Τι γίνεται με τα μαλτέζ;Οι σκύλοι ήταν και πρέπει να είναι εργασίας!
Τι γίνεται με τα μαλτέζ;Οι σκύλοι ήταν και πρέπει να είναι εργασίας!
Βασιλη, τα σκυλια σου τα αποκαλεις «συντροφε» και «συντροφισσα»?Ψιτ , εργατοπατερες ...σε σας μιλαω :
Η πιο πετυχημενη εργασια του σκυλου ειναι αυτη της συντροφιας ...
Συμφωνώ μαζί σου μόνο που δυστυχώς άν έμεναν μόνο εργάσιας θα είχαν την κατάληξη του αλόγου και του γαιδουρίου τρομερη παρακμή σήμερα πλήρης αδιαφορία παρόλο που μας έχουν προσφέρει πολλά.Οι σκύλοι ήταν και πρέπει να είναι εργασίας!
Η βαρεμάρα μας και η επιθυμία μας η επιλογή του σκύλου να γίνεται με εμφανισιακά κριτήρια μόνο, μας έχει οδηγήσει στην επιλεκτική εκτροφή προς σκύλους αεργίας πράγμα εξολοκλήρου παράλογο για εμένα...
Πολύ απλά λοιπόν χρειάζεται να κάνει αυτό για το οποίο είναι κατασκευασμένος!!
Τα βλεπεις ? Εγω που ειμαι τεμπελοσκυλο και ολιγον απο κυρατσα , ετσι νομιζω αλλα καθομαι και το παλευωΨιτ....τα εχεις μπερδεψει πολυ τα πραγματα!
Οχι καλε , με τα ονοματα τους (μια ''πολυτελεια'' που δεν εχουν αλλα ζωα εργασιας πχ τα γαιδουρια )Βασιλη, τα σκυλια σου τα αποκαλεις «συντροφε» και «συντροφισσα»?
δεν εχει γινει μονο μοδα η συντροφια και οι εκθεσεις προσθετω εγω, αλλα και η δηθεν εργασια μεσω της οποιας εχουν παραμυθιαστει πολλοι και εχουν κερδισει ακομα περισσοτεροι. Για να μην παρεξηγηθω δεν αναφερομαι σε κανεναν απο δω ισα ισα που εχω δει εδω ανθρωπους να καταβαλουν αξιολογες προσπαθειεςΤα σκυλιά πάντα ήταν ΚΑΙ σύντροφοι.....απλά τώρα η συντροφιά έγινε μόδα....
Υπήρχαν ανέκαθεν όμως και φυλές που η δουλειά τους ήταν αποκλειστικά η συντροφιά, όπως τα μαλτεζάκια που αναφέρθηκαν παραπάνω.....
Όποιος θέλει μόνο σκύλο συντροφιάς ας επιλέξει κάποια τέτοια φυλή....
Όσο για την αντιμετώπιση που εχουν τώρα τα σκυλιά είναι αντίστοιχη του βιωτικού και μορφωτικού επιπέδου του ιδιοκτήτη.....
Ποιος ηταν συντροφος ? το bulldog ή το bull terrier που το πεταγαν στην αρενα ? Δεν χρειαζεται νομιζω να ποσταρω περιγραφες εποχης για το ποσα και πως εφευγαν απο τη μαχη ουσιαστικα νεκρα (αλλα ακρωτηριαζονταν σε δευτερολεπτα,αλλα πεθαιναν επι τοπου).Τι ειδους συντροφικοτητα ειναι αυτη ? Για τα κυνηγοσκυλα , τι να υποθεσω ? Πως οι κυνηγοι των προηγουμενων αιωνων ηταν πιο ευαισθητοι απο πολλους κυνηγους σημερα ?Τα σκυλιά πάντα ήταν ΚΑΙ σύντροφοι.....απλά τώρα η συντροφιά έγινε μόδα....
Αυτο δεν το καταλαβαινω ...αν θες , το διευκρυνιζεις λιγο.Όσο για την αντιμετώπιση που εχουν τώρα τα σκυλιά είναι αντίστοιχη του βιωτικού και μορφωτικού επιπέδου του ιδιοκτήτη.....
Οι σκυλοι μπορουν να :Όσο γι αυτό που λες Άρη, προσωπικά προτιμώ να δω τους ορεινούς ποιμενικούς να εξαφανίζονται παρά να εκφυλίζονται.....
Δεν είναι λίγες οι φυλές που εξαφανίστηκαν μέσα στους αιώνες αφού πια δεν είχαν λόγο ύπαρξης, μερικές ακόμα δεν θα κάνουν καμία διαφορά.....
Δεν ειπα να καταδιωξουν ...αυτο το μπορουν σιγουρα.Ειπα να πιασουν ...και μη μπερδευεις τη συχνοτητα γιατι δημιουργεις λαθος εντυπωσεις : δεν τιθεται θεμα εαν θα το κανουν σε καθημερινη βαση ...τιθεται εαν θα το κανουν ποτε στη ζωη τους (που δεν θα το κανουν ποτε).Μια φυλή, η οποία αδυνατεί να εξασκήσει αυτή την εργασία για εμένα είναι εκφυλισμένη....
Αν τα υγιή Afgan, μια που ανέφερες την φυλή, δεν μπορούν να καταδιώξουν μια γαζέλα, ασχέτως αν χρειάζεται να το κάνουν σε καθημερινή βάση ή όχι, τότε για εμένα υπάρχει πρόβλημα....
Παλι δημιουργεις εντυπωσεις χωρις λογο Εγω αναφερομαι στον εκφυλισμο της φυσης γενικα...οι πινγκουινοι πρεπει να ''αλλαξουν'' χωρις ο ανθρωπος να τους ακουμπισει καν αμεσα ...γιατι πεφτουμε δηλαδη απο τα συννεφα για τις αλλαγες που συντελουνται στο σκυλο που ζει με τον ανθρωπο 1000αδες χρονια ? Πως θα επρεπε να ειναι δηλαδη ? Εαν προσεξες την αρχη της τοποθετησης μου , δεν τιθεται θεμα διαφωνιας ακριβως ...απλα νομιζω πως το ολο θεμα πρεπει να τεθει σε ρεαλιστικη βαση.Αλλιως , θα πρεπει να παγωσουμε την κυνολογικη ιστορια σε ενα χρονικο σημειο που θεωρουμε πως οι σκυλοι περναγαν πραγματικα καλα και να προσπαθησουμε να αναβιωσουμε εκεινη την εποχη (γενικα το memorabilia ειναι στη μοδα...)Όσο για το επιχείρημα για τους ομολογουμένως δυστυχείς πιγκουίνους νομίζω ότι είναι τουλάχιστον ατυχές αφού πέρα από το γεγονός ότι ακυρώνει την ύπαρξη ολόκληρου αυτού του forum, μιας και τα σκυλιά μας και τα προβλήματά τους είναι μια πολυτέλεια σε σχέση με τα οικολογικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά, πολιτισμικά κι ότι άλλης λογής προβλήματα αντιμετωπίζει η οικουμένη, ένα πρόβλημα σε καμία περιπτωση δεν αναιρείται ή εξαφανίζεται επειδή υπάρχει ένα μεγαλύτερο.....
Ή για να κατευνασει τα δικα του επιθετικα ενστικτα εκ του ασφαλους, ριχνοντας μπροστα τον σκυλο και για να αισθανθει ισχυροτερος.Και αν ακομα ο ιδιοκτητης του τεχνητα δημιουργησει συνθηκες εργασιας με τη μορφη sport ωστε να ικανοποιησει το σκυλο του , αυτο τι ειναι ? Αυτο ειναι εκφυλισμος ...ο ανθρωπος τρεχει και ξοδευεται για να προσωμοιασει την εργασια του σκυλου του με μια συχνοτητα που ο ιδιος κανονιζει θεωρωντας πως κατευναζει τα εργασιακα ενστικτα του σκυλου .
Και οι ανθρωποι ετσι εφευγαν απο τη μαχη. Πετσοκομμενοι. Ακυρο........ Οι κυνηγοι επισης δεν ειχαν ταρατσα, και τζιπ με κρεμαστο kennel πανω απο την εξατμιση. .......ακυρο.........Ποιος ηταν συντροφος ? το bulldog ή το bull terrier που το πεταγαν στην αρενα ? Δεν χρειαζεται νομιζω να ποσταρω περιγραφες εποχης για το ποσα και πως εφευγαν απο τη μαχη ουσιαστικα νεκρα (αλλα ακρωτηριαζονταν σε δευτερολεπτα,αλλα πεθαιναν επι τοπου).Τι ειδους συντροφικοτητα ειναι αυτη ? Για τα κυνηγοσκυλα , τι να υποθεσω ? Πως οι κυνηγοι των προηγουμενων αιωνων ηταν πιο ευαισθητοι απο πολλους κυνηγους σημερα ?
Shih tzu , Lhasa Apso, Πεκινουα και αλλα - τι εργασια εκαναν στην αρχαιοτητα;;;;;;;;;Καμμια απο τις πιο αρχαιες φυλες σημερα δεν κανει καποια εργασια (καλα) ...αρχαιες φυλες εννοω τα chow , afghan hound , akita ,shih tsu κλπ . Θα επρεπε να εξαφανιστουν ? Η ''αγορα'' συντροφιας τα κρατησε στη ζωη και παρα τις αλλαγες τους σε σχεση με αυτο που ηταν πριν εκατονταδες χρονια , δεν μπορουμε να τα πουμε εκφυλισμενα.
δεν μιλάμε για memorabilia αλλά για ιστόρια.Εγω δεν καταλαβαινω : ειναι ψυχολογικο το θεμα ? Να ξερεις οτι ο σκυλος σου μπορει να το κανει και ας μην χρειαστει ποτε ?
Στην συντροφία κι αν υπάρχει ψυχολογικό θεμα....
(γενικα το memorabilia ειναι στη μοδα...)
+1000Ρεαλιστικα λοιπον οποιος επιλεγει σκυλο σαν να επιλεγει κουρτινες, δεν θα επρεπε να εχει σκυλο.
ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι...εξάλλου η μορφολογία αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ικανότητα ενός σκύλου να εκτελέσει την εργασία για την οποία δημιουργήθηκε....
Τι σχεση εχουν οι μαχες των ανθρωπων με αυτες των σκυλων ? Εαν εσυ θελεις να παλευεις για πλακα ή βιτσιο , κανεις δεν θα σε λυπηθει εαν χτυπησεις σοβαρα ή πεθανεις (οπως θα λυπηθει ενα στρατιωτη στη μαχη) .Ποια η λογικη να εκτρεφεις ενα σκυλο με μοναδικο στοχο να σκοτωσει ή να σκοτωθει για πλακα ? (και τεσπα , τι ειδους εργασια ειναι αυτη ? ...βιτσιο ειναι) . Δες το Danny the dogΚαι οι ανθρωποι ετσι εφευγαν απο τη μαχη. Πετσοκομμενοι. Ακυρο........ Οι κυνηγοι επισης δεν ειχαν ταρατσα, και τζιπ με κρεμαστο kennel πανω απο την εξατμιση. .......ακυρο.........
Δεν ειδες κανενα απο τη λιστα που να εκανε εργασια ? Ο συντροφος εμεινε συντροφος ...εδω εξεταζουμε τους εργατες που εγιναν συντροφοιShih tzu , Lhasa Apso, Πεκινουα και αλλα - τι εργασια εκαναν στην αρχαιοτητα;;;;;;;;;
Στα μετρα μας το φερνουμε οπως και να εχει ...αλλιως δεν θα μιλαγαμε για εκπαιδευση σκυλων (προυποθεση για οποιαδηποτε εργασια).Ρεαλιστικη βαση ειναι τι; Να φερουμε το σκυλο στα μετρα μας ή να ανταποκριθουμε στις ικανοτητες και δυνατοτητες καθε φυλης;