Τουαλέτα έξω

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Ο σκύλος μας (4 μηνών) έχει αποκτήσει τη συνήθεια να προτιμά να αφοδεύει σε πλακάκι-τσιμέντο-άσφαλτο.
Όταν κάνουμε βόλτα προσπαθεί να σταματήσει στη μέση του δρόμου, που δεν είναι και ό,τι πιο πρακτικό στο καθάρισμα, και στο σπίτι όταν μένει μόνος του το πρωί, ναι μεν πηγαίνει έξω αλλά προτιμά τα πλακάκια από το χώμα, που επίσης δεν είναι ό,τι καλύτερο.
Στη βόλτα τον σέρνω προς την άκρη με την παραμικρή υποψία ότι θέλει να τα κάνει, στο σπίτι έχω καθαρίσει επιμελώς με χλωρίνη, ξύδι, σαπούνι, αλλά δεν, την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια. Καμιά ιδέα; Δεν είναι και το σοβαρότερο πρόβλημα του κόσμου, τουλάχιστον έχει καταλάβει ότι πρέπει να πάει έξω, αλλά και πάλι, να έχεις έναν κήπο γεμάτο χώμα, βόλτες σε χώμα, χωράφια, πάρκα κλπ και να ψάχνεις απεγνωσμένα το τσιμέντο, είναι λίγο άβολο ... Α, για κατούρημα αντίθετα, μόνο σε χώμα και γκαζόν βολευόμαστε.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Τα δικά μου συνήθως στην άσφαλτο τα κάνουν. Πάντως για μένα είναι πιο βολικό να τα μαζεύω από κει παρά να ψάχνω στο χώμα οπότε δεν τους το αλλάζω ;)

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Και εμενα το δικό μου στο τσιμέντο-άσφαλτο τα κανει και ειναι καλυτερα γιατι ουτε τραβάει να μπαίνει μεσα σε χόρτα όπου φοβάμαι τα αγανα η χώματα όπου Λερώνετε.οποτε πολυ βολικό.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Kαι όταν θέλει να τα κάνει μέσα στο δρόμο, με κόσμο να περνάει, αμάξια κλπ τι κάνετε; Εχουμε πολλά άκτιστα οικόπεδα κλπ στην περιοχή, και το να μαζέψω εκεί μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο.

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
47
δοκίμασε να τον επιβραβεύεις με μια πολυ καλή λιχουδιά οταν τα κάνει σε χώμα. Στην αυλή θα βγαίνεις μαζί του το πρωί, με το λουρί και θα πηγαίνεις στο χώμα. Περιμένεις... αν δεν, πάλι μέσα και μετά απο λιγο τα ιδια. Επιβραβεύεις πάντα στο χώμα. Αδιαφορείς στην άσφαλτο. Θα το καταλάβει. Αν θες μπορείς να ορίσεις και συγκεκριμένο χώρο στον κήπο σου για να μην τα βρίσκεις παντού.

• Like
Reactions: Orilis

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Ο Enzo όταν ήταν κουτάβι πολλές φορές τα έκανε μέσα στον δρόμο, σε κόσμο κτλ. Το μόνο που με προβλημάτιζε ήταν όταν αποφάσιζε να χ3σει σε δρόμο που περνάνε συχνά αυτοκίνητα, οπότε απλά τον έπαιρνα από κει με συνοπτικές διαδικασίες και ψάχναμε άλλο σημείο να τον εμπνεύσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις έκανα ό,τι κάνω ούτως ή άλλως: τα μάζευα κι έβρεχα το σημείο με νερό και ξύδι που είχα σε ένα μπουκαλάκι. Τώρα, να σου δώσω συγκεκριμένη συμβουλή δεν ξέρω αν μπορώ. Απλά προτιμούσα στις βόλτες να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω σε γρασίδι-χώμα, ήταν και καλοκαίρι, και το ένα έφερε το άλλο.

• Like
Reactions: Orilis