Τι σκυλο να παρω;

giorgosant

Member
20 Αυγούστου 2012
5
0
γεια σας!! ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας πανω στο θεμα που με βασανιζει τις τελευταιες μερες...

λοιπον, θελω παρα πολυ να παρω σκυλο, αλλα...
ειμαι φοιτητης, ζω σε διαμερισμα και θα λειπω απ'το σπιτι μερικες ωρες καθε μερα για τα μαθηματα. επισης μια-δυο φορες το μηνα θα πηγαινω στο χωριο μου... ειμαι διατεθειμενος να αφιερωνω πολυ χρονο στο σκυλο μου, και να τον κανω βολτα καθημερινα, απλα επειδη ζω σε διαμερισμα ο σκυλος θα πρεπει να μπορει να ζησει ησυχος και μεσα... ακομη θα προτιμουσα να ειναι φιλικος με αλλα ζωα και με τους ανθρωπους...

δεν θα ηθελα σκυλο με πολυ τριχωμα κτλ. στο στυλ των yorkshire terrier

εκανα και μια ερευνα στο ιντερνετ και ο σκυλος που ταιριαζει σε τετοιο τροπο ζωης ειναι ο ιταλικος γκρειχαουντ και πληρει τις προσδοκιες μου...
απλα μηπως ειναι δυσκολο να βρω τετοιο σκυλο στην ελλαδα;

εσεις τι σκυλια προτεινετε;
πειτε μου τη γνωμη σας στο θεμα, και αν πρεπει να παρω σκυλο τωρα η να το σκεφτω οταν τελειωσω τη σχολη... :)

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Όταν φεύγεις να πάς στο πατρικό σου καλο θα ήταν να τον παίρνεις μαζι! Πχ αργίες Χριστούγεννα Πάσχα τι θα κάνει ο σκύλος; Αν εχεις δικο σου αυτοκίνητο δεν υπάρχει πρόβλημα να μεταφερεις το σκύλο ότι μέγεθος και να έχει διαφορετικά θα σου πρότεινα να πάρεις ένα μικρόσωμο σκυλάκι έτσι ώστε να μπορείς να το μεταφερεις πιο εύκολα

Kathrinf1

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2012
330
0
Εγώ λέω να κοιτάξεις σε καμιά φιλοζωική και σε κανένα καταφύγειο μήπως βρεις κανένα σκυλάκι που θα σου ταιριάζει και ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να σου κλέψει την καρδιά. Αφού δεν ψάχνεις καμιά συγκεκριμένη ράτσα, δεν χάνεις και τίποτα να ρίξεις μια ματιά!;)

fotini1987

Member
3 Αυγούστου 2012
16
3
37
Εγώ έχω ένα Πινσερ και είναι υπέροχος…. Δεν μαδάει, είναι βολικός στις μετακινήσεις(θα γίνει περίπου 7 κιλά δεν είναι τα νάνος πινσερ), φιλικός με τα παιδιά, οικονομικός ( μια ξηρά τροφή 3 κιλών τον καλύπτει για 35 μέρες περίπου) μαθαίνει εύκολα... Είναι υπερκινητικός αλλά μια βόλτα μιας ώρας το βράδυ να περπατήσει και να τρέξει και ένα παιχνίδι στο σπίτι τον καλύπτει απόλυτα! Για έμενα είναι από τα καλυτερα σκυλάκια!!!

fotini1987

Member
3 Αυγούστου 2012
16
3
37
Ναι… υπάρχουν κάποια πινσερ τα αποκαλούν “νάνος πινσερ” γίνονται πάριου 2,5 με 3 κιλά…

giorgosant

Member
20 Αυγούστου 2012
5
0
σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας...!!!! :) θα ηθελα να παρω ενα σκυλο απο φιλοζωικη η καταφυγιο, αλλα σκεφτομαι μηπως ο σκυλος δεν μπορει να ακολουθησει τον τροπο ζωης μου, εαν παρω τυχαια εναν... επισης καλο θα ηταν αν μπορουσε να μου πει καποιος που να ψαξω στην κρητη για σκυλο!! και η στρατιωτικη θητεια δεν πιστευω οτι θα ειναι προβλημα σε δυο τρια χρονια απο τωρα, γιατι τον σκυλο θα τον εχω στο χωριο με τους γονεις μου οσο θα ειμαι στο στρατο...

fotini1987

Member
3 Αυγούστου 2012
16
3
37
Ναι και εγώ στην αρχή είχα μπερδευτεί είναι ακριβώς στο μέγεθος του Τσιουάουα απλά έχει μεγάλα σηκωμένα αυτάκια και υπάρχει σε χρώμα μαύρο με καφέ ,καφέ με ανοιχτό μπεζ και καφέ σκέτο. Μια φίλη μου έχει ένα τέτοιο 3 χρονών και 2 κιλά….

fotini1987

Member
3 Αυγούστου 2012
16
3
37
δηλαδή σε μέγεθος οσο το τσιουάουα;
Ναι και εγώ στην αρχή είχα μπερδευτεί είναι ακριβώς στο μέγεθος του Τσιουάουα απλά έχει μεγάλα σηκωμένα αυτάκια και υπάρχει σε χρώμα μαύρο με καφέ ,καφέ με ανοιχτό μπεζ και καφέ σκέτο. Μια φίλη μου έχει ένα τέτοιο 3 χρονών και 2 κιλά….

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τι πινσερ νανος λετε; Ενα ειναι το μινι πινσερ. Δεν υπαρχει το μικρο και το μικροτερο. Υπαρχει το πινσερ, που ειναι ενα απο τα σκυλια που χρησιμοποιηθηκαν για το ντπομπερμαν, και υπαρχει και το μινι πινσερ.

giorgosant

Member
20 Αυγούστου 2012
5
0
το πινσερ μια χαρα μου φαινεται σαν ιδεα!! ;)

αλλα μπορει καποιος να απαντησει σ'αυτο που ειπα προηγουμενως;

"θα ηθελα να παρω ενα σκυλο απο φιλοζωικη ή καταφυγιο, αλλα σκεφτομαι μηπως ο σκυλος δεν μπορει να ακολουθησει τον τροπο ζωης μου εαν παρω τυχαια εναν... επισης καλο θα ηταν αν μπορουσε να μου πει καποιος που να ψαξω στην κρητη για σκυλο εαν τελικα ψαξω για κατι συγκεκριμενο!!" :D

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Άν πάρεις κουτάβι από καταφύγιο,είναι τόσο εύπλαστα που θα μπορεί να ακολουθήσει ότι τρόπο μάθει από εσένα.Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Ούτε με ενήλικα θα έχεις αν σε καθοδηγήσουν σωστά οι άνθρωποι του καταφυγίου.
Κοίτα αν έχουνε κουταβάκια πρώτα,δες ένα που να σου αρέσει κ όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τι πινσερ νανος λετε; Ενα ειναι το μινι πινσερ. Δεν υπαρχει το μικρο και το μικροτερο. Υπαρχει το πινσερ, που ειναι ενα απο τα σκυλια που χρησιμοποιηθηκαν για το ντπομπερμαν, και υπαρχει και το μινι πινσερ.
κι εγω τα πινσερ και τα μινι πινσερ ηξερα, όχι οτι εχω ψάξει και πολυ το θέμα, μη νομίζεις, μόνο απο το ιντερνετ γενικές γνώσεις.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
θα ηθελα να παρω ενα σκυλο απο φιλοζωικη η καταφυγιο, αλλα σκεφτομαι μηπως ο σκυλος δεν μπορει να ακολουθησει τον τροπο ζωης μου, εαν παρω τυχαια εναν... επισης καλο θα ηταν αν μπορουσε να μου πει καποιος που να ψαξω στην κρητη για σκυλο!! και η στρατιωτικη θητεια δεν πιστευω οτι θα ειναι προβλημα σε δυο τρια χρονια απο τωρα, γιατι τον σκυλο θα τον εχω στο χωριο με τους γονεις μου οσο θα ειμαι στο στρατο...
Δεν θα πάρεις τυχαία έναν. Θα τον δεις και θα τον γνωρίσεις από κοντά και θα ζητήσεις να ενημερωθείς για τον χαρακτήρα του. Θα μπορέσεις έτσι να διαλέξεις αυτόν που ταιριάζει και σε σένα αλλά και στους γονείς σου που καλό είναι να είναι παρόντες, αφού ο σκύλος θα είναι και δικός τους και θα αναλάβουν μεγάλο μέρος της φροντίδας του.

Κυνοκομείο Ηρακλείου
Τηλ. 2810 399209 (εργάσιμες μέρες και ώρες)

Το link λειτουργεί ακόμα και αν δεν έχεις προφίλ στο Facebook:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.112543828622.124219.112541418622&type=1

Όσες φορές έχω μπει στη σελίδα τους, έχουν σχεδόν πάντα μικρόσωμα και μάλιστα πολλά. Προφανώς δεν φυτρώνουν, κάποιοι φροντίζουν να "ανανεώνουν το στοκ" στους δρόμους. Τα μικρόσωμα σπάνια γεννιούνται και μεγαλώνουν στο δρόμο (επιβιώνουν πιο δύσκολα, περισυλλέγονται πιο εύκολα), επομένως το πιθανότερο είναι τα πιο πολλά από αυτά να έχουν ζήσει κάποτε σε σπίτι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi