Τουαλέτα....

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Καλημέρα :)

Ενώ το κουταβι μου (λαμπραντορ) έχει μάθει τσισα και κακά στο μπαλκονι, σήμερα το πρωί καθώς έπαιζα μαζί του (και τον είχε πιάσει το 'νευρικό' του) πήγε και κατουρησε στο χαλί αλλά το πρόλαβα, τον σταμάτησα και τον πήγα στο μπαλκονι και τα έκανε. Δεν μπορώ να καταλάβω, ενώ εχει μαθει εξω, να πάει και να τα κάνει στο σαλόνι(....αν και το μπαλκόνι είναι στην άλλη μεριά του σπιτιού). Να προσθέσω πως τα έκανε και χθες στο δωμάτιο που βγαίνουμε για το μπαλκόνι αλλά ήταν κλειστή η μπαλκονοπορτα....αλλά και πάλι οταν ειναι κλειστη την γρατζουνάει για να ανοίξω. Είναι φυσιολογικό που του ξεφεύγουν μερικές φορές ή να αρχίσω πάλι να τον προσέχω για τυχόν ατυχηματα; :/

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
Τι ηλικια εχει? Πολλες φορες εκει που νομιζουμε οτι ο σκυλος μας εχει μαθει κατι σωστα... κι επαναπαυομαστε.... ειναι το σημειο που πρεπει να συνεχισουμε με περισσοτερο υπομονη.... γισ να εχουμε το ποθητο αποτελεσμα.....

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
@GRDANE είναι 3 μηνών. :) Έχει εδώ και πολλές μέρες που έχει μάθει τα τσισα έξω (τα κακά του από την πρώτη μέρα έβγαινε μόνος του εκει) αλλά μάλλον είναι αυτό που λες. Από την άλλη σκέφτομαι να τον αρχίσω να μαθαίνει έξω γιάτι σε αυτή την ηλικία ρουφάει την γνώση σαν σφουγγάρι αλλά σε λίγο καιρό θα πρέπει να γυρίσω στο πόστο της δουλειάς και δεν ξέρω αν μπορώ να πετυχαίνω τις στιγμές που θέλει τουαλέτα ώστε να τον κατεβάζω κάτω. ..και είναι και αυτό το πείσμα του που δεν τα κάνει έξω!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
Ειναι ακριβως οτι σου ειπα... ειναι πολυ νωρις ακομα να θεωρεις οτι εινσι τελειωμενο το θεμα εκπαιδευσης του....

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Ααα οκευ. Να σαι καλά. Να ρωτήσω και κάτι άλλο.. όλα μου τα σκυλιά ήταν σχετικά εύκολα στην εκπαίδευση για να τα κάνει έξω. Αυτός δεν βοηθάει καθόλου την κατασταση. Μόλις τον δω να ψάχνετε, τον κατεβάζω κάτω και δεν κάνει τίποτα. Τι να κανω;

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Σορρυ που σχολιαζω καθυστερημένα και για άλλο θέμα αλλά ειμ;ι παλι σε απόγνωση :unsure:

Το κουτάβι (4 μηνών πλεον) όλοι τον αγαπάμε και του κάνουμε χαδακια αγκαλιτσες αλλά αυτός ώρες ώρες βγάζει μια κακιά και γριλιζει (πολύ περίεργο για Λαμπραντόρ).... Π.χ. όταν πάμε να τον παρουμε αγκαλιά γριλιζει ή όταν ξαπλώνει ή όταν παιζει ηρεμος και πάμε να τον χαιδςψουμς γριγλιζει :( Επίσης, όταν τον πιάνει η βλακεία του και δαγκώνει άσχημα εγώ τον μαλωνω ή τον παραταω αλλα δεν καταλαβαίνει και αναγκάζομαι να του δώσω καμια σφαλιαριτσα στο κώλο και εμένα με στεναχωρει γιατί αυτά που κοροθδευω τα κάνω. Βοήθησε με :((n)

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δε νομίζω ότι πρόκειται για κακία, στη μία περίπτωση δεν έχει μάθει ακόμα πώς θέλετε να παίζετε, και στην άλλη μάλλον γίνεστε εσείς ενοχλητικοί απένταντί του.
Όταν το παιχνίδι ξεφεύγει από τα όρια που θέτετε, πείτε "μη" και δώστε του κάποιο παιχνίδι για δάγκωμα ή φύγετε από το χώρο ή απομονώστε το σκύλο. Με σταθερές επαναλήψεις θα του μάθετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα παιχνίδια για μασούλημα, και πως όταν αγνοεί το "μη" θα χάνει το παιχνίδι μαζί σας.

Από την άλλη, σεβαστείτε το δικαίωμα του σκύλου να στην ησυχία, δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό ένα κουτάβι ή μεγαλύτερο ζώο να έχει διαρκώς την όρεξή μας. Όταν χαλαρώνει, κοιμάται ή απλά θέλει κάποια ώρα μόνο του, οφείλουμε να μην ενοχλούμε.
Όσο για το αγκάλιασμα, είναι εντελώς ανθρώπινη συμπεριφορά, η οποία δεν ερμηνεύεται ως ένδειξη τρυφερότητας από ένα σκύλο, αντιθέτως μπορεί να θεωρηθεί από ενοχλητική μέχρι και επιθετική συμπεριφορά. Αν η αγκαλιά συμπεριλαμβάνει και σήκωμα στον αέρα, απλά προστίθεται και ο φόβος στην εξίσωση, καθώς το ζωντανό χάνει στην κυριολεξία τη γη κάτω απ' τα πόδια του.

(Παρεμπιπτόντως τα λαμπραντόρ και γρυλίζουν, και γαυγίζουν, και μπορεί να τσακωθούν με άλλα σκυλιά και άλλα πολλά. Μη θεωρείτε ότι είναι γεννιούνται καλόβολα και καλότροπα χωρίς προσπάθεια εκ μέρους των κηδεμόνων τους, διότι θα βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως.)

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Ας τα παρουμε ενα ενα: Το μη και το 'φεύγω απο το παιχνιδι' τα κανω συνέχεια αλλά τι να πω; μάλλον θέλει και αλλη 'προπόνηση'.Τώρα για την ενοχληση:Όταν κάθομαι κάτω και έρχεται να παίξει μαζι μου με όρεξη και κάθετε και δαγκώνει κάτι, μόλις πάω να τον ακουμπησω γρυλιζει. Μήπως φοβάται μην του πάρω το παιχνιδι; Ξέρω οτι είναι κατι αφύσικο οι αγκαλιες στον αέρα (γιατί οι αγκαλιες στο πάτωμα δεν νομιζω να ενοχλούν τόσο) και γιαυτό προσπαθώ να τις αποφυγω και λέω και σε κάποιους όταν έρχονται σπίτι να μην τον παίρνουν αγκαλιά. Επίσης, έχω μαθει εδώ και δυο μηνες το πρόγραμμα του και ξέρω ποτε είναι η ωρα της ξεκούρασης οποτε δεν τον ενοχλω και τις περισότερες φορες τον κλείνω στο δωμάτιο για να χαλαρώσει.

*Δεν είναι το πρωτο μου Λαμπραντόρ, έχω ακόμα ενα αλλά με αυτήν ειχα μονο προβλήματα για δάγκωμα. Μπορεί απο την αλλη να παιζει και το φύλο και να είναι μαγκακι ο τσαρλι :ROFLMAO::D

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Είναι πανέμορφος, να τον χαίρεσαι!

Το πόσες επαναλήψεις χρειάζονται μέχρι να μάθει κάτι έχει να κάνει με τον κάθε σκύλο, οπότε συνέχισε και κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις. Για το δάγκωμα στα χέρια, αν θέλεις δοκίμασε και κάτι άλλο: κράτηησε λίγη απ' την τροφή του, και όταν μυρίσει/γλύψει το χέρι σου άνοιξέ το και αστον να φάει. Αν προσπαθήσει να σε δαγκώσει κλείσε το χέρι σου. Για τις αγκαλιές - έστω και εδάφους - σε πολλά σκυλιά δεν αρέσουν λόγω του περιορισμού/ στάσης σώματος. Εσύ ξέρεις το σκύλο σου και βλέπεις την αντίδρασή του - αν δεν το ανέχεται, απλά δεν υπάρχει λόγος να επιμείνεις.

Το γρύλισμα όταν παίζει με κάτι και τον πλησιάζεις μπορεί να σχετίζεται με φόβο ότι θα του πάρεις το παιχνίδι. Όταν παίζετε με κάποιο αντικείμενο του έχεις μάθει να το αφήνει αν το ζητήσεις; Του παίρνεις πράγματα απροειδοποίητα; Αν του πάρεις κάτι το επιστρέφεις; Του δίνεις κάτι εξίσου ενδιαφέρον ή καλύτερο για αντάλλαγμα; Είναι ενστικτώδης αντίδραση να προστατεύει τα πράγματά του, απλά θα μάθει σιγά σιγά μέσα από παιχνίδι και εντολές ότι δεν υπάρχει λόγος να προστατεύει οτιδήποτε από την οικογένειά του.

• Like
Reactions: Yorkaddict

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Να σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ!

Αυτό με την τροφή θα το δοκιμασω αν και είμαι σίγουρη πως θα αρχίσει να με γλύφει ολόκληρη (αφού μιλάμε για ΦΑΓΗΤΟ) ;) Τις αγκαλιες στο πάτωμα κάθεται...

Ναι, του έχω μαθει να το αφήνει με το αστο αν και ψαχνετε μετα για λιχουδια(του δίνω εγώ μετα απο εντολή φυσικά) Απροειδοποίητα του παίρνω κάτι σιγά σιγά όταν είναι λάθος ή του λέω μη (αλλά δεν λειτουργεί παντα γιατί έχει και ενα πείσμα) Κάνω λάθος σε αυτό; Το μονο που παίρνω απο αυτον, εκτός απο αυτά που απογορευονται, είναι τα παιχνίδια του που μου δίνει και του τα πετάω για να τα παρει(και καμια φορά το φέρνει πίσω). Τώρα αν εννοεις το 'αστο' τοτε του δίνω λιχουδια ;)

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλό θα ήταν το «μη» να ακολουθείται από το «άστο» και επιβράβευση όταν αφήνει, ωστόσο όπως είπες αυτό εξαρτάται και από τις περιστάσεις. Σε γενικές γραμμές απόφευγε να του παίρνει κάτι χωρίς προειδοποίηση έστω κι αν η μόνη προειδοποίηση που προλαβαίνεις είναι το «μη». Στην περίπτωση που ανέφερες, όταν ξαπλώνει δίπλα σου και παίζει με κάτι, ζήτησέ του το κάτι, και δώσε ένα άλλο παιχνίδι που να του αρέσει είτε για να παίξει μόνος του ή να παίξετε μαζί. Κάνε το μερικές φορές και δες αν θα συνεχίσει το γρύλισμα; Με τον άλλο σου σκύλο έχει το ίδιο θέμα κτητικότητας στα παιχνίδια; Με την τροφή του; Αν θεωρείς ότι η κτητικότητα του μικρού είναι έντονη και δεν μπορείς να το ελέγξεις παρόλες τις προσπάθειες που κάνεις, ίσως θα ήταν καλύτερα να ζητήσεις τη βοήθεια επαγγελματία που θα το δει στην πράξη και θα σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για να μην έχεις ούτε εσύ πρόβλημα με τον σκύλο ούτε τα σκυλιά μεταξύ τους.

Αν θέλεις ξαναδές λίγο το θέμα της ξεκούρασης, γιατί αφενός γιατί τα περισσότερα σκυλιά δεν έχουν συγκεκριμένες ώρες χαλάρωσης αφετέρου ίσως δεν μπορεί να διακρίνει πότε απομακρύνθηκε από το χώρο ως τιμωρία λόγω δαγκώματος π.χ. και πότε τον έστειλες για ύπνο. Καλό θα ήταν να ξέρει ότι βρισκόμενος μαζί σου/σας (στον ίδιο χώρο) μπορεί να πέσει για ύπνο, να κάνει διαλογισμό, να παίξει, να φάει κλπ. Αν για κάποιο λόγο θέλεις οπωσδήποτε να διαχωρίσεις τις δραστηριότητες «χωροταξικά», θα πρέπει να βρεις κάποιο τρόπο ώστε να μη δημιουργείται μπέρδεμα ή ανασφάλεια στο σκύλο ως προς τις προθέσεις σου.

• Like
Reactions: Yorkaddict

PuppyMentality

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
81
10
35
Αθήνα
Συμφωνω με τον @GRDANE ! Ο σκυλακος σου ειναι πολυ μικρος ακομα για το εχεις σιγουρο πως εχει μαθει ολοκληρωτικα να μην λερωνει μεσα. Εγω τον δικο μου τον εμαθα σε ηλικια 7 μηνων να μην λερωνει στο σπιτι, γιατι 7 μηνων τον πηρα απ'τον δρομο. Χρειαζεται υπομονη & σταδιακα θα το μαθει, μην ανησυχεις! Αρκει να τον διορθωνεις σωστα & αμεσως μολις γινει το ατυχημα! :)

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Δεν γρυλιζει και τοοοσο πολύ βρε ;) Με το φαγητό έχουμε ένα πολύ μικρό προβληματάκι όταν το θέμα έχει κοκκαλο και μόλις πάω να τον χαϊδέψω (για να δω τι θα κανει) αρχίζει αλλά εγώ το λέω γιατί αν μεγάλωσει και τον πλησιάζω θα με φάει και εμένα. Σήμερα που του έδωσα λίγο ψαχνό με λίγο κοκαλάκι από μπριζόλα, τα γρρρ, εγώ του έλεγα μηη και σταματούσε αλλά μετά το ξανά έκανε και εγώ ξανά μηη....(με την ξηρα δεν μου το κανει)

@PuppyMentality Σε ευχαριστώ πολύ. ;) Το δουλεύω. ... να χαίρεσαι και εσύ το σκυλακο σου!

PuppyMentality

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
81
10
35
Αθήνα
Δεν γρυλιζει και τοοοσο πολύ βρε ;) Με το φαγητό έχουμε ένα πολύ μικρό προβληματάκι όταν το θέμα έχει κοκκαλο και μόλις πάω να τον χαϊδέψω (για να δω τι θα κανει) αρχίζει αλλά εγώ το λέω γιατί αν μεγάλωσει και τον πλησιάζω θα με φάει και εμένα. Σήμερα που του έδωσα λίγο ψαχνό με λίγο κοκαλάκι από μπριζόλα, τα γρρρ, εγώ του έλεγα μηη και σταματούσε αλλά μετά το ξανά έκανε και εγώ ξανά μηη....(με την ξηρα δεν μου το κανει)

@PuppyMentality Σε ευχαριστώ πολύ. ;) Το δουλεύω. ... να χαίρεσαι και εσύ το σκυλακο σου!
Δεν κανει τιποτα...;) Ελπιζω να πανε ολα καλα με τον ομορφο σου & ευχαριστω πουλ!:love:

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Χαίρομαι που προβληματίζεσαι και προσπαθείς να δεις μια τωρινή συμπεριφορά στο μέλλον, νομίζω είναι η απαραίτητη αρχή για μια υγιή σχέση με το σκύλο σου! Ήμουν και παραμένω αντίθετη της άποψης ότι οφείλω να παίρνω από το σκύλο μου τα παιχνίδια ή το φαγητό του απλά επειδή μπορώ ή για να του τονίζω ποιος είναι ο θεός του. Από την άλλη όμως δε δέχομαι να προστατεύει οτιδήποτε από μένα, τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και από άποψη εμπιστοσύνης.

Κρατώντας υπόψη ότι ο σκύλος σου σύντομα δε θα είναι "του χεριού σου" - κι αυτό δεν το εννοώ μόνο ως προς το μέγεθος - βρες ποια είναι η χρυσή τομή που σε καλύπτει. Καλώς ή κακώς δε μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα με συμβουλές από μακριά ή με βιβλία ή ό,τι άλλο, οπότε σε όποιο θέμα δυσκολευτείς μη διστάσεις να ζητήσεις εγκαίρως την κατάλληλη βοήθεια!