Τουαλέτα,έξω στη βεράντα "όλα"καλά,μέσα στο σπίτι;

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Γεια χαρα σε όλους,
Επέστρεψα μετά από καιρό με ένα νέο θέμα στο φόρουμ, αρα και με ένα πρόβλημα. Μιας και ο καιρός άρχισε να γίνεται χειμωνιάτικος έπρεπε, και λέω έπρεπε (λόγω ράτσας) να παίρνω το σκυλάκο μου μέσα στο σπίτι, μιας και τον είχα στη βεράντα. Καταρχήν μετά από πολυ μεγάλη προσπάθεια 4-5 μηνών μέχρι στιγμής, το θέμα της τουαλέτας δεν εξαλείφθηκε εντελώς, υπάρχουν ατυχήματα ΚΥΡΙΩΣ όταν έβγαινε από το πρόγραμμα. Και συγκεκριμένα αν τον τάιζα παραπάνω από το κανονικό, αν τον αφηνα ελεύθερο στη βεράντα να τρέχει σαν παλαβό (τον ειχα περιορισμένο για να τον ελεγχό) σιγουρα θα μου τα έκανε πιο νωρις από την ώρα της βόλτα. Και επίσης όταν άρχιζε να γκρινιάζει για τουαλέτα (θεε μου δεν υπάρχει χειρότερος ήχος για να πετάγεσε κάθε πρωί) λίγο αν τον καθυστερούσα δεν το έχει σε τίποτα να τα αμολήσει. Και για να επανέλθω στο πρόβλημα τώρα που τον παίρνω μέσα στο σπίτι είναι σαν να έχω άλλο σκυλί. Εχει αποσυντονιστεί ΕΝΤΕΛΩΣ, κατουράει μπροστά μου σαν να μην τρέχει τίποτα, εχει χαλάσει εντελως το πρόγραμμα του, χωρις να εχει αλλάξει κάτι στην ουσία. Εγω εχω απογοητευτεί τελείως, πραγματικα αυτό το διάστημα πρώτα σκεφτόμουν το σκυλί και μετά έκανα το δικό μου πρόγραμμα. Και όλα αυτά πήγανε χαμένα;;; Οι δε γονεις μου να μου λένε πότε θα στρωθεί το σπίτι, και εγώ τι να τους πω; Οτι ο αλλος εχει ξεσκιστεί να κατουράει; Στη μητερα μου μονο είπα ότι ειχαμε 2-3 ατυχηματάκια (και καλά). Παιδια δώστε μου τα φώτα σας, μια συμβουλή. Εχω ξενερώσει, έχω ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ και εννοώ ψυχικά, νιώθω η υπομονή μου να εξαντλέιται, τα νεύρα έχουν σπάσει και γενικά μου τη δίνει από το παρα μικρό. Τι να κάνω; Ξανα βόλτες καθε 3 ώρες;

Υ.Γ να θυμήσω ότι το σκυλί είναι πινσερ, 11 μηνών αρσενικό, και γενικά ότι θέλετε να με ρωτήσετε, πειτε μου και θα σας απαντήσω, ήδη είπα πολλά αλλά έπρεπε να σας βάλω στο κλίμα

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Να σου πώ την αλήθεια περίμενα να ακούσω για κανένα λυκόσκυλο, κάτι μεγάλο τέλος πάντων. Πίνσερ περιορισμένο στο μπαλκόνι?? Με συγχωρείς αλλά εγώ κόλλησα σε αυτό.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Με μπέρδεψες...
Ο σκύλος κοιμοταν στο μπαλκονι,αλλα τον έβγαζες βολτες και τα έκανε έξω,ενώ τώρα που μενει μεσα στο σπιτι,δεν τα κανει στη βολτα αλλα μέσα;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Mηπως δεν κατουραει (ποσοτητα) αλλα σηκωνει το ποδι και μαρκαρει? Ασε λιγο ανοιχτη την πορτα να μπορει να εχει προσβαση στο σημειο που ειχε μαθει να τα κανει. Βολτες βγαινει ή θα εχει για παντα την τουαλετα του στο μπαλκονι?

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
@veloutela
Λοιπον δε σε αδικό εν μέρη, αλλα δεν θελω να μπω και στη διαδικασία να απολογηθώ για αυτό.Το μονο που θα πω , και αυτό ειναι δικό μου και μόνο δικό μου σφάλμα ήταν να το δεχτώ ως δωρο από μια φιλη μου, χωρις να ψαχτω, να μαθω, να ρωτησω για να ξέρω τι θα με περιμένει στη συνέχεια και τότε να αποφασίσω. Ημουν στο τσακ να της τον επιστρέψω πίσω απλα στη πορεία αρχισαμε να δενόμαστε όλη η οικογένεια μαζί του. Τώρα, αφού δικαιολογήθηκα μπορούμε να επανέλθουμε στο θέμα μας.

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Με μπέρδεψες...
Ο σκύλος κοιμοταν στο μπαλκονι,αλλα τον έβγαζες βολτες και τα έκανε έξω,ενώ τώρα που μενει μεσα στο σπιτι,δεν τα κανει στη βολτα αλλα μέσα;
Οπως τα είπες απλα τώρα κατουράει και μέσα στο σπίτι και στις βόλτες κανονικά!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αααα...Δε ξερει ο καημενουλης οτι δεν πρεπει να τα κανει μεσα.Ξερει οτι απαγορευεται στο μπαλκονι.Ξεκινα από την αρχη να το μαθαινεις να τα κανει στη βολτα και μονο,οπως εκανες για να μαθει να μην τα κανει στο μπαλκονι.Θα μαθει πιο σύντομα από όσο χρονο χρειαστηκες για το μπαλκονι,γιατί ήδη γνωριζει τη διαδικασια.

Μεγαλώνοντας θα συνδεσει το πιπι του μονο με τη βολτα και δε θα τα κανει σε κανενα εσωτερικο χωρο.Τώρα μπερδευεται ακομα...

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Mηπως δεν κατουραει (ποσοτητα) αλλα σηκωνει το ποδι και μαρκαρει? Ασε λιγο ανοιχτη την πορτα να μπορει να εχει προσβαση στο σημειο που ειχε μαθει να τα κανει. Βολτες βγαινει ή θα εχει για παντα την τουαλετα του στο μπαλκονι?
Κατουράει κανονικότατα μέσα. Και στο μπαλκόνι που τον είχα τον έβγαζα βόλτα για την ανάγκη του, βεβαια ειχαμε και καποια ατυχήματα και στο μπαλκόνι. Το θέμα ειναι ότι μου δίνει την εντύπωση ότι μπορει να κρατηθεί αλλα δεν το κανει. Και εξηγούμε, χθες τον είχα βγαλει στις 5 το απόγευμα και δυστυχως το βράδυ λόγω βροχης δεν τον ξαναέβγαλα για να μη γίνει μούσκεμα και κρυώσει, με αποτέλεσμα να τον βγάλω σημερα στις 8 το πρωι. Δηλ κρατήθηκε 15 ωρες χωρις να κανει τίποτα απολύτως.Αυτό πως εγινε;

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Αααα...Δε ξερει ο καημενουλης οτι δεν πρεπει να τα κανει μεσα.Ξερει οτι απαγορευεται στο μπαλκονι.Ξεκινα από την αρχη να το μαθαινεις να τα κανει στη βολτα και μονο,οπως εκανες για να μαθει να μην τα κανει στο μπαλκονι.Θα μαθει πιο σύντομα από όσο χρονο χρειαστηκες για το μπαλκονι,γιατί ήδη γνωριζει τη διαδικασια.

Μεγαλώνοντας θα συνδεσει το πιπι του μονο με τη βολτα και δε θα τα κανει σε κανενα εσωτερικο χωρο.Τώρα μπερδευεται ακομα...
Μα δεν θεωρείται και μικρος, τελος του μηνα θα γίνει 1 έτους. Μεχρι πότε θα υπάρχουν ατυχήματα; Δηλαδη ξανα ξεκινάμε 5-6 βόλτες την ημέρα;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δεν είναι μικρος για τουαλετα,αλλα είναι σχετικα μικρος για να κανει σωστους συνειρμους και συνδυασμούς.Γι αυτόν,το να μενει μεσα είναι κατι καινούριο,άρα κανουριοι κανονες.Του τους έδειξες;

Παράδειγμα:ένα παιδί έχει μάθει στο σπίτι του να τρωει στο καθιστικό,αλλά στο σπίτι της γιαγιάς πρεπει να τρωει στην κουζίνα.Του το είπε κανεις;Γιατί το μαλώνουν άδικα;

5-6 βολτες νομιζω είναι πολλες,αλλά 3-4 σίγουρα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Κατουράει κανονικότατα μέσα. Και στο μπαλκόνι που τον είχα τον έβγαζα βόλτα για την ανάγκη του, βεβαια ειχαμε και καποια ατυχήματα και στο μπαλκόνι. Το θέμα ειναι ότι μου δίνει την εντύπωση ότι μπορει να κρατηθεί αλλα δεν το κανει. Και εξηγούμε, χθες τον είχα βγαλει στις 5 το απόγευμα και δυστυχως το βράδυ λόγω βροχης δεν τον ξαναέβγαλα για να μη γίνει μούσκεμα και κρυώσει, με αποτέλεσμα να τον βγάλω σημερα στις 8 το πρωι. Δηλ κρατήθηκε 15 ωρες χωρις να κανει τίποτα απολύτως.Αυτό πως εγινε;

Ειναι πολλες ωρες για να κρατηθει τοσο νεαρο σκυλι. Ετυχε και κρατηθηκε τοσο. Ας βραχει και να τον στεγνωσεις με μια πετσετα μετα. Μιας κι εχεις πινσερ καλο θα ηταν μολις κρυωσει λιγο ακομη ο καιρος να του φορας κατι οταν τον βγαζεις εξω στο κρυο. Καποια μελη εδω παιρνουν το μπολ του νερου για 8 ωρες το βραδυ και το ξαναδινουν το πρωι. Μηπως να το δοκιμαζες? Παντως θεωρω πως 3 βολτες την ημερα ειναι απαραιτητες ακομη, αφου εχετε ακομη ατυχηματα. Μαλωσε τον και λεκτικα λιγο αλλα ΜΟΝΟ οταν τον πιανεις να το κανει. Κατοπιν εορτης δεν εχει καμια αξια.

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Δεν είναι μικρος για τουαλετα,αλλα είναι σχετικα μικρος για να κανει σωστους συνειρμους και συνδυασμούς.Γι αυτόν,το να μενει μεσα είναι κατι καινούριο,άρα κανουριοι κανονες.Του τους έδειξες;

Παράδειγμα:ένα παιδί έχει μάθει στο σπίτι του να τρωει στο καθιστικό,αλλά στο σπίτι της γιαγιάς πρεπει να τρωει στην κουζίνα.Του το είπε κανεις;Γιατί το μαλώνουν άδικα;

5-6 βολτες νομιζω είναι πολλες,αλλά 3-4 σίγουρα.
Οταν τον είχα εξω φτασαμε στις 3 βόλτες, αλλα τις τελευταίες μέρες δεν ξερω τι ειχε πάθει και εκει κατα της 2-3 η ωρα εκανε τσισα και τις αυξησα στις 4. Τωρα εδω θα πρεπει μαλλον να τις κανω 5 για να ειμαι σιγουρος. Το θεμα ειναι ποσο θα τις κρατησω 5 και μετα απο πόσο χρονο θα αρχισω να αυξάνω τον μεταξυ τους χρονο ωστε να μειωθουν οι βόλτες; Επισης αυτα που έμαθε οτι η βεράντα δεν ειναι τουαλέτα παιζει να το ξεχασει μεχρι το καλοκαίρι;

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Ειναι πολλες ωρες για να κρατηθει τοσο νεαρο σκυλι. Ετυχε και κρατηθηκε τοσο. Ας βραχει και να τον στεγνωσεις με μια πετσετα μετα. Μιας κι εχεις πινσερ καλο θα ηταν μολις κρυωσει λιγο ακομη ο καιρος να του φορας κατι οταν τον βγαζεις εξω στο κρυο. Καποια μελη εδω παιρνουν το μπολ του νερου για 8 ωρες το βραδυ και το ξαναδινουν το πρωι. Μηπως να το δοκιμαζες? Παντως θεωρω πως 3 βολτες την ημερα ειναι απαραιτητες ακομη, αφου εχετε ακομη ατυχηματα. Μαλωσε τον και λεκτικα λιγο αλλα ΜΟΝΟ οταν τον πιανεις να το κανει. Κατοπιν εορτης δεν εχει καμια αξια.
Τον μαλώνω εκεινη την ωρα μιας και το 98% ειμαι μπροστα οταν το κανει. Ααα, ηδη του φοράω ενα μπλουζακι, αφου τρεμει από το κρύο το καημένο. Και μιας και μου εδωσες την ευκαιρία, οταν βρέχει και βρέχει πολύ πως βγαζετε βόλτα τα σκυλιά σας;;

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Βγαινεις με υπομονη στην αρχη και σε καμια 10αρια βολτες θα σου αρεσει και εσενα να βγαινεις στην βροχη.Παρτου και ενα αδιαβροχο και οταν επιστρεφεται απο την βολτα τον στεγνωνεις με πετσετα και πιστολακι(φυσικα θα πρεπει να του μαθεις πως το πιστολακι ειναι καλο σιγα σιγα και οχι να αρχισεις να τον φυσας στην μουρη).

thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Ρε παιδια αν ειναι δυνατον, τον εβγαλα 8:45 βολτα και στις 10:45 κατουρισε στο σπιτι. Μετα απο 2 ωρες;;;;; Και μαλιστα κιτρινο-κιτρινο. Αν ειναι ποτε δυνατον.Πραγματικα δεν ξερω αν κανω εγω λαθος σε κατι, αλλα μερα με την ημέρα χειροτερευει. Αυτα δεν τα εκανε οταν ηταν 5 μηνων που το πηρα. Εχω σηκωσει τα χερια ψηλα με αυτο το σκυλί. Ειμαι στην τσιτα όλη μερα,τον πηρα με το καλό, τον πηρα με το αγριο, το επαιξα τρελίτσα, ΟΛΑ τα εχω κανει. Δεν ξερω πως να συμπεριφερθω πια. Ακομα και το νερο του το παιρνω πλεον, μονο οταν τρωει του δινω. Αναρωτιεμαι πως κατουραει ετσι. Μηπως να βαλω και καμια πάνα;; Αλλα ουτε στην αρχη τη δεχτηκε γιατι το προηγουμενο αφεντικο του τον ειχε χυμα στον κηπο να τα κανει, οπότε την πανα ουτε ζωγραφιστη,μονο καποιες φορες εκτονωνε τα νευρα του σκίζωντας τη.
Στην αρχη θυμαμαι οταν πρωτο μπηκα εδω στο φορουμ καπου διαβασα οτι πολυ τα δινουν τα σκυλια για αυτο το λόγο, αλλα δυστυχως τοτε ελεγα σιγα μωρε τοσο υπερβολικοι ειναι μερικοι, αλλα τωρα καταλαβαινω τι περνουσαν...

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Για να καθαρίσει τελείως ένα σκυλί μπορεί να πάρει και ένα χρόνο. Συνήθως θέλουν 6 μήνες να μάθουν να κρατούν τον χώρο τους καθαρό αλλά κ πάλι χρειάζονται εναλλακτική τουαλέτα. Ενα χώρο δλδ στο σπίτι να μπορούν να λερώνουν πχ στο μπαλκόνι. Η σφουγγαρίστρα είναι πάντα σε ετοιμότητα, με λίγο ξύδι κ νερό τα χαλιά μοσχοβολάνε.
Το δικό σου ήξερε σαν χώρο του το μπαλκόνι τώρα πρέπει να μάθει το σπίτι. Τον τρόπο νομίζω ότι τον ξέρεις, τόσα σου έγραψαν πριν..

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ρε παιδια αν ειναι δυνατον, τον εβγαλα 8:45 βολτα και στις 10:45 κατουρισε στο σπιτι. Μετα απο 2 ωρες;;;;; Και μαλιστα κιτρινο-κιτρινο.
Ναι,γιατί του ξανάρθε και δεν ήξερε ότι δεν πρέπει.

Μήπως του άλλαξες τροφή από ξηρά σε κανονικό φαγητό;Επειδή το κανονικό φαγητό έχει περισσότερο νερό,έχουν αλλάξει και οι συνήθειές του.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μέσα σε 2 μέρες θα μάθει ως δια μαγείας ο σκυλάκος?
Θα αλλάξει την συνήθεια που είχε 11 μήνες?
Θέλει δουλεία από την πλευρά σου θέλει υπομονή θέλει επιμονή, και έχε στο μυαλό σου ότι δεν μαθαίνουν ή αλλάζουν συνήθειες όλοι οι σκύλοι με τον ίδιο ρυθμό!

Πρέπει να το πάρεις από την αρχή κάθε 2 ώρες έξω για λίγο εν ανάγκη!
Δεν φταίει ο σκύλος για να σηκώνεις τα χέρια ψηλά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97