Τι σκύλο να επιλέξω?

Nikolaou.v

Member
12 Αυγούστου 2015
6
12
39
Θεσσαλια
καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ακούσω κάποιες γνώμες σχετικά με την απόκτηση σκυλου δεύτερου, ο οποίος θα ζει μέσα σε διαμέρισμα με εμένα, τον άντρα μου, τον δικό μου τον σκυλάκο κ το μωρό που περιμένουμε σε 3 μήνες. Ο άντρας μου έχασε πρόσφατα από καλαζάρ τη σκυλα του έχοντας κάνει αγώνα χρόνων να τη σωσει (πιτμπουλ θυληκο 5 ετών) κ παρόλο που έχει άριστη σχέση με τον δικό μου ημιαιμο μπομπιρα είναι ολοφάνερη η προτίμηση του ( του σκυλου) προς εμένα που τον μεγαλωσα. Εγώ λατρεύω τα σκυλιά δεν έχω πρόβλημα για δεύτερο μέσα στο σπίτι κ μάλιστα θεωρώ ότι καλύτερο να μεγαλώσει μαζί με το μωρο που έρχεται.
Εμείς θεωρούμε καλύτερα ένα κουτάβι τώρα ώστε όταν γεννηθεί το μωρό να είναι ήδη πχ 5-6 μηνών το κουτάβι κ να έχει μάθει τα βασικά (πχ τουαλέτα) κ κάποιους κανόνες μέσα στο σπίτι. Μήπως να περιμένουμε να γεννηθεί το μωρό κ μετά??
Επίσης κολλάμε κ στη φυλή... Ο μικρός μας είναι ημίαιμο 8 κιλά , 3 ετών, άψογος χαρακτήρας, καθολού ζημιές, πολύ παιχνιδιάρης κ " κύριος " σε όλα του. Επομένως θέλουμε ένα σκυλί να τα πάει καλά με τα παιδιά κ τα άλλα σκυλιά, να έχει ενέργεια ( θέλουμε να μας ακολουθεί ο σκύλος σε εκδρομές, περιπάτους κ τρεξιμο) να μαδαει όσο λιγότερο, μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος κ να έχει κ κάποια ένστικτα φυλακα. Επίσης να μη γαυγιζει πολύ καθότι θα ζει σε διαμέρισμα κυρίως. K λέμε για θυληκο ..
Ποια η γνώμη σας για dogo argentino??

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
καλησπερα και καλη λευτερια (ετσι λενε νομιζω σε αυτες τις περιπτωσεις :D )
δεν ξερω, δεν ειναι λιγο too much 2ο σκυλι 3 μηνες πριν γεννησεις? γενικα χωρις να ειμαι πατερασ, νομιζω θα εχεις τρεχαματα ειδικα στις αρχες με το μωρακι... απο τις ημερες της γεννας μεχρι το οτιδηποτε χρειαστει !

• Like
Reactions: Nikolaou.v

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ναι...δλδ αποτι καταλαβαίνω τωρα μπαινεις στο 3ο τριμηνο...θα βαρυνεις,θα πρηστεις (γενικα αστα να πανε κατασταση) δεν θα εχεις,καταρχας,την αντοχή,ύστερα,την ορεξη,να τρεχεις πισω απο ενα κουταβι!
Κ αφου γεννησεις...θα κανεις να κλεισεις ματι,σαν άνθρωπος,μηνες...
Γενικα...οπως το εχεις σκεφτει...δεν βολευει...κανεναν!
Σαν ιδεα ειναι σωστή,απλα το timing ειναι υπερβολικα δυσκολο,οχι ακατορθωτο,αλλα ή που θα πεσεις κατω απτην εξάντληση,ή που καποιος θα μπει σε 2η μοιρα...κ συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις σε 2η μοιρα μπαινει το κουταβι...οποτε?αμαρτία!

Προσωπικα προτείνω να αφησεις να περάσει τουλάχιστον 1-1,5 χρονος,να ξεπεταχτει το μωρο,να εισαι πιο ξεκούραστη,πιο ήρεμη κ μετα με το καλο (κ αν αισθανεστε ακομη το ιδιο) βαζετε μπρος κ για ενα νεο μελος...
Γιατι οχι πιτμπουλακι παλι?
Κ γιατι οχι κ καποιο ενήλικο (να μην εχεις κ εκπαιδευση τουαλετας κ εντολες πανω απτο κεφαλι σου!ενα σκυλακι ετοιμο!)
Με τον δικο σου,πρόβλημα δε θα υπαρξει,κ για να μην υπαρχει κ μελλοντικά,καλυτερο κ πιο ευκολο ειναι να φερεις θηλυκό...θα την μεγαλωσει ο δικος σου,κ θα τον βλεπει σα μεγαλο της αδελφό (μονο καποιος να στειρωθει,εαν δεν ειναι ηδη,μην εχετε τιποτα "αιμομιξιες")
Τα ντογκο ειναι πολυ ομορφα εξυπνα κ προστατευτικα σκυλια...χρειαζονται ομως έμπειρους ιδιοκτήτες,καθοτι κ δυνατά σκυλιά...θα πρεπει να αναρωτηθεις,εσυ ας πουμε,μονη σου,θα μπορεις να την κουμανταρεις?
Επισης σαν μεγαλοσωμο σκυλι τα εξοδα ειναι υπερβολικα αυξημενα...θα πρεπει να το λάβεις κ αυτο υπόψιν

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
been there done that..
Γεννηθηκε η δευτερη κορη μου και μετα απο δυο μηνες γεννηθηκε το κουταβι μου (οποτε μετα απο περιπου 4 συνολικα ηρθε στην κατοχη μου)
περασαμε λιγο δυσκολα στην αρχη αλλα με υπομονη και καλη θεληση απο ολους γινεται.

Nikolaou.v

Member
12 Αυγούστου 2015
6
12
39
Θεσσαλια
Μάλιστα ... βασικά τα έχω σκεφτεί όλα αυτά κ είναι κ ότι ακούω από συγγενείς κ φιλους ...απλά ήλπιζα ότι σε dog forum θα μου λέγανε όλοι ...ναιιιιιι πάρε σκύλο με χίλια τώρα είναι η πιο κατάλληλη περιοδος !! Lol
Ενήλικο δε θέλω για το λόγο ότι δεν ξερω τι βιώματα έχει το σκυλί, ούτε πως έχει μεγαλώσει ώστε να το εμπιστευτώ με το μωρό. Κ αυτός είναι κ ο λόγος που δεν επιλέγουμε ημίαιμο. Αν κ ναι ξέρω ότι το παιδί κ το σκυλί όπως τα μάθεις είναι, παρ' όλα αυτά θα θελα από πριν να ξέρω στο περίπου τι να περιμένω...
Τα Πιτ μπουλ τα φοβάμαι λίγο γτ παρόλο που η σκυλα του άντρα μου ήταν τρομερά πειθαρχημένο σκυλί, μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο την αναφέρει σαν την πιο επιθετική ράτσα με τα ποσοστά επίθεσης σε ανθρώπους πολύ υψηλά. Κ αν ήμασταν μόνοι μας .. Ίσως να το ρίσκαρα αλλά με τη μπουμπού που έρχεται.. το φοβάμαι λίγο
Βλέπω τον άντρα μου μαραζώνει κ ζηλεύει κάθε που ο σκυλάκος μου έρχεται κ ζητιανεύει χάδια από μένα. Ή στον ύπνο προτιμάει την δική μου μεριά. Τον κρατάει με το ζόρι ο άντρας μου καμιά φορά να κοιμηθούν μαζί κ ο σκυλάκος με κοιτάει με ύφος.. μαμά με σενα θέλω να είμαι αλλά θα κοιμηθώ εδώ αναγκαστικά. Θέλει σκύλο να τον κάνει "δικό του" το βλέπω ..

• Like
Reactions: ioanna a

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Η αγορα καθαροαιμου σκυλου ειναι χρονοβορα διαδικασια. Να μιλησεις με εκτροφείς, να σου κανουν, να τους κανεις, να εχουν γεννα κλπ. Εχει πολλη αναμονη. Το εχεις υπολογισει;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Ενήλικο δε θέλω για το λόγο ότι δεν ξερω τι βιώματα έχει το σκυλί, ούτε πως έχει μεγαλώσει ώστε να το εμπιστευτώ με το μωρό. Κ αυτός είναι κ ο λόγος που δεν επιλέγουμε ημίαιμο.
Δεν έχω ακούσει τα ντόγκο να φημίζονται ως family pets - εκτός αν κάνω λάθος...
Αν θέλετε ντε και καλά καθαρόαιμο, μια φυλή που έχει τη φήμη της "νταντάς" για παιδιά και είναι και στο στυλ του συζύγου (ως οπαδός των πιτ) είναι τα staffordshire bull terrier. Το μέλος @canis μπορεί να κατατοπίσει για αυτά καλύτερα.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καλα...κοιταξε...τα "πιτμπουλ" ειναι κ εξαιρετικα στοχοποιημενη "φυλή"!
Πουλάνε!
Εχεις ακουσει ποτε "μαλλιαρο ημιαιμο τσοπανοσκυλοειδες επιτέθηκε στον/στη τάδε?"...οχι...
Λες ομως πράγματι να μην υπάρχουν κ αυτα τα περιστατικα?
Τα ενηλικα...δε θα πας στα τυφλα,θα χουν δειξει δείγματα σαυτον που τα φιλοξενουσε...θα σε ενημερωσουν για το κατα ποσο "κάνει" ή δεν "κάνει" για σας...κ αυτοι (φιλοζωικες εννοω) δεν αποσκοπούν στο να κανουν λαθος ταιριασματα πολυ απλα γιατι θελουν τα σκυλια τους να βρισκουν τελεσιδικα τα σπιτια τους,διχως επιστροφες κ ιστοριες γιαγριους!
Καταννοω βεβαια το πως σκεφτεσαι...απλα σου προτείνω και αυτο...να τοχεις κατα νου...μπας και...

Ειδικα εδω,θα κοιταξουμε το συμφερον (του οποιου) σκυλου...τα παραπανω δε τα ανεφερα τοσο για σενα,οσο για το ιδιο το σκυλι...
δε ξέρω αν τον μεγάλωσες εσυ τον δικο σου κ αν θυμασαι τι παλουκι ειναι να το μεγαλωνεις να τον εκπαιδευσεις...
τις αναγκες του τοσο για την απρόσκοπτη προσοχη του ανθρώπου του οσο κ για την ατέλειωτη φροντιδα κ αγάπη!
Εσυ...απλα δε θα προλαβαινεις!θεωρώ!
Βεβαια μπορει να εισαι κ η wonder woman!
Δε ξερω...
Αλλα ειδικα τις ωρες που θα λειπει ο αντρας σου...τι θα πρωτοκανεις με ενα νεογεννητο να τσιριζει/να θελει αλλαγμα/γαλα , ενα κουταβι να κατουροχεζει παντου κ να ζηταει κ αυτο ενα χαδι λιγο παιχνιδι , και τον δικο σου να θελει εστω ενα πιατο φαι,μια βολτα να κατουροχεσει κ αυτος ο ερμος...
κ σε ολα αυτα,βαλε να φροντισεις τον εαυτο σου,το σπιτι κοκ...
Το 24ωρο δεν εχει αρκετές ωρες!

Ετσι λεω εγω...μπορει να κανω λαθος...

• Like

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.416
6.551
Το μέλος canis λέει να περιμένετε να γεννήσετε, με το καλό και αφού δείτε πως είναι η ζωή (αρχικά) με μωρό (και ένα σκυλί) να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα που μπορεί να είναι:

1. Ζωή με μωρό και 2 σκυλιά
2. Ζωή με 2 μωρά και ένα σκυλί
3. Ζωή με μωρό, ένα σκυλί και ψυχοφάρμακα
4. Ζωή με μωρό και ψάχνουμε να δώσουμε το σκυλί
5. ...μήπως να δίναμε το μωρό;

...και μερικές άλλες παραλλαγές που δεν είναι ανάγκη να γράψω.

Μπορεί και οι δύο να γνωρίζετε πως είναι η ζωή με σκύλο, αλλά και για τους δύο είναι άγνωστο πως θα είναι η ζωή με μωράκι και πως θα διαμορφωθεί στην πορεία. Είναι, γενικά, λάθος να ξεκινάμε κάτι καινούργιο και να προσπαθούμε να "στριμώξουμε" και άλλα καινούργια την ίδια περίοδο. Σίγουρα μπορεί όλα να πάνε άψογα και με 3 σκυλιά και τετράδυμα, αλλά για ποιο λόγο να αυξάνουμε το βαθμό δυσκολίας;

Το μωρό θέλει χρόνο και προσοχή και από τους 2 γονείς... Θέλουν και οι δύο γονείς τον χρόνο και την βοήθεια ο ένας του άλλου. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να μπει στην εξίσωση αμέσως και άλλος ένας (άγνωστος) παρανομαστής που θα θέλει και αυτός χρόνο και προσοχή;

Είναι πολύ πιθανό αυτή η έλλειψη χρόνου, η πίεση και οι χωρίς πολύ σκέψη αποφάσεις να οδηγήσουν σε λάθη που θα πρέπει αργότερα να διορθωθούν απαιτώντας πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, κόπο, χρόνο και ίσως έχουν οδηγήσει και σε κάποιο domino effect που θα έχει προκαλέσει και άλλα θέματα.

Εδώ θα είμαστε, δεν χανόμαστε και μη βιαζόσαστε... Δεν είναι ότι δεν θα έχετε τι να κάνετε με τον ελεύθερο σας χρόνο σε λίγο και το μωράκι θα έχει σκύλο, όπως έχετε κι εσείς.

Last edited:

Nikolaou.v

Member
12 Αυγούστου 2015
6
12
39
Θεσσαλια
Η αγορα καθαροαιμου σκυλου ειναι χρονοβορα διαδικασια. Να μιλησεις με εκτροφείς, να σου κανουν, να τους κανεις, να εχουν γεννα κλπ. Εχει πολλη αναμονη. Το εχεις υπολογισει;
Αυτον τον χρόνο όχι δεν τον έχω υπολογίσει ..

Nikolaou.v

Member
12 Αυγούστου 2015
6
12
39
Θεσσαλια
Δεν έχω ακούσει τα ντόγκο να φημίζονται ως family pets - εκτός αν κάνω λάθος...
Αν θέλετε ντε και καλά καθαρόαιμο, μια φυλή που έχει τη φήμη της "νταντάς" για παιδιά και είναι και στο στυλ του συζύγου (ως οπαδός των πιτ) είναι τα staffordshire bull terrier. Το μέλος @canis μπορεί να κατατοπίσει για αυτά καλύτερα.
Απ όσο ακούω είναι ηρεμα τα ντογκο κ κατάλληλα για σπίτι και οικογένεια..

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Κ το μωρο κ το κουταβι θελουν πολυ χρονο...που αν ερθουν ταυτόχρονα δεν θα μπορείς εκ των πραγμάτων να τους χαρισεις...κατι θα στερηθείς, κατι θα χαθει απο το μεγάλωμα του κουταβιου....

Ας ερθει με το καλο το μωρο σου,να δεις ποσο απολυτο,καταιγιστικο, δυσκολο κ υπεροχο ειναι κ οταν βρεις την ευθεία σου με αυτο,το ξαναβλεπεις...(αν κ μετα θα αρχισει το κυνηγι οποτε κ τοτε θα δεις που απο μονη σου μια αναβολη θα τη δωσεις...χεχε)

• Like

Nikolaou.v

Member
12 Αυγούστου 2015
6
12
39
Θεσσαλια
Μάλιστα .. απλά είμαστε τόσο dog lovers που δεν κρατιόμαστε! Αναμένουμε λίγο λοιπόν.. Κ τα ξαναλέμε.. γτ "το εγκλημα" θα το κάνουμε. Το πότε είναι το θέμα.. Κ τι στο καλό.. δικό μας παιδί θα βγει.. θα χει έρωτα με τα σκυλιά!
Ίσως παρασυρομαστε λίγο γτ ο μικρός μας είναι πλέον απόλυτα προσαρμοσμενος στην καθημερινότητα μας κ δε μας δυσκολεύει καθόλου. Αντίθετα θα είναι πιστεύω η τέλεια babysitter!
Έχω ξεχάσει μάλλον ζημιές που έκανε σαν κουτάβι κ τι σκ@@ τα έχω φάει (συγγνώμη κιόλας)

Αναμένουμε λοιπόν...
Σας ευχαριστώ πολύ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν