Τι σημαίνει αυτή η κίνηση?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ο δικός μου σκύλος, ούτε και κανένας άλλος μου συνέβη με αδέσποτο αρσενικό σκύλο (ημίαιμο γερμανικό ποιμενικό) που τάισα χθες για πρώτη φορά. Έκατσε και ακούμπησε την πλάτη του στο πόδι μου (όση περισσότερη πλάτη μπορούσε). Όταν το μετακινούσα (το πόδι) σηκωνόταν και ξανακαθόταν με τον τρόπο αυτό. Κοιτούσε μπροστά, κεφάλι-αυτιά όρθια, πλάτη κολλημένη. Πολύ σοβαρός, σχεδόν καθόλου παιχνίδια. Αναρωτιέμαι: Κίνηση τρυφερότητας, κυριαρχικότητας, προστατευτικότητας ή διεκδικητικότητας?
Ελπίζω να τον ξαναδώ, ήταν φοβερό σκυλί.

Imakolata

Active Member
3 Ιουνίου 2008
42
0
42
ΠΑΤΡΑ
ετσι ακριβως καθεται και ο δικος μου οταν ερχεται ο αντρας μου στο σπιτι η οταν παμε για υπνο η οταν και καλα τον κερδιζει που παλευουν.νομιζω οτι σε διεκδικει αλλα δεν ειμαι και ειδικη κιολας :p

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Το κάνει και η Ρουμπίτσα αυτό, πάντα θεωρούσα ότι δε θέλει απλά να κάθεται κοντά μου, αλλά να υπάρχει και επαφή κατά κάποιο τρόπο.
Ο δικός μου ως συνήθως με κοροϊδεύει και λέει ότι το σκυλί δεν ξεκολάει από τη φούστα μου και άλλα τέτοια χαριτωμένα.......

Τώρα που το λες θα παρατηρήσω πότε το κάνει πιο συγκεκριμένα (π.χ. αν είναι και άλλος κόσμος τριγύρω, αν περιμένει κάτι κλπ)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εμενα παντως το κανει οταν δεν του πολυδεινω σημασια η οταν καθομαι στο παρωμα ερχεται με την οπισθεν κ καθεται πανω μου.το συζητησα με τον εκπαιδευτη κ μου ειπε οτι ειναι παθητικη κυριαρχια.δηλ.δεν επιβαλεται σε μενα μεσω αγριαδας αλλα με το να καθεται πανω μμου η να με ακουμπαει με ττην πλατη του...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ ψηφίζω τρυφερότητα! :) Στο όρθιο, μου το έχει κάνει ένας σκύλος που αγαπάει πολύ τους ανθρώπους (δεν ασχολείται πολύ με άλλα σκυλιά)... έρχεται και σπρώχνει με το πλάι για να είναι όσο το δυνατόν κοντύτερα!! Είναι πιτμπουλάκι....... και πολύ γεροδεμένο! Οπότε όταν λέω σπρώχνει, σπρώχνει!!

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
εγω ξερω οτι ειναι σημα ηρεμιας του σκυλου προς τον ανθρωπο κ με αυτο τον τροπο του διχνει οτι ολα ειναι καλα κ συνηθως ζηταει την προσοχη σου χωρις ομως να θελει μια καταπροσωπο αντιμετωπιση.δυχνει υποταγη κ αναζηταει ταυτοχρονα κατι.χαδι, γλυκολογα..γενικα σημασια χωρις να θελει να σε προκαλεσει.πληρης ηρεμια!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κι εμένα το κανει.και οταν καθομαι μου πλακωνει το πελμα και οταν ειμαι ορθια κολλαει πανω μου.νομιζω οτι ειναι για να του δωσω παραπανω σημασια(ελεο,ς ποση παραπανω:eek:),γιατι οταν εχουμε παιξει πολλη ωρα δεν το κανει ποτε.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
εμενα παντως το κανει οταν δεν του πολυδεινω σημασια η οταν καθομαι στο παρωμα ερχεται με την οπισθεν κ καθεται πανω μου.το συζητησα με τον εκπαιδευτη κ μου ειπε οτι ειναι παθητικη κυριαρχια.δηλ.δεν επιβαλεται σε μενα μεσω αγριαδας αλλα με το να καθεται πανω μμου η να με ακουμπαει με ττην πλατη του...
Πολύ ενδιαφέρον αυτό! Αν υποθέσουμε ότι ισχύει πρέπει να το εκλαμβάνουμε ως αρνητικό σήμα?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
αρα ολα αυτα δεν ειναι παθητικη κυριαρχια?....δεν προσπαθει μ αυτον τον τροπο να μας επιβαλει να του δεινουμε σημασια κ χαδια?

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
αρα ολα αυτα δεν ειναι παθητικη κυριαρχια?....δεν προσπαθει μ αυτον τον τροπο να μας επιβαλει να του δεινουμε σημασια κ χαδια?
ναι αλλα οχι κυριαρχικα!το ακριβως αντιθετο!θελει να του δωσεις σημασια κ ψαχνει εναν τροπο να στο δειξει χωρις να σε προκαλεσει!
αχ ενας εκπαιδευτης ρε παιδια, να μας βγαλει απ τα σκοταδια!:p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Bρε Λιζα..να σου πω κάτι ,ο δικός μου το κάνει αυτό βάζει τον πισινο του και κάθεται πάνω στα παπούτσια μου ,αλλα συνήθως τότε έχει πρόβλημα με τους πρωκτικούς αδένες..
Είναι η φάση που τρίβετε στο πάτωμα η κάνει μια περίεργη κίνηση με τον πισινο του..:eek:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι απλα εμενα αυτο μου κανει ο χοντρος..,καθετε πανω μου με την πλατη και με σπροψνει λιγο!!:eek:

και ειναι παντα περιοδο που εχει το θεμα με τους αδενες..:)

edit κατσε ψαπλωνε στο ποδι με την πλατη η καθοταν στο ποδι με την πλατη.

Εγω εννουσα οτι καθεται στο ποδι με τον πισινο και ακουμπαει η πλατη του στο ποδι μου..

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
εμενα σαν να ζητουσε χαδια μ φαινεται, ενδειξη κυριαρχικοτητας παλι οχι...σε ηθελε κοντα του, να μην φυγεις απο διπλα του...

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ναι αλλα οχι κυριαρχικα!το ακριβως αντιθετο!θελει να του δωσεις σημασια κ ψαχνει εναν τροπο να στο δειξει χωρις να σε προκαλεσει!
αχ ενας εκπαιδευτης ρε παιδια, να μας βγαλει απ τα σκοταδια!:p

με εκπαιδευτη μιλησα κ μου το ειπε την ωρα που το εκανε ο σκυλος.
αυτο εννουμε παθητικη κυριαρχια,οπως οταν θελει να παιξει μαζι μας κ μας φερνει επιμονα τα παιχνιδια του κ τα βαζει επανω μας.
θελει να κυριαρχισει με εμμεσο τροπο χωρις επιθετικοτητα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως μου την θυμίζει πολύ αυτήν την κίνηση που περιγράφεις..
Μην το αποκλείεις μπορεί να ήταν και αυτό..
Πάντως όταν τους πιάνει αυτό, κάνουν περίεργες τέτοιες κινήσεις με περίεργες εκφράσεις..
και ο δικός μου παίρνει πολύ σοβαρή έκφραση και οταν το κανει ειναι πολύ γελοίος..:D:D

Βεβαια μπορεί να ήταν και απλά να σου αποσπάσει την προσοχή για κάποιο χάδι.:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog