμα,τα κάνει οταν γυρίζουμε σπίτι στην πάνα.τι να κάνω για να τα κάνει έξω τα τσίσα;;;;έχω πολυ χρόνο δεν εργάζομαι ειμαι όλη μέρα μαζί της,οτι μου πείτε θα το δοκιμάσω.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που ο Ερμής έκανε τα τσίσα του στη βόλτα!! Μιλάμε πανηγυρίζαμε λες και πήραμε το Euro!! Για τα χοντρά δεν είχαμε καμμιά δυσκολία, τα έκανε με την πρώτη βόλτα! Τα ίδια πανηγύρια κάναμε (αλλά από μέσα μου αυτή τη φορά) όταν κατούρησε πρώτη φορά κολόνα! Υπομονή φίλε @ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ όπως λες θα το μάθει και αυτό!!
Μετά απο πόσες μέρες τελικά έκανε τα τσίσα στην βόλτα;;;;;το σκυλάκι μιας φίλης μου μετά απο επτά μήνες βόλτας έκανε τσίσα.ρωταω γιατί νομίζω πως ιδανικό ειναι να εξαφανιστεί η πάνα απο το σπίτι αφού πρώτα στην βόλτα κάνουμε και τσίσα και κακά.εμενα προς το παρόν στην βόλτα κάνει μονο κακά.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Καλημέρα! Αυτό που έκανα όταν το σκυλί μου έκανε τις πρώτες βόλτες ήταν ότι δε γύριζα σπίτι αν δεν έκανε την ανάγκη του πρώτα. Τις πρώτες 2 φορές χρειάστηκε να μείνουμε έξω μιάμιση ώρα κάθε φορά. Είναι μικρό και δεν έχει καταλάβει τί ζητάς από αυτό ακόμα... Και εννοείται ότι μόλις τα έκανε πήγαινε ο πανηγυρισμός, τα χάδια και η λιχουδιά σύννεφο. Επίσης δοκίμασε να τη βγάζεις μετά το φαγητό κι αν μπορείς βγάζε τη 3 φορές τώρα που είναι μικρούλα. Υπομονή να έχεις κι όλα γίνονται!
Στο σπίτι είχατε και την πάνα;;;;;το βράδυ αν ήθελε την ανάγκη της τι έκανες;;;;;;έξω η πάνα;;;;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Στο σπίτι είχα και την πάνα φυσικά τις πρώτες μέρες για τη νύχτα, μετά είχα ανοιχτή την μπαλκονόπορτα, ήμουνα τυχερή κι όλο αυτό με την τουαλέτα με πέτυχε τέλη Μάη...

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
34
Θεσσαλονίκη
Μετά απο πόσες μέρες τελικά έκανε τα τσίσα στην βόλτα;;;;;το σκυλάκι μιας φίλης μου μετά απο επτά μήνες βόλτας έκανε τσίσα.ρωταω γιατί νομίζω πως ιδανικό ειναι να εξαφανιστεί η πάνα απο το σπίτι αφού πρώτα στην βόλτα κάνουμε και τσίσα και κακά.εμενα προς το παρόν στην βόλτα κάνει μονο κακά.
Μετά από καμιά εβδομάδα έκανε τσίσα έξω στη βόλτα, βέβαια καθιστός σαν κοριτσάκι. Για να αρχίσει να σημαδεύει πέρασε καιρός....φτάσαμε σχεδόν 7μιση μηνών για να γίνει αυτό. Αλλά κι εγώ ήμουν τυχερή γιατί όλο αυτό έγινε καλοκαίρι (τον πήρα 2 μηνών και ήταν αρχές Μάη). Πάνες στην αρχή μέσα στο σπίτι, μέσα σε τρεις μέρες έμαθε να τα κάνει μόνο στην πάνα...μετά την έβγαλα στο μπαλκόνι την πάνα και είχα πάντα το νου μου για τα σημάδια που μου έδινε για πότε ήθελε τσίσα, αλλά πήγαινε μόνος προς στην μπαλκονόπορτα τελικά! Αφού τελειώσαμε και με τα εμβόλια, αρχίσαμε βόλτες και σιγά-σιγά όπως είπα μέσα σε καμιά 7-10 μέρες άρχισε να τα κάνει στις βόλτες, αλλά όχι μόνο και αποκλειστικά στις βόλτες. Έκανε και στο μπαλκόνι. Την πάνα κόψαμε εντελώς όταν άρχισε να σημαδεύει και ήταν πλέον σαν να τα κρατούσε επίτηδες για να σημαδέψει περισσότερες κολώνες!! Πάντα υπάρχει πάνα στο μπαλκόνι για καλό και για κακό, αλλά δεν χρησιμοποιείται τελικά!! :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Να εξαφάνισω την πάνα;ναι.ποσες βόλτες μέσα στην μέρα να την βγάζω;;;;το βράδυ έτσι και αλλιώς μπαίνει στο κρειτ για ύπνο,οταν όμως μέσα στην νύχτα μου χτυπάει να βγει για την ανάγκη της τι κάνω;;;;έξω μέσα στην νύχτα;;;;;;
Δε ξερω τον σκυλο σου για να ξερω πόσες φορές πρεπει να τον βγάζεις... Οσο συχνά σου δείχνει πως πρεπει να βγαίνει εξω. Αν εχεις πρόβλημα να βγαίνεις εξω τα βραδια αντικατέστησε το με την πιλοτή της πολυκατοικίας σου ή στη χειρότερη μ στο μπαλκόνι και μετα σφουγγάρισμα(δε θα το πρότεινα...) και οταν θα μπορεί να κρατιέται το κόβεις κι αυτο.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Σας ευχαριστώ πολυ όλους.vas,annasakis,myEnzo.αλλα εμένα υπάρχει βράδυ που δεν ξυπνάει καθόλου και βράδυ που θέλει δυο φορές.ειμαι ισόγειο για να αφήνω ανοιχτά και εκτός οτι κάνει πολυ κρύο φοβάμαι κιόλας.μεσα κοιμούνται δυο μικρά παιδια.
Τι θα λέγατε αν της επερνα και το νερό απο κάποια ωρα και μετά το απόγευμα-βραδάκι;;;;αν συμφωνείτε απο ποια ωρα και μετά;;;;;

Annasakis

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2015
110
197
34
Θεσσαλονίκη
Σας ευχαριστώ πολυ όλους.vas,annasakis,myEnzo.αλλα εμένα υπάρχει βράδυ που δεν ξυπνάει καθόλου και βράδυ που θέλει δυο φορές.ειμαι ισόγειο για να αφήνω ανοιχτά και εκτός οτι κάνει πολυ κρύο φοβάμαι κιόλας.μεσα κοιμούνται δυο μικρά παιδια.
Τι θα λέγατε αν της επερνα και το νερό απο κάποια ωρα και μετά το απόγευμα-βραδάκι;;;;αν συμφωνείτε απο ποια ωρα και μετά;;;;;
Εγώ όταν ήταν μικρό και ήθελε τσίσα κάθε 2 ωρες ας πούμε, του έπαιρνα το νερό 2 ώρες πριν πέσει για ύπνο.

• Like
Reactions: mariatheo

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Να συμπληρώσω οτι ειναι τεσσάρων μηνών και δεν ξέρω αν κάνει;;;;εννοώ να της μαζεύω και το νερο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie